50´s chic

Har sytt i resårband i min svarta pillerburk så att den blir lite mer användbar inte blåser av, I morgon blir jag 50-tals chic! Snygg i håret, svart kjol, prickig body, grön kofta, svarta favorit pumpsen och den svarta burken med svarta dekorationer på. De ni!

Cheers!

krämpor och hjärtliga skratt

Idag har varit en bra måndag.
Vaknade pigg som bara den, så tog tydligen lite förlång tid på mig eftersom jag var tvungen att dra till med ett världsrekord på sträckan till busshållsplatsen. Tack och lov var det en riktigt snäll busschaufför som stannade och väntade på mig när hon såg mig komma rusande. Så jag hann med att hämta mina herrböcker i skolan och sen ta den vanliga bussen till praktiken.
Har knappt sytt en söm idag eftersom det har varit massa trevliga träffar och infomöten. På eftermiddagen skrattade jag så jag grät åt ettornas fantastiska presentation av sig själva och tårarna berodde främst på krampen i kinderna på grund av allt skrattande. Var länge sen något var så roligt.

En riktigt rolig måndag!

Cheers!


vatten vatten, härligt saltvatten

Jag måste bada minst en gång till den här sommaren. Det är den starkaste känslan som bubblar i min kropp och det har den gjort hela veckan. Jag måste avsluta sommaren som jag inledden den med ett dopp i havet. På tisdag sägs det att det ska bli fint väder. Ska se till att packa med mig baddräkt och handduk då.

Cheers!

krämpor och nostalgi

När jag mår oförskämt bra så verkar det som att min kropp tycker att den måste kompensera det där välbefinnandet. En ganska ordentligt ömmande tumme, först en ärtböld i ena örat och när den bölden försvunnit passar den på att placera en på den andra örsnibben också. Konstigt det där!

Har börjat fylla på mitt skivförråd, de där skivorna jag alltid velat ha men aldrig införskaffat. Har fortfarande svårt för det här med att köpa musik till datorn. Vill ha dem på riktigt, kunna ta på omslaget, läsa igenom allt som står i, från textförfattare till dedikationer.
Kunna gå tillbaka och tala om för mina barn att "det här lyssnade jag och mina vänner på när vi var unga". Även om man inte använder cd-skivor då så ska musiken finnas kvar, inte försvinna varje gång hårddisken kraschar. Jag hoppas helt enkelt på att kunna ha kvällar med mina barn som jag har med min mamma. Rota fram de gamla skivorna och kassetbanden, dricka vin och dansa till de där riktiga nostalgilåtarna.
Så just nu älskar jag cdon som erbjuder de där skivorna jag saknar för 49 kronor styck. Den här veckans kvällar kommer ge mig en stor nostalgitrip när alla skivorna ska lyssnas igenom. Jag längtar redan!

Cheers!

Innan internet?

Vad gjorde vi innan internet förenklade våra liv? Såhär kommunicerar vi inom vår klass, när helgen faller på:


Blev en fika i haga och en promenad genom stan. Sen har jag stickat och lyssnat på min ljudbok resten av dan.

Imorgon ska jag ta tag i tvätten.

Cheers!

weekend

Första veckan avklarad. Nu är det dags att njuta av helgen. Jag firade in den med några nya t-shirtar, helsvarta converse och garn till en kofta.
När jag skulle ta mig hem så fick vädret för sig att bjuda mig på den värsta regnskuren (med kastvindar) jag har upplevt i hela mitt liv. Även om jag stod under tak och med paraply över mig så var skorna genomvåta och jag var dyngsur in på kroppen. Vädret är konstigt ibland.

Känner mig lite halv, har idag lämnat in min klocka på lagning, igår sprack hela glaset på den. Så är både utan klocka och telefon. Hoppas att de kommer tillbaka snarast, hela och fina. För de är garanterat efterlängtade.

Helgen är lugn, kanske lite fika, kanske lite öl, det enda måstet är att tvätta. Tror jag både ska orka och hinna med det!

Cheers!

Löjligt förtjust

Idag är jag löjligt förtjust i:  -  Cdon som har lyckats leverera fyra nya skivor i min brevlåda.
                                            -  Csn som i morgon levererar mina dryga 30 000 på mitt konto.

Jag har även fått briljera med mina kunskaper i dräkthistoria.

En bra torsdag och imorgon är det fredag, då ska jag hälsa på Lisa på hennes praktik. Tror det blir en bra fredag också!

Cheers!

objekt-

Jag har gått från plural till singular, från objektiv beskådning till objektifiering.

Sen när blev jag karltokig?

Cheers!

tisdagen den tjugofemte augusti tjugohundranio

har jag kommit fram till att det måste vara svårare att vara en liten man än en liten kvinna.

Nu ska jag få i mig lite mat, dricka lite vin och titta på Pushing Dasies. Sen kommer jag garanterat sova som en stock i natt!

Cheers!

