sjukt fint

Teatern blev inställd i onsdag pga sjukdom, lika så i torsdags. Så det blev ingen teater. Jag bokade om min biljett till senare och hoppas på att min syster kan komma upp då istället. Veckans kvällar har istället sett ut såhär:

Tisdag: 500 days of Summer. Mycket fint, en riktigt måbrafilm!
Onsdag: Up. En ååhhhhhfilm, pixar har lyckats igen!
Torsdag: Vinkväll hos mig.

Torsdagen var fin. Lämnade praktiken, mindre fint. Men fick en fin bok och jag bjöd på kladdkaka, det var det som var det fina. Sen blev det vinkväll hos mig med systers vänner.
Fredagen har än så länge varit fin den med, och finare räknar jag med att den blir. Började dagen på Egg&Milk, vidare upp till skansen kronan och blev gratoferad av Lenit. Sen har dagen spenderats på stan.

Nu har vi tagit oss hem. Dricker rosévin och har precis ätit. Lyssnar på Lars Winnerbäck och förbereder oss för kvällens konsert. Tror det blir finast!

Cheers!

Kino

Ska strax ta bussen in till stan, möta syster vid tåget och hälsa henne välkommen till västkusten! Blir bio idag med, så när hon har anlängt beger vi oss bort till bergakungen för 500 days of summer.

Cheers!

Hårdekoration

Här är den nya hårdekorationen till min handledare på praktiken.



Den är gjord i skinn med detaljer av skinn, färgad koppartråd och pärlor.

Här är dekorationen i mitt nyfärgade, för första gången, svarta hår och på andra bilden är den på perukstocken jag fick av pappa när jag var i småland sist.

Cheers!

fullt av kvalitetstid

Sista veckan på artisten. Tre dagar kvar, på fredag är jag ledig. Veckan är fulltecknad.
Imorgon kommer min älskade syster, så kvällarna den här veckan ska vi spendera på olika kulturella tillställningar. Det blir teater, bio och konsert. Tänkte även ta med henne på stadsmuseet, är ju en kostymutställning som vi inte får missa!

Ikväll ska jag sy klart hatten och sen sticka ärmhål på koftan.

Cheers!

22/30

Av trettio timmar har jag sovit tjugotvå. Jag misstänker att jag behövde det. Men eftersom det var dags att gå tillbaka till den riktiga tiden så vaknade jag ändå tidigt. Har spenderat dagen med att städa, tvätta och baka. Ska fortsätta med att laga mat och om jag är riktigt duktig blir det till att stryka lite kjolar. 

Först ska jag fokusera på min kofta!

Cheers!

Dolls

Torsdag kväll var det Guys and Dolls på operan. Det var en fantastisk scenbild. Underbara kostymer och fantastisk scenografi, visste inte att operan hade sådana resurser! Synd bara att scenen var så stor så man aldrig kände sig som en del av föreställningen. Men det är absolut sevärt!

Fredag innebar tip the velvet.Så blev att transporteras 150 år tillbaka i tiden och gå in i rollen som nyvaken överklassdam. Tycker jag klarade det galant, lite jobbigt att gå på toa men fina flickor gör väl inte sånt. Drack vin med Linnea och Sofia här och begav oss sen till Belle. Mycket trevlig kväll, men slutade alldeles för tidigt! Släpade ändå fötterna efter mig backe upp och backe ner påvägen hem och hade mer än gärna släppt på korsetten, men kom på att om jag tog av den så hade jag nog frusit en hel del.

Ikväll är det dejt med Ellinor, men först till ica. Kylen är väldigt tom!

Cheers!


ett, tu, tre, vardag blir det!

Sprang efter bussen vid valand, åkte i fatt den med spårvagn och springer framför den precis innan den ska köra från kungsportsplatsen. Busschauffören bara skakar på huvudet och kör. Blir riktigt förbannad och fortsätter till fots till brunnsparken. Tar därifrån spårvagn till skf och där får jag stå och vänta på bussen. Varför hade den då så bråttom från avenyn? Tredje gången gillt! Där fick den där förbannade busschauffören!

Blir mycket sena kvällar nu några veckor framöver. Föreställningar, bio, konserter och lite jobb på kvällarna gör att jag njuter av det jag gör. Kanske mer kvällstid än dagtid.
Hösten har gjort mig gott, behövde ta det lite lugnt till vardags. Misstänker att den galna och hektiska vardagen drar igång om två veckor. Har faktiskt inte saknat den speciellt mycket. Ska bli konstigt att komma tillbaka, men däremot ska det bli skoj att träffa dem man inte sett på nästan ett halvår.

Mest saknar jag min syster, och hon kommer och hälsar på jättesnart, nästa vecka ska vi ha massa kvalitetstid och göra det vi gör bäst, gå på Lars Winnerbäck!

