to do; done

Knappar och underkrage avprickade. Halva överkragen avprickad. Sakta men säkert.

Idag; färg och mera blod, falafel och paket.
Imorgon: marmorering och smuts.

Nu gröt, one tree hill och helping out.

Cheers!

Ett par steg

Nu kan knapphålen bockas av och underkragen är snart klar. Klockan är 22:45 och jag har precis slutat jobba. Jag är trött, tröttare, tröttast. Jag skulle kunna helga vem som helst på denna jord som erbjöd mig ett 8-17 jobb. Det vore himmelriket, garanterat.

Dags att ZzzZzZzzzZzZzzZ, sova..

Cheers!


Bloody monday

Idag har jag gjort blod och kräks, färgat massa tygprover och slagit i min stortå två gånger. Så nu funderar jag på om jag fått en spricka i foten, för ont det gör det!
Annars har jag gråtit, klippt ytterliggare två kragar och fått deklarationen med beskedet att jag får tillbaka över 4000 kronor!

Nu sy knapphål och knappar. I morgon, färga garn!

Cheers!

Blå,blå herrkostym

Jag gillar inte riktigt det där med måsten. Så länge man inte är tvungen känns ofta saker väldigt roliga, så fort de blir måsten tappar man lusten. Sitter med min rock, som är så tråkig, har ingen lust att sitta här och pilla för hand, stygn efter stygn. Visst det kommer bli fint när det är klart, men nu känns klart väldigt långt borta.

Kvar på herrkostymen är:
Byxfåll
Skjortmanschetter
Skjortkilar
Rockärmar
Rock under- och överkrage
Rock knapphål
Rock knappar

Känns som ett berg, ska vara klar på fredag. Fortsätta med den där jädra prickstickningen var det ja..

För på söndag åker jag till Paris! Då ska jag vara klar och ledig!

Cheers!

Fika

Fick ett sms idag och det visade sig att Anna och David var i Göteborg, så jag och Jens tog bussen in och fikade. Gick en runda i det fina vädret och sen for jag och Jens hem och lagade mat. Äckligt blev det, överkokt, smaklöst men mättande. Nu åker hans tåg alldeles strax och jag ska ta och pricksticka min rock.

Gårdags kvällen spenderades framför datorn med vin, svensk damtidings förlovningsbilaga och One tree hill. Jens somnade nämligen innan halv 10, så fick underhålla mig själv.

Pricksticka it is!

Cheers!

Kenny Starfighter

Kenny var kalas, gillade faktiskt filmen bättre än serien. Väldigt trevlig underhållning. Däremot är det inte okej att komma tio minuter in i filmen och gå upp på ena sidan av salongen och tränga sig igenom hela raden för ens platser är på andra sidan av salongen. Men filmen var bra! Det är det viktigaste!

Ikväll, blir det vin, jordgubbar, tv och så pricksticka rocken.

Cheers!

Biljetter

Igår var det våfflor hos Mia, var trevligt som bara den. När jag, Jens och Janna var påväg hem var det  biljettkontroll vid bellevue, de brukar ju aldrig hitta hit ut. Det var väldigt många, på den näst intill tomma spårvagen, som fick kliva av.

Idag blir det Kenny Starfighter, ska snart åka in till stan och hämta biljetter.

Cheers!

duktig kanin!

Nu har jag fått igång min nya dator. Har dock tagit tid, men har varit super duktig och bränt backups och fixat med antivirus program och det ena med det tredje. Så har tagit flera timmar att få ordning på allt. Är dock en tom dator, men vad gör det, när man slipper få kramp i handen:)
Har har även tackat ja, defenitivt, till stipendiet också. Ska blir så otroligt skoj.

Annars är det mycket i skolan, inte klar i tid, men det är det inte många som är. Trots omständigheterna så ligger jag okej till. Imorgon blir det skola, hämta besök på centralen och sen våfflor hos Mia. Trevligt!

Nu: SOVA!

Cheers!

dödens

Jag lever, min dator har däremot dött. SKa kolla på en ny idag, eller i helgen, så håll ut, jag kommer tillbaka.

Cheers!