Busschauffören med stort B

Måste bara berätta om den fantastiska herren som körde bussen jag åkte med i morse.Han gjorde min dag!
När jag kliver på ger han ett trevligt leende, ett hej och önskar mig en trevlig dag. Efter ytterligare några hållplatser talar han i högtalaren om att bussen färdas mot sin vanliga slutstation och önskar alla en trevlig dag. När vi närmar oss stan ytterligare säger han att det är en vacker dag det här och när vi nästan är framme vid centralen passar han på att önska alla en bra start på veckan.
Tänk om fler av chaufförerna i Göteborg kan vara sådär gulliga! Det hade vart något det!

Cheers!

förvirrad

Jag är lika förvirrad som de som börjar plugga på artisten, bara att jag är en av de som jobbar där. Så ser inte alls så bortkommen ut som eleverna plus att jag har privatguide. De ni. Idag har jag sorterat, provat och kastat skor. Vet ni vilka guldgruvor kostymförråd är för oss med små små små fötter?

Jag tror att den här hösten kommer kunna ta sig in på top tre höstlistan.

Cheers!

Sommar artisteri

Så var den här sommaren slut. Mitt längsta sommarlov någonsin. Det har varit en fantastisk sommar. Det har varit mycket av det bästa:
Fantastiska sommardagar på klippor i solen, trevliga nattbad i Vättern, den bästa utekvällen hittills i mitt vuxna liv, bästa jobbet någonsin, fantastiska operaupplevelser, konserter, utställningar och böcker. Samt den mest avslappnade Karin som någon har sett (om inte under hela mitt liv så) på fyra år. Tack alla som har förgyllt min sommar!

Imorgon börjar jag min praktik på musikhögskolan, och gudarna tackar för att jag inte ska sjunga eller dansa, utan jag entrar Artistens lilla kostymateljé.

Cheers!

saker som jag i vanliga fall inte gör

Idag har jag gjort något som jag aldrig gör. Har sytt om ett plagg som inte riktigt var som jag ville ha det. Var faktiskt andra gången på mindre än en vecka till och med. Både jeansen idag och kjolen förra veckan blev så mycket bättre. Har trollat bort och trollat om lite detaljer som jag inte gillade.

Tog mig ut till IKEA, insåg att det i Älmhult är fantastiskt i jämförelse. Skulle handla tre saker och kom bara därifrån med en. Inte så lyckat. Bussarna tog trettiotvå år också. De höll på att byta en järnvägsbro så det var totalt trafikkaos.

Nu är jag hemma har ett glas rosévin och P2 som sällskap. De sänder Näsflöjten med början alldeles strax. Har ni inget för er, så ta er tid att lyssna är en trevlig men tokig operett.

Cheers!

odör.

Tog bussen in till stan idag. Efter några hållplatser kliver det på en herre, som luktar så illa så jag håller på att klökas, och jag brukar inte vara den som är känslig. Funderar starkt på att kliva av och gå in till stan, men tack och lov kom det en rökare och räddade mig. Hur ofta uppskattar man en kedjerökares rökodör? Idag var nog första gången på evigheter.

Har lämnat in min telefon på lagning idag. Så är lite lätt handikappad när jag ska lära mig min gamla, igen.

Kvällen blir nog stickning, tv och nåt gott att äta.

Cheers!

-JE

Idag har jag fått:

en öm liten sak, som en liten ärta, inne i örsnibben. AJE
sitta i tuggummi, så kjolen blev kladdig. NEJE
lite mer påtaglig bonnabränna. OJE

TYPISKT!

Cheers!

att lapa sol.

Bästaste vännen har farit hem till skånska slätten. Jag satte mig nere vid vattnet mitt i stan med en bok och väntade på att Lisa skulle sluta för dan. Blev en fika på Kosmos och nu har jag tagit mig hem.

Efter en runda på strikk idag har jag fått fantastisk inspiration till min stickning. Så nu, första ensamma kvällen hemma hos mig sen första juli, ska jag spendera med stickningen och sex and the city. Måste få klart koftan så jag kan börja på nästa projekt!

Cheers!

Höstkänslan anno 2002

Svensk damtidning, negerbollar, 90-tals favoriter (mest de gamla depplåtarna) och stora koppar te. Just nu lever vi livet som om vi var 15. Bara att vi hänger på västkusten istället för i våra flickrum.

Det här är mitt bästa höstlov på år och dar!

Cheers!

tidsfördriv

Snacka skit, ta kaffepaus, strosa på stan, laga mat, dricka vin och frossa i SATC. Det är vad jag och min käraste vän hittar på den här veckan.

Idag tog vi en trevlig tur på konstmuseet hann även med den bästa delen; museishoppen!

Imorgon ska jag förbi skolan, säga hej och se till att csn får alla papper så jag får pengar omgående.

Cheers!

slut! snart..

