marathon

Skoldagen idag har inneburit musikalmarathon. Har varit en hel del Fred Astaire, vad jag gillar den karl! Att helt plötsligt brista ut i sång och steppa lite är ju helt fantastiskt. Tänk om livet vore lite mer som på film. Hade nästan passat in i filmen med min nya fina kjol och mitt hår idag. Kände mig riktigt fin!
Allt jag skulle göra på kostymen idag har jag gjort. Hoppas att det flyter på imorgon så jag kan hålla tidsschemat nästa vecka. Vore skönt att kunna fokusera på dekorationer och knappar hela nästa vecka. Är inte så mycket jobb kvar men allt tar längre tid än man har tänkt sig. Kommer bli klar, men det hade varit skönt att vara det på onsdag utan att stressa.

Ikväll har jag hunnit handla, göra en pastasallad och steka pannkakor. Känner mig faktsikt ganska effektiv. Nu återstår bara det där blöta och jobbiga duschandet. Ska se till att få det överstökat också så jag får komma i säng.

Cheers!

Saknad

Lite sämre just nu. Har gått bra en vecka, men nu känns det lite tyngre.
En famn, en röst, en vän. En riktigt god vän. Saknar att kunna ringa, saknar att dela med mig av vad som händer, saknar att veta vad du gör och mest av allt saknar jag "god natt" en fredag och vet att jag kommer få vakna bredvid min bäste vän morgonen därpå. Jag saknar helt enkelt min forna vardag...


Så föll det ytterligare några tårar och jag kom ett steg närmare nästa fas.


slow

Sakta men säkert, dock väldigt sakta. Det är precis den hastigheten min kostym håller just nu. Hade velat att det hade rullat på i högre tempo, men det går inte bakåt i alla fall och tur är ju det!  
Tog en fika med Cajsa på stan idag, han även med att dubbelkolla så jag får låna en herrhatt till visningen.
Åkte tillbaka till skolan, provade underkläderna till visningen, visade sig att kombinationen är väldigt stor. Blir nog så illa tvungen att sy in den. Funderade över lite ettiketsregler och lyckades få förklaringar till vissa termer inom svenskan. En härlig aha-upplevelse. Funderingen ledde till knappplacering på ärmarna och nu är de nästan färdig dekorerade, så jag kan bocka av ytterligare en punkt på listan.
Cyklade hem och sydde klart kjolen från helgen så kan bära den imorgon om jag vill, men tror jag ska spara den ett par dagar till!
Nu har det gått lite väl långt efter läggdags så ska borsta tänderna och sen sova gott!

Cheers!

Sommarregn och vårblommor

Satt på bussen och kollade på himlen, tänkte att den var väldigt ledsen. Kliver av bussen och det doftar sommarregn och vårblommor. Det börjar regna stora, stora droppar, sådär sakta och vackert. När jag kommer innanför dörren händer det, den första åskan för säsongen. Nu är sommaren snart här!

Bussen tog mig från biosalongen. Såg The Reader, den var fin, väldigt fin mask, det dåliga var att alla pratar engelska med försök till tyskbrytning.
Sen är det de där, ursäkta ordvalet, jävlarna som tydligen är oumbärliga. Dessa telefoner, en kvinna på min rad tar upp sin telefon och sitter och lyser så jag säger bestämt, "Skulle du kunna stoppa undan din telefon". Telefonen försvinner och efter en sådär pinsam konstpaus kommer det "Ursäkta, jag är mamma och har barn som är sjuka." Jag mumlar bittert "Då kanske man inte ska gå på bio". Hur svårt är det att vara utan telefonen i två timmar, är det viktigt hör de garanterat av sig igen! Jag blir så irriterad, vill man sitta med mobilen får man vänta till filmen kommer på dvd!

Cheers!


ömma fötter

Nu är jag en kjol och fler ömma vattenblåsor rikare. Kjolen jag började på är klar förutom lite knappar. Fötterna är ömma efter nattens dansande. Somnade försent och var i skolan redan vid 11.
Felet med den här staden är att människorna i hemstaden har en tendens att flytta hit så igår när jag stod mitt på dansgolvet var det gamla gymnasiemänniskor åt alla håll. Lustigt det där, kändes som en kväll på stadens hotell.

