Träffad och förbi

Nu tror jag att jag har hunnit med alla de där vännerna jag ville träffa under julen, förutom två. Den ena kommer jag träffa imorgon och den andra får vi se om jag får tag i innan jag beger mig hemåt västkusten.

Idag har jag träffat två kära vänner och sen var jag en runda i favoritaffären, satte mig ner en stund, pratade, stickade och hjälpte till att dona lite. Sen tog jag med mig fötterna och gick hem, i den bitande kylan och njöt. Älskar kyla, och idag frös jag inte om fötterna, älskar mina ordentliga, tantiga, varma vinterskor.

Imorgon är det här året över, äntligen. Tur att det tog sig på slutet, annars hade det gått till historien som sämsta året i mitt liv. Nu tog det sig upp ett par placeringar. Skönt! Jag hoppas på att det nya deceniet bjuder på bättre tider.

Cheers!

och siffran är... TRE!!!

Dagen går i triss. Kom hem från stan, med tre par skor. Två av dem hade varit hos skomakaren och det tredje paret var nya tjocka, varma vinterskor, så jag slipper gå med tre par strumpor i skor som tar in vatten i hälen nu när det ska bli minst tio minusgrader resten av veckan.
Har sett tre filmer idag, Tjorven och Skrållan, Vicky, Cristina, Barcelona och Jag har älskat dig så länge. När vi tröttnade på film blev det tre omgångar skip-bo som jag vann alla tre (men om ni frågar min syster så kom jag sist alla gånger för vi räknade ju i omvänd ordning).

Imorgon ska jag se Changeling och sen ska jag till Stina och se hur hon har det.

Cheers!

juligt

Och så var julen över! Har firat med alla som det ska firas med, och det på rätt dagar enligt traditionerna. Har vägrat fest, så igår hade jag tv- och vinkväll hemma och idag har jag druckit te och pratat strunt hos bästisen. Fantastiskt härligt.

Tomten var snäll åt mig i år och gav mig lägenhet, skräddarsax, yllekofta, elvisp och bakbunkar. I princip allt som stod på min önskelista. Lycka.

Nu är det en dryg vecka kvar i smålandet, och jag har precis köpt tågbiljett för 95 kronor hem till Göteborg. Är nöjd. Nu ska jag njuta av att vara ledig, ledig och ledig. Vilket indirekt betyder kolla hemförsäkring, el, bostadsbidrag, adressänding etc. Skulle önska att jag hann iväg på en tygresa till sydligare eller västligare breddgrader, men vi får väl se vad som händer.

Cheers!

Omtumlad, lycklig och trött.

Är hemma hos mamma. Så skönt att vara tillbaka i tryggheten. Nu ska jag se till att vila ut mig!

Blev en omtumlande dag igår. Vaknade och insåg att det under natten hade fallit omkring en decimeter snö, och att det fortfarande snöade kraftigt. Så började dagen med att ploga min gata med rullväskan när jag gick till bussen, som i sin tur var närmare en halvtimme försenad. Tur att jag var ute i äckligt god tid!

Lyckades sen efter om och men få tag i en kvinna att prata med angående lägenheten jag var och kollade på i fredags. Eftersom jag nu ska vara bortrest några veckor ville hon att jag skulle komma och skriva kontrakt med en gång. Så drygt en timme innan tåget skulle gå hade jag tagit mig ut till kortedala och skrivit under kontraktet till min första riktiga lägenhet! Så sen dess har jag gått på ren adrenalin lycka.

Tågresan gick otroligt fort, eftersom jag var på så strålande humör. Resten av dagen bara sprang iväg och likaså denna dagen. Har kört massa bil idag i halv snöstorm och slagit in alla julklappar. Så nu väger huvudet två hundra kilo och det är dags att gå och lägga sig.

Imorgon är det julfirande hos pappa och sen ett litet kalas hos min goda vän.

Cheers!

Julefrid?

Nu är jag packad och klar. Imorgon bär det av, först till stan, tidigt.
Känner mig omtumlad, uttröttad, yr, lite lätt illamående och full. Även om jag är helt nykter. Är många tankar som snurrar i huvudet, och fjärilarna gör djupdykningar i magen. Konstigt hur man reagerar på saker och ting. Ska bli skönt med jullov, men känner att jag hade behövt stanna här några dagar till.

Men mot småland var det ja!

Cheers!

Wish you the best!

I år verkar mina högsta önskningar inför julen gå i uppfyllelse! Helt otroligt bra!

Blev en fullproppad dag igår. Var hemma tjugo minuter mitt på dagen. Hann med skolavslutning, köpa födelsedagspresent till min kära vän, titta på en lägenhet, fika med Mikaela, dricka en öl med Lovisa och sen begav vi oss upp till artisten. Blev en lång natt, men väldigt trevlig!

