stövlar!

Idag har jag hittat de perfekta skorna till visningen til våren och antagligen till nästa vår också . Noa Noa reade ut  sina stövlar som är helt perfekta, istället för 2200 gav jag 660 kr. Jag är mäkta nöjd, och de är de vackraste skapelserna på länge.

Ikväll blir det gosa framför tvn och inte göra nåt alls. Det bästa som finns!

Cheers!


liggande vattenglas

Jens låg i sängen  tittade på tv och drack vatten, jag kommer och ska lägga mig bredvid. Då kommer han på den briljanta idén att lägga glaset med vatten ner i sägen för att ge mig en kram. För nä, ett vattenglas som ligger ner rinner det ju inte ur nåt ur. Jag har skrattat åt det här inom mig i snart tre timmar, så måste dela med mig av galenskapen. Kopplingarna hos honom är inte alltid de skarpaste, men det är delvis därför jag älskar honom.

Natti på er alla!

Cheers


Mandelkyssar

Jisses vad jag har ätit mandel. Har ätit nästan en hel påse sötmandel. Mumma säger jag, men magen gillar det inte. Å andra sidan gillar den inte mycket just nu, tror jag ska krya ner i sängen och låta maggen vila. Kroppen behöver det också. Ska sova som en liten sessa och sen ska jag gå upp åka till skolan och rulla mina fina små tummar! De ni!
Sen ska jag pussas till läpparna tröttnar, och de gör de nästan aldrig.

" 'Cause, lucky lips are always kissing, lucky lips are never blue!"



Cheers!

Guds gåva:

Guds gåva till människan måste då vara krösamos! Hans straff till kvinnan måste vara mensvärk!

När jag jobbar istället för att prata så har jag inget att göra på slutet. Imorgon kommer jag få rulla tummarna, och sy någon extra detalj. Lär vara utan jobb till sommaren också, kommer antagligen inte finnas några tider på mitt gamla arbete. Surt sa räven!

Kjerstis "knästrumpor" är klara, nu ska jag ta och brodera lite på dem.

Cheers!


fint

Popcirkus var fint. Skolan går fint, ligger så jävla bra till. Stickandet är fint, har stickat en hel benvärmare på tre dar när den första tog nästan tre månader, man kan ju säga att jag är effektiv när jag väl kommer igång. Har mailat mitt gamla jobb angående sommaren, måste ha jobb så jag kan betala hyran.

Har ont i halsen, inte fint. Tre pukor i huvudet som dånar, inte fint. Måste diska inte heller fint. Svettas som ett djur här inne, absolut INTE fint.

Cheers!

Ett rus, det är vad det är!

Jag tittade precis på debatt som handlade om konstnärer och deras förhållande till droger. Det handlade bland annat om att det är löjligt att säga att minst hälften av alla stora verk har kommit till under någon form av berusning.  Det handlar om att konstnärer än en gång är utpekade som flummiga missbrukare.Jag är just nu upprörd och det jag vill säga är:

Att konstverk inte kommer till vid någon form av berusing tycker jag är en lögn! Det är faktiskt så att när de flesta skapar, så är det vid någon form av sinnesförändring. Om du har ett lyckorus, ett rus på aggresion, alkohol eller droger, så är det väl fortfarande ett rus? Om det är ett endofin-, adrenalin- eller kokainrus så är man ändå påverkad. Något annat vägrar jag skriva under.
Jag tar dock helt och hållet avstånd till droger och anser inte att vi ska legalisera någon form av dem, och så var det med den saken.


Nu ska jag krypa ner i sängen och sova gott, för jag har fått skriva av mitt aggresionsrus.

Cheers!


Illa

Mår illa idag med, men idag beror det på att jag åt tre bitar choklad, vilket var en bit för mycket. Magen gillar det inte alls, känns värre än efter två glas vin. Vi säger ajajaj!

Har stickat som en dåre, är mer än halvvägs på benvärmaren på mindre än tre dygn. Vill börja på min kofta, så just nu känns det bra att sticka massor. Ju fortare jag blir klar desto fortare får jag göra något nytt. Ska sticka upp nystanet nu, sen ska jag sova sött.