Städa, tvätta, byta lakan, laga mat, duscha är vad som stod på listan i morse. Nu är det bara maten och duschen kvar. Så mot köket! Sen blir det tidigt i säng för att få igen de missade sömntimmarna.

Cheers!

Effektiva lördag!

Dagen har varit lång. Åkte hemifrån innan nio och var hemma strax innan sex. Har varit proppmätt större delen av dagen men har ändå resulterat i accesoarer på h&m för tre hundra och tyg till finaste femtiotalskjolen. Har ritat mönster, klippt och sytt halva. Ska göra klart imorgon tänkte jag! Har även hunnit sätta knapphål och knappar på Calles skjorta. Nu är hela hans kostym helt helt klar!
Sen när jag satt och pratade skit vid skolan så kom polisen och spärrade av hela regementet typ, så för att jag skulle kunna ta mig hem fick jag bryta två polisavspärrningar, lite busigt det där! Samt att området invaderades av folk i historiskakläder. Tosigt!

Nu ska jag borsta tanden, packa om väskan och plåstra om en tå. Sen ska jag ta mig till bussen och fara hem till Jessica. Med min nya fina minihatt på sniskan! Trevligt värre!

Cheers!

Done!

Slutprovning och herrkostymen är avprickad, "en bra första rock" var kommentaren, Calle blev så fin så! Jag själv har haft förstaprov och min dräkt är ännu mer elegant än Calles kostym, kommer blir helt super efter lite små ändringar.

En runda på stan gav ett par nya skor till alla tre flicksen. Blev ett par billiga istället för de där nätta, svarta skinn conversen. Men de jag köpte var det jag egentligen letade efter och så sparade hela härliga 650 kronor! De kan man göra mycket roligt för!

Imorgon blir det brunch på Egg&Milk med klassisarna, sen blire sy till vi stupar, eller till skolan stänger. Då får vi hoppa ut i det fina vädret. Det här blir en bra helg!

Inga tårar idag heller!

Cheers!

Bästaste bästa!

Har varit i skolan fram till den stängde idag. Älskar det jag gör just nu. Tror aldrig det i hela mitt liv varit så roligt att sy som det är just nu. Allt flyter på och än så länge, peppar, peppar, så har jag inte stött på några problem. Jag har förstaprov på mig själv imorgon och så kommer Calle för slutprov. Ville inte gå hem när klockan var nio, men då får man inte vara kvar längre, och passar sig ganska bra att avsluta dagen efter drygt tolv timmar.

Min bästaste vän hon är fin hon. Hon skickar minst ett sms om dagen för att kolla hur jag mår och sen ringer hon gärna också. Så idag har vi pratat minne, minnen, ungdom, barndom, nutid, dåtid, dagböcker och uppbrott. Hon förstår, hon känner till mitt sätt att reflektera till olika upplevelser och inte minst vi har gjort och upplevt så mycket ihop. Barndomsvänner som består måste vara de bästaste av bästa vänner man kan ha!

Sen har jag ännu inte fällt en tår idag, ser ut som jag imorgon slipper vakna med fluffyeyes!

Cheers!

svart vit

Film hela dagen är ganska segt. Men å andra sidan är det härligt att näst in till bara se tio minuters snuttar av gamla svartvita filmer.
Nu sitter jackan ihop. Imorgon blir det till att sy ärmar och rita kjolmönster. Längtar redan!

Nu ska jag försöka klara kvällen utan att somna med röda, svullna och blöta ögon, ser så dyster ut när man vaknar dagen efter. Dagarna går bra men kvällarna är hemska.

Nu favoritserien och sen är det Sommer efter det!

Cheers!

