Delad glädje

Pigg idag. Tror massagen fick kroppen ur balans, och att det inte är nån sjuka pågång. Det är bra!

Sporrat korsettsömmar och börjat sy ihop den, korsetten alltså. Men det är många delar, väldigt många. Blev en promenad nerför avenyn strax innan lunch för att uträtta lite kostymärenden. Är en lagom promenad det där nerför och sen uppför.

Fick ett fint samtal på eftermiddagen. Min syster ringde och talade om att jag var världens bästa syster, de ni! Igår skickade jag nämligen ett litet paket och ett fint brev. Det verkar som att hon blev väldigt glad. Jag gillar helt enkelt att överaska. Det ligger nåt i det där uttrycket om delad glädje.

Kvällen har bestått av handla, tvätta, skura "badrumsskåpet", dammsuga, byta lakan och duscha.

Nu är det te i sängen. Jag gillar det!

Cheers!

"korsettjazz"

Innan jag åkte hem från praktiken idag passade jag på att fly in i historien. Förändrade mönstret och skar till den tidiga 1900-tals korsetten samtidigt som jag lyssnade på mina "jazziga" favoriter.

Cheers!

rök

I morse när jag öppnade dörren var gräset silverglittrande och det kom rök ur munnen, hösten är här på allvar. Jag gillar det!

Däremot gillar jag inte att jag har gått omkring i en dimma hela förmiddagen, helt yr i huvudet. Efter lunch höll kroppen på att ge vika. Så bestämde mig för att ta bussen hem. Vet inte om det är massagen igår eller om det är en infektion på gång. Däremot vet jag att jag ska spendera eftermiddagen i sängen, tyvärr. Är strålande sol och hade gärna satt mig med en kopp te och min stickning uppe vid Kronan istället för att ligga här. Får nöja mig med solen som tittar in i fönstret. Bättre det än ingen sol alls.

Cheers!

Höst, massage och bågar

Enda sättet att vakna idag var att piffa till sig. Blev svarta yllekjolen, är verkligen höst nu, prickiga bodyn, kalasbyxor, den ärtgröna koftan och de svarta söta skorna med den lilla kilklacken som klapprar så fint mot golvet.

Höstvindarna har ruskat om mig idag. Kände under turen till skomakaren att det börjar bli dags för de tunna finna svarta skinnhandskarna med sötaste rosetterna på. Handskar och suget efter de stora kopparna med te gör att jag så sakta börjar längta till vintern och snön. Tyvärr brukar inte Göteborg bjuda på så mycket snö, men längtar efter den första snön, det gör jag!

Efter praktiken hade jag bokat in en massagetid för att mjuka upp mina trötta axlar. Var dock väldigt tidig dit, så passade på att sticka in hos optikern som låg precis bredvid. Är på jakt efter svarta bågar, men hittade de här billiga och fina bågarna, lite mesiga kanske. Ska fortsätta letandet en annan dag.




Cheers!

Day in bed

En sen kväll, eller snarare en tidig morgon, innebär att jag har stannat i sängen hela dagen hittills. Är trött, mest av långa dagar och sena nätter. Spenderar tiden med svt play och min svarta kofta som snart, snart, snart, är klar. Längtar så till det är dags att ta på den.

Kanske ska klä på mig och gå en promenad norr över iförhållande till mitt hus. Kom inatt på att jag aldrig gått längre bort än till mitt hus. Världen slutar ju inte här. Dags att upptäcka världen, norr om min gata. Men först lite mer webb-tv.

Cheers!

Bokmässan

Igår eftermiddag var det bokmässan tillsammans med Cajsa. Strosade i timmar, och handlade en hel del böcker. När vi sen inte orkade kolla på en enda bok till var det dags för vinkväll. Blev häng på andra lång och åka hem dödströtta när klockan närmade sig 23. Slitna och lite lagom salongsnurriga.
Sov dålig och hade mer än gärna sovit resten av dan när klockan ringde. Men eftersom det var brunch på Egg&Milk med Mia och Ida så var det värt att släpa sig upp.
Tog en runda på stan efter, nu blir det lägga sig på spikisen och halvsova framför en film, eller nåt. Sen blire öl med Mia!