Trötthet

När man är ensam kvar i hemmet kommer tröttheten som ett brev på posten. Är helt färdig nu.
Idag har vi varit på stadsmuseet, gått ännu mer på stan, fikat lite och sen hittade jag en kalasfin klänning på weekday för en hel hundralapp, så fick den av min kära mor:)
Annars har overlockmaskinen gått på högvarv då Lenit gjort trikåklänningar, hon sydde så mycket så jag fick ett infall och gjorde en jag också. Sen tog hon med sig min symaskin till småland så nu kan jag inte fålla den, så då lär den ligga halvfärdig ett bra tag.
Har lagt över massor av filer hennes hårddisk så i veckan ska jag åka och kolla på en dator. För det är jag i stort behov av.
Nu bilr det till att sy de där knapphålen jag har haft tanken på hela helgen. Sen ska det hängas tvätt.

Cheers!

saturday

Trött, med en påtaglig huvudvärk. Vet inte om det är kroppens ovana att dricka vin, trötthet, vätskebrist, eller helt enkelt någon annan anledning till värken, men ont det gör det.
Idag har vi gjort stan, hattproblemet verkar vara löst, har inhandlat fantastiska skor till Calle på stadsmissionen. Har även funnit en vas att ha tulpaner i och finfina rosa sådana att ställa i den. Satte oss nere vid hamnen och tittade på solen och vattnet, var så härligt så när vädret är på bra humör.
Kvällen har spenderats hemma, har klippt tyg med Lenit, lagat mat, tittat på min lilla kärlek på tv och sen sett på SATC med mor medan syster for in till stan.

Nu är det sova dags.

Cheers!

Stipendie

Sommaren är räddad. Jag fick stipendieplatsen. Så jag ska sy kläder till en ny opera. De ni! Fem veckor i Östergötland.
Hela kroppen bara skakar och jag har en puls på över två hundra. Nu ska jag försöka få något mer gjort idag, är lite svårt. Har tappat all fokus, är ganska mycket gröt i huvudet.  

Cheers!

sena ränder

Igår var jag hemma sent, och datorn den är randig. Vilket ger att jag inte ser något på skärmen. Så det är anledningen till att bloggen inte är så ordentligt uppdaterad. Måste verkligen köpa en ny, men det gör ont i plånboken så får vänta till efter Paris.
Kläderna växer fram, kommer bli så fint. Har varit och köpt sammet i perfekta blåa nyansen idag.

Helgen kommer jag hålla mig härifrån, får besöka av bästaste familjen. Vi ska bara hitta på massa bra saker. Det kalas det!

Cheers!

effektivitet på hög nivå

Calle blev så stilig, det mesta satt super, lite små ändringar bara. Skulle sy när jag kom hem, lagade mat istället, satte mig här för att kolla ett par saker, men allt tar evigheter med den här lilla makapären som just nu överger mig, vill inte vara med längre. Sorgligt men sant.
Blev i allafall god fläskpannkaka och två matlådor. Nu ska jag pricksticka och sova, tänk omman kunde göra det samtidigt. Vad effektiv man hade varit.

Cheers!


klappat och klart

Byxorna, västen och skjortan är provningsklara. Vilket är kalas eftersom det är provning imorgon.

Jag har lättat mitt hjärta, förklarat vad jag vill, utan att pressa. Kändes som jag fick bra respons och förståelse. Vi får se vad som händer.  

Praktiken är klappad och klar, jag får tolv(!!!) veckors sommarlov och skippar höstlovet för att anpassa mig efter högskolan. Jisses, hur ska man fördriva så många veckor. Hoppas jag får tag i ett jobb, för det behöver jag!

Cheers!

Springtime.

Idag är det vår här, fint väder, härligt värmande sol. Fika med gammal klasskompis i haga, när vi sitter där kommer kommer helt plötsligt ett helt gäng in från vår gamla klass, nv03d. Vissa hade jag inte sett sen vi tog studenten, och jag var den enda som inte läste på Chalmers eller LTH.
Tog spårvagen ut till skolan och tog en promenad med Mia, fötterna styrde hem åt mitt håll, så visade henne den lilla fina allén. Sen traskade jag in till mig och hon tillbaka samma väg som vi kom. Det var trevligt särskilt när solen värmde ordentligt i ryggen.

