Costumes

Här kommer bilder på kostymerna vår klass sydde under temadagarna för två veckor sen:

 Foto: Lenit

Herrkostymen som jag var med och gjorde.


Foto: Lenit

Damkostymen som den andra halvan av min klass gjorde.

Sen har vi en busig Karin i sin nya fina basker:



Cheers!

Effektiv

Särken är "klar"; så långt som det går att göra innan korsetten är sydd. Har sytt ihop kjolen idag också, är knapp, fåll och stoffera linning kvar, så kan ha den i helgen:)

Imorgon är det kominationen som gäller fram till tidig eftermiddag sen är det föreläsning om ergonomi, vilket jag verkligen behöver. Ligger bra till i tid!

Övrigt som ska utföras i veckan är:
Bio
Tvätta
Laga mat
Packa
Äta Lenits bullar
Klippning
Umbra
Kosta

Sist men inte minst, mysa massor med Jens!

Längtar redan till helgen.

Cheers!


Fy Fransson!

Nu är det mat och bara mat som gäller resten av månaden! Så att det kan bli några hundralappar över. Studieresan lär kosta dyrt.. Får väl vänta med att klippa mig några veckor till.

Finns få saker som får inhandlas utöver mat, svarta strumpor och strumpbyxor samt skolsaker. The only things!

Cheers!

Jävla, jobbigt, aj!

Jävla rullgardin! Gick sönder igår så jag lagade den helt fantastiskt bra. Funkade alldeles prickfritt, fram till 5 cm över den längden jag vill dra ner den till. Så nu är den trasig igen... Tur att den är nerdragen istället för uppdragen. Får ta tag i det imorn. JOBBIGT!

Har fått ont i en tand, känns inte bra alls. Eller mer i tandköttet runt omkring. Jag säger AJ! Nu pulserar det liksom runt och i tanden, men kanske har att göra med att jag har varit där och pillat med tungan.. Hoppas det går över, för jag har inte råd att gå till tandis.

Dags att gå och sova.

Cheers!

snigelfart

Idag har jag jobbat hela dan men har ändå inte fått nåt gjort. Jävla kilar och f'ällsömmar! Sen efter skolan började jag med min kjol, har klippt ut den så ska sy imorn. Kommer bli jättefin!

Har faktiskt lagat mat ikväll, händer inte många kvällar längre. Blev lax i ugn med bauta sallad till, hur gott som helst.

Hade tänkt gå på bio imorn men va väldigt ont om biljetter, så blir nog på onsdag istället.

Cheers!

Smak

Vad är det här med att man helt plötsligt börjar äta saker som man aldrig har tyckt om innan? Jag fattar inte det, har det att göra med att man nu väljer helt själv vad man vill äta och inte äta.
Har ju tidigare aldrig gillat kaviar, i grimslöv började jag äta kaviar. Jag har aldrig gillat havregrynsgröt, nu har jag helt plötsligt ätit det två kvällar på mindre än en vecka. Visst gröt grejen kan ha att göra med att jag inte orkar laga mat och att jag är så trött på mackor och fil så att jag helt plötsligt fick för mig att gör gröt, men det är ju inte äckligt längre. Intressant det där...
Skulle kunna göra en lång lista på det jag helt plötsligt har börjat äta, men ska skona er från det. Kanske har med min mage att göra, att jag har fått plocka bort det jag gilalt mest och på så sätt måste hitta annat och då kan man inte vara lika kräsen längre. Vilket är bra!

Jackan är på gång, har på lite drygt en timme stickat upp två nystan! Bara 20 kvar!


Cheers!

Det går ett rykte ner på stan!

Nu har Lenit åkte hem. Tänkte sno lite bilder från henne när hon har kommit hem och fått in dem i datorn, så ni får se vad vi har hittat på i helgen.
Idag har hon, jag och Lars varit i slottsskogen och tittat på alla fina djuren. Svarta svanar, pingviner, sälar och pelikaner. Mycket trevligt, det är härligt att solen skiner på alla vacka höstlöv. Sen tog vi en fika i Vasa, och då dök Karolina, Sara och Sophia upp. Jag har saknat Lars, han är lika tossig som vår familj, om inte värre. Det gillas!