Den här helgen kommer bli bra, jag känner det på mig.

Cheers!

the book!

Boken som jag köpte på tradera det kommit idag. Den är så fin, massa bra herrbilder i så jag får ännu bättre uppfattning om hur Calles kostym ska se ut. Känns toppen!

Nu ska jag skriva arbetsbeskrivningar!

Cheers!

Längtan!

Har hela dagen väntat på att få åka hem. Komma hem, lägga mig i sägen, äta en bit choklad sätta på favoritserien på datorn och sticka. Nu när jag kommer hem upptäcker jag, som alltid när jag verkligen längtar efter min älskade serie, att det inte visades något avsnitt igår, så det går inte titta på något nytt avsnitt idag. Typiskt!

Har ritat ett byxmönster idag på förmiddagen, sen har jag klippt ut delar till en innerficksdetalj. Imorgon ska jag nog orka sy innerfickan och kanske bara kanske klippa ut toille på västen och ännu mera bara kanske byxan. Fast å andra sidan om jag sätter fart så lär jag bli klar med alla tre imorgon och då kan jag rita mönster på torsdag och i princip vara ledig på fredag, om jag inte känner för att rita mer mönster. Det lär jag inte göra.

Cheers!

-vis? -mindre ovis.

Nu är jag lite mindre ovis. Jag har lugnat ner mig, slutat hyperventilera, tårarna rinner nu sakta sakta. Det känns bättre, kanske inte helt bra, men helt klart bättre. Illamåendet ligger kvar, ska ta och tvätta bort ränderna i ansiktet och dricka vatten, tror jag lugnar mig ännu mer då. Ska krypa ner i sägen och försöka sova så gott som jag bara kan. Klumpen i halsen är stor, den är så stor så det är svårt att andas. Men jag är lugn(are).
Kommer antagligen vakna till liv i helgen, efter helgen kommer nog allting vara bra igen. Jag kan inte lova, men det ser ljust ut.

Sluta gråta och börja sova.

Natti!

Ovisheten

Jag mår illa, jag känner mig samtidigt ihålig, tankarna bara snurrar, jag är orolig. Det känns fel, jag vet inte vad det är som känns värst, oron och ovisheten eller kallheten och frånvaron. Jag är rädd, jag är ledsen, men mest är jag orolig. Är rädd för vad som kommer eller inte kommer hända. Jag försöker förtränga och hoppas på det bästa, egentligen finns det inget konkrekt att förtränga, men jag förtränger malandet. Prata om annat, tänka på annat, fördriva tiden på bästa sätt. Jag vill bara veta. Veta hur det kommer bli!

klubbad

Nu kom tröttheten som på beställning. Har i eftermiddag varit helt uppe i varv.
Förmiddagen fick jag knappt något gjort. Sydde ihop toillen och stickade i väntan på en genomgång. Efter lunch ringde Calle, så han kom förbi skolan så jag kunde ta alla mått för "kostymen". Kommer bli så otroligt bra! När vi var klara med provningen så var dagen slut.
Halva klassen satte då sikte på Maxi i Angered, blev massa frukt, grönsaker och en semla.
Påväg hem postade jag mina brev och nu sitter jag här som om någon slagit mig med gummiklubba i huvudet.

Ikväll blir det bondesökerfrubröllopet och sticka som gäller. Är vad mitt huvud klarar av i djuphetsnivå på tv-program.

Cheers!

Jag vann!

Åhhh, jag är helt uppe i varv, har precis vunnit min första tradera auktion. Hihi! Känns riktigt kul. Ska bara se till att inte fastna i det här träsket. Fick i alla fall en dräkthistoria bok om krinoliner. Tror det kan va mycket roliga saker att läsa om i den.

Mitt mål med dagen var att ta mig till återvinningsstationen så att jag kom ut och fick frisk luft, så blev de inte, har bara varit ute och skakat mattorna än så länge. Får bli cykel till skolan imorgon i stället, om det inte ösregnar vill säga.