Imorgon är det dags för slutfinishen inför provningen på tisdag. Linning ska färdigställas och innerben sys ihop. Ska uppsöka bröloppsbutiker och leta hatt, kanske inte imorgon men under veckan i alla fall.

Cheers!

spöken.

Sydde några timmar, uträttade några ärenden, lagade mat, har haft dejt med en kär vän ikväll. Helt plötsligt lämnade min kloka väggen, var ganska läskigt.
Vaknade imorse av att min lampa gav ifrån sig väldgit konstiga ljud. Glödlaman som ajg satte i irgår var helt paj, måste vara något fel på strömtillförseln. Nu är lampan urdragen och jag känner mig betydligt mer säker. När man är ensam ser inredningen till att hålla en sysselsatt, eller det kanske spökar?

Tomorrow; coffee with a old classmate.

Cheers!

Happy Birthday

Idag är det min morfars födelsedag, 76 år skulle han ha fyllt, tyvärr blev det inte så.


Här är ett foto på oss, jag misstänker att det är taget sommaren 1990, hans sista sommar.

Cheers!


Magen

Hur många veckor kan det ta att hitta ett eventuellt fel på lite prover? Inte fan ska det ta fem veckor för en specialist, eller? Jag vill inte gå i ovisshet längre, vill veta vad som är fel. Fast å andra sidan, hittar de inget nu är det inget fel på mig. Det vore ju helt otroligt om det inte var nåt fel på mig, med tanke på alla problem. Den som lever får se, det kanske tar fem veckor till..

Cheers!


Farewell song

I wish I had a proper reason to cry
A reason not so abstract
More like a broken clause in a contract


Han vet hur man ska göra det, satt på den rätta vagnen idag också.

Cheers!

Tulip

Eftersom snön igår la sig tung på taken passade jag på att öka på vårkänslan här inne. Köpte fantastiskt fina tuplaner i rött och orange. När jag sen kom hem och skulle sätta dem i vatten insåg jag att jag inte har nån vas. Så högst upp på önskelistan står det, dator och tulpanvas, en fin sådan. 
Annars glömmer vi gårdagen. Idag är det eget arbete på förmiddagen, så jag passade på att sova en timme extra. Ska sy fickor, byxfickor. Så jag säger mot skolan.

Cheers!

Pajad

Jag har en tendens att snöa in på saker, just nu är det paj med grönsker och goda ostar. Idag blev det sparris-, tomat-, och olivpaj med  permesan och extralagad grevé. Så nu är jag mätt och frysen är uppbullad.

Foder och spänne till västen är inhandlat. Samt två nya bobysar, en svart och en vit, eftersom de jag har alltid ligger i tvättkorgen.

Cheers!

Sommar

Just nu funderar jag över sommarn, kollar studera.nu. Kanske ska läsa någon kurs för att ha råd med hyran. Växjö Universitet erbjuder på litteraturfronten följande:
Chick lit
Harry Potter och hans världar
någon kurs i fantasyförfattarskap
Astrid Lindgren och hennes författarskap.

Där förlorade det univerisetet ännu mer poäng i mina ögon. Men vad sögs om en kurs i Chick lit, haha!

Cheers!

Mönsterpassning

Donat med fickor på västen idag, mönsterpassningen tar tid, för hjärnan är inte riktigt med. Åkte hem när vi slutade och nu ligger jag i sängen Tar det lugnt och tittar på tv. Behöver det, har varit lite, lite sömn i helgen och med förkylning i kroppen är det då ingen bra kombination.
Kvar att handla denna veckan är foder till väst och rock samt sammet till jackan och överkragen på rocken.

Nu hänga tvätt sen sova en liten stund.

Cheers!


Kofta

Jag har gått från kanin till pingvin:


Här är den nystickade boleron/koftan. Strikkmönster med studentekonomi.

       

Cheers!


Kringlor

Småländska grova kringlor det är vad det doftar här, snön faller utanför fönstret, jag går här och hostar och låter helt uppblåst i halsen. Kringlorna, teét, vattnet och irpenen räddar mig just nu. Hoppas jag är piggare imorgon, för idag tog det lång tid att få energi att kliva ur sängen. Tack och lov har jag ingen feber!