Nästa helg ska jag åka hem och hälsa på i min lilla hem stad. Ska passa på att mysa i Jens nya lägenhet också. Ska bli så trevligt så. Måste hitta på någon fin födelsedags present till pappa också, han har fortfarande inte fått något. Någon som har ett förslag, vad man ger till en man i 50 års åldern som har allt?

Ska fortsätta sticka på min "vinterjacka" så att den blir klar innan april.

Cheers!

Ännu mera trådar

Dåliga bloggdagar de senaste dagarna. Men i fredags kom min lille Lenit och hälsade på. Så när hon kom med tåget hade jag maten klar för sen skulle vi ju som alla andra popälskande människor på Håkan på liseberg. Var tydligen uppåt 17 000 personer där. Helt galet! Var tyvärr ingen jättebra konsert, kontiga låtval och som vanligt väldigt kort med tanke på vad han har för material att bygga upp konserterna på. Marken gungande i alla fall, det var läskigt. Dock var det en fin version av Minnen av aprilhimlen.

Idag var det upp tidigt! Tog fötterna bort till Myrins och handlade tyger, jag köpte tyg till en eller eventuellt två korsetter och till min ena väst. Sen var jag väldigt sugen på att sy en svart halvcirkel kjol i ull, så hittade en stor billig stuvbit till den. Handlade tyg och tråd för nästan 500 kr, men är nöjd med tygvalen.
Sen förde fötterna oss bort till skolan, Lenit fick se hur det ser ut där och jag lämnade mina tyger så jag slapp bära runt dem på stan. Tog spårisen in till stan och en runda till knapp calsson. Hittade lite spetsar. Sen gick vi och strosade, tog en fika på le petit cafe i haga. Jag hittade de fina svarta Clark's skorna jag har tittat på i evigheter för bara 300 kronor. Så blev ett par sådan. Fann även en otroligt vacker rosa basker på prickig katt, precis sådan jag letade efter.

Tog oss bort till Haga bion och "fikade" med Karolina, Sara och hennes pojkvän. Sen kom Linnea, en vän till Karolina. Lenit övergav oss för att leka med Lars. Jag och de andra flickorna for hem till mig. Sen kom en väldigt glad Lenit tillbaka och vi åt fläskis, mycket gott! Sen har vi dansat, flätat hår, masserat, tittat på tv och fnittrat. Jag har även hunnit med att somna framför tvn och det ska jag fortsätta med alldeles strax.

Imorgon blir det sov morgon. God natt!


Cheers!

Gambling

Ikväll har vi haft spelkväll hemma hos mig, vilket betyder större delen av min klass. Har spelat retro, ätit popcorn och pratat skit. Sen stannade Lisa kvar på ett glas vin när de andra tog bussen hem. Har diskat och nu är dags för sängen.

Vad konstig, min dator har precis bytt symbol för det trådlösa nätverket. Har aldrig varit den symbolen innan, aja..

Sova var det!

Cheers!

Mespropp!

JA, jag erkänner, jag är mesigast i hela världen. Har ännu en gång ropat på min hyresvärd för att jag har fått oväntat besök i köket. Spindeln är tillbaka, och den är så jävla snabb så den hinner krypa tillbaka in därifrån den kommer. Så den finns där fortfarande. Just nu är det papper intryckt mellan väggen och gaderoben för att den ska få det jobbigare att komma fram, sen är det skor på när man ska gå in i köket. Måste in och diska och dona i ordning kakorna för skoltransport imorgon. Känns ganska jobbigt att va tvungen att gå in dit... Jag kommer förövrigt vara en gigantisk packåsna imorgon, tyg till 4 personer, kakor till 11, lunchlåda, film till Angelica och egentligen en pärm, men den får vänta. Den blivande packåsnan ska ta och göra i ordning allt för imorgon, sätta klockan på tidigt för att hon ska hinna duscha och se till att komma i säng så tidigt som möjligt.

Cheers!

The housewife

Idag när jag kom hem ställde jag mig och bakade till klassfikan. Hade även lovat att tvätta tyger till underkläderna vi ska sy, så körde en maskin.
När jag hade bakat klart fick jag ett ryck och började städa, så har packat upp de sista påsarna som jag inte orkade med när jag flyttade in. Har dammsugit noggrant och dammat och helt plötsligt hittade jag ett skrivbord som man kan använda under alla kläder och symaskiner. Så här råder det nu ordning och reda och inga dammråttor så långt ögat kan nå.