Idag är egentligen min sista sommarlovsdag, men eftersom jag ska praktisera på artisten i höst så får jag förlänga min sommar med en hel vecka (eftersom högskolan börjar mycket senare än vi små privatskoleelever)! Så medan alla mina klassisar träffar sina handledare och nyfiket inspekterar sina praktikplatser ska jag sova till jag vaknar, skicka hem min mor och syster och sen hänga med bästisen resten av veckan.

Cheers!

musik ska byggas utav glädje!

Ännu en vecka har sprungit iväg. I tisdags for jag hem till Göteborg och tog med mig min kära familj hit. Veckan har fyllts av musik av alla dess slag, både kulturkalas och Way out west.

Veckan har bestått av öl, musik, dans, famillj, Gudrun Sjödén, andra lång med Mia, musik, bästis häng, närhet, nätter då man känner sig som 17 år, musik, sol och ösregn. En fantastisk vecka!

Anthony and the Johnsons var himmelskt!

Cheers!


Rosetter, pärlor och premiär på Näsflöjten.

Min sista vecka innebar att hinna med allt det vi sagt att vi skulle göra just den veckan. Det blev fint väder så vi passade på att bada, dona med de sista ändringarna som dök upp lite titt som tätt efter kostymrepetitionerna, göra överaskningar till hela produktionen, ha pärlbrodyr "kurs", göra klart barbiekonsten, ta en liten tygresa till Linköping och dekorera festlokalen till premiärfesten.

           
  
På torsdagen dök mamma och syster upp för att se genrepet och de var nöjda. Även om inte allt var som det skulle, det som kunde gå fel gick ju fel, tekniken ville inte riktigt fundera, men till lördagen var det ordnat!

Fredagen innebar resa till Linköping med syster och mor för att fika med delar av släkten och shoppa lite grann. Efter picknick vid Vätterns strand på kvällen så blåstes det ballonger tills vi hade fyllt ett halvt rum och de i rätt färger var slut. Avslutade dagen med ett kvällsdopp med Lenit.

Sen blev det premiärdag, började med att stryka kläder på slottet. Tog sedan en avskedsfika med Sanna och gav henne en lite present från oss fem kostymassistenter. Blev en ledig eftermiddag, med mat, sol och bad. När klockan sen slog 19 var det premiärdags. Fjärilarna hade flyttat in i magen, trots att jag inte hade något att vara nervös över (tyckte någon att kläderna var fula var det ju inte mitt fel, jag har ju bara sytt det jag blivit tillsagd). Premiären gick kalas! Efteråt upptäcker vi att vår överaskning ligger kvar i ateljén, så jag tog cykeln upp till teatern och hämtar våra prisrosetter för förstapris i Konst/kultur.
Efter lite skålande och paketutdelning från akademien, Sanna och Ulrika var det dags för dans på teatern. När det blev morgon tog jag min sista barfotapromenad längs klosterledsgatan hem och försökte sova.

Nu är det över, hoppas på återseende nästa sommar, men till dess kan det hända mycket!

Cheers!

mot nya mål.

Sista veckan sa swisch. Jag har klarat av min första operaproduktion. Nu är det bara upp till sångarna och orkesten att göra fantastiska föreställningar på slotten och sen fortsätta med det när det är dags för turné.

Nu är jag tillbaka i småland. Ett par dagar, sen ska jag hem packa upp och landa.

Cheers!

bastu, massage, kostym och den fruktansvärda

Tisdagskvällen spenderades ute på Vätterviksbadet. Blev bechvolleyboll, bad och bastu samtidigt som solen höll på att gå ner på andra sidan sjön. Var väldigt vackert.



På onsdagen blev det en välbehövlig massage för att kunna fortsätta jobba. Sen på kvällen var det sista träffaskvällen. Då käkar hela produktionen soppa ihop och kvällen ska gå under ett tema. Den här veckan var det jul(i)-tema, vilket innehöll Arne Weise, riktig julgran, glitter, julskivor, tomtar, julbock, köttbullar, Janssons frestelse och risgrynsgröt (istället för soppa). Tror det var någon som hade fått solsting…

Torsdag betydde sovmorgon, eftersom alla kläder nu är klara. Sedan var det dags för första kostym/mask på slottet. Såg riktigt bra ut och innebär att vi nu har väldigt lite kvar att göra till Näsflöjten. Han även med att ge en intervju över lite te och en kringla, och det häftiga är att det faktiskt handlar om att jag är bra på det jag gör.

På fredagen utförde vi de sista ändringarna (kan dyka upp något litet, men är nu i princip helt klara). Började jobba med  barbiekostymen till Den stora fruktansvärda konsten.

Kommer se riktigt äckligt ut när det är klart.

Nästa vecka ska vi pyssla med pärlbroderier, städa och försöka hinna med lite utflykter. Sedan är det dags för genrep, premiär och premiärfest, och när det är över beger jag mig söder över, via Småland, hem till Göteborg.

Cheers!

RSS 2.0