Solsting?

Halsen gör ont och kroppen ömmar. Kallas det solsting? Hoppas att det är så man definerar solsting now days. Min hud har fått nog av solen för de närmaste dagarna, dekoltaget har har ådragit sig lite värmeutslag. Men man ska inte klaga på värmen! Bara undvika direkt solljus.

Packar, tvättar, organiserar och funderar. Försöker packa lätt, hur lätt det nu blir när man ska vara borta i fem veckor och inte har en aning om vad det blir för väder och samtidigt ska jobba och vill se ordentlig ut.

Ta hand om tvätten och uträtta ärenden var det ja!

Cheers!

Sommardofter

Samma sak idag också, bussen, vagnen, båten, bryggan, solen, båten, vagnen, bussen, duschen, äta och in till stan. Men det blev det cykeln in till stan på kvällen för omväxlingskull. Paddan med tjejerna, är inte varje dag man turistar i sin stad. Efter paddan blev det vin i en park. Trevligt värre!
Cyklade hem med Lisa, vid Mölndalsån doftade det som min gamla body lotion, sen tog doften av nybakade bullar över, sen doftade det sommar, sommarblommor vid medelhavet och sen var jag hemma.
Älskar dofterna på sommaren. Särskilt när jag fått kortison så att jag kan vara ute och uppskatta dem utan att klia sönder ögonen.

Imorgon blir det ärende-, tvätta-, städa-, packa- och organiseradagen.

Cheers!

Maneter

Igår var det vin i slottskogen. Idag blev det sola på ön och sen sangria på Grill Del Mundo.

Nu är det dags att njuta av min sista lediga vecka. Så imorgon blir det mer sol och bad, Mia kommer ner och umgås ett par dagar. Sen blir det kort smålandsvisit och vidare färd mot jobbet.

Annars så är maneter vackra, när de ligger och flyter sådär harmoniskt i vattnet. Oavsett hur mycket de än bränns är de vackra att beskåda. Jag är fascinerad av maneter! Vi har ju inte sånt där jag kommer ifrån.

Cheers!

lördagskompromiss

Lördag förmiddag. Vill sola, huden vill inte. Tänkte göra en kompromiss, blir museeum och sen skuggan med bok i någon park här i stan. Vill dricka vin och umgås, mina vänner jobbar. Lite dålig timeing.

Igår var jag och drack vin och åt musslor på after work innan jag såg A Camp, efter konserten gick jag den korta promenaden hem till Cajsa för att se hur hon bor innan hon ska flytta igen. En trevlig vindslägenhet.

I väntan på bussen hem kommer det fram en full herre och frågar hur jag har blivit så snygg. Men han uttryckte det på ett fantastiskt roligt sätt. Kan idag inte komma ihåg hur han sa det. Men blev så motsägelsefullt.

Bussen in till stan. Någon som vill dricka vin och är i Göteborg? Ring!

Cheers!

en torsdag.

Gårdagen blev en ännu längre soldag på samma ö som i onsdags. Så idag håller jag mig i skuggan i trädgården med min bok.

Kvällen spenderades med Kajsa, skulle ta den där fikan vi pratade om i augusti, blev några cider igår. Bättre sent än aldrig! Men blev för lite tid för oss. Helt plötsligt dök det upp en fransman, som skrämde livet ur mig. Så kvällen gick till att analysera europeiska kulturer och språk på riktigt knagglig engelska. Ibland skäms man för sitt uttal och sitt dåliga nyanserade språk eftersom man lider av synonymbrist.

Mot skuggan!

Cheers!

Badutflykt

Skickat iväg syster med tåget norr över. Hoppas hon festar fint i valen!
När det var gjort blev det vagnen ut mot Saltholmen och båten ut i skärgården med Jenny. Legat på en klippa, solat, ätit jordgubbar och badat i havet. Hela tre gånger för min del, fast Jenny tyckte inte det räknades för jag doppade aldrig huvudet. Var kallt, men behövligt.
När man kommit hem, duschat och smort in den lilla kroppen inser man hur röd man är. Imorgon ska jag sola baksidan av kroppen med övertäckta axlar.

Dags att sy i ripsband i solhatten och på med det sista dekorbandet så den kan användas.

Cheers!

Har fått, upptäckt och fördrivit

Har fått kortison så jag överlever resten av sommaren. Nu kan jag börja leva igen!

Har fått se Mr Morrissey live, har nog fortfarande inte förstått att han stod framför mig igår kväll, med grym ljusshow, ett band som inte var av denna värld och ett bra urval bland låtarna.