Tur att jag orkade ta tag i städningen innan det kommer människor på besök både imorgon och på fredag. Helgen kommer bestå av mys med Lenit, världens bästa lillasyster, för er som inte visste det.

Så var vi framme vid det dagliga dilemmat, vad ska vi äta idag. Ingen inspiration eller lust att laga mat och har inte speciellt mycket att laga på heller. "Åh så jobbigt" som Oskar hade sagt. Jag saknar Oskar, och allra mest saknar jag Åsa.

Nä mot "köket"!

Cheers!

yarn in yards

Äntligen inne i ett stick flow. Har varit produktiv de senaste dygnen,  igår blev den rosa boleon klar och idag har jag stickat en halv sjal, så nu är den färdig. Imorgon ska jag ta upp min "väst", ska göra något annat av den. Jag har en rolig idé, eller kanske ska använda den till det svarta garnet jag köpte på strikk, aja, vi får se vad det blir. Bra hoppas jag!

Cheers!

åt

mackor åt magen, element åt kylan, glasögon åt huvudet.

Saknar fortfarande matinspiration!


af

Magen skriker av hunger, kroppen stelnar av köld, huvudet dunkar av trötthet.

Jag behöver  inspiration, matinspiration!

Cheers!

strapped

Vad många fantastiska siluetter det finns. Det finns också fantastiskt fina underkläder från den senare hälften av 1800-talet. Om det var någon som undrade. Bara längtar till vi ska börja sy. Men korsetterna får vänta ett par, faktiskt tre, veckor. Ska nog överleva denna långa väntan.

Dags för utfodring.

Cheers!

clear waterday

Så var det söndag igen, i all sin prakt. Om man nu kan kalla det prakt. Förstår inte vad dessa dagar gör med mig.
Ska nog lyssna på Carole King när jag duscha, fast de skivorna kanske jag har lämnat hos mamma, typiskt också.

Mot duschen, för det finns inget som är så bra som att vara nyduschad, ha rena lakan och krypa ner med ren pyjamas emellan lakanen. Det och sex and the city är vad jag ska somna till.


Cheers!

fallen angel

Min hyresvärd är en liten ängel, hon kom alldeles nyss ner med nybakade bullar:D De var supergoda!!!

Jens har precis tagit bussen in till stan, för hans tåg går om en liten stund. Vi har haft världens mysigaste helg. Idag har vi legat och gosat fram till klockan va halv 4. Precis va vi behövde. Ses om två veckor ingen, då ska jag hälsa på i hans nya alldeles egna lägenhet. Ska bli trevligt.

Ska fortsätta äta bullar, sticka och se på film.

Cheers!

bang!

Jens har hittat hit. Har haft mysemys kväll. Lagade kantarell och räkrisotto med fänkål i, mycket mycket gott. Enda felet var att när vi skulle käka lyckades jag tappa ett bautaglas i golvet så det gick i tusenbitar, flög över halva källaren, så fick dammsuga överallt (vilket behövdes). Det dumma var att glaset skar upp ett sår på mitt finger vilket gör ont.

Annars har dagen varit bra, förutom att draperings uppgifterna på teckningen inte var vad jag var sugen på, och göteborgs konstmuseeum var inte vad jag förväntade mig, blev lite besviken. That's life! Sånt man får ta liksom.

Nu ska vi sova jag och min snygging.

Cheers!

kallare än kallt

Så var första perioden avklarad, blev helt färdig precis på marginalen ännu en gång. Ska se till att höja tempot från start nu när Gunvor kommer. Om två veckor äre korsettkurs!!! Det gillas skarpt!

Tänkte lägga upp bilder på vår temadags kostym, men usb-kabeln till mobilen har försvunnit lite. Ligger nog kvar hos mor, som en hel del andra grejer. Jag flyttade ju mest med mig sommar- och tidiga höstkläder, inte så smart. För här i min källare är det helt galet kallt, på morgnarna är det ganska dåligt med värme i näsan, så att gå upp är väldigt svårt.

Mot duschen och sedan bums i säng. I morgon är det heldag i skolan, ska till universitetsbiblioteket och konstmuseet och teckna. Sedan kommer min älskade, ska ha en riktig myshelg.

Cheers!

kontentan

Fan va tråkig min blogg är egentligen. Handlar bara om mat, garn, sömnad och mitt gnäll. Så vill ni kan ni sluta läsa, för det är det mitt liv handlar om. Gansla trist.


