nu klarnar det.

I måndags var jag på bio med de där fina smålänningarna som bor på bästkusten. Såg tusen gånger starkare, och var upprörd när jag lämnade salongen. Fick ont i hjärtat och skämdes. Gillar inte det här med könsroller och klassrumsmönster!

Solen bara skiner hela tiden, och trots att jag kanske inte har de mest produktiva dagarna just nu så har jag varit så otroligt positiv mot alla i min omgivning. Så uppmuntrande som jag har varit mot mina kära klasskompisar de senaste två dagarna tror jag aldrig jag har varit. De börjar nog snart tro att jag har något i kikaren. Jag tror det handlar om ren och skär glädje.

Idag tog jag vagnen in till stan och gick en lång trötta-ut-kroppen-fötterna-huvudet-runda, samtidigt som jag njöt av solen. Känner att motljuset och den starka solen fick mitt huvud att klarna. Jag hoppas nu på att jag är påväg ut ur dimman, in i fokusering och koncentration.

Snart börjar de väldigt långa arbetsdagarna. Full fokus framåt!

Cheers!


Korvstoppning

Totalt korvstoppad. Så mycket papper, så mycket siffror. Så underbart att bara bli pumpad med information. Ska fira att kurshelgen är avslutad och att jag äntligen har en ledig dag genom att bli bjuden på en öl.

Cheers!

A bicyclette

Jag har glömt bort hur underbart det är att cykla. Har knappt tagit ut Aurora i solljuset på hela sommaren. Hon har varit väldigt bortglömd sen juli förra året. Jag har varit en dålig vän. Men denna veckan har vi tagit sällskap till skolan två gånger, en gång utan luft och idag med mycket luft. Jisses vad det gick fort nedför backarna, missade nästan att svänga i en korsning för det gick så fort.
När det sen var dags att åka hem var det väldigt varmt och det blev inte mindre svettigt av att ta sig upp för den konstanta uppförsbacken hem. Benen är otränade och hjärtat slår hårdare och fortare än de har gjort den senaste månaden. Trodde det var omöjligt, men tydligen inte!

Den här helgen trotsar jag regnet och tänker cykla till skolan även om det regnar! Blir billigare så, och gör att jag slipper gå på söndag, när spårvagnarna inte behagar att gå. I öronen när jag susar ner för backarna tänker jag ha det här.

Cheers!

knycklat

Har gjort en liten, liten serie om juciefarbrorn idag. Fin blev den, lite sorgligt, men så fint! Sen har vi vikt och knycklat papper och gjort hattar av. Ska faktiskt göra en av tyg i samma modell, så nöjd var jag med min!

Tjugo dagar är lång tid. Hoppas aldrig det blir så lång tystnad igen. Har hemlängtan, skulle bara vilja sätta mig på ett tåg härifrån imorgon. Nu blir det inte så, är kurs hela helgen, så stannar på bästkusten. På måndag är jag ledig, så då ska jag ta sovmorgon, jag läntar redan.

Cheers!

sugrör

Tecknat hela dagen. Hittade finaste farbrorn på centralen som drack frukost juice. Han var så söt när han sörplade ur sitt sugrör. Helt fint!

Cheers!

fina föräldrar

Postade igår pappas födelsedagspresent, en hel månad försent. Han ringde idag, och frågade om jag hade gjort den. Han hade blivit osäker och trodde jag hade blivit galen och köpt en hatt för 1000 kronor åt honom. Måste vara ett gott betyg, att gubbkepsen i harristweed med det klassiska märket inne i fodret som jag sytt, ser ut som en riktigt fin konfektionshatt. Han hade öppnat paketet inne i affären för han var så nyfiken. Riktigt gulligt måste jag säga.

Mina föräldrar är fina. Idag har de sponsrat en kökslampa till mig. Så nu hänger en fin röd metallkupa över mitt köksbord så jag kan sitta där och sy när höstmörkret faller på.
När jag ändå var och donade i köket passade jag på att baka en äppelpaj också. Väldigt gott, men har alldeles för mycket kvar. Den här veckan kommer ge mig magont och extrem trötthet. Är teckning på schemat, inte min starkaste sida så anstränger mig som bara den. Imorgon ska det tecknas inne i stan på förmiddagen. Kul, men så svårt.