Idag har jag och Kajsa traskat runt stan i det strålande solskenet och kylan. Båda två lyckliga som barn. När vi inte orkade mer tog jag spårvagen till skolan och gick hem i solnedgången. Så nu är jag härligt rosig om kinderna och tröttare än tröttast. Så för att inte somna håller jag på att tvätta och packa. Har intalat mig att jag ska packa lätt, men av någon konstig anledning blir det aldrig som man tänkt sig...

Cheers!

Krossad!

Tog med mig Mia på stadsteatern nu ikväll. Jag var så rörd så jag skakade, mitt sällskap grät. Var fantastiskt berörande, obehagligt men så fantastiskt bra!

När vi kom ut från teatern föll snön fortfarande. Ju längre vi kom på avenyn desto fler flingor föll det från himlen. När vi avnjöt NKs julskyltning började det bli vitt på marken. Jag älskar vintern!

Imorgon får jag jullov. Känns konstigt att det redan är dags. Även om denna veckan har varit tuff känner jag mig inte speciellt välförtjänt av det här lovet. Däremot kräver min kropp vila. Hostan blir knappast bättre, så får hoppas på att den har försvunnit till jul. Den som hostar får väl se.

Cheers!

en vanlig arbetsdag.

Elva timmars skola, elva timmars teckning. Har nog hostat minst fyra av de där timmarna. Har kommit på att silverte är det bästa mot hostande halsar! Borde nog begett mig hemåt vid lunch, har kännt mig riktigt risig idag, men jag härdade ut till klockan slog halv åtta. Resultatet blev två kostymtecknignar och produktionsteckningar till herren jag ska sy. Jag har höga förhoppningar på min herrkostym. Kommer bli så fantastiskt bra!
Passade på att handla påvägen hem och när jag kom hem hade min julklapp hoppat ner i postlådan. Precis som jag misstänkte passade bodyn från sonia rykiel perfekt!
Imorgon är sista riktigt skoldagen det här året, hoppas jag är piggare då. Nu ska jag krypa ner i sängen och hosta lite till, för har tydligen inte gjort det tillräckligt mycket idag.

Cheers!

sorg

Det verkar som att hela detta land har blivit inbäddat i mjuka, vita flingor. Varenda liten gräsplätt förutom Göteborg. Jag sörjer lite, tack och lov säger smhi att det ska bli kallt, tyvärr ingen snö, men de lovar minusgrader. Det gör mig lycklig.

Det som gör mig mindre lycklig är denna förbaskade hostan jag dras med. Den precis som avsaknaden av snö är vad jag sörjer idag.

Annars har jag idag klippt och klistrat ihop ett par kostymskisser. Imorgon ska ytterligare ett par tillverkas. Sedan är det plaggskisser för hela slanten. Det lutar åt en giganisk rosett på huvudet på mig på visningen till våren. Även om klänningen kommer gå i svart, så kommer det garanterat inte vara en sorgeskrud!

Cheers!

Ljus och apelsiner



Nu ikväll har jag lagat massa mat, tittat på luciatåget från min gamla gymnasieskola och gjort nejlikeapelsiner. Känner att julen börjar närma sig. En dryg vecka till jag ska åka och hälsa på mina föräldrar över jul.
Det gröna som skymtar nere i hörnet på bilden är ett stort paket till mig från mamma i julklapp. Som jag inte får öppna förens jag kommer tillbaka hit efter jul, och som ni ser, så lyder jag direktiven och låter det stå.

Cheers!

pyssla, njuta och bläddra

Igår pysslade jag om mig själv och mitt hem. Så halsen mådde bättre, kläderna blev rena, jag har tjugo stycken röda fina naglar och sängen fick nya kläder.
På kvällen åkte jag till Angelica på lite lussefika. Saffranslängd med vit choklad och mandelmassa hade hon bakat. Väldigt, väldigt gott. Orkade inte stanna så länge, och halsen gav med sig igen, så tappade nästan rösten för andra kvällen i rad.

Idag har jag varit i skolan, gjort en liten julklapp till min handledare på praktiken. Sen har jag tittat i böcker och fikat lite med mina klasskompisar. Har hittat den perfekta bilden på klänningen jag ska göra som examensarbete. Hann skissa upp den och en halvskiss på herrkostymen som ska göras. Känner mig nöjd med mina val. Nu ska jag få till fyra fina kostymskisser den här veckan och plaggskisser till alla plaggen. Blir mycket att göra eftersom det andra saker som ska göras under teckningslektionerna den här veckan, men det ska vi väl ändå se till att klara av.