Jag vill ha min man hos mig nu! Annars kommer jag så sakterliga tyna bort. Tur att han kommer hit på fredag så ni slipper bli av med mig!

Cheers!

love, love, live

Helt otroligt, men mina byxor är klara. Så imorgon blir det mönsterkonstruktion av väst och skriva klart arbetsbeskrivningarna. Trodde inte att jag skulle hinna denna gången heller. Från och med måndag ska jag jobba på högfart från start. Nytt ämne och lärare = sätta fart!

Ikväll har halva min klass varit på Folkteatern och sett tre kärlekar. Fantastiskt trevligt. Väldigt bra uppsättning!

Nu ska jag ta och borsta tänderna och sova.

Cheers!

associationer

Fan va jag har börjat bli nostalgisk, har bara helt sådär kommit och tänka på grejer som hände för galet länge sen som jag nästan hade glömt. Idag när jag cyklade hem var det något som fick mig att komma och tänka på sommaren när jag var på Öland med Anna när jag precis hade fyllt 15, I lördags var det ett par på bussen som fick mig att tänka på min pojkvän jag hade när jag var 17. Precis nyss fick jag flashbacks till gymnasiet eftersom Lenit har fått några av mina gamla lärare. Så såg framför mig engelska lektionen när alla fattade att jag och Jens hade blivit tillsammans. Fan va länge sen det är, men känns ändå som igår. Att bilder på näthinnan kan vara så skarpa.
Det konstiga är att alla flashbacks har någon koppling till kärlek. Vad är det med mig och kärlek just nu? Något är det i min kropp som är ur balans. Är det för att jag saknar Jens så mycket eller är det för att mina kropp har kopplat på mammahormonerna? För biologiskt sett är jag ju i princip helt perfekt redo att skaffa barn.

Allt i eunt omkring mig associerar jag till minnen, närhet och kärlek. Konstigt det där hur hjärnan kan slå slint, eller är det bara snoret i huvet som gör att jag beter mig såhär?

Får fundera på det i sömnen, God natt där ute!

Cheers!

rött, guld och rosa burr

Så var ännu en timmes gråtande över. Att jag lyckas leva mig in så i allt jag tittar på. Jag tror jag har lipat till alla One tree hill avsnitt jag sett de senaste tre åren, kan man bli mer blödig än vad jag är? Skulle till och med kunna gråta till väderleksrapporten om jag har haft en dålig dag. Det är tur att jag inte käkar hormoner längre, för då hade det varit ännu värre.

Idag har vi sytt en herrkostym på temat teater inspirerad av choklad helt i guld och brunt. Jag, Jenny och Mia har gjort en 3 meter lång mantel kantad med guldrosetter (sånna som man har på paket) i tre rader. Den blev bara hur fin som helst. Det bästa är att vi är klara med hela uppsättningen så imorgon kan jag sy på byxorna jag inte är klar med.

Nu ringde precis Irene och min pläd har äntligen kommit tillbaka från norrland!!! Ska prata med min faster så hon kan hämta den. Sen kan jag gosa ner mig ordentligt här i min källare.

Cheers!


röd, röd, röd

Nu har jag fina röda fingrar och tår, känner mig fräsch och fin. Hade kammat bort luggen i dag också, så såg ut som jag brukade göra förr. Vilket betyder att ingen i min nuvarande vardag tyckte jag såg ut som vanligt. Funderar på att ge upp det här med lugg, man blir så finnig i pannan. Men å andra sidan är det galet jobbigt att låta den växa ut vi får se vad vi gör. Ett som är säkert är att jag kommer fortsätta vara så nära svart i huvudet som man kan bli.

Sova nu, ska vara effektiv både under och efter skoltid imorgon!!!

Cheers!


best basement!

Min hyresvärd är så himla gullig, idag kom hon ner och knackade på och undrade om jag ville ha grönsakssoppa. Hon ville ha lite hjälp med kanalerna på tvn så jag fick soppa i utbyte. Enda felet var att det va ganska mycket paprika i soppan så jag kude inte äta den. Men jag hade redan planerat att göra passerad potatis- och morotssoppa, så blev soppa för min del ändå.

Nu ska jag göra matlådor, måla naglarna och sy träns. Imorgon ska jag göra klart mina byxor, efter skolan dock. För det är temadag som gäller nu tisdag och onsdag. Min klass ska göra en herr- och en damuppsättning med hjälp av choklad och dess embalage och något tema som vi får reda på imorgon.

