Dramaten

Idag har det planerats massor till trycket, ska trycka mitt "bricktryck" på vit vaxdux och sy en dramaten-väska av tyget. Efter all planering tog jag och en hel skock av textilare och gick upp till Erikshjälpen. Blåste helt galet mycket och regnade så kändes nästan som man fick spik i ansiktet! Fanns inte alls mycket kul på Erikshjälpen den här veckan, MEN jag hittade en dramaten:) så nu har jag en ställning till väskan jag ska sy, så blev en trevlig tur ändå.

Efter önskemål så kommer här en bild på min nya hårfärg och för er som inte sett mitt rum, så får ni nu en skymt av den "läckra" tapeten:


lång kortdag

Idag har jag haft fackteckning hela förmiddagen och slutade vid lunch, har jobbat med klädetiketter, är nästan klar med prislappen. Så är bara etiketten i plaggen kvar nu.

Sen gick jag Linnea och Karin ner på stan, bokade tatueringstid till Karin, och sen gick vi en runda på bokrean och så köpte jag hårfärg. Så nu är jag mörkt brunhårig. Men enligt Ellinor kommer jag alltid vara blond.

Dags att sova strax, har varit på kalas ikväll så är ganska trött nu. Maja A fyller år så det var varm fruktsallad med choklad på och glass till, mycket gott!

God natt på er!

Cheers!


Back in school

Tillbaka på skolan. Rummet kändes väldigt tomt innan alla grejer var upppackade och placerade på rätt ställe. Har faktiskt saknat mitt rum lite, känns lite mer mysigt och ombonat än det hemma hos mamma. Kan ju bero på att jag bor i Värnamo större delen av tiden.

Har bara haft en lektion idag, mönsterkonstruktion.  Han med att rita av mitt byxgrundmönster och sy en toillé, som inte passade, men jag och Inger kom fram till att de ändringarna inte behöver göras nu eftersom jag ska ha sänkt gren på de byxorna jag ska sy.
Så jag och Linnea gick ner till vårt allrum och stickade och kolla i min nya Vouge, bröllopsspecial. Var helt underbara klänningar i den, felet med tidningen är att den är på italienska så har lite problem med att förstå de olika artiklarna.

Cheers!

Back to basic

Hemma från Norge, det är bara att börja packa om. Har varit i en trevlig vecka, lagom kallt, dock lite mycket dimma, och så tycker vi inte om regn på nätterna så det blir isigt i backarna.

I morgon åker jag tillbaka till skolan, känns väldigt konstigt, har ju inte varit där på jättelängre. Börjar trivas väldigt bra hemma hos mamma.

Skulle se Sleeping Beautey ikväll men min lilla mage gör ont så jag stannar hemma. Blev lite melodifestival, men inga bra bidrag alls. Usch fy och blä!

Har varit på Umbra idag, köpte mer garn till min kjol, för den blev väldigt väldigt kort när jag stickat upp det garnet jag hade. Sen hittade jag ett jättefint melerat mohair-garn, blir nog en härlig sjal av det.

Strax dags för vardag igen, men först lite mer helg...

Cheers!

Norge

Tänkte säga hejdå! Åker till Norge ganska tidigt imorgon. Så blir ingen uppdatering förens tidigast på lördag. Ska bara njuta av snön hela veckan. Hoppas på sol och frisk luft!

Har varit på bio ikväll, såg Sweeny Todd, GÅ OCH SE DEN! Väldigt blodig men oj vad jag gillar Johnny Depp. Inte för sitt utseende utan för sina roller. Fatastiska kulisser, peruker och kläder helt igeonom hela filmen. Allan Rickman går inte heller av för hackor! I like that man. Jag gillar män med mörka och sensuella röster. I den gengrén ingår bland annat Richard Wolf, Lars Ohly och just Allan Rickman.

Cheers!


Sj, sj.. *suck!*

Död åt SJ:s nya hemsida! Allt blir bara sämre,sämre och sämre! Vad var det för fel på just nu biljetterna?!?!?!