Packa, sticka, äta, åka tåg.

Cheers!


weekend

Hemma hos mina föräldrar. Pappa har ropat hem hattlådor, handskar och hattar till mig och Lenit, vi har delat systerlikt. Lunchade med far, syster och pojkvän. Har druckit choklad med Lenit, stickat klart och sytt i knappar i den nya koftan. Ikväll är det Dogville med mor tror det blir lite till te.

Igår mös jag hos Jens och gjorde inte så mycket. Halsen gör väldigt ont, men jag klarar mig. Snön faller vackert ute, dock lite blött.

Cheers!

Pannkakor

Smokingkrage på skjortor är fina grejer! Särskilt när man gör dem själv.  Pannkakor med hemmagjord hallonsorbet är inte fy skit det heller, är ju torsdag alltså pannkaksdag. Så nu är det mat, stickning och tv som gäller resten av kvällen. Någongång ska jag klämma in att packa en väska med lite underkläder och en liten necessär.

Cheers!

Dona och gnola

Duktig dag! Gjort sorbet, lagat mat, blev tre matlådor efter jag ätit, färgat håret, skurat duschen, korrigerat mitt cv, stickat, och gjort lite annat smått och gott. Känner mig duktig. Det enda som inte känns bra är halsen, började få ont strax innan lunch och nu gör det ännu ondare, lite typiskt det där, kroppsont kommer aldrig när det passar.

Dagens positiva överaskning är att studielånet ger ATP-pengar, blev lite förvånad när det orangekuvertet kom idag. För det hade jag ingen aning om.

Dricka upp mitt te ska jag göra så halsen gör lite mindre ont. Sen ska jag nana.

Cheers!

Blåvitt

Apotekets egna tandkräm har en formgiving som får mig att tänka på gamla hederliga blåvitt. Fast den är lite finare än blåvitts gamla förpackningar, blå vit är den i alla fall.
 
Det var dags tandborstnignsfundering.

Cheers

Mjölk

Nästan sytt en skjorta, blivit lite fel, men det löstes på ett tämligen snyggt sätt. Imorgon eftermiddag blir det sy smokingkrage på den. Stiligt är vad det kommer bli!

Har precis kommit hem, hade "fyra" nya skivor som väntade i brevlådan. Så nu har jag bra bakgrundsmusik när jag ska sitta hemma och dona på kvällarna. Var Monica Zetterlund och Detektivbyrån. Fint som snus!

Var på bio nu ikväll och såg Milk. Både jag och Jenny var rörande överens om att den var helt super! Sean Penn var riktigt riktigt bra! Så ta er tid att gå och njut två timmar i de röda stolarna.

Fick inte jobbet, så det var fem timmar "i onödan" som gick till intervju. Lite surt, fick känslan av att de tyckte jag var lite överkvalificerad. Så just nu är jag desperat efter ett arbete, med om så krävs en skitlön, bara jag kan betala min hyra i sommar!

Kvar i veckan är: handla, göra sorbet och färga hår.

Cheers!

Jag hade tid

Provningen gick kalas, några få enkla ändringar. Känns som jag ligger bra till tidsmässigt, men man ska då inte ta ut något i förskott. Imorgon ska jag vara effektiv. På fredag har vi ingen lärare så jag passar på att hälsa på min familj i Småland över helgen. Tar tåget runt lunch och ska innan dess hälsa på min blivande praktikplats.

Denna veckan: läsa, bio, baka.

Cheers!

lördag, söndag, måndag

Sitter här ensam, med en macka från espresso house, har lyckats tappa mina varmaste vantar på centralen och fäller ett par tårar för att Jens har åkt. Idag är det söndag.

Igår var det lördag med John ME och Hello Saferide, det var fint! Tappade koncentrationen framåt slutet på grund av mina skor, som gav mig dallrande knän. Men det avslutade en annars ganska dålig månad på ett fantastiskt sätt.

Imorgon är det måndag och då ska mina gamla lärare komma och hälsa på i skolan. Ska bli så kul att träffa dem. Jag följer inte med och käkar lunch, för jag har provning med Calle. Sov morgon är det också imorgon, ska bli skönt att kunna sova till jag vaknar.

Cheers!

RSS 2.0