Cheers!

duktig, jag?!

Chi fick jag som skulle vara duktig. Har klippt båda fickpåsarna och fickskyltarna fel, för jag har ritat det på det mönstret jag inte lagt till sömsmån på. Fy fan vad jag hatar mitt sätt att jobba ibland. Så blev inget mer sytt. Utan blir panik tempo imorgon.

God natt!

Cheers!

lite duktig

Fick en del sytt, har fastnat och har lite problem med fortsättningen på fickan. Får det inte att stämma. Blev inte fil att äta, slängde ihop en omelett. Tog mig faktiskt i kragen och cyklade ner till affären. Så jag har varit ute idag.

Hinner nog bli klar, hoppas jag. Blir en massa att sy imorgon. Borde försöka mig på fickan ändå, ska nog fortsätta en stund till.

Cheers!

Lat Kanin!

Ligger fortfarande i sängen i pyjamas. Måste upp och sy... Vill bara somna om igen. Fast det lär ju kännas skönt om det jag ska sy på byxorna är klart innan jag går och lägger mig ikväll.
Magen börjar prata också vilket betyder att jag är tvungen att äta något. Kanske kan bli lax i ugnen. Eller så blir det något annat som inte tar någon tid alls att laga. Jag borde gå upp, duscha, klä på mig, åka och handla, sy, laga mat och sy ännu mer.

Det som kommer ske är att jag går upp drar på mig t-shirt och tights, syr, äter typ fil och sen syr lite till. Usch vad jag är lat.

Varför håller jag på att bli dunderförkyld just nu?! Shit alltså...

Föresten, Sus och Jocke fick en liten pojke, eller inte så liten, 53 cm och över 4 kg, och han hade mössan jag stickat åt honom först av allt:) Finns foto på honom i mössan på webbisar, han va söt han (och klädde i limegrönt)!

Cheers!

strosande

Tog spårvagnen till järntorget och gick genom haga upp mot Hagakyrkan och strosade för mig själv. Sen traskade jag vidare bort mot Knapp Carlssons och stötte på Fia tillsammans med Astrid, va kul att se henne igen!

Sen ringde Cajsa, och hade äntligen vaknat så jag lovade att jag skulle köpa med mig bautafika hem till henne, (bautafika = bakisfika = winerbröd), och hitta ett fik i den här stan runt klockan 2 en lördag eftermiddag som inte har 20 minuter kö, har take away och tar kort var lättare sagt än gjort i närheten av avenyn, så det blev pressbyrån i brunnsparken, men blev winerbröd i alla fall!

Sitter i Cajsas soffa, vi har druckit te, tittat på gamla foton på Cajsa och tittat på tv. Funderar på att hyran en film, men vi får se om vi orkar ta oss ut.

Dagens tips är att Strikk säljer ut 1-,2-,3- och 4-trådigt ullgarn, för 50 kr hektot, väldigt fina garner. Köpte 2 hekto 2-trådigt svart, blir kanske en kofta, eller nåt annat.

Cheers!

A bit younger

Nu har jag gjort något som inte är så tantigt, sovit i nästan ett halvt dygn. Ska ta och fixa håret och borsta tänderna sen är det dags att ta bussen in mot stan och åka bort till Haga och gå på bondens marknad. Om Cajsa sen vaknar innan klockan är eftermiddag så ska vi hinna med en liten second hand runda.

Har ont i halsen idag också, så nu väntar jag på en dunder förkylning...

Cheers!

Kärring!

Ja jag är gammal, är ute och dricker öl med mina vänner, fast jag dricker inte öl, jag dricker kranvatten och åker hem vid 20:40. Det är slitsamt att vara 21...
Men idag var det inte after work emd klassen utan hängde på lite andra människor från skolan. Vilket var trevligt som bara den. Men jag orkar inte, är ganska orkeslös, har haft väldigt ont i kroppen idag. Sen har det varit söndag idag med, vilket gör att det känns ännu mera motigt. Så när teckningslektionen var slut idag tog jag cykeln hem och la mig på sängen och frossade i SATC. Ska fortsätta med det nu också, om inte ögonen ramlar igen innan det har hunnit bli något frossande.