Har upptäckt att biljetterna till älsklingsfestivalen är slutsålda, så slipper ha ångest att jag inte har råd att åka. Blir hänga i skärgården resten av veckan och se A Camp på fredag. Inte fy skit det heller, men jag missar Hello Saferide, Detektivbyrån, Lasse x3, Elias and the wizzkids, Håkan, Anna Ternheim, Lykke Li och en hel del annat..  That's life!

Nu blir det sex and the city resten av kvällen, har snart avverkat hela säsong fem idag.

Cheers!

Måndag; Morrisseydag

Idag ska jag ligga i solen, på gräsmattan, läsa bok, peppa inför Morrissey och vänta på recept från doktorn större delen av dagen.

För ikväll blir det konsert!

Cheers!

Klippa

Tog oss till en klippa idag med, men solen ville försvinna efter en stund. Så blev en sen lunch på ett fik och en titt i ett par affärer. Lenit kommer få en överaskelse när mummit kommer hem, men jag talar inte om vad det är, fast det börjar på s och slutar med ö + egon - e.

Imorgon kväll är det meningen att jag ska gå på konsert, men biljettuthämtningen krånglar en hel del, så vi får se hur det blir med det hela...

Nu ska jag begrava mitt huvud i en ishink. För mina ögon tar snart död mig!

Cheers!

Saltholmen

Har legat i lä på en klippa och njutit av vädret idag. Lite mat, lite vin och sova en stund i solen. Underbart! Däremot gillar inte ögon och näsa att vara ute. Jag ska trotsa dem, men det blir värre när man kommer in och man vill plocka ur ögonen och stoppa dem i ett isbad.
Nu är jag mätt och god och har ny medicin, så hoppas det blir bättre med allergin. Blir nog en klippa imorgon också. Nu är det degkväll på schemat.

Cheers!


"Midsommar"

Klättrade upp till Skansen kronan igår. Jisses så jobbigt! Nu har jag tränat för resten av året. Tittade på utsikten och sen tog vi oss bort till Slottsskogen. Fikade, tittade på konst och djur och njöt av att sitta inne när regnet droppade utanför. Hann med att se midsommarfirarna och sen tog vi oss hemåt, tittade på film, åt, pratade och kollade på en halv film till.

Idag blir det picknick vid Saltholmen.

Cheers!

öldag, städdag.

Gårdagskvällen spenderades på Anda lång. Blev öl med Cajsa och hennes kära mor. Hemma alldeles försent, men vad gör det? Kan ju sova hela helgen!

Har med mig sex hattar hem nu efter den här veckan. De flesta helt klara, men är lite kammar och band som ska i före användning. Nu ska jag bara hitta någon bra plats att förvara dem på. Under tiden ska jag fortsätta städa, måste få bort skolgrejerna som legat på golvet i närmare tre veckor. Blir ju fullt hus här en vecka, därför är jag så illa tvungen att plocka undan.

Fortsätta städa var det ja.. Fast först en macka och ett glas mjölk!

Cheers!

Pangkaka

Fullproppad med pannkakor, hallon, blåbär och lönnsirap. Mätt till bristningsgränsen. Så går det när man väntar förlänge med att äta. Då bara pressar man i sig all mat på tallriken, även om det hade räkt med hälften av det. Men gisses så gott det var!

Idag har det pillats med hattarna. Ska färdigställa i alla fall två imorgon. Det blir så snyggt, och är så roligt. Dagarna bara försvinner och helt plötsligt är det kväll och klockan är närmare 21 och det är dags att gå hem. Alla människor borde någongång få testa på att göra hattar!

Cheers!

I wonder why?

Varför får man för sig att lösgodis är det bästa som finns i hela världen och käkar alldeles för mycket? Det är ju bara gott de första tre bitarna. Dagens fundering det där.

Annars irriterar jag mig på att att Knapp Carlssons ännu en gång hade stängt när jag skulle dit. Så får försöka ta mig in till stan i spårvagnskaoset imorgon också.

Kvällen har spenderats med smoothie, pyjamas, sängen och filmen på fyran.

Cheers!

släkt, sticka, hattar

Har blivit en lång och härlig helg, utan datorn. Väldigt skönt!

Fredagen spenderades i Värnamo, kusinen var glad och det var väldigt trevlig, nu är han utsläppt i stora världen! Lördagen blev det WWKIPD, så stickade ett par timmar innan det var tågtime. Kvällen spenderades på Liseberg med massa smålänningar, åkte karusell tills jag mådde illa och de stängde.
Idag har det varit skola är hattkurs ännu en gång. Jag älskar det!!! Har hunnit göra fem stommar under dagen så imorgon ska två färdigställas och andra donas vidare på. Blir sova tidigt för min kropp är sliten, när jag inte gör nåt blir den som mest sliten, den vill inte sova när jag tycker det är dags för det. Jobbigt dilemma, hoppas den är på bättre humör när det är sovtime ikväll!