Cheers!

val och valar

Har gjort min medborgeliga plikt och röstat idag! Sitter nervös framför tvn ikväll med min stickning. Det här är läskigt, på riktigt!

Efter jag hade röstat mötte jag och Sandra upp Jonas och Andreas och klättrade in i valen på Naturhistoriska. Mitt i en blåvals mage:) Kollade på massa djur och siamesiskatvillingar i glasburk. Var lite läskigt.  Fast jag är ju barnsligt förtjust i fiskar så sjöfartsmuseet står fortfarande högst i kurs. Mycket roligare med levande djur!

Cheers!

hederliga människor

Var på världskulturmuseet igårkväll, Tokyo fushion öppnade. Såg inte så mycket av utställningen, så får ta och gå dit en annan gång under hösten för att njuta fullt ut.
Drog vidare till Sticky och dansade i över två timmar. När klockan är halv fyra och dansgolvet börjar tömmas inser jag att min telefon inte ligger kvar i klänningsfickan. Tack och lov finns det hederliga människor i den här stan, så min telefon hade tagit en liten paus i baren och jag behövde bara ha panik i knappa fem minuter.
Passade på att ha frost krig när jag kom hem. Kylen hade stått på glänt så hade bildats ett drygt centimeter tjockt lager av frost, vilken var väldigt kul att kasta över huvudet.
Somnade trött och glad och har spenderat nästan hela dan vilandes i sängen.

Tog sedan med mig de röda naglarna och den röda sjalen och åkte in till stan för att njuta av de rödgrönas valfinal! Hoppas verkligen på regeringsskifte imorgon.

Nu ska mina små isbitar till fötter få följa med mig ner under täcket och vila innan favoritfilmen ska avnjutas på tv.

Cheers!

Big in Japan?



Istället för att sitta hemma och sura som jag hade tänkt. Beger jag mig ut i Göteborgsnatten utklädd till geisha i min kimonoklänning.

Cheers!

sandaler minsann

Fortfarande denna trötthet. Nu är det bara en ynka dag kvar tills jag är ledig, tolv dagars arbete irad är alldeles för mycket för min lilla arma kropp. Avslutat alla hattar som skulle sys, plus en liten extra till Ida.

Idag har jag traskat omkring i skolan med en jesus-sandal på vänsterfoten och en converse-sko på höger. Har lite ont i en tå, så ville inte riktigt stänga in den i en strumpa och sko. Den mår mycket bättre nu ikväll, så var ett smart drag.

snart vila..

Cheers!

seasons

Började dagen med tjugofem minuters tidningsläsande och te drickande, gjorde gott. Dåliga tisdagar är just nu ett minne blott. Drygt ett halvt dygns sömnad idag. Känns bra och inspirerande. Tiden innanför de där tegelväggarna gör att humöret och motivationen går värre än en berg- och dalbana. Slutade på topp idag.

Idag är hösten här på riktigt, första stormen piskade mot fönstrena i morse. Gav mig lust att krypa ner i badkaret och bara lyssna på mina andetag och hjärtslag. Så efter en lång stund i det varma vattnet är det nu dags för sängen, ren och med nymålade naglar.

Cheers!

möblerat

Vaknade pigg, tidigt på plats i skolan. Färdigställt tre hattar. Nu gubbkeps och fri modell kvar, kommer bli klar till fredag. Är så trött så jag mår illa, samtidigt som jag har magknip. Passade då på att möblera om lite så nu står tvn i sovrummet. Går och lägger mig och somnar till dåliga tv-program.

Cheers!

ingen vila

Alldeles för mycket repetition har helgen bjudit på. Tröttheten är påtaglig, har glömt bort hur viktig slappsöndagen är för mig. Blev ingen sån idag. När jag kom hem körde jag igång operation matlagning. Massa matlådor både paj och lax. Har sedan diskat, varit och handlat och fått lite jobb att utföra. Nu ska jag sy lite samtidigt som det blir te och film.