Rain

Efter ett himla spring fram och tillbaka till badrummet igår kväll lyckades jag somna med krampande kropp.
Tog mig upp ur sängen två timmar efter jag borde ha gått upp i morse. Hade inte klarat av skolan annars. Blev en extra blöt dusch, och käkade sen frukost i lugn och ro.
Med darrande underläpp tog jag cykeln till skolan och hälsade jag på alla och när jag skulle svara på tilltal så rann det över. Lugnade ner mig och har fått en hel del gjort under dagen.
När klockan närmade sig fyra bestämde sig större delen av klassen för att dricka gravöl. Det är tur att de finns där för en när man är ledsen. Tack!
Ska gråta klart, sen ska jag förstå och då kommer jag nog gråta lite till. Det lär ta lite tid, men när man minst anar så har man bearbetat det här också..

Cheers!

calling

Nu är telefonen igång igen. Tog knappt ett halvt dygn, så var ju en positiv överaskning. Har betat av en massa samtal. Hade kanske varit bra om telefonen inte hade fungerat denna veckan. Det är ju alltid lätt att vara efterklok.

Som någon sa, It's the end of an era..

Nu mat, duscha, sova. Helst sova bort resten av veckan, men är så sjukt sugen på att sy. Tur är väl det! Så ska inte sova, ska sy, sy, sy!

Cheers!


Telefonlös

Min telefonoperatör hade glömt att informera mig om att en simkortskonventering tar upp till tre dygn när man går från kontantkort till abonnemang. Vilket betyder att jag är telefonlös i upp till TRE dygn. Så nä jag har inte dött, är bara utan telefon.
De bad i allafall om ursäkt och försökte kränga på mig ett fast telefonabonnemang, för de har ju så bra erbjudanden nu när jag hade ett mobilabonnemang hos dem. Gisses, elektronik ska bara fugera, MED EN GÅNG!

Detta ger ju mig ofantligt mycket tid till att sy ostört, för störd av telefonen lär jag ju inte blir.

Cheers!


Det blåa 1880-talet

Jag har gjort det.
Jag är klar!
Äntligen!
 
Ska bara boka in en slutprovning denna veckan så jag ser att allt sitter bra. Känns som en befrielse av en annan värld.

Nu är det damkostym för hela slanten så att jag kanske kan sätta mig på ett tåg och åka härifrån om ett par veckor. Hade varit helt underbart! Veckan som kommer hoppas jag blir lika fin arbetsmässigt som den som jag nu har avslutat. Sju dagars arbete, och två av dem var helt frivilligt, dock nödvändigt.
Just nu älskar jag skolan, allt är så otroligt roligt. Vill bara ha mer, mer, mer. Om det inte hade varit för skolans öppettider och min nödvändiga sömn hade jag kunnat spendera all min tid där. Bara för att få sy min vackra kostym. Åh jag kommer blir så vacker i den där dräkten. Längtar så tills jag får bära den!

Nu ska jag ta fram min stickning och drömma mig bort framför La vie en rose.

Cheers!

Skärpning!

Nu är det skärpning som gäller. Har haft magknip nu några gånger på mindre än två veckor. Får delvis skylla mig själv har slarvat med vad jag kan och inte kan äta. Måste tala om för pappa att han inte får skicka choklad. Har jag choklad äter jag choklad, men däremot om jag är i affären klarar jag av att stå emot. Så fort solen tittar fram så lockar vinet och glassen, är svårt att låta bli. Måste lägga band på mig! Skärpning!

Mot sängen och hoppas värken går över..

Cheers!

Avklarat

Vakande vid åtta i morse. Så efter en lugn morgon så var jag i skolan strax innan tio. Sydde klart rocken och donade lite med skjortan. Handlade grönsaker på marknaden eftersom det är kris i kassan och det är så sjukt billigt där. Tog mig inåt stan och mötte upp min gamle gode vän. Gick och fikade och det var så kul att ses, alldeles för länge sen sist.

Ska ta och se nån dålig film nu och bara ta det lungt. Blir trött av att sitta ute i solen en halv dag.

Cheers!

I need som fine wine, and you, you need to be nicer

På vintern är det inga som helst problem att ha min lilla mage, eller jo det är det. Men framåt våren, skulle jag om jag kunnat, plockat ur den och göra som med vinterjackan, hänga in den i gareroben. Spara den till den gör lite nytta.