Idag går rosen till göteborgs lokaltrafik, det är skillnad på länstrafiken kronoberg och en stad som har fattat hur det ska gå till; det ska vara enkelt!

I helgen ska min hushållsmaskin få nytt liv igen, vilket betyder att jag måste sy hemma. Sen ska det bli second hand runda med Cajsa imorgon.

Cheers!

gammal eller sur?

Har man blviit gammal när man kokar sin disktrasa? Eller handlar det bara om att man tycker det är onödigt att kasta en disktrasa som inte är tillräckligt ofräsch? Snål, eller gammal?

Cheers!


Knitting

Igår var jag, Natalia och Jenny på café vallgatan och stickade, satt där i flera timmar och därav den dåliga uppdateringen under går dagen.

Ikväll blir det Idol kväll hemma hos Cajsa. Innan dess ska jag sticka på min kofta. Är nästan färdig med ena framstycket nu, går så himla fort. Så är bara ett framstycke och ärmarna kvar. Helt loveley!

Cheers!

Gooooodday!

Idag har varit en super bauta bra dag! Började med att duscha på morgonen, galet vad mycket piggare man blir. Hade gott om tid och ja, jag var nästan först in i klassrummet.
Sen har symaskinen, nålarna och allt annat idag varit på min sida! Har stickat klart och sytt ihop sidenkoftan samt stickat mer än ett halvt bakstycke på den rosa boleron. Så efter sammanbrott igår så har allt bara flutit på idag.

Förutom då min mage pajade efter lite godis. Så jag har haft magknip halva kvällen, men jag får skylla mig själv, nu är det slut på godis helt och hållet inte ens synda någon gång ibland. Inte nog med magont utan jag har haft konstiga sammandragningar i livmodern, är nog bara äggstockarna som talar, men är ganska läskigt, och ont gör det också.


Skitsamma, denna dagen var det bästa på länge. Älsklingen har fått tag i lägenhet så stor grattis till honom!

Cheers!

Stämhack och kålrötter

Död åt petighet och älska stämhack, enda problemet är när man inte får stämhacken att stämma, då är petigheten inte rolig alls. Till sist, efter en hel del sprättande, så godkände Elisabeth min ficka. Sen packade jag ihop mina saker och cyklade hem i ösregnet.

Nu sitter jag här i bara t-shirt och trosor, och håret bara droppar, även om jag torkat det med handduk. Ska laga falafel och rotmos nu. Är vrålhungrig

Cheers!


naglar och lack

Tånaglar som precis har blivit av med sitt lack ser väldigt äckligt ut. Ser ut som hud som legat i vatten för länge, samtidigt som huden runt omkring har extra röd färg av lacket som satt där tidigare. Känns ganska dumt att måla nytt lack nu ikväll, eftersom det är dags att krypa ner i sängen nu, så de får se äckliga ut  till imorgonkväll.

Cheers!

tre små, små, små

Tre matlådor gjorda, glömde äta själv. Just nu är jag ganska irriterad på mitt pyttekök. Är alldeles för dåligt med avställningsytor eftersom diskstället tar upp typ halva diskbänken så det får plats 1 ynka liten skärbräda. Så det finns stor risk att få diskmedel i maten och bränna sig eller få plast grejerna att smälta. Men vad gör det, för nu har jag äntligen en ugn.

Ska se till att få i mig något innan det är dags att sova.

Cheers!

familjehelg

Helgen har varit trevlig som bara den!

På fredags kvällen blev det pasta med kyckling och kokosmjölk, massa prat och upppackning av de grejer mamma hade med sig och och sen somnade vi tidigt.

Lördagen var det IKEA med mamma och Cajsa, fick se hennes lägenhet också, den va fin den. Sen tog jag och mamma bussen in till stan och fikade och strosade runt en stund innan vi mötte upp lille Lenit. Fortsatte strosa en stund innan vi tog bussen hem. Blev couscous-sallad och passionsfrukts sorbet, tillsammans med Buss till Italien som gick på tv. Sen såg Lenit prinssesa på vift och jag och mamma somnade.

Idag blev det Röhsska museet med hela familjen, och tog vi en fika på Dali i ösregnet med Sophia. Nu har Familjen åkt hem och jag ligger i sägen och har kollat på madicken, tror jag ska laga lite mat och sen kanske kolla på en film och sticka.

Cheers!

