Stockholm

Har varit i Stockholm sen i tisdags. Har hjälpt Ida att inreda hennes garderob i ikeas tävling, där hon var en av de 25 finalisterna. Blev väldigt fint, har varit väldigt roligt. Nu är jag hemma, trött och på väldigt bra humör.

I tisdagskväll var jag på Fotografiska med Lovisa och hennes klasskompis. I onsdagskväll fikade jag med Tobias och sen åt jag middag hemma hos Åsa och Calle. Idag har jag suttit på en buss i sju timmar, tar tid att åka genom detta landet. Men med facit i hand var det värt de där sju timmarna på buss. För det går inga tåg från Stockholm in i Göteborg nu ikväll. Himla tur för mig!

Cheers!

Sällskap

Att få höra av sin vän att man gör dem glad genom sitt sällskap. Det är det finaste som hänt mig under helgen.

Cheers!

Hattfnatt

Har idag tagit mig i kragen och fotograferat de flesta av filthattarna jag gjort de senaste veckorna.



Asymmetrisk 20-tals klocka






Jonas herrhatt



Pillerburk, cerise velour



Idas pillerburk, båda burkarna efter modell av g-star raw



Louises runda plommonstop



Spansk hatt, gjord på egentillverkad stock

Fantastiska torsdag

Börjar dagen med följande sms "Sova till man vaknar av sig själv, somna om och vakna en stund senare. Det är livskvalitét." Fick ett svar som talade om att det var en fantastisk dag, jag svarade att det enda som saknades var fysisknärhet och snö. En kvart senare kom snön. Helt fint.

När jag var i skolan bankade det på dörren och så stod det helt plötsligt en treåring utanför. Så vi har sprayat, strukit, sprungit, gungat, klippt och klistrat, helt enkelt pysslat och busat halva dagen. Trots det har jag fått hur mycket som helst gjort. En fantastisk dag!

Nu blåser det storm utanför mitt fönster och regnet piskar. Gillade snön och solen på förmiddagen bättre, men är mysigt att ligga inne när det blåser ute.

Cheers!

crash boom bang

Huvudvärken satt i långt in på dagen. Strax efter lunch lättade den för att sedan göra små återbesök under resten av dagen. Tror inte den finns där imorgon när jag vaknar, har en stark känsla av det.

Vissa dagar inser man att saker och ting inte längre är som de var för ett tag sen. Trots att det ännu inte blivit som man vill, är man ändå glad för att det har skett en förändring.

Idag är det åtta år sen jag fick min första kyss!

Cheers!

Det kostar att ligga på topp

En sliten fröken är vad den här söndagen bjuder på.
En liten releasefest i torsdags gav en väldigt trött Karin i fredags. Vaknade ett par timmar efter att väckarklockan skulle ha ringt. Eftersom jag är en såndär gammalmodig dam så stänger jag av ljudet på min telefon när jag går och lägger mig. Hörde jag inte de där fyra missade samtalen och tre smsen som hade inkommit under morgonen. Spenderade hela eftermiddagen och kvällen på soffan.
Trots en tidig kväll igår vaknade jag med dunder huvudvärk, ännu en gång. Nu sådär elva timmar efter att jag vaknade har den fortfarande inte gått över. Trots sömn, mat, vätska, glasögon, spikmatta och tidig hemgång från skolan. Måste helt enkelt gå till den där tandläkaren och fixa en sånadäringa bettskena... Det kostar att få sig en god natts sömn.

Snart dags för sängen. Låt mig slippa ont i huvudet imorgon så det blir något sytt.

Cheers!

dags att vårda

Jag insåg idag att mitt språk är mer än lovligt fyllt av svordomar. Usch och fy säger vi och nu ska jag försöka vårda mitt vokabulär. Ska tänka mig för innan jag kastar ur mig fula ord i all hast. Nu är "aj som fan!" ett minne blott när nålen söker sig in i fingret helt olovandes för sådär sjuttioelfte gången på en kvart. Hädan efter blir det ett "AJ!" med eftertryck.