Cheers!

brännsår och uppstigning

Blev ingen film, blev ett brännsår på kindbenet istället. Så går det när man ska locka håret för första gången på en hel evighet själv. Trots is och alsolsprit ser det äckligt ut.

Imorgon blir det uppstigning innan klockan slagit sju. Är för en gång skull lätt packad, men ska man bara vara borta två dagar så behövs det inte så mycket. Mot småland och min kusin som tar studenten imorn!

Cheers!

Det här får mig att...

...gråta. På nåt konstigt vänster har sommarpsalmer en konstig inverkan på min blödighet. Det är gåshud från första till sista ton och ett par tårar i ögonvrån.



Cheers!

Torsdag

Låg och läste till halv tre i natt, hade kunnat fortsätta ettt par timmar till, men insåg att jag var tvungen att sluta eftersom jag ska upp tidigt i morgon. Trots denna sena timme vaknade jag tämligen pigg runt tio snåret och pallrade mig upp för frukost vid halv tolv. Som intogs i sängen med boken.
Sen ringde telefonen och störde, så klädde på mig trampade bort till skolan lämnade papper och hämtade en bok och tog sen spårvagnen in till stan. Fixade dagens uppdrag, tog spårvagen till världens ände och köpte en ny flaska hudlotion, den ekologiska avocadokrämen med citrusdoft den hade bytt skepnad till pumpflaska, detta gillas skarpt!

Nu ska det slås in studentpaket, läsa ut boken, packa och sen blir det mat, film och stickning.

Cheers!


Tre år, vad hände?

Insåg precis att det imorgon är tre år sen jag tog studenten. Undrar vad som hände, sen när blev jag 22? Var ju 19 igår? Konstigt det där.  Blev lite nostalgisk, fällde en tår och tittade på alla gamla bilder.
Såhär såg det ut:





Cheers!

Dagen med F

Det blev dagen med stort F idag; fikadagen. Först med Lisa och sen dök Anna Karin upp i Göteborg så då passade det bra med ytterligare en fika.
Helt plötsligt var klockan halv 8 och hela dagen hade försvunnit på olika kaféer. Så for hemåt för att se slutet på min danska doktorserie, var inget bra slut. Gillar inte när det inte blir som man tänkt sig. Usch!

Nu är jag trött, riktigt trött. Hoppas det ger mig riktigt god sömn.

Cheers!

Hel och ren

Städat, tvättat, bytt lakan och duschat vilket betyder krypanerheltrenisängen som är synonymt med minfavorit grej. Hoppas bara sömnen vill vara på min sida när jag är så snäll mot kroppen.

Har även hunnit med en fika med Victor idag. Sen hem och sydde i knappar i shortsen, blev finfint! Sen talade boken till mig, så ska fortsätta med den nu, är så spännande...

Cheers!

som om jag hade feber

Drömmer fortfarande som om jag har feber, även om jag är kärnfrisk. Sover nästan tolv timmar varje natt, eller drömmer tolv timmar varje natt, är i alla fall vad det känns som. Kan vara allergin som gör mig konstig. Den borde inte påverka så mycket. När jag vaknar är jag tröttare än när jag somnade och har ont i käkar och huvud.

Vill sova på riktigt en liten natt, snälla kroppen!!!

Inger kom och knackade på strax efter tolv: "Här kommer posten, såg att det var från tillskärarakademin och tänkte att det kanske var viktigt."  Det var modevisningen, så nu har jag nåt att titta på ikväll.

Cheers!

Shorts

Det som skulle inhandlas idag var knappar till de här shortsen (så de får den där fina 50-tals känslan):



Bara väntar på att kunna cykla till stranden i shortsen och baddräkten. Kommer bli så fint! Tills de ska bäras ska hållningen förbättras markant! Så det så!

Cheers!

stängt

Tror ni att en av två affärer jag skulle besöka idag hade fått för sig att ha stängt? Precis så var det. Lite elakt tycker jag!

Är helt fängslad av min bok. Bara läser, läser och läser. Har helt glömt bort både mat, vin och tvn. Mycket bra tycker jag!

Cheers!

elaka drömmar

Somnade riktigt sent igår, och har sovit riktigt dåligt inatt. Har drömt att jag var med i krig. Det värsta är att jag i drömmen är medveten om att jag drömmer, men inte kan vakna. Så när jag väl tog mig ur drömmen var jag mer trött än när jag somnade. Vände mig om och när jag sen vaknade hade halva dan gått. Nu har jag fått i mig frukost och ska ta en tur in till stan.