Cheers!

kurs

Uppe med tuppen, trots att det är lördag. Om en halvtimme börjar min helgkurs i mönsterkonstruktion. Misstänker att förmiddagen ger mig massor med repetition. Men gillar att gå in väl förberedd i nya saker. Ingen sovmorgon förrens om en vecka. Jag ska klara det här! Mycket att göra, lite tid att spendera pengar.

Nu tandborste och knyta skor. Spårvagn om 13 minuter.

cheers!

barnsligt förtjust i att ha rätt.

Ett harmoniskt lugn har infunnit sig inom mig. Blir inte ens stressad av att jag sover dåligt. Känner mig änså utvilad och framåt kvällen är jag härligt trött. Det betyder att skolan är igång. Vardag och struktur.
Älskar att briljera med teoretisk kunskap, tur att vi har teori nu i två dagar till. Jag är en viktigpetter, besserwisser, pettimeterkvinna. Erkänner att jag har fel, men älskar att ha rätt. Precis en såndär jävel man hatar, särskilt när de aldrig erkänner sina brister. Men jag kan faktiskt, tro det eller ej. Men jag måste ju bara visa att jag kan.

Bio idag, med mina nya klasskompisar och Sandra. I rymden finns inga känslor. Finast! Barnsligt förtjust i barn och ungdomsfilm. Älskar det så. Fantastiskt mycket. Ska banne mig ha marathon någon kväll. punkt. Lördag blir en bra marathon dag!

Cheers!

tio långa timmar.

Har i natt sovit exakt tio timmar och tjugo minuter. Okej, kanske inte exakt, eftersom jag vaknade efter nio timmar, kollade på klockan och somnade om. Men minst tio timmar i alla fall, det är lång tid.

Eftersom jag inte längre äter hostmedicin, fick jag en hel del gjort innan klockan slog tio idag. Fick en liten känsla av tidsbrist och stress på förmiddagen. Så efter lunch sa det bara swisch, och helt plötsligt hade jag gjort massor av det som ska vara klart nästa fredag. Nu återstår en keps, en skärm, två foder, lite ripsband och en snygg hatt.

Cheers!

chopin och fiskar

Lördagsmorgon med mackor, te och gp. Vännen som inte orkade åka hem dagen innan diskar medan jag duschar. Så skulle man ha det varje helg!
En långdag på stan igår, ömmande kropp och extrem trötthet gjorde mig till en tråkig kompis. Somnade i soffan strax innan nio och vaknade ett par gånger innan elva, då jag förflyttade mig till sängen. Ellinor som hade kommit hit för att hälsa på tyckte jag måtligt kul som sällskap.

Vaknade tidigt och utvilad idag. Påväg ner till hållplatsen spelade någon Chopin på ett piano och hade fönstret öppet. Väldigt vackert när solen strålade och vi väntade på spårvagnen. Åkte till sjöfartsmuseet och kollade på massa fiskar och andra djur som finns i deras akvarie. Jag blir som ett barn på dagis, jag älskar djur i akvarium.

Nu ska jag gå och lägga mig, läsa en stund, somna tidigt.

Cheers!

hysteri

Hysteriska fnitteranfall och humör värre än en amerikansk berg- och dalbana. Det är vad denna veckan har bjudit på. Igår gick jag från botten till top på alldeles förkort tid. Speedad som få och skrattade konstant i flera timmar. Det och en öl gav mig ännu en natts underbar sömn.

Idag har jag köpt mitt första flak öl, någonsin. Kände mig som en 20-årig småstadskille med alldeles för mycket häng på byxorna. Verkligheten var jag i ballerinaskor, blommigkjol och matchande hårdekoration.

Ikväll blev det pizza, film, kaksmet och glass. Imorgon blir det sovmorgon, lisebergskonsert och diskodans hos mig hela natten lång.

Cheers!

RSS 2.0