Cheers!

Läskigt och blodigt

Jag tycker saker och ting börjar bli lite läskigt.

- Igår mitt på dagen kom jag och tänka på en bekant att jag inte hört något från vederbörande på länge, på kvällen hade jag ett mail från samma person.

- Igårkväll precis innan det var dags att sova slog det mig att jag inte stängde av pressen igår innan jag gick från jobbet. Tänkte Kristin var ju kvar och det glömmer vi ju inte, så somnade lugnt. Det första jag får höra efter god morgon idag är att varken jag eller Kristin hade stängt av pressen igår när vi gick hem.

- Idag kom jag att tänka på att jag för ett tag sen blev kontaktad av en tjej som undrade om hur skolan är. Att hon inte hört av sig med de där frågorna hon ville ställa. Nu när jag kom hem hade jag ett mail från henne med massa frågor.


Att saker jag tänker på bara poppar upp sådär ett halvt dygn efter jag har reflekterat över dem. Konstigt!

Annars så har jag fortsätt blöda och bränna mig. Fick stora blodfläckar på den andra korsetten idag när jag skulle prova den, skar mig på öljetten som inte hade tagit ordentligt och skrapade upp ett sår på fingret som gav hemska blodfläckar. Tack och lov fanns saliv- och bomullstricket att tillgå! Fortsatte sen att ta blodprov sådär ofrivilligt när jag stack en synål i fingret. Aje säger man då!

Cheers!

Är du vaken?

Tisdag. Klockan ringer 06.28. Fötterna i golvet. Raka vägen in i duschen.
Vaknar inte påvägen dit. Vaknar inte under tiden i duschen. Vaknar inte under tiden framför spegeln. Vaknar inte under frukosten. Vaknar inte påväg till bussen i regnet. Vaknar inte på bussen till praktiken. Vaknar inte under promenaden över Götaplatsen. Vaknar inte påvägen upp i den ekande trappuppgången. Vaknar inte under första timmen på jobbet och inte under andra timmen heller.
Vaknar först framåt 10:30 efter en kaffechokladblanding från den där maskinen i personalrummet och den där underbara 50-tals rockiga Wonderwallcovern på ipod.
Vid 10:30 kommer jag in i flytet från himmlen, jag sydde och sydde och sydde. Vilket betyder att jag på två dagar har sytt en hel korsett, minus kantband. Det fixar vi imorgon. Jag börjar få upp hastigheten och den där sömnadsvana jag har saknat. Det blir ofta bra på första försöket och det är inte jobbigt att sprätta för jag vet att det lönar sig att göra det. Jag skulle idag kunna säga att jag är jävligt bra på att sy!

Cheers!

Bloody monday

Början på veckan kunde varit bättre.
Svårt att ta sig upp ur sängen, tryckte på fel sorts kaffe i automaten, bloda ner den nya korsetten jag syr, huvudet fungerade inte alls under större delen av dagen.
Det som vägde upp det hela var ett långt samtal med bästaste bästisen och sen en fika med Mikaela.
Sen lyckades den där nedra busschauffören som stängde dörrarna mitt framför ögonen på mig, två gånger, paja kvällen. Tog 50 minuter istället för knappt 20 att ta sig hem och fick både åka spårvagn, buss och gå i duggregn..
Så dagen slutade ungefär som den började.

Veckan kan med andra ord bara bli bättre!

Cheers!