Cheers!



kvalitetstid

Igår efter praktiken och innan föreställningen så passade jag på att ta en höstpromenad. Det blev en väldigt konstig promenad, för vid varje korsning hade jag en röst i örat som talade om för mig åt vilket håll jag skulle fortsätta gå. Gick lite framåt, lite runt kvarter och lite bakåt på olika gator. Ellinor hon va duktig på det där! Avslutade promenaden på Vasagatan med en laxmacka och en kopp te tillsammans med min stickning innan det var dags att bege sig tillbaka till praktiken och titta på Varmt.

Nu ikväll har jag jobbat med en ny hårdekoration, i svart skinn. Verkar som det blir röda och silvriga detaljer på den men har skinnålen på praktiken, så får sy klart imorgon kväll. Kristin kommer gilla den, och det är väl tur eftersom den är till henne!

Cheers!

urkul!

Vaknade tidigt imorse, utvilad och utan magont! Åkte in till stan och njöt av det underbara vädret. Mötte upp Andreas, köpte oss te och satt vid Hagakyrkan på en bänk i solen och pratade till våra fötter började domna av kyla. Blev en runda på stan för att få dem att vakna till liv.
Fick min vilja igenom på ur och penn, så fick en ny klocka till ett mindre pris än vad det skulle kosta att byta glas. Vilket resulterade i att plånboken är tom, men klockan är tillbaka på armen! Det gillar vi!

Kom hem och lagade mat, upptäckte att om man lagar en maträtt i ugnen och en på spisen samtidigt tar det lika lång tid som att laga den ena men man får dubbelt så många matlådor. Så nu är frysen påfylld för den kommande veckan.

Dagens citat från parlamentet:
A: - Vad har du svårt för om du har Parkinson?
D: - Spela plockepin!


David Batra är helt fantastisk!

Cheers!


uttråkad och serier x 100

Vad jag har kollat på serier idag, i sisådär fem timmar. Min favoritserie var ju inte slut, utan har kommit nya avsnitt. Efter lite Johan Glans på youtube är det nu dags att gå in på svtplay. Kanske blir lite tv sen ikväll också. datorskärmen är ju inte dödskul att titta på, plus att det blir så varmt i sängen av datorn. Är så trött på att ligga still, men så fort jag förflyttar mig får jag ont. Vill äta, men finns ingen mat hemma och till ica tar jag mig garanterat inte.
Får väl bli fil.

Det enda positiva idag är att jag har bokat biljetter till Vi som är hundra på stadsteatern, ska gå med bästaste systern när hon kommer hit och hälsar på några veckor. Trevligt värre.

Dags att leta smulor i köket!

Cheers!



Get me away I'm dying!

Magen tar död på mig. Det blev ingen vinkväll, det blev vetevärmarkväll. Låg på Cajsas soffa med smärtande mage. Grät nästan påväg hem på bussen av smärtan. När jag vaknade i morse kändes det bra, men så var inte fallet. Blir liggande ställning idag, för då gör det minst ont.

En dag för film och serier är vad det får bli. Måste väl ta mig ut och handla, men jag hoppas att jag slipper, för så ont gör det!

Får plocka bort satsumas och råa äpplen från inköpslistan. Hade glömt att magen hatar det...

Cheers!


snö och bågar

Idag kom första snön, jag älskar snö. Tyvärr bara snöblandat regn, men visst såg jag redan nu en skymt av vintern. Det enda som nu saknas för kalla vinterdagar är ett par fina tumvantar och någon att hålla i handen och knosa näsa med när det blir allt för kallt.

Har hämtat mina nya glasögon idag, kvinnan i butiken gjorde ett spontant "wow vilka snygga bågar, helt perfekta till dig!" Kändes skönt med positiv respons.

Dags att packa om väskan för ikväll är det rödvin hos Cajsa som gäller!

Cheers!

trasigt och långt

Stannade kvar ett tag på praktiken för att sy och klippa till den nya halsduken i "kokt" ull. Den blev helt fantastisk, tjock, lång och bullig. Jag är så nöjd!
Har även varit snäll och hjälpt till med trasiga och förlånga byxor. Jag tycker ju det är kul att hjälpa till och älskar att göra folk glada!

Nu ostmacka, mjölk och montera kofta!

Cheers!

Ps. Dagens citat: "Det värsta med telefoner är att man kan ringa till dem", Ellinor i sitt essä! Ds.

stryk och vin

Idag har jag stått vid strykbrädan i över två timmar, har ändå bara hunnit med ungefär en fjärdedel av all tvätt. Galet!
Efter praktiken blev det en runda till Gårda och sen ett glas vin och en macka på sådär tjugo minuter med Cajsa. Gillar att vara spontan! Jag och Kristin tog båten ut till Lindholmen för att se genrep på Aftonstjärnan, är Folkteatern som sätter upp Sockerpiller. Inte jättebra men en trevlig tisdagskväll!