Idag skulle jag göra vad som helst för att kunna dricka en halv flaska vin och gå ut och dansa hela natten lång. Hur fantastiskt hade det inte varit? En Campari och juice på möblerna som Inger har ställt fram utanför min dörr.  En god drink, lite bubbel eller ett glas vitt. Hör ni hur fantastiskt det låter. Att inte kunna när man är sugen är det värsta. Ge mig alkohol, friterad och kryddad mat i mängder! NU!
Du gubben där uppe, vad fan har jag gjort för att förtjäna det här? Va?!

Cheers!

Vårigt

Så var ännu en skolvecka över, eller det där var att överdriva. Ska ju faktiskt till skolan minst en gång i helgen. Allt flyter på utan minsta lilla hinder. Har gjort en fantastiskt bra ändring på min jacka idag. Kommer blir så snyggt, tur att Gunvor kommer med lite idéer hon också!
Åkte in till stan och åt en glass, växlade mina sista pengar från Paris, köpte lite vin och åkte hem. Var en himla tur att jag fyllde på mitt spårvagnskort för när jag kommer till Gamlestadstorget stod det sisådär 20 kontrollanter, kollade dock inte min vagn, men hade jag inte fyllt på kan jag lova att jag hade åkt dit.
Fick mitt nya simkort idag, så på måndag blir jag vuxen på riktigt för då börjar mitt nya abonnemang gälla!

Påväg från spårvagnen så passade jag på att plocka lite vitsippor som nu står på mitt nattduksbord, riktigt fint är vad det är!

Kvällen ska spenderas med stickning och rödvin framför tvn. Precis det vi i familjen Fransson är bäst på!

Cheers!


Tjuvkik

Ännu en arbetsdag på nästan tolv timmar. Har fått massor gjort och det är så otroligt kul! Längtar redan tills imorgon. Dock kom jag precis på att jag lovade att tvätta tyg åt mig och Carro, och det ligger i en påse på golvet vid min plats i klassrummet. Inte bra! Riktigt dåligt av mig!
Här kommer en liten tjuvtitt på vad jag kommer bära på visningen. (Ursäkta den dåliga bildkvaliteten, är mobilkamera)

 

Här är delar av det jag har gjort under hösten, underkläder från mitten av 1800-talet.

Cheers!

Lust

Just nu är jag så otroligt sugen på att sy, all tristess har försvunnit och det är kul. Har tre sömmar kvar på rocken, underkjolen är klar och allt flyter på. Känns som jag har kontroll på tillvaron. Ska se till att fortsätta i detta tempot och hoppas på att bli klar i god tid till visningen. Flyter allt på är det inte omöjligt.

Ska ta och krypa till kojs tidigt idag, ska ligga nerbäddad senast klockan 21. Så nu är det dags att diska, borsta tänderna och göra sig redo för sängen.

Cheers!


Blommor och blad

Jag har de senaste åren gått och blivit allergisk mot min absoluta favoritblomma. Doften av den gör mig lycklig och att titta på de där fantastiska små klockorna som hänger och dinglar gör mig påmind om min barndom. 
De födelsedagar de hade slagit ut, fick jag en stor bukett av pappa som han omsorgsfullt hade plockat. Vi försöker upprätthålla traditionen, men min näsa och mina ögon är inte så positivt inställda till detta.
Så jag har funderat på hur jag ska kunna njuta av blommorna utan en allergisk reaktion. Jag borde kunna använda parfym som doftar som blommorna. För logiskt sett borde det ju vara en kemiskt framställd doft och inte pollen i flaskan.

Jag ska ta och luska lite och hoppas på att få känna doften av liljekonvalj utan att nysa.

Cheers!


Downunder

Jisses vilken bra tisdag, kan ha att göra med att det är första dagen på veckan! Har idag ritat mönster, klippt ut tyg och sytt näst intill en hel underkjol. Det som är kvar är knappar, volang samt  hyskor och hakar.
Har även hunnit med att vara världens bästa barnbarn!

