Prova på

Nu är höstens sista period avklarad. Tog slut i fredag, är inte riktigt klar med min klänning men är bara handsömnad kvar, så sparar det till jullovskvällarna när jag inte har något annat att göra.
Jullovet är välbehövligt! Ska inleda det med ännu ett läkarbesök, pratade med en trevlig sjuksköterska idag som verkligen var hjälpsam, så dagens eloge går till henne!
Julklapparna är snart färdigtillverkade har en enda lite rackare kvar. Hoppas att jag hinner klart annars är det inte hela världen om den är klar i mellandagarna.

Idag inledde vi får första gemensamma vecka. Denna gången består det av skinnsömnad, prova på stickmaskiner och göra papperskartonger och annat pyssel. Har varit en så mysig dag. Har sytt mig ett par skinnvantar, i vitt skinn och grå ullteddy. Är supernöjd! Har lite handsömnad kvar på dem också. Sen på eftermiddagen var det genomgång avv stickmaskinerna och jag höll på att somna, vart helt färdig som om någon stod och drog ur all energi ur mig.
Imorgon blir det "göra klart allt dag", och eftersom jag har klarat av alla mina projekt (förutom finliret på klänningen) så ska jag sticka julklappar hela dagen, och rita ett ärmmönster åt Åsa.

På torsdag är det dags att åka hem. Ska hinna med och packa imorgon. På onsdag är det julbord. Det enda som saknas nu är snö. Att den aldrig kommer för att stanna hos mig...

Cheers!

Vad händer när..

Ytspänningen sprack, det blev helt enkelt för mycket, när saker och ting staplas på varandra kommer det en dag då allting rinner över. Reaktionen är kanske inte alltid den man räknat med från omgivningen. Har mycket att tänka på och en hel del att reda ut. Det konstiga är sättet att reda ut det hela på, inte blir det bättre av att dränka sig i jobb.

Tror jag skrämde upp dig i onödan, men jag var tvungen att berätta hur det är, kanske uttryckte mig väl drastiskt, men det fanns förståelse. Var nog förståelse jag sökte. Det är få jag verkligen älskar, men kärleken till dem är så när oändlig som den kan bli.

Ensamheten tränger sig på, finns med som ett vakande öga. Vissa tidpunkter förlorar den kontrollen, men den tillhör de där skickliga som alltid hittar tillbaka.                          - Vad händer när du sopar igen spåren?


Tack för omtänksamheten!

tvätta, baka, sticka

Tvätta, byta lakan, duscha, ja det mesta är nu rent, både sängen, kläderna och jag. En härligt känsla att kunna gå och lägga sig i rena lakan, nyduschad i ren pyjamas!
Stickar som en galning och allt bara krånglar hela hela tiden, men nu ser det lite mer positivt ut än det gjorde i går kväll. Har gjort om mina visitkort nu också så numera är jag designer/formgivare/hantverkare/fanatisk stickare/vanlig dödlig gratis arbetare på  "Frinkas ranson", de ni!

Har hunnit med att baka julgodis i alla stress denna veckan, hinner knappt sova. Men ska ta mig tid till det alldeles strax. Ska ju upp 07:11 för att hinna släpa mig ut till allrummet och se julkalendern.

Natti natti!

Cheers!

Han hade tid!

Det var en fantastisk spelning. Saknade dock en hel del favoriter, men han är i en klass för sig. Var en öppen Lars som bjöd på mer än vad man hade kunna önska. Tyvärr ingen Söndermarken, eller Dunkla rum, men jag är mer än nöjd. Väldigt fina versionen av bland annat Du hade tid och Sen du var här.  Respekterande publik! Jag började nästan gråta på vissa låtar, vilka minnen som kröp fram. Hemma alldeles försent men vad gör man inte för Lasse.
Doktorn bara klämde på min mage och skrev ut några piller jag ska knapra nu i två veckor, sa inget om vad det kan vara utan "Ingen alkohol eller starkmat, ät dom här i två veckor, är du inte bättre om en månad så ringer du igen." Så jag vet fortfarande inte vad det är för fel, men nu har jag iaf några piller som enligt bipacksedeln ska ta bort magsyra från tarmarna så att infektioner och magsår kan läka. Hoppas det hjälper, det enda jag vill är att bli bra, och gärna få en diagnos.

Idag blev en seg dag, eftersom tröttheten efter gårdagen var påtaglig. Brandövning hela förmiddagen, så har släckt en docka med en filt och sprutat med brandsläckare. Efter lunch fick jag super feedback på mina modeskisser, Catarina är verkligen världens bästa, hon vet precis hur hon ska göra för att få en på bra humör. Är så full av energi och engagerad. Fick höra att jag verkligen kan hantera torrpastellerna och att mina skisser verkligen hörde ihop, även om det var helt olika plagg hade jag med modeller och montering fått ihop det till delar av en och samma kollektion, så det var "mer än vad hon krävde". Sådant känns kul att höra när man inte är helt nöjd med det man har lämnat in.

Har lyckats ta mig lite vatten över huvudet denna veckan, ska hinna sticka i alla fall två par vantar, gärna tre tills på lördag och har än så länge bara stickat en halv vante, började idag på eftermiddagen så är lite ont om tid, men ska nog hinna klart, kan ju lämna in två par, för det ska jag hinna med min nuvarande stickhastighet.
Börjar bli alldeles för många stickprojekt nu, tofflor till halva världen och så julklappar och vantarna, men till jul lär jag bli klar, frågan är vad jag ska sticka på under jullovet, då kanske jag hinner börja om på min kofta som legat på is nu ett bra tag.

Dags att nana, har sovmorgon imorn men behöver all sömn jag kan få, blir nog upp och se julkalender och sen gå och lägga sig igen, det är något av det bästa som finns, kunna krypa ner i sängen en stund till för att man vet att man har tid till det.  Lovley!

Cheers!

hos mor

Är hemma hos mamma och syster i helgen. Fikade med Jullan på palladium i fredags och sen började ju mitt favoritprogram på kvällen så då tittade hela familjen på PÅ SPÅRET!
Igår var jag på stan med lille Lenit, ska lämna in lite grejer till försäljning på fröken ö. Hoppas jag får något sålt! Sen va både Lenit och jag dumma så jag gick iväg för att fika med Jens och lämnade henne åt ödet! Ödet åt inte upp henne, så det var bra. Jag och Jens hade kvalitetstid och tog en fika/sen lunch och sen var vi på bio tillsammans med fem andra i hela salongen så det var riktigt kallt! Vi såg this is england, för den har äntligen kommit till Växjö.
Idag har det varit julskyltning och så ahr familjen bakat lussekatter, och så är det första adverb (som bill och bull säger), jag gillar det här med väntan, förberedan är bättre än själva julafton. Är föresten klar med alla köpejulklappar utom eventuellt en eller två. Sen är det lite stickning kvar att göra. Känns väldigt skönt.

Dags för resten av veckans andra avenyn, inte världens bästa serie men väldigt bra söndagsavkopplingt!

Cheers!

RSS 2.0