Annars står det där fantastiskt trista uppdraget att tvätta på shemat, för snart ligger alla mina kläder i tvättkorgen. Är lite jobbigt att klä på sig då.

Mot tandborsten och bussen!

Cheers!

Dreaming of

Har börjat drömma så mycket konstiga saker. Har börjat sova riktigt dåligt. Vaknar med ömma käkar och ett lätt värkande huvud. Drömmar är konstiga ting.

Härrom natten drömde jag att en bekants pojkvän lämnade henne för mig. Att han hade blivit långt över två meter lång men att det inte gjorde nåt. Han var så fin ändå. Även om han fick vika sig dubbel varje gång han skulle krama mig.

Ge mig min lugna, fina, trygga sömn tillbaka!

Cheers!


Läslus

Min vagn på tåget var avstängd. Tack och lov var det en trevlig konduktör och få resenärer så blev en lugn och fin tågresa. Fin jazz i öronen och helt insjunken i min bok. Har saknat att leva mig in i böcker, har blivit så dålig på det. Datorn tar över och prioriteringen på en bok har då varit låg. Blir inte en bok som avslappning utan slötittning på tvn i stället. Det får det bli ändring på.
Ska ta och koka mig en kopp te och fortsätta läsa, natten lång...

Cheers!

spela, spela spel

Middagen i gårkväll var gooooooood. Blev mätt som en plätt, alltså plättlätt! Sen hoppade jag in i en bil och lämnade stan, hittade den småländska idyllen sisådär 12 000 steg utanför stadsgränsen. Spelade spel, drack te och skrattade tills det blev tidig lördag.

Nu är jag packad och klar. Mätt och god. Har en god bok, en välfylld ipod och en finfin stickning och ska isolera mig i en kupé. Det kommer helt enkelt bli en bra tågresa!

Cheers!

Filmtajm

Började dagen med besök av mitt Liv. Bakade blåbärscones och lyssnade på fin musik. När hon sen begav sig ner för att upptäcka den gamla staden så tog jag och Lenit trappen upp och bänkade oss i hennes säng. Har sett Karlsson på taket, alla avsnitt, och sen Lotta filmen, fint som snus.

Nu har snart hela dagen gått utan att vi har varit utanför dörren, men det ska det bli ändring på. Vi ska ta oss ner till stan och kolla på alla människor som inte kan klä sig rätt till sin studentbal. Sen blir det middag med pappa på bästa pizzerian i stan!

Cheers!

FS

Ännu en dag med fika och stickning. Imorgon blir det samma sak. Det som byts ut är fika sällskapet. Så har snart hunnit med alla som är hemma i stan.

Nu är det Sex and the city med Lenit, efter det är det sömn.

Cheers!

The job

De ringde precis från det där jobbet jag sökte i januari, nu ville de ha mig. Från slutet av nästa vecka, hela sommaren. Fick tacka nej för jag har ju viktigare saker att göra. Kändes skönt, hade en giltig anledning säga nej, som dock omfattar mindre pengar men mer ledighet! Gisses vad härligt det kändes!

Cheers!

stickad

Träffade min gamla vän och tog mig sedan upp till kupan, istället för dryga 40 kronor, så köpte jag stickorna jag behövde för en tia. Älskar gamla metallstickor från 60-talet.

Nu ikväll har bästa grannfamiljen varit över på middag. Blev risotto och sen en citron/apelsin/ingefärs chokladkräm till efterrätt. Mycket gott.

Imorgon blir det fika och sen tv och stickning tror jag. Bara ta det lungt ännu en dag. Jag älskar att vara ledig! Som min mor brukar säga; Ju mer ledig man är, desto mer fritidsfixerad blir man. Hon har så rätt så.

Natti!

Cheers!

Tisdag, onsdag

Gårdagen spenderades på Umbra, på kvällen tog jag hand om sjuke lille Lenit, så gjorde soppa och sällskapade henne i sängen med Madicken och Lotta på Bråkmarkargatan. Börjat på ett nytt sticke, kommer bli så bra!

Idag har jag varit huslig; handlat, gjort plättar, efterätt till i kväll, skurat badrum, plockat i ordning lite här och var. Ska nu ta och åka ner på stan och träffa en gammal vän.

Cheers!

Lediga dagen nr 1

Det blev trädet, boken, baddräkten och vatten idag. Promenaden blev en fika i skuggan. Har varit en fin dag. Nu funderar jag på vad jag ska göra av kvällen. en cykeltur, en promenad, eller kanske vara så vågad så jag ska ta mig årets första simtur? Eller kanske sätta mig på balkongen med boken och en drink och njuta av att fortfarande bara ha baddräkt och fortsätta att sola!

Den som lever och har hälsan får veta vad som händer!

Cheers!

RSS 2.0