Imorgon ska jag montera klart min nystickade kofta. Stannar nog kvar en stund på praktiken och syr lite. Har ett jobb att göra, och en ny sjal till mig själv. Tänk vad jag kommer bli fin när alla mina saker är klara!

Cheers!

Swisch!

Det sa bara swisch! Sen var det över.

Fika hos momor, mysa i favoritgarn butiken, middag med far, skivmässa, fika hos Johanna med Stina, sticka i skogen, brum brum med bilen, kvällste i ljussatt by, brunch hos Anna med Liv, antikrunda, middag med mor.

Smålandshelgen har passerat, jag har njutit. Precis som man ska göra av familjen när man inte träffar den så ofta.

Är hemma i Göteborg har fått i mig en ostmacka. Ska somna till skavlan!

Cheers!

Flickrum och mormors te

Sitter i min säng, i mitt flickrum. Har ätit frukost och läst tidningen där. Jag gillar att komma hem till mamma och hälsa på, kommer in i ett härligt lugn då. Misstänker att det har att göra med att jag är ledig, men inbillar mig att det är tryggheten i att hitta överallt, att det är min barndom i kubik.

Ska ta och kamma håret och ta cykeln bort till mormor och dricka te. Hon ser fram emot mitt besök, och jag ser fram emot en Göranbulle och självklart lite kvalitetstid med mormor.

Cheers!


långdag

Har varit på jobbet i tretton timmar idag. Förmiddagen spenderade jag ensam tillsammans med p1 och p3. Sen efter lunch hade jag sällskap en halvtimme innan jag blev lämnad igen. För min del innebar det redovisning av ett projekt en av skådespelarklasserna arbetat med. När den var slut gick jag tillbaka till ateljén och sydde klart ett beställningsjobb innan det sen var dags för redovisning av musikalklassens projekt. Var inte hemma förens halv elva.
Har sen dess försökt packa. Känner att jag har gjort alla fel man kan göra. Går nog ingen nöd på mig i helgen, men känns som jag har glömt allt det viktiga. Aja, imorgon blir det färd mot föräldrarna.

Cheers!

La lu(e)na

Tog mig en garnupptäckar runda efter praktiken. Blev en tur till olskroken där jag både köpte garn och mat.

Påväg hem på bussen så trodde jag att jag såg en bautastor luftballong på ganska nära håll. När jag tittade igen insåg jag att det var månen. Så vacker var den, gigantisk och orangeskimrande.
Kom att tänka på min syster, hon älskade månen när hon var liten. Kallade månen för sin kompis och sov alltid mycket sämre när det var fullmåne. Saknar min syster ganska mycket! Men får träffa henne väldigt väldigt snart!


I morgon har jag ansvar för handledning i kostymförrådet när kostymer till en ny produktion ska plockas fram. Lite läskigt med hela ansvaret, men det klarar jag galant!

Cheers!

Söndagsbio

Mötte upp Liv som var i stan och hälsade på, lika 60-tals fin som vanligt. På schemat stod fika och eftermiddagsbio. Blev en stor kopp te och en kanelbulle på vasagatan. Sen var det dags för Coco - livet före Chanel. Den var fin, så fin, jag log konstant i två timmar.
När jag kom hem, efter att ha frusit lite i den blåsiga hösten, blev det stickning och satc i några timmar.

Helt enkelt en fantastisk söndag.

Cheers!

Organisera

Det blev en organiserande lördag. Eftersom det såg ut som ett bombnedslag av hattar, väskor, skor, sjalar, garnnystan, rena kläder, tidningar och smycken här i morse. Så tog jag mig i kragen och tömde tamburmajorern, stolarna och golvet.
Så nu är var sak på sin plats, hattar i hattlådor, skorna i hyllan, sjalar i lådan, väskorna i tygkassar och så har jag en välorganiserad byrå också. Jag är nöjd, även om dagen inte alls blev som jag tänkt mig.

Cheers!

Kras

Hade planer för idag, men de går i kras, är inte sugen när det regnar. Blir stickning, bullar, te och kanske en och annan film. Pensionär? Javisst!

Cheers!

ögon

Nya glasögon beställda! Fortfarande samma synfel, det är bra! För då kan jag ha mina gamla glasisar också!

Ikväll ska jag sticka och dricka te!

Cheers!

Klapprande skor och svarta bågar.

Nu börjar det hända saker, springa genom korridorerna med klapprande skor. Hämta, tvätta, laga, fixa, dona, allt ordnar vi.

Har nu bockat av veckans att göra lista. Hittat en almenacka och ett par svarta glasögonbågar. Blir synundersökning imorgon efter jobbet. Det gillar jag!

Cheers!

RSS 2.0