Cheers!

Cleaning on a sunday

Städa, städa varje fredag och så varje jul det tycker jag är kul. Som pippi hade sagt. Jag nöjer mig med att städa si sådär en till ett par gånger i månaden och då på söndagar. De bästa städdagarna enligt mig.
Söndagar är de dagar då jag vaknar, ligger kvar i sängen, sätter på nyhetsmorgon och irriterar mig nåt gruvligt på vilken dålig journalist Tilde de Paula är. När jag sen är trött på att ligga i sängen går jag upp och gör mig en ordentligen frukost, fil, mackor och bautakoppen med te som förtärs i sängen. Sen ligger jag antingen kvar i sängen till uret senlänge har paserat lunchtid, eller så ser jag till att ta mig upp och städa.
Idag var det det senare alternativet, har dammat, dammsugit, tvättat, städat i garderob och tamburmajor. Så nu det rent och i ordning överallt utom på skrivbordet. Ikväll innan jag går och lägger mig blir det dusch och rena lakan i sängen. De ni!

Nu är det dags för film!

Cheers!

Kreativitet!

Det här var vad jag gjorde under vår ena temadag förra veckan. Ett hårsmycke (couaff?) i rosa råsiden, svart skinn och flor.



Visst blev det fint!

Cheers!

A watch

Dagen börjades med en snabbis på stan, sen var det dags för brunch på Egg & Milk, blev blåbärspannkakor och tranbärssmoothie. Mumma!  Var mätt som jag vet inte vad efter att ha frossat i mig allihopa.
Tog oss ner till Nordstan och strosade lite, köpte ny handkräm för min är nästan slut. Sen kom jag och Lenit på att vi kunde gå på Röhsska så tog en titt på jospressutställningen och så fick Lenit se Selma kläderna också. Tog en paus och drack en kopp te på ett litet fik med Sara och Karolina. Åkte ner till centralen och lämnade av Lenit så nu sitter hon på tåget och tågar. Missade bussen på minuten så gick ett var i nordstan med Sara och Karolina, gick förbi en liten klockbutik och där hängde ett arbandsur och talade till mig, på rea. Det sa, "Snälla Kanin köp mig och bär mig på din vänstra arm!" Så efter att ha bestämt mig för att ta en funderare slutade det med att jag gick 20 meter och sen vände jag och köpte den lilla rackaren. Nu har jag ett stort cirkelformat armbandsur med vit talva, svarta visare och brunt armband. Så tack mormor för julklappen!  Som ser ut såhär:



Ikväll blir det dejt med tvn och Kjerstis andra "strumpa".  Måste laga mina älskade små vantar, både tummen och toppen har gått sönder, så får sticka om ena tummen och antingen stoppa eller sticka om överdelarna på vantarn, får se hur jag gör.

Cheers!

fram och tillbaka

Jag och Lenit åkte in till stan på förmiddagen eftersom jag hade sovmorgon. Lämnade tillbaka koftan och hittade en billig sjal istället.
Sen åkte vi ut till skolan och då blev det: "dagendåjagegentligenintehadenågotattgöraalls". Ritade ett västmönster och klippte ut sista delen av rocktoillen. Känns dumt att sitta och göra saker efter uppskattade mått, men jag tror ändå det kommer passa. Fick gå en stund innan vi slutade, vilket var skönt. Åkte in till stan igen och träffade Lenit med vänner. Strosade en del och sen blev jag sååååå hungrig så vi for hem. Lagade mat, tittade på På Spåret, åt glass med hallon, drack te och stickade. Jag rekomenderar thehusets rooibos chai med vanilj, var betydligt bättre än det där andra jag nämnde härrom dan (som tydligen är en storsäljare, konstigt).

Nu är det dags att nana och imorgon är det brunch på Egg & Milk som gäller!

Cheers!


Kulturtant?

Min älskade vän har blivit friskförklarad, i alla fall för stunden. Just nu mår den prima och jag slipper få kramp i armen för att stötta upp den. Det är tur att en av oss funkar fläckfritt när den andra går på sparlåga.