Däremot kommer jag aldrig göra mig av med fraserna "det är fan inte okej!" eller Lisas väns "ett jävla hitte på". För de där säger då allt!

 

Cheers!

 

Jag insåg idag att mitt språk är mer än lovligt fyllt av svordomar. Usch och fy säger vi och nu ska jag försöka vårda mitt vokabulär. Ska tänka efter innan jag uttrycker mig i all hast. Nu är "aj som fan!" ett minne blott när nålen söker sig in i fingret helt olovandes för sådär sjuttioelfte gången på en kvart. Hädan efter blir det ett "AJ!" med eftertryck.


upp- och nervänd tisdag.

"Ledig" idag, så sov längre än vanligt, en lite tur till skolan och sen fika med Carro. Hon vet ju att jag inte gillar tisdagar så tyckte vi skulle hitta på något roligt så jag glömde bort att det var tisdag. Helt fint!
När vi sen sa hejdå åkte jag tillbaka till skolan började på ett projekt som jag antagligen inte kommer färdigställa. Men nu finns det ett mönster på plagget i alla fall, om jag helt plötsligt får pengar och tid över.

Eftersom dagen blev helt upp- och nervänd med alla tider. Insåg jag runt halv nio snåret att just ja, jag har bara ätit frukost och en chokladboll idag, ouuups, inte konstigt att humöret är i botten. Så packade ihop och tog mig hem och åt, nu är jag mätt och trött. Dags för sängen.

Imorgon ska jag försöka bli klar med Jonas hatt och börja på min spanska form.

Cheers!

trygghet

Sniffade mig till sömns i torsdagskväll. Doften av mammas linneskåp och tryggheten av att ligga i sin gamla säng med mammas gamla lakan i brunt och rosa från mitten av 70-talet gör att jag sover bättre än någonsin.
När sen morgontidningen damp in i brevinkastet vaknade jag och hade inte en aning om vad jag var. Väldigt läskigt men efter sju sekunder av läskighet somnade jag om, lugn och trygg.
Ska ta mig en långpromenad i solen idag och ikväll ska jag dricka te med min bästaste vän som jag inte träffat på ett helt halvår.

Nu brunch med finaste systern i världen!

Cheers!

förberedelser

Uträttat ärenden, packat om väskan, plockat i ordning här hemma och sen färgat håret. Är redo att sätta mig på tåget i morgon. Längtar efter att se höstlöven swisha förbi.

Cheers!

cerise

Njuter av att göra filthattar. Det är underbart roligt och är helt förälskad i min nya ceriserosa pillerburk! Enda nakdelen är att man har kaninhår i hela näsan som kliar, jobbigt men lätt värt det!

Idag är det tisdag, vilket innebär dåligt humör, åka hem tidigt från skolan och tvätta och städa. Nu är det rent här. Passar samtidigt på att packa min väska för helgen, onödigt att plocka in kläder som ändå ska packas ner.

Cheers!

monterat

Har monterat tröjan jag stickade under temadagarna i veckan. Så äntligen kan jag använda den gula grovstickade midjekorta saken jag nu har väntat på i två år (har stickat om den för den inte passade längre). Så den fick bli min jacka idag när jag åkte in till stan. Älskar att det är yllekofta och basker väder igen.

Cheers!


Huvudvärk och Kite

I torsdags hade jag spräng huvudvärk, så sov bort halva förmiddagen, och när jag sen hade varit i skolan i dryga två timmar så åkte jag hem och la mig igen. Blev en eftermiddag i sängen, på spikmattan och i badkaret. Värken försvann och jag orkade sedan med att åka in till stan och se Kite spela. Var väldigt bra, men tyvärr alldeles för kort.

Idag har jag njutit av att vara ledig, vila väldigt länge, läsa tidningen och njuta av frukosten. Sen åkte jag en vända till skolan och gjorde mig en halsduk.
Ikväll har jag och Ida gjort kantarellstuvning på småländsk svamp och sen ätit risotto, stickat och sytt och pratat massor.

Imorgon ska jag träffa massa härliga vänner!

Cheers!

RSS 2.0