Freeday

Hade en trevlig kväll hos Lisa igår. Så idag passade jag på att sova till jag vaknade av mig själv. Så hoppade upp ur sängen vid 9. Tog och plockade i ordning här och donade lite innan jag käkade frukost och trampade bort till skolan. Det var ledig dag idag men jag vara lite duktig och ritade lite mönster.

Sen blev det en runda in till stan. Var på Knapp-Carlssons och handlade knapphålsilke, och där bakom kassan stod Anne som hade praktik hos oss på Grimslöv, hon hälsade så glatt och sa "Vad känner jag igen dig ifrån?" Så vi pratade en snabbis och jag fick min och Natalias tråd. Blev en shoppingrunda på INEX, en silverkedja till mitt fickur, lite kläder på monki, som jag inte är hundra på om jag ska ha, och lite strumpor/strumpbyxor från Lindex. Köpte mat på vägen hem och nu sitter jag här och lyssnar på min nya skiva. Ska överge datorn och sticka en stund.

Mummit och Lenit är påväg! Så ikväll får jag matsällskap!

Cheers!


feeding

Den eviga matfrågan. Orkar inte laga mat idag heller. Blir väl gröt idag också, med några mackor. Ska ju bort och dricka vin ikväll, så borde äta något ordentligt, men det skiter jag i. Lagar mat i helgen med min familj istället.

Blir föresten ingen Smålandsresa vecka 41, hade glömt att vi ska på skolresa då, så är det någon som vill ha billiga SJ biljetter från GBG - Växjö tor, 9 och 12 oktorber så säg bara till.

Idag älskar jag Lenit mest av alla, så det så!

Nu ska jag få i mig lite mat.

Cheers!

sy, sy, sy..

Tränsen är sydda, och beskrivningarna gjorda. Har även gjort sallad och mackor till lunch imorgon. Orkade som sagt inte vara duktig och laga mat idag heller. Har varit en dålig matvecka, eller snarare kvällsmatsvecka. Får blir skärpning nu!
Imorgon är det redovisning av skjorta och byxa, ska hinna sy knapphåll och få i knappar imorgon innan lunch, så nu börjar det kännas bra, kommer hinna klart.
Sen efterskolan är det vinkväll kväll hemma hos Lisa, så då måste jag se till att få i mig någon redig mat innan om jag ska kunna dricka mer än ett halvt glas rödvin. Vi hoppas på ett helt glas istället.

Mot duschen så man blir ren, har fått problem med en liten koloni som har bosatt sig i mitt ansikte, särskilt panna och haka, vilket ogillas! Så ska försöka utrota kolonierna.

Cheers!

Karins?

Jag har precis ätit min lasange, enda problemet att den kom från frysdisken i affären. Var så galet hungrig när jag cyklade hem och insåg att jag inte skulle orka laga någon mat, så 7 minuter i mocron blev det. Dåligt av mig, men en gång i halvåret får det väl hända. Så nu har jag förbrukat min dos färdigmat för 2008.

Är mycket att sy nu, men kommer bli klar. Har  några knapphål, träns, knappar och ett knytband kvar på skojrta och byxa. Sen ska jag skriva ihop arbetsbeskrivning och material åtgång, men ska nog vara klar vid lunch imorgon.

Dags för nålen och tråden, ska sys knappar och träns.

Cheers!


Love!

Jag har hittat en ny kärlek. Så till listan med  bland annat Ola Salo och Jonas Karlsson läggs nu den här mannen:

 Peter Stormare.

He's lovley!

Cheers!

ficka,pocket

Såhär ser fickuret ut:



Cheers!

Fikifiki

Har varit och träffat Karin idag, hon är på genomresa påväg till Norge där hon ska jobba under hösten. Så jag, Cajsa och Jessica tog en fika med henne. Jag passade då på att köpa mig ett litet fickur. Ska bara införskaffa en lång silverkedja, för kedjan som var till var ful och just fickanpassad.

Ska och hoppa in i duschen, se till att bli lite ren. Jag har så ont i mina fötter, hade lite dumma skor idag. Så tänkte att lite vatten, skrubb och fotkräm blir som champange för fötterna. Sen ska jag vara lat och bara äta gröt ikväll.

Har fått de nya dropskatalogerna på posten, så ska kolla om det är något roligt jag vill sticka där, förutom min "vinterjacka".

Duschen it is!

Cheers!

RSS 2.0