Idag har jag tröstshoppat, både blus/tunika och lammullskofta. Fint som snus! Halva reapriset på Gudrun Sjödén gör till och med mig till kulturtant, eller man kanske inte kan bli nåt som man redan är. Men nu förstärker jag denna roll.

Jag ska göra mig en fräsch mozarellasallad och skriva till min väninna på kontinenten. Sen är det antikrundan och överaskelse till lille Lenit som gäller. Imorgon ska jag ta och sova lite längre. Känner att jag inte behöver arbeta på den egna tiden, ligger bra till. Nu skriker magen så..

Cheers!


Gnagande

Man känner sina nära så otroligt mer än man tror. Att sättet att skriva meddelanden eller sättet att svara i telefon kan säga så mycket. Det är jobbigt just nu, riktigt jobbigt. Jag klarar det, jag är stark. Det kommer bli bra. Allt kommer lösa sig på bästa sätt.

Magen har börjat smärta igen. Har inte haft så här ont sen innan jag ändrade min kost i augusti. Misstänker att det har att göra med vinet i lördags, med den dåliga mathållningen denna veckan och att läkarbesöket ligger och gnager. Det är ganska mycket som gnanger just nu. Det är tur att det inte är så mycket i skolan. Fast å andra sidan tänker man mindre när man har mycket. Det finns då för och nackdelar med allt.

Cheers!

om-

Skolan flyter på, just nu rullar det mesta på. I härlig takt och allt känns bra. Förstår inte riktiigt hur den här perioden är planerad, är väldigt gott om tid.
Har lyckats boka om tiden på lassarusket så jag slipper missa nåt i skolan (eller mamma har eftet att vi tillsammans ringt i över två timmar för att boka om den jävla tiden). Blir att va hemma några dagar i Småland på lovet och undersökas. Kan nog bli skönt att spendera lite tid där.

Mot köket, är dags att få i sig lite mat och att öka på mörkheten i håret.

cheers!

ps. Idag har jag fått vykort från kontinenten, de ni! ds.

one hand

Det där med garnbiten fungerade en kvart. Nu måste jag hålla i skärmen hela tiden för att se vad jag gör. Det är väldigt jobbigt att kolla på serier när man måste hålla i skärmen konstant. Just nu ser jag inte vad jag skriver för hela skärmen är randig, så när jag skrivit klart får jag ta tag i skärmen och redigera med en hand. Men det är så himla jobbigt att skriva på det sättet så får blir lite hipp som happ, och ursäkta att det kanske  inte fulltut är de mest genomtänkta inläggen.
 
Imorgon kommer min kära syster. Det ska bli trevligt. I eftermiddags var jag och Cajsa och fikade och stickade vid olskroken, var kul att umgås med henne lite utanför väggarna till skolan. Nu är läget hungrigt, förstår inte varför, eller oj, jag har ju inte ätit nåt sen lunch förutom en muffin. Skärpning Karin, måste ha glömt det eftersom jag har haft ont i magen idag så jag har trott att magen har sagt till om det istället för brist på föda.

Tänkte sova nu, men visade sig att det var en liten guldskimrande gala i repris på tv nu när uret slår 23, vi får se hur länge jag orkar hålla ögonen på tvn.

Cheers!

Min älskade

Jag behandlar min älskade ömt och kärleksfullt. Smeker försiktigt, tröstar. Busar och underhåller. Jag tar på bästa sätt hand om min älskade. Ändå kärvar det, min älskade håller på att lämna mig, innan jag är färdig, innan jag vill att det blir så verkar det som att den överger mig. 
Min dator dör när som helst. Jag behandlar den med all respekt och låter den följa med på resor. Den har snart levt klart sitt ärofulla liv. Nu har jag stoppat in en garnbit under som går upp bakom skärmen och går fram igen. Så jag kan ta tag i båda ändarna och dra lite frösiktigt för att få skärmen i en ställning där den inte hänger sig. Jag hoppas på att den överlever fram till lovet så jag kan ta mig tid att kolla på datorer i lugn och ro när jag är ledig.