När arbetet är inlämnat ska jag och Mia fira med att gå på stadsteatern. Innan det  är julavslutning på fredag.

Cheers!

lungorna hoppar ur

Hostar snart upp lungorna. Har den där härliga tryckande känslan över bröstet. Usch! Så förmiddagsfikat spenderade jag och Mia på apoteket. Kvinnan bakom disken talade om för oss att det är lätt att smitta ner sina vänner. Nähä?
Sen gjorde hon mig upprörd långt innan lunch. Man ska inte prata med mig om privatisering som gör att jag måste ha fler jävla klubbkort i plånboken eller måste planera vilka apotek jag handlar på. Usch!

När dagen var slut och vi sagt hejdå till vår lärare för den här veckan, tog jag och Mia och åkte till samma hållplats och istället för apoteket blev det systemet. Varsin tetra varm och kall, för att på ett annat sätt kurera halsen.

Nu är jag hemma ,dödstrött. Har fått brev från apoteket och blivit upprörd igen. Usch! Missar massor av tv-program ikväll, usch! Men jag får se opera! Underbart!

Cheers!

Alldeles alldeles underbar!

Har hunnit ikapp trots den tillfälliga sjukan igår. Min Alice i halvskala går framåt, håller tidsplaneringen!

Har uträttat lite ärenden åt tomten, och åt mig själv. Provade den fantastiska Sonia Rykiel bodyn på hm. Tyvärr fanns inte den vackra puderrosa i min storlek där, och inte heller på nätet. Så får nöja mig med den svarta, inte fy skam det heller, och den passar nog min gaderob bättre.

Nu ska jag fortsätta njuta av nobellbanketten! Från första parkett i sängen.

Cheers!

tomten på nätet

Sova, sticka och snart kollat igenom alla avsnitt av sommarpratarna på svtplay. Tog en paus i det för jag tröttnade och har spenderat eftermiddaggen på youtube med favorit julkalendern.

Sen har jag köpt julklapp till pappa och kollat på paket till Lenit. Tur att datorn finns när man inte kan uträtta ärenden själv.

Cheers!

trötthet och vila.

Somnade strax efter sju igårkväll. Vaknade vid sju idag. Har i natt sovit i nästan tolv timmar. Hoppades på att vara utvilad och pigg.
Vaknade vid halv ett av att varenda punkt i överkroppen ömmade och att halsen hade svullnat. Traskade upp och tryckte i mig en ipren och somnade om som en stock. När väckarklockan ringde vid sju imorse var jag pigg, men halsen gjorde fortfarande ont och öronen har slagit lock. Inte roligt alls!
Tänkte att efter frukost är jag pigg, så blev frukost i sängen framför julkalendern. Kände mig bättre så började klä på mig. Men innan jag ens hunnit få på mig kläderna så tog jag av dem och kröp tillbaka ner i sängen.
Ska somna om och hoppas på att jag mår bättre framåt eftermiddagen. Nackdelen med att bo själv är att man inte kan skicka någon att köpa halstabletter, utan det måste man se till att göra själv... Jobbigt.

Cheers!

Alice i underlandet

Helgen bestod av skratt, öl, lite sömn och dåligt med mat. Sen på söndagen blev det en tur till liseberg.

Idag har patineringskursen börjat. Har fått en uppgift utifrån på en klassisk saga. Verkar väldigt kul, enda problemet är att jag har idétorka. Löser sig på något sätt!

Dags att sova. Helgens sömnbrist gör sig påmind!

Cheers!

time for tip!

Nu drar vi på burlescque klubb! Tip the velvet here we come!





Cheers!

Babes på hal is

Idag har jag och Mia åkt skridskor på Heden. Så himla mysigt, runt fem grader kallt, solen som höll på att gå ned och näst intill fullmåne. Var riktigt mysigt.



När jag hade ramlat två gånger och båda hade ont i fötterna bestämde vi oss för att ta en kopp choklad. Men kom snabbt på att det hade suttit prima med en öl, så blev en öl och kvällsbuffe. När vi höll på att ramla av stolarna av trötthet, så åkte vi hem. En riktigt mysig eftermiddag.

Cheers!

pengar på is

Idag när jag skulle handla gick det inte att betala med kontanter. Arbetar hela världens pengar emot mig? För jag börjar snart tro det, på riktigt! Har i alla fall fått igång min internetbank. Så nu väntar jag bara på det nya kontokortet.

Annars är yllemameluckerna, raggsockarna och tjockisvantarna ner packade och skridskorna framtagna. Imorgon ska jag bli en ylleisprinsessa!

Cheers!

RSS 2.0