Det är det då inte alla som hinner med en vanlig sketen tisdag!

Imorgon är det teaterhistoria och sen ska jag sy rock hela kvällen lång.

Cheers!

Jens kalasdag

Jens gillade sin present och blåbärspajen. Nu har han åkt, lite tråkigt, men vi ses snart, hoppas jag.

Skulle sy idag, blev inte så mycket av det. Fattar inte hur den där vadden ska sitta. Började skriva lite beskrivningar istället. Slutade med en ny layout på bloggen istället. Kanske inte så bra men fint blev det.

Cheers!

Önskelista

Det här är vad jag önskar mig till mitt "kök":

Avställningsyta
En riktig ugn
Sockerströare
Muskotkvarn
Grytvantar
Elvisp
Matberedare/mixer/degmaskin

Cheers!



Förkläde

Titta vad jag hittade i en liten butik här i stan i lördags.



Gissa om jag har varit mycket i köket den här helgen?
Allt blir ju mycket roligare med ett kalasfint förklä!

Nu ska det bakas födelsedagsblåbärspaj till Jens som blir hela 22 år idag!

Cheers!

Chock

Igår käkade jag och Mia påskmiddag, lammstek och potatisgratäng! När vi sitter och pratar och dricker vin, bankar det helt plötsligt på min dörr. Jag kan lova att jag blev helt likblek och stel som en pinne (här knackas det aldrig på om jag inte vet att jag ska få besök). Efter ett  par sekunders tvekande så öppnar jag dörren och där står han, min snygging med världens leende och säger "hej jag tänkte du ville ha sällskap". Han hade ju glömt bort att Mia var här och trodde jag satt ensam och ville ha nån att mysa med. Ibland är han sötare än sötast.
Tji fick jag som hade hoppats på en natt helt själv i min säng och bara kunna breda ut mig och när jag vaknade skulle jag somna om ett par timmar till. Fast å andra sidan så är det ju fantastiskt trevligt att ha nån att krama på. Så gnälla ska jag inte göra, men chockad det blev jag.

Idag ska jag njuta av det fina vädret, handla lite grönsaker och sy klart rocken. Imorgon är det födelsedagskalas för Jens som gäller.

Cheers!


Paris i bilder

Nu är det ju så att jag är nog världens sämsta fotograf (om man inte räknar med mummit (var inte jag utan Lenit som sa det)). Så bilderna från Paris resan är inte mina utan mästerfotografen Lenits. Men här kommer en liten resume av vad vi har hittat på under vår lilla tripp till den franska metropolen. Håll till godo.


Tittat Notre Dame


Småstadsflickan åker tunnelbana/metro för första gången i sitt liv...


Picknick vid Eiffeltornet


Fikat hos Amelie


Turistat på högnivå


Följt karta till fantastisk dräkthistorisk utställning


Sen så har vi flugit en hel del flygplan. Massor till och med!

Cheers!

At home

Har varit hemma i drygt ett dygn. Borta bra men hemma bäst. Paris var trevligt men jag trivs bra här. Blev helt chockad av värmen som bjöds när vi kom hem. Det ska ju inte vara varmare här än i Frankrike, men så var fallet.

Nu är det sleeping time. 

Cheers!


Traska på ett och två!

Vi går, går och sen går vi, njuter av vädret. Åker lite metro tittar på massa fina byggnade, fikar och picknickar. Helt enkelt njuter av att vara ledig! Det jag vill säga är att Paris är trevligt, ger mig ömma vader, en nätt solbränna och massa frisk luft. Helt enkelt underbart!


Cheers!

vacation

Nu sitter jag här, dags att äta frukost, väskan ligger uppfläkt på golvet. Om en stund är det dags att ta sig in mot stan och flygbussen. Kommer inte vara så aktiv i veckan för nu är det dags för PARIS!

Au revoir!