Snälla damen, håll dig vid liv en månad till!

Cheers!

Panik

Och så var klumpen tillbaka. Har fått brev från lasarettet idag. Jag vill inte, tror inte det kommer ge nåt och var det mest korkade datumet på länge. Måste ringa imorn. Ångest. Kan jag inte bara bli frisk utan den undersökningen?! Det enda bra är att mitt frikort fortfarande gäller då. Tårarna bara rinner, vet inte varför, men de gör det.. Fan!

Cheers!

räddaren i nöden!

Calle har räddat mig! Jag har fått tag i en modell. Nu måste jag verkligen ta tag i det här på allvar, titta böcker och skissa med en stor kopp te!
Jag har bara ett litet problem och det är att jag köpte jätteäckligt löste av misstag. Detta har legat bredvid alla mina andra téer och nu smakar alla sorterna konstgjorda blåbär. Ska med en gång gå och slänga det äckliga teet, om inte någon vill förbarma sig över ett rooibos te med smak av lingon, blåbär och yoghurt. Luktar värre än det smakar.

Cheers!

idétorka

Jag söker inspiration, jag söker idéer och jag söker en modell. Jag googlar, tänker, letar i böcker, relaterar klädepoker efter kända människor för att hitta bilder och inspiration. Så igår och idag har jag googlat följande:

August Strinberg och Siri von Essen
Emmeline Pankhurst och sufragetter
Dräkter/mode/klänningar 1880-tal
Alice i underlandet och den galne hattmakaren
Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin
Mary Poppins

Jag har nu sett Alice i underlandet för inspiration, det enda jag gillade var fluga och strumpor i turkost samt hjärtmönstrade mammelucker. Mammelucker behöver jag inte och fluga och strumpor kan jag köpa. Så jag är tillbaka på noll. Min kära vän föreslog djurtema, och gör vingar, det hon glömde var att det var mig hon pratade med. Det enda jag tycker är okej med djurtema är pälskragar och pälsmössor och jag ska inte sy ytterplagg eller hattar så där kammade jag hem noll heller.

Paniken börjar växa. Mitt stora problem är att jag är helt insnöad på 1870-1890, och det lutar mest och den lilla lilla tunyren som bars runt 1880, det enda jag ser framför mig är randigt, och elegant, med draperingar över rumpan.
Det dumma är att jag inte har någon fantasi och samtidigt har fria händer, jag får göra precis vad jag vill, låta fantasin flöda.
Det  jag ser framför mig är kläder från en eller två snarlika tidsperioder. På herr lutar det åt  en randig eller rutig herrkostym i emipre/biedermeierstuk. Jag tänker lite Jean-Baptise Bernadotte blandat med Oskar I i randiga byxor och randig väst med enfärgad rock. Samtidigt som jag vill göra en klarröd sammetsrock med  300 miljoner knappar och soutageband i rokokostil. Jag skulle samtidigt vilja göra en dam och en herre från samma epok, men problemet ligger i att där herrarna är fina ser damerna groteska ut och vise versa. Sen vill jag heller inte krångla till det men med tanke på hur jag låser mig i en stilperiod så kommer det ändå försvåra arbetet. Jag måste lära mig tänka utanför lådan. Våga sticka iväg och vara lite galen.

Får försöker rensa tankarna och börja skissa, brukar utvecklas då. Får hoppas på det i alla fall.

Sen får ni inte glömma att jag fortfarande letar manlig modell i Göteborg, känner ni någon eller vill ni ställa upp så är det bara att säga till!

Cheers!

Det är mycket jag är

Sega dag, tog mig tid att sova och som jag gjorde det, vaknade vid lunch. Åt bauta frukost i sängen runt 1, sen har jag tittat på tv och inte gjort nåt alls. Klädde på mig för en halvtimme sen och är strax påväg ner och handla mjölk. Börjar sina i kylskåpet och ändå har jag lagt tre miljoner på mat denna veckan (känns det som i alla fall).