Cheers!

working class

Håller på att skriva cv, finns faktiskt roligare grejer än att beskriva sig själv på bästa sätt. Hoppas det går vägen nu! Har ringt posten idag i alla fall, som back-up om det skiter sig med det andra. Får se vart jag spenderar min sommar.

Har varit en seg och konstig dag idag och symaskinerna har inte tyckt om mig heller, blir nya tag imorgon.

Cheers!

bicycle

Jag älskar att cykla! Särskilt i vårsolen.

Är föresten välrdens bästa praktikant, så det så!


Cheers!

Alone again

Saker bara rinner bort.. När man väl är där inser man inte vad man har. När saker är borta och alla kontakter bara har klippts av känner man sig mer ensam än någonsin. Även om man inte gillade det hela när det väl varade. Ikväll är känslan sentimental...
Att man kan fatta sådant tycke för personer man antagligen aldrig mer kommer se, att man kan sakna människor man egentligen inte känner, att man kan bo ihop med människor och aldrig riktigt lära känna dem, och de man lär känna försvinner lika fort som de dök upp, om inte fortare. Att jag aldrig lyckas hålla kontakten med någon.. Ibland är jag mest ensam i hela världen.

Var på Katedral idag, har inte satt min fot där inne sen studenten,  fan va skönt det var att bara gå där i tre år, i sin isolerade trygghet, att i tre år i rad veta precis vad man skulle göra, visst det var jobbigt då, men det var en trygg tillvaro. Tänk om jag kan fatta ett beslut till våren som gör att jag vet vad som händer i alla fall två år framöver.
Den bilden som fortfarande är starkast i minnet från Katedral är när det nästan var slut och jag i min fina vita jordgubbsklänning en härlig fredag i maj kom till skolan med min älskling, den dagen var något alldeles speciellt...

När kommer jag få riktiga vänner? När övergår de tillfälligt bekanta till riktiga vänner.....?

Cheers!

Förändringarnas tid

Eftersom Ellinor tycker att jag är alldeles för lat med att skriva inlägg här, så får det väl bli ändring på detta, från och med den kommande veckan (vecka åtta lär det dock vara tyst pga semester).

Det ligger nämligen till såhär: Jag är hemma i Växjö och har praktik och "jobbar" mellan 9 och 17 varje dag så jag glömmer nästan helt och hållet bort min lilla dator när jag kommer hem på dagarna. Shame on me! Bättring ska ske på den fronten.

Tänkte att Ellinor och alla andra ska få en fin liten uppdatering på den senaste veckan, det här är vad som händer på Skrädderi1 i växjö :

Måndag:
Ritat mönster till korsett, mönsterpassat tyget, klippt ut mellanlägg, tyg och toillé.


Tisdag:

Har sprättat dragkedjor, lagat en tröja, lagat jeans, sytt in och lagt upp en skjorta. Fållat en skjorta. Strukit på mellanlägg. Köpt dragkedja och tråd till en jacka. Hämtat kappa på Newhouse. Sytt en påse till en lärarstudent. Lärt mig kassan.


Onsdag:

Sprättat dragkedjor, lagat jeans, lagat fodret på en skinnjacka. Lagat en matta och sytt i ett band på en träningsdräkt. Kollat på tyg åt pappa.


Torsdag:

Sprättat massor av dragkedjor, lagat en äckligjacka, köpt knappar och "resårstopp". Sytt ihop fodret i en jacka och börjat sy ihop korsetten. Lämnat en jacka på Ohlssons.


Fredag:

Köpt dragkedjor och bikinispänne. Lagat massor av arbetsbyxor. Lämnat kläder på Newhouse, Carlings, Bikbok och Kompaniet. Sprättat blixtlås och lagat jackfoder.


Trivs väldigt bra och har riktigt trevliga dagar.  Har hunnit med att luncha med både Jens och pappa den här veckan.

Imorgon ska jag till Lasettet och kolla min mage med ett ultraljud. Hoppas de hittar något fel.

By the way, ska ni på bio närmaste tiden så går varken på Försoning eller Charlie Wilsons war, inte värt att lägga pengarna på! Så det så!

Cheers så länge!


RSS 2.0