Stockholms weekend

Har haft en fantastiskt helg i Stockholm. Sent i fredags hämtade Ellinor mig på centralen och jag fick åka tunnelbana för första gången någonsin i Sverige. Blev lite vin och en fantastisk mozarellatomatochavocadomacka. Sen sov vi som stockar.
Lördag morgon upp och ut på stan, en runda på söder, jag hittade en kavaj och Ellinor ett par jeans. Vidare till helgens stora mål; Livrustkammaren. Om jag var lycklig! Tänk er ett barn på julafton, och så multiplicera med tio. Där har ni mig, med högpuls och tårar i ögonen. Höll Ellinor hårt i armen när jag fick se Gustav III:s bröllopskostym! Sen var tårarna riktigt riktigt nära när jag hittade en blå samettskostym som tillhört min drömman. Tänk vad snygg han måste ha varit den där kostymen, min Oscar I. Fick tag i den ultimata herrmodeboken om 1500-, 1600- och 1700-tals kläder. Sen kunde Ellinor dra med mig på precis vad hon ville under resten av helgen.


Påväg till Livrustkammaren.

Vi traskade vidare, fick i oss lite lunch och vin. Sen provade Ellinor skor, och jisses vad hon provade. Till slut hittade vi ett par som var riktigt bra och sen blev det en vinterjacka i rena farten för henne, så nu kan hösten komma. När jackan var införskaffad insåg vi hur trötta vi var och åkte ut till Åsa för hennes lilla 25-års fika. Kul att se hur hon har det och efter några timmar tog vi oss hemåt och degade framför tvn resten av kvällen.


Söndagen började vi med en promenad genom Kungsträdgården vidare till Moderna museet och Dalí utställningen. Vi kom fram till att konstmuseeum är väldigt avslappnande och lugnande. Utställningen var underbar, verkligen sevärd! Även om jag inte är överförtjust i hans konst så var han en mästare på perspektiv och en riktigt skicklig målare. Sen var det dags för det viktiga; museishoppen!
Påväg in mot stan blev det bestämt att vi skulle möta upp Åsa och Calle i Kungsträdgården, så satte oss på en bänk och väntade.


Passade på att sticka lite medan vi väntade.

Blev en fika på stortorget innan vi skiljdes åt och jag och Ellinor tog en liten shoppingrunda på söder. Köpte en lingonmjölksrosa klocka med svartvitrandig urtavla. Mötte upp Tobias och fortsatte vår runda på Götgatan. Sen var helgen slut och det var dags att sätta sig på tåget söder ut.

Nu är jag hemma, och precis som alltid, borta bra men hemma bäst!

Cheers!


Chanel

Korsetten blir klar i morgon förmiddag. Har ännu en gång upptäckt att Röhsskas utställningar är ganska tunna, men det var en bra guide och fina Chaneldräkter. Har även upptäckt att det kan vara riktigt frustrerande att vara hantverkare.
Fika med Karolina efter jobbet och sen hem och packa. I morgon kväll bär det av till Stockholm och Ellinor. Lite läskigt, men det ska bli så trevligt!

Cheers!

Fängslande

Jag är fascinerad av att böcker kan trollbinda en så. Att det enda jag tänker på är vad som kommer hända härnäst. Att jag såfort jag blir lämnad ensam tar upp ipoden och sticker lurarna i öronen. Fascinerande.

Det enda problemet är att jag inte har en aning om vad jag ska bita i när den här triologin är slut. Kanske någon av de simpla pocket böckerna som ligger på hög. Eller så ser jag till att skaffa mig det där lånekortet på stadsbiblioteket, som jag tänkt så många gånger. Nu när jag står utanför och väntar på bussen varje eftermiddag borde det ju inte vara speciellt svårt att ta steget in och ordna det under tiden jag väntar. Sommarens återkommande tips har varit Mästaren och Margarita, är nog dags för den. Men först ska jag sluka luftslottet som sprängdes.

Tog ett varv förbi skolan påväg hem. Saknar min arbetsplats och saknar att vara produktiv. Däremot trivs jag enormt med att ha ett "jobb" att gå till och när jag åker därifrån så är jag helt ledig. Jag längtar tills det är så på rikitigt och jag belönas med en lön.
Blev en promenad hem, gillar vägen genom regementet ut till mina kvarter, särskilt en varm sensommardag. Det är livskvalitet!

Cheers!