Gårdags kvällen spenderades hos Unn-Elise och hennes Calle, drack vin och pratade skit och hade det kalas trevligt och youtubeade gamla 90-tals hits.
En lustig kort sak som tyckte massa var där. Jag kan bli otroligt irriterad på fördomar, bara för att inte jag pluggar på Chalmers utan läser en textilutbildning behöver inte det betyda att jag är dum i huvudet. När han för femte gången talat om att han var förvånad över att jag var smart svarade jag; Det är mycket jag är, men mest är jag smart. Nöjd! Jag har en passion för kläder, men bara för det är jag inte tappad bakom en vagn. Så det så!

Ska ta en promenad, kanske ska upptäcka någon ny lite väg här i min lilla by. Eller så tar vi raka vägen till butiken.

Cheers!

att skapa

Jag älskar lediga dagar då man inte har något att göra men ändå tar sig i kragen och går upp innan uret har slagit tio. Var och lyssnade på Anna och Annika när de pratade om sitt låtskrivande. När det var över tog jag mig en tur till IN-EX och köpte duk och färg. Så imorgon ska jag måla.

Ikväll är det kalas, ska ta och göra mig snygg alldeles strax.

Nästa gång jag ska använda min ugn får ni påminna mig om att den bränner ojämnt, och att man måste vända på plåten efter halva tiden. Trots att jag kom på det försent blev pajen god. Så nu är jag mätt.

Dagens tips består av Stephen Simmonds som tolkar Kleerup. Lyssna och njut.

Cheers!

Mål

Mitt mål med livet; jag ska bli hundra år för då får man brev från kungen!
(Även om det antagligen inte är en kung när jag blir hundra. Eller det vet man aldrig, men troligtvis inte.)

Cheers!

Sjalar

Jag har kommit på att jag allt som oftast bär sjal inomhus till vardags, men aldrig när jag är hemma hos mina föräldrar eller hos min pojkvän. Packar alltid med mig ett flertal när jag åker iväg, men de används aldrig när jag väl kommer fram. Lustigt! Det var dagens tanke. Föresten, Lenit kan du ta med min blåa palestinasjal? Vore diskobra!

Ikväll ska jag och Jessica ha stickjunta, de ni! Imorgon tänkte jag ta mig till P3:s första seminarum. Sen ska jag kolla på färg, tänker börja måla igen. Then it is kalas hos Unn-Elise!

Cheers!

Grader till övers!

Lisa!!!! Kom hit och hämta lite värme från mig, det är nästan 27 grader varmt här nu, jag svettas, känns som en bastu! Du kan få i alla fall 5 grader! Jag lovar!

Cheers!

?!, !, !!

Alltid dessa kommentarer, jag orkar inte mer. Blir man mindre tolerant när man har varit borta en längre tid? Jag börjar isolera mig, borde göra det oftare, jag är så sjukt mycket mer effektiv då. Borde lära mig att hålla tyst, blir bättre och bättre, börjar lägga band på mig. Det bästa vore bara om man slapp alla kommentarerna. Nej jag är inte sur, jag kan väl också ha en dag då jag är fokuserad, eller? Det kanske är förbjudet? Gaaah! Jag är i alla fall inte utstuderat elak. Det är positivt!

Ska börja leta inspiration och fakta  till min fantasikostym, är pepp på den, det jobbiga kommer som vanligt bli att hitta tyg, och än värre verkar det bli att få tag i modell. Någon som känner en mörkhårig man sådär 1,80 lång som vill vara modell? Måste få tag i en pronto!
Verkar som praktikplatserna kommer bli klara redan innan påsklovet, så då hinner man verkligen förbereda sig på vart man hamnar, synd bara att folkansateljé antagligen inte blir klar. Hoppas kan man ju alltid.

Antikrundan tonight, I love it!

Cheers!


Adjektiv

Omtumlande, chockande, svenskt, stereotypt, anstängande och ensamt. Min kväll i adjektiv. Jag gillar att ha dejt med mig själv, är en sån dejt som inte kan bli förtstörd av fjantiga nervösa misstag, den kan inte bli förstörd.
Däremot gillar jag inte att folk gör mig otrygg och att folk gör intrång.


Cheers!




Helt fel

Idag har jag gjort massa tosiga saker.  Först har jag gjort "hattar" eller egentligen hårsmycken. När skolan var slut åkte jag in till stan för att fixa ett par nya hörlurar till ipoden, började med butiken på kungsgatan blev bortskickad till servicebutiken på ö:a hamngatan där snubben bakom servicedisken konstaterade att mina hörlurar funkar, och som de funkade där har de då inte fungerat på sådär fyra veckor, kände mig ganska dum. Har även köpt en adventsljusstake, helt fel tidsmässigt, men har gått och tänkt på den i över tre veckor så bestämde mig för att köpa den. Fick den för 129 kr istället för 369 kr, jag är nöjd!
Sen ser det ut som att jag kanske kan få tjäna lite pengar på sportlovet, hoppas verkligen det blir så!

Cheers!

neutral, blå eller färgad?

Jag har insett att jag på något vis framställer mig själv som ganska långt från den jag verkligen är här. Det man får reda på är vad min älskade heter, att det regnar en massa i Göteborg, att jag lagar mat, sover och syr större delen av min tid och att jag allt som oftast saknar min familj.
I vanliga fall är jag ju någon helt annan, eller det här är också jag, men här kommer nästan aldrig min personlighet fram.
Jag skär ner på mig väldigt mycket, blir bara att jag redogör för vad som händer. Jag tror knappt jag har varit politisk en enda gång i den här lilla bloggen, förutom morgonen den 5 november 2008, då jag medgav att jag grät av lycka till nyheterna. Annars har jag ju en tendens att alltid tycka, tycka massor om allt, men inte här, inte på det sättet som jag gör annars. Konstigt det där hur man framställer sig. Tror inte direkt jag gör så många människor upprörda eller berörda med min blogg. Å andra sidan är det inte därför jag skriver och ärligt har jag inte så många läsare heller. Det är mer som en dagbok för min egen skull. Sen är det en bonus att mina kära som inte är så nära får en redogörelse av vad som händer på västkusten.

Min överarm har blivit färgad, har spruckna blodkärl där, ser ut som om någon har misshandlat mig. Men var inte oroliga det är bara min packning från igår som har skadat mig. Inget allvarligt, förutom att jag inte rekomenderar att lägga fyra böcker som sammanlagt väger mellan åtta och tio kilo tillsammans med en marmormortel i en stor väsk/påse och försöker kånka runt den på lokaltrafik och till fots i regn med en hel del andra påsar och väskor. Pröva inte för er egen kropps välbefinnande.

Har broderat idag, imorgon blir det hårsmycken. Inte gouache utan nåt annat liknande som man har i håret och inte vattenfärg. Är faktiskt sugen på att börja måla igen, är så länge sen, och jag älskar det. Det dumma är att ekonomin inte gillar vad det kostar att köpa in en bas av akrylfärg och penslar. Grimslöv var bra, där fanns allt och det var bara att plocka och betala. Ska ta mig en tur till In-Ex när jag fått mina pengar.  Hoppas på att de infinner sig på mitt konto innan fredag.

Cheers!


sur, dyngsur!

Att det alltid ska regna och blåsa! Har idag stått och väntat på bussen på två hållplatser utan busskur, Vilket resulterade i en dyngsur Karin och ett mail till västtrafik med önskemål om busskurer på "min" hållplats.

Laga mat, sticka och ta det lungt är vad som ska göras idag.

Cheers!

home again

Hemma, äntligen. Armen är ännu en gång bortdomnad för sådär tionde gången den här veckan, sticker sådär hemskt i fingrarna. Måste se till att få massage. Det dåliga med Göteborg är att det alltid regnar och blåser, bussarna hem till mig går bara två gånger i timmen och att jag lyckas missa bussen med fyra minuter så jag fick vänta i 26 minuter. Samtidig som jag har så tungpackning så jag håller på att ramla ihop när jag lyfter ena kassen. Så just nu är det lite synd om mig.

Det positiva är att skolan börjar imorgon med två temadagar, ska göra hårsmycken och brodera varsin dag. Känns härligt att göra något kortvarigt sådär i början.
Sen är golvvärmen igång jag har fått nytt duschmunstycke, ny kran och en termometer under tiden jag har varit borta vilket gillas.

Natti natti!

Cheers!

Äntligen!

Packad och klar. Av någon konstig anledning är väskan sprängfylld, har inte fått mer än ett klädesplagg i julklapp och har bara stickat en tröja. Har dock packat ner lige gamla kläder som jag inte kunnat ha på över två år, äntligen kommer jag i mina skinnyjeans och klänningar jag aldrig använt för att de blev försmå innan jag kom i dem. Men igår hade jag på mig en sån klänning och hela veckan i Kläppen har jag haft mina gamla jeans. Så nu är gaderoben fylld med gamla favoriter.

Idag ska jag umgås med syster och sen är det dags att åka hem.

Cheers!

mellanlandning

I småland igen, trött som jag vet inte vad. Sitter i sängen och ska sova när som helst. Imorgon blir det packa och tåga.

Cheers!

still

Fortfarande kallt, fortfarande i Kläppen, forfarande underbart! Idag har Jens stått på benen en hel röd backe, går helt fantastiskt bra för honom. En riktigt talang!


Nu är det lunchtime!

Cheers!

choklad..

Blev ingen skoter idag, var för kallt, så efter en sovmorgon tog vi oss ut i backen. Jens är helt fantastiskt duktig och jag bara älskar det här med skidor. Vinter, snö, kallt, skidor, vara ute och pussas för att värma ansiktet, kan livet bli bättre? Tror inte det!
Sent på eftermiddagen tog vi oss en paus i toppstugan och drack varmchoklad och mös en stund, allihop. Sen åkte vi ner för backarna i mörkret ända fram till stugan.
Efter en stund i bubbelpoolen och lite stickning är det dags att sova.

Cheers!

Kläppen

Nu är vi framme, har åkt skidor i galen kyla idag, mellan 15 och 25 minus under dan. Så har blivit många värmepauser. Ska bli lite varmare i morgon så då ska vi åka skoter. Jens har överlevt första skiddagen och nu är det popcorn och stickning i soffan som gäller.

Cheers!

SNÖEN

Nu är det dags, nu är jag färdig packad, nu åker jag till jens, ses på spåret och sover. Imorgon är det SNÖEN som gäller! Mot dalarna!

Hörs när jag har skidat klart!

Cheers!

cooking

Idag har jag och mamma gjort som alla andra hurtiga Växjöbor, gått runt sjön i solsken.Påväg hem gick jag via akuten, men där fanns inte min Jens utan han var på jourläkarcentralen, så fick traska de där 50 meterna upp dit för att hitta honom i akutrummet färdig plåstrad och klar att åka hem och lägga sig och kurera sin influensa och sitt uppskurna finger. Så jag tryckte i honom mormors häxblandning och la honom under en filt med mig.
Efter några timmar åkte vi hem till honom och jag lagade risotto till sådär 15 personer och frös allt utom två portioner. Så nu har jag fixat vår matdel inför skidsemester. Känner mig nöjd. Sen la jag mig på Jens magen och klappade honom på huvet och degade framför tvn.

Nu är jag hemma hos mor är väldigt skönt att sitta inne när det stjärnklart och tio minusgrader ute.

Imorgon ska jag packa!

Cheers!

2009 inleds med frossa

Så var ännu ett år förbi, borta men ändå väldigt nära.
Jag avslutade det med att äta hummer med Jens och sedan frossa i brylépudding framför Notting Hill medan älskligen låg och feberfrossade en meter ifrån mig, när han verkade riktigt orolig klappade jag honom på kinden och strök bort håret från pannan. Jag hoppas han uppskattade mitt sällskap även om han sov. Väckte honom till tolvslaget och gav honom en puss i pannan. Sen tog jag bilen in till stan vid halv 1, nu är det dags att sova en god natts sömn.

Cheers!

RSS 2.0