klippt!

Fick ett sånt där infall idag, som jag får med ungefär två års mellanrum. Blev helt plötsligt jättetrött på håret. Så när jag slutat skolan för dagen åkte jag in till närmaste frisör och bokade en klipptid. Knappa 90 minuter senare satt jag med saxen i nacken och sisådär 25 centimeter långa hårstrån föll till marken. Så nu är jag korthårig igen, kortare än på väldigt, väldigt länge. En känsla av Robyn goes 20-talsbob och jag gillar det skarpt!

Cheers!

äntligen!

Foten mådde bättre redan i onsdags. Idag kan jag nästa gå helt normalt, så har sluppit röntga. Hattarna för detta projektet är redovisade och avprickade. På måndag är päls som står på schemat, jag gillar det.

Lägenheten är adventspyntad och snön har äntligen lagt sig, minusgraderna är här och yllemammeluckerna är invigda för säsongen. Ikväll blir det sushi, rödvin och på spåret. Just nu är det mesta, om inte allt helt fantastiskt!

Cheers!

fuck the pain away!

Min fot har fått spelet. Har varit lite öm sen mitten av förra veckan. Men igår hade jag jätteont när jag skulle gå upp, så har haltat sen dess. Doktorn misstänkte att det kan vara en spricka i tån, pga överbelastning. Är jag inte bättre om några dagar så ska jag röntga den. Sen har självklart inte min vårdcentral några kryckor för utlåning. Så får fortsätta halta om inte någon i min omgivning har ett par till utlåning, någon?

Så nu gäller foten högt, då gör minst ont och spendera all ledig tid på soffan. Skittråkigt men det gör så himla ont!

Cheers!

förstummad

Igår blev jag helt förstummad av Britta Persson. Var längesen jag såg ett så tight band på en scen. Jisses vad bra det var, verkligen över alla förväntningar! Tyvärr blev jag besviken på Ólafur Arnalds, som jag verkligen hade sett framemot. Så min filosofi om att det krävs en riktigt kvinna för att få till det håller fortfarande!

Idag stannade jag kvar i sängen och läste en lång stund. Tog mig sedan till skolan. Drog två hattar och lyssnade på Edith Piaf och Dean Martin. Älskar helgerna i klassrummet när ingen annan är där. Man får så mycket gjort och man lider inte av den där tröttheten som annars kommer när klassen har gått hem framåt 18-snåret.

Kvällen tänker jag spendera med böcker, film och webb-tv. Underbart slut på en fin och förvirrande vecka!

Cheers!

räddningen

Igår kväll tog Karolina med mig och Jonas på bio. Cornelis var väldigt fin! När filmen var slut drack vi ett par öl och njöt av varandras sällskap. De där smålänningarna är fina de! De räddade min annars extremt dåliga måndag.

Idag har jag fått energi av trötthetet. Efter alldeles för få timmars sömn i natt var jag extremt pigg större delen av dagen. Sen gjorde jag det där misstaget att sätta mig ner när klockan precis passerade 14. Åkte in till stan och letade tyg. När jag sen kom hem insåg jag att om det skulle bli något gjort var det lika bra att undvika soffan. Sagt och gjort. Det blev rena lakan i sängen, sortera tvätt, fixa trasiga kläder, skura badrum och rensa avlopp, diska, laga matlådor, springa ut med soporna och sen tvätta på det. Nu är det mesta här hemma rent, i alla fall jag, lakanen och pyjamasen. I natt kommer jag sova gott!

Cheers!

Teorier

Jag har en teori. Jag tror att alla alla sonyericson telefoner har en viss mängd samtalstid inprogramerad under sin livstid. När man sen har pratat upp den kvoten, så kopplar telefonen bort alla jag pratar med när den tycker det är dags att sluta tala. Trots att jag bara har haft min telefon i ett halvår har den nu IGEN börjat med detta korkade beteende, precis som min gamla.
Var ju därför jag inte skulle ha en ny av detta förbannade märke. Men nä, vill man ha bra batteritid fanns det bara ett alternativ, därför laddar jag nu min telefon en gång per dygn och får aldrig avsluta mina samtal.

Jag tror på denna tes till jag blir motbevisad!

CHeers!

painkiller

Denna dagen, en pina. Denna värk gör mig tokig och ingenting hjälper! Vill inte må illa av huvudvärk en enda gång till i hela mitt liv! Kan inte fokusera eller prestera. Blir dåligt grupparbete när man hugger värre än en huggorm på allt som sägs och däremellan bara vill kräkas ut all smärta. Ska somna om nu, hade jag trott på högre makter och farbröder med skägg hade jag bett om att vara utan både axel- och huvudsmärta imorgon!

Cheers!

uppryckt

Måste lära mig att jag, vad som än händer, inte får stänga av klockan på morgon och vända mig om. Det blir så jobbigt att inte hinna läsa tidningen och äta frukost i lugn och ro. Sen blir hela dagen alltid helt konstig när man rycks upp ur sängen på det där viset som det blir när man försover sig.
Dagen har varit konstig. Så lämnade skolan tidigt idag, åkte hem till min kära vän och kramade om henne en stund. Det behövde hon. Sen for jag vidare i södra delen av stan och sömnadskonsultade en bekant. Fick i utbyte en trevlig pratstund med te och kakor.

Nu är jag hemma, ska fortsätta teckna en liten stund och gå och lägga mig tidigt!

Cheers!

colour

Jag har äntligen kommit igång med min kappa. Första plagget jag syr sen examensarbetet i våras. Hade glömt bort hur kul jag tycker det är. Jackan blir svart med riktigt ceriserosa foder. Det bästa av två världar, diskret utåt med en färggrann överaskning på insidan.

Trots att jag har varit vaken flera timmar i natt har det varit en väldigt bra dag. Mina grannar har tidigare haft nöjet att hamra alldeles för ofta. Så länge det är under dag- och kvällstid så tycker jag det är helt okej. Men inatt vaknade jag kl 01:30 av att det bankades, och sen sov jag inget gott resten av natten.
Däremot blev jag lycklig när jag tittade ut genom fönstret runt sjusnåret i morse. Marken var vit och det virvlade utanför fönstret, och så har det fortsatt hela dagen. Nu kan jag äntligen förtränga att det är november och låtsas att jag är mitt i december.

Cheers!

höstlovley

Har den där lyxen som kallas höstlov. Har min fina syster på besök. Njuter mest av museum och mina vänner. Igår var det hasselblad och imorgon blir det sjöfartsmuseet och deras akvarium. Älskar fiskar! Särskilt de med finaste färgerna. Synd att det är så få fiskar som är ceriserosa...

Har fått upp lusten att teckna igen. Igår satt jag i fönstret och kladdade med tusch någon timme. Underbart är vad det är! Dags att sätta igång skissprocessandet inför nästkommande hattprojekt. Det som irriterar mig är att blocket med de bästa papprena för flytande bläck är borta. Förstår inte vart det har tagit vägen. Kan vara så att jag har lagt papprena på något fantastiskt bra ställe efter flytten. Får väl helt enkelt fortsätta leta!

Veckans uppdrag: sy klart min pälskrage.

Cheers!

RSS 2.0