Dagar

Heldag idag.
Sytt massor på korsetten. Varit hos skomakaren två gånger. Handlat paket till helgen. Lyssnat så mycket på min bok så hörlurarna började skava i öronen. Håret är omfärgat, så ingen tar mig nu för tunnhårig. Det var den här tisdagen i några korta meningar. 
Imorgon är det onsdag, då ska jag hänga med teknikherrarna, då blir det ljud, ljus, teknik och scenografi istället för kläder. På torsdag blir det Röhsska med Stadsteatern och på fredag ska jag fara norr över till huvudstaden och hälsa på Ellinor!

Cheers!

Jag gillar det!

Hatt minst två dar i veckan är min nya klädpolicy. Ser det som en del av min "uniform".
Jag gillar det!

Mitt hår har vuxit sig längre än det varit de senaste åtta åren. Vilket ger möjlighet till frisyrvariation.
Jag gillar det!

Min kropp har anpassat sig till byxor. Det gör att garderoben har vuxit utan några nya inköp.
Jag gillar det!

Cheers!

I guess that you were always on my mind.

En lång promenad i solen och sen en lång fika på en innergård med tak. Trevligt att kunna prata om det mesta, men mest musik.

När jag kom hem lagade jag ordentlig mat, ungsrostade morötter och polkabetor med ädelost på och stekt kyckling med dragon- och ädelostsås till. Var nästan så jag slickade upp sista dropparna av såsen i stekpannan, men bara nästan.

Kvällen har spenderats i telefon har tagit igen den senaste veckan med bästaste bästisen. Undertiden blev det stickning (volangkoftan är snart, snart klar) och så har jag fortsatt missbruka Joel Almes musik.

Börjar efter lunch imorgon, så ska passa på att vara lite nostalgisk och se Tillsammans innan det är dags att sova.

Cheers!

Dammen

Idag gick jag upp till Näckrosdammen och satte mig på en bänk, stickade och lyssnade på min bok. När jag började frysa tog jag mig ner längs avenyn och fortsatte sticka på ett fik med en kopp te som sällskap.

När jag satt vid dammen kom jag att tänka på en av mina gamla favoritböcker. Där Steffie gick till Näckrosdammen för att koppla bort omvärlden. När jag sen kom hem och satte på tvn så började serien som bygger på de där böckerna. Ett sånt där konstigt sammanträffande. Ska nog passa på att läsa om de där böckerna, var så länge sen sist.

Cheers!

Fredagsnatt

Dans dans dans, det är så jag sammanfattar min fredagsnatt. Kroppen insåg att den inte orkar hur mycket som helst, så begav mig hemåt runt tre. Bussen hem bestod av ett stort gäng allsångare, hade det inte varit för dem hade jag nog somnat och missat min hållplats. Sen återstod bara den där sista promenaden hem, uppför lång backe, nerför kort backe, hemma. Den var jobbig när benen var så trötta så de knappt bar en hem. Somnade som en stock vid fyra och vaknade efter många timmars sömn.

Idag är jag sugen på ett fik, en stickning, min ljudbok och en stor sjal runt halsen. Ska börja med duschen, sen får vi se vad som händer.

Cheers!

Sjukhus

Idag har jag gjort mitt första besök på det stora sjukhuset här i stan. Blev förvånad över hur smidigt det gick.
Eftersom min buss inte går så ofta så var jag där i väldigt god tid. Jag satte mig i väntrummet och tog upp min stickning. Men hann inte ens sticka ett varv innan jag blev inkallad och hela undersökningen var avslutad två minuter efter det att jag egentligen skulle varit där. Så nu har jag fyllt på mitt lilla medicinförråd med knallturkosa piller och hoppas på att bli frisk som en nötkärna!

Cheers!

Kärlek

Jag har gått och blivit kär.
Om jag uppskattade det tidigare, så är jag förälskad nu. 
Detektivbyråns Wermland är det som gör mig höstkär.
Lyssna och njut


Cheers!

Dekorationer

Idag har mina lärare varit och hälsat på, så de får se hur jag har det. Ser fram emot alla kortkurser vi ska läsa i sen efter praktiken.




De här hårdekorationerna har jag gjort klart idag. Ska vara med på en föreställning på musikhögskolan nästa vecka.

Cheers!

Ljud

Jag är frälst. Har upptäckt ljudboken. Lyssnar varje dag till och från praktiken, och gärna lite under dagen också. Började med Millenium-triologin för två veckor sen. Första boken avslutades i morse och samtidigt påbörjade jag den andra. Jag blir uppriktigt upprörd när folk försöker prata med mig. Så gillar inte riktigt när det ringer i telefonen, någon pratar med mig på bussen eller stoppar mig på gatan.
Nu förstår jag hetsen kring Stieg Larsson, det går inte sluta, det är så välgjort och Reine Brynolfsson läser helt fantastiskt. Så har ni också tendes till åksjuka är ljudboken räddningen!

Det var dagens tips.

Cheers!

Finfint, motion.

Klippa tyg till korsetter, handla roliga sybehör, få beställningar på hårdekorationer som ska göras på arbetstid. Livet är finfint!

Har även börjat fundera på att cykla till praktiken, borde behöva cykla hemifrån vid samma tid som bussen går och det ger betydligt mer motion. Lär väl sluta med att jag säger att det är tanken som räknas och att jag kommer bli dingsur om jag genomför planen.

Ikväll måste jag laga mat, har ingen lust!

Cheers!

Levande

Jag lyckades sent igår kväll laga telefonen, fick displayen på plats och den fungerar. Lite mörbultad men vid liv.

På tal om Liv så blev det fika med henne, Mårten och Anna idag. Mysigt värre!

Hemma i Göteborg, och så är det vardag imorn!

Cheers!

trasigt och ändrat

Idag har min bebis gått i graven. Displayen har ramlat ur min telefon, ska höra med telefonaffären om det kan va så att det har något med reparationen att göra, för inte ska den väl ramla ur? Eller? Har fått låna en gammal 3310 av min familj medan jag är i småland. Så nu är jag inne på sådär tredje telefonen på en vecka.

Har varit middag och fika med farmor och farfar idag. Sen har jag kortat ärmar på mammas jacka och donat med en av Lenas klänningar. Börjar bli duktig på det där jag aldrig gör, ändringsarbeten. Har lärt mig något den här sommaren!

Cheers!

släkt

Har tagit en tur till småland. Är 80-års kalas på gång. Så imorgon är det middag som gäller. Från början skulle det varit med pappas sida av släkten, men min kusin och faster har lyckats bli sjuka (misstänkt HSN1-virus). Så nu blir det familjemiddag med farmor och farfar. Blir nog bra det också.

Cheers!

!

Har idag fått tips på hur man på ett riktigt smidigt sätt kortar en kavajärm. Jag gillar när folk tänker till och delar med sig av sina små tips!
Min älskling är uthämtad från lagningen, så har fått helt nya fina knappar på telefonen.
Imorgon kommer bästa Stina och hälsar på en kortis!
Det här är en riktigt bra vecka!

Cheers!

anledningen till

Har idag blivit påmind om varför jag slutade träna. Mina ben påminner mig om min kroniska benhinneinflamation. Detta efter min löpsträcka till bussen igår. Saken har inte förbättrats av att det igår var converse som satt på mina fötter och att det idag har varit pumps placerat på dem. Inte heller det faktum att jag fick rusa till bussen nu ikväll eftersom den var tidig. Så nu haltar jag som en pensionär. Det gör riktigt ont i min högra vad. Mitt enda problem är att jag inte har en aning om vad jag ska bära på fötterna imorgon för att slippa smärtan. Men hoppas verkligen att smärtan har gått över till dess.

Det som däremot förgyllde min dag var att, min mobil är klar så ska hämta den imorn, pappa har blivit befordrad och att jag har haft en fantastisk eftermiddag med Cajsa.

Cheers!

RSS 2.0