Sug

Har ikväll varit så otroligt sugen på kall öl och ett dansgolv. Samtidigt som jag sitter här (okej dansar för mig själv med en folköl) och lyssnar på SMK ser jag att just de spelar i stan, ikväll. Sen lite längre ner ser jag att det kostar 180 kronor. Det är mycket pengar när man har ett par ynka hundralappar att leva på till den 25 augusti.
Så stannade hemma och lyssnade på det här istället. Surt, men ändå skönt att slippa ta sig ut i regnrusket.

Cheers!

sol och glass

De två senaste dagarna har jag spenderat på en klippa i bikini. Igår var jag och Sandra på en ö och solade och idag tog jag med mig dagens sommarvärd som sällskap till Saltholmen. Är fint gyllenbrun och har inte bränt mig en enda gång den här sommaren.

Har i kväll köpt glass av glassbilen, så nu ligger det 34 (har redan ätit två) kamelonter i min frys och väntar på att jag ska sätta tänderna i dem. Hade jag inte varit så mätt hade jag kunnat äta några till. Bara för att glass, med chokladöverdrag, på pinne, kan vara det bästa som finns. Mer glass åt folket!

Cheers!

kallt och regnigt.

Från 30 grader till 12, på en vecka. Väldigt temperaturras så idag blev det jeans, t-shirt och kavaj. La ner koftan i väskan och fick redan när jag väntade på vagnen ta på den. Mötte upp Sandra på Röhsska och tog ett långt varv, var flera utställningar jag inte sett.
När vi tittat klart tog vi vagnen hem till mig drack te och tittade på film. En mysig regnig dag.

Cheers!

sammanfattning.

Åkte hem till bästkusten i måndagskväll. Så denna veckan har jag spenderat två dagar vid havet, en dag på stan, en i soffan och två kvällar har det dansats disko. Har haft lite besök också. Stina var här och hälsade på onsdag, torsdag och min syster åkte med upp i måndags och har precis åkt hem.

Ikväll stannar jag i soffan framför tvn och njuter av lugnet.

Cheers!

Hairyday

Färgade håret här hemma i morse. När det var klart och jag skulle dra en kam genom håret insåg jag att det var dags att sätta saxen i det. Eftersom jag inte har klippt mig på snart två år, kanske det inte var så konstigt. Daglig tuppering och sprayning sliter ju en del, som min vän uttryckte det "ditt hår består ju av färg och spray", det finns en poäng i det.
Så efter en fika och en öl med My tog jag plats i stolen. Jag sa klipp bort det slitna, och som vanligt talar frisören om att det kan bli mycket. Jag kontrar med, är van vid kort page, så ingen fara. Sagt och gjort, dryga decimetern försvann och det klipptes upp en del. Så nu mår vi bättre, jag och mitt hår. Äntligen går det dra igenom fingrarna utan att fastna halvvägs och jag trivs.

Cheers!

Utflykt

Tog den gröna bilen på utflykt idag, hela vägen till Kosta. Problemet med den gröna bilen är att den saknar luftkonditionering, så att köra i 30 gradersvärme på 100 väg är lite väl svettigt. Går inte ha rutorna öppna i den hastigheten för då mår öronen inget bra. Så huvudet och koncentrationen fick lida lite i värmen.
Skulle byta en av de fina champangekuporna jag fick i födelsedagspresent. Gick inget bra, de var slut i hela Sverige. Blev ett par nya vinglas och ett par ljuslyktor till mitt sovrum istället.

Nu ska jag svettas vidare och vänta på att det blir seneftermiddag, då ska det kollas på hattstockar!

Cheers!

glass i stora lass

Har badat idag också, i samma lilla mysiga sjö. Mindre vind, mindre vågor; färre kallsupar. Det enda som hördes var Lenas simtag, så lugnt var det vid sjön. Jag läste, hon simmade. Jag solade, hon simmade. Jag badade, hon simmade.

Det bästa idag var hemmagjord vaniljglass på balkongen. Blir inte bättre än så. Mammas glass är det bästa som finns!!!

Cheers!

Varma nätter, blöta dagar

Igår var det kalas. Födelsedagskalas för mitt Liv. Hon hade gjort tårta, fixat musik och allt som hör picknick till. Satt nere vid den där fina sjön mitt i stan. När solen hade gått ner traskade vi runt halva sjön för att dansa disko. Dansade tills vi var genomblöta av svett. Var det 25 grader ute, var det säket 35 där inne på dansgolvet som i princip innehöll de tre mest uthålliga flickorna i mitt sällskap. Drack vatten och pausade titt som tätt för att återhämta oss.
När klockan slog ett beslutade vi oss för att genomföra det där nakenbadet som vi hade bestämt oss för tidigare under kvällen. Sagt och gjort traskade vi tillbaka till picknick stället. Ellinor vaktade väskorna och jag och Liv badade! Sen gick jag barfota hem genom stan och njöt av de dryga 20 graderna i luften.

Idag har jag varit och badat med familjen, på en udde i en liten, liten sjö utanför stan. Runt 30 grader varmt, strålande sol, kraftig bris och små vågor att simma i. Som vi har badat, jag och min syster (hon mest). Härligt med semester i föräldrahemmet!


Cheers!

Glassigt

Glass vid vattnet inne i stan. Sen svenska jordgubbar vid Bergsjöbadet framåt kvällen. Älskar att vara ute, njuta av solen och umgås. Det är livet!

Cheers!

När man är sådär..

När man är sådär extremt extremt extrem kissinödig. Så det värker i magen varje gång man rör sig.
Så att det inte gå att ta ett steg utan att kroppen nästan exploderar och man vet att jag måste gå några steg till. Till och med ganska många steg, och när de är avklarade vet man att man måste vänta sisