måsten

måste packa klart, måste sova, måste bestämma mig för VAD jag ska sticka på i helgen.  Har varit på Eks lilla bod med Caria idag, spontan shoppade inget alls, de ni! Gick bara efter det planerade, så blir till att sticka tofflor nu ett tag framöver, när jag är klar med dessa har jag gjort elva par, alltså 22 tofflor.

Sömnad fram till lunch imorgon, sen blir det Växjö över helgen. Har bara fållen kvar på min kjol och sen ska det sys frack-klänning!

Fortsätt packa, fortsätt packa...  och så ska jag inte glömma bort att sova!

Tråckla

Har börjat med sömnaden idag, har tråcklat ihop en kjol för hand. Ska lära oss allt från grunden, så tråckla med syring (fingerborg utan topp) är väldigt viktigt! Så snart är textilakademins arméuniformer klara (hela klassen gör varsin grön/grå grundkjol)

Har pyntat mitt rum lite lätt, blev ett datumljus och en adventsstärna, stjärnan gjorde mycket för stämningen. Sen blir det självklart julkalendern på lördag och så får jag öppna min första lucka i chokladkalendern :)  

Såg tio orsaker att hata dig nu ikväll i vårt allrum, tänker alltid på Jullan när jag ser den filmen, är verkligen vår låt det där!

Imorgon blir det Eks lilla bod med faster. De ni! Shop yarn 'til you drop! (haha! vilket skämt jag fick till! (drops är ett garnmärke för icke insatta).

Cheers!

Sen när..?

Så fort jag ska skissa tänker jag i tryckmönster:

Hur ska jag dela upp den här skissen?
Vad ska kombineras?
Hur ska mönstret ringla sig?
Färgsättning?
Storlek?
etc.

Idag fick jag uppgiften att skissa två insekter detaljrikt, i färg, om insekten hade färg. För att sen nästa vecka börja plocka ner insekterna i små delar för att kunna kombinera ett tryckmönster. Hade velat skippa förarbetet och lägga all tid på kombinering, visst behöver man en skiss men inte tre timmar för att få till två stycken. Är inte riktigt nöjd med mina skisser ännu, men vet hur jag vill göra mönstret, så ska nog kunna lägga lite tid nästa lektion på att förbättra skisserna!

Motivationen till det mesta utanför lektionstid har försvunnit, större delen av min tid spenderar jag i mitt rum tillsammans med min säng, min stickning och svt play (rekomenderar verkligen svt:s web-tv). Inte så socialt direkt  men just nu ska jag kanske inte umgås med folk.. Jag skulle kunna sy en massa och fixa klart mina mönster och toiller, men vart tog den där sömnadsglädjen vägen? Ganska dumt att tappa den nu med tanke på att min sömnadsperiod börjar i morgon klockan 10:00.

Kom på mig själv på lunchen med att sitta helt tyst när det pågick en hel del diskussioner runt omkring mig. Kände att jag inte hade något att tillägga och orkade knappt lyssna, måste vara något allvarligt fel på mig. Undrar vad som håller på att hända. Sen när är jag en människa som föredrar ensamhet före ett socialt umgänge? Sen när är jag en människa som i flera timmar kan sitta tyst för mig själv i ett rum? Sen när är jag en människa som inte ens kommer med ett inlägg i en diskussion? Hur mycket kan människor i ens omgivning suga ut av en?

 Trivs jättebra på utbildningen men det där med umgänge, Varför träffar jag aldrig människor som tycker om MIG som jag är? Det kan väl inte vara meningen att jag ska ändra hela mig för att folk ska uppskatta mig? Har folk som kommit övertonåren för lite förståelse för andra människor? Det blev mycket frågor idag, men de behövde verkligen komma ut!

Cheers!
/Kaa


Let it snow!

Snön; min stora kärlek, anlände så där alldeles underbart som den bara gör på film, dalade alldeles fantastiskt vackert ner från skyn. Så jag hälsar snön och mina eventuella läsare välkomna!
Varmt välkomna tiill bloggen om mitt liv, just nu på Textilakademin i innersta småland tillsammans med alla mina stickor och garner...


RSS 2.0