Rock'n'roll

Rocken har idag tagit ett stort steg framåt. Ärmarna sitter i, är nu en regling, lite shettlandsull och stoffera ärmfoder kvar. Den hänger här i sin lilla åkpåse. Ska få gosa i den fram till fredag. Då ska det sista göras. Känner mig så otroligt lättad. Har varit i skolan nästan hela dagen, har jobbat i lugn och ro.
När jag kom hem satte jag mig på gräsmattan i solen och spelade tetris. Har sen dess slagit in paket, gjort mackor, efterätt och nu är det packning som gäller innan Lenit dyker upp och det är feedingtime!

Cheers!

Lättnad

Nu är det bara att sy i ärmarna på rocken, sy på manschetter på skjortan och fålla byxorna. Sen är jag klar. Vilket betyder att jag kommer kunna ha en trevlig semester. Okets tryck på axlarna börja så sakta lätta och snart har det försvunnit, jag är inte längre en slav under rocken utan jag har tagit kontroll över den. Lättnaden är stor.

Har inte hunnit slå in det sista paketet, det får jag göra i morgon innan kalasbarnet kommer. Min lilla Lenit fyller 17 år, känns absurt. Någon som har ett enkelt tårt-tips? För man borde få nåt gott efter maten när man fyller år.

Dags att sova!

Cheers!

Påsklov

Nu är patineringskursen slut, vilket betyder påsklov. Fast jag ska vara i skolan inna halv 10 imorn för att hinna sy klart min rock. Just nu är det tvätta, städa, stryka, packa, slå in paket som gäller. Ikväll är det stoffera foder.
Har växlat pengar, skrivit ut papper och smutsat ner en tröja riktigt ordentligt, den blev så äckligt fin den bara kunde bli.

Mot strykbrädan!

Cheers!


högt i det blå

Incheckat bagage hit, handbagage dit, vätskor hit, vapen dit, flygbussbiljetter hit, tidtabeller dit, mycket att hålla koll på när man inte flugit på ett tag. Känner mig som lilla lilla flickan som ska ut i stora stora världen. Ändå ska jag bara sätta mig på ett flyg, byta till ett annat och hälsa på min kära barndomsvän i den stora stora staden. Jisses, nu ska det bli av, det vi pratat om så länge. Tack Lenit för att du tog mig i kragen.

Sova var det ja. Imorgon ska jag växla pengar.

Cheers!

Aurora

Överkrage avklarad, fodret ihoptråcklat, vilket betyder att jag ska stoffera i morgon och på lördag ska det sättas i ärmar. Har jag flyt, riktigt mycket flyt och lite skicklighet kanske jag är klar på lördag kl 16, men hoppas för mycket ska man nog inte göra.
Idag tog jag med mig Aurora till skolan, var länge sen hon var med. Sen tog vi en härlig tur hem när klockan närmade sig 21.

Strax dags för sängen. Efter klockan 16 imorgon har jag påsklov. Vilket betyder att det är dags att packa, för på söndag far jag och Lenit till Paris! Men först, sömn, sy, tvätta, packa, kalas.

Cheers!

Maja, min...

När jag var inne i stan idag och köpte mig en t-shirt att patinera, så frågar kvinnan bakom kassan "Är du Majas syster? För ni är otroligt lika." Så vitt jag vet har jag ingen syster från Örebro som heter Maja, kanske ska dubbelkolla med mina föräldrar.
Köpte även fantastiskt fina block på stadsmuseet. Gamla foton från en svunnen tid. Tre kvinnor i fina kläder från tidigt 1900-tal som fotograferar.Ett hus med små söta barn framför. Vackert. Jag gillar den här gamla idén om att klä barn som miniatyrer av vuxna. Ganska gulligt faktiskt.

Annars så har det idag framställts två hekto garn i ny kulört, en scarf som sedan har marmorerats. Skinn av sammet och lite små provlappar. Imorgon blir det smuts, slitet och kanske lite matspår.

Cheers!


2009?

Utan jacka, med solen i ansiktet, nu är det vår. När jag gick hem från skolan, lite efter 19 ikväll så var det fortfarande behagligt. I luften fanns både segelflyg och luftballong. Hade det inte varit för bilarna hade det likväl kunnat vara 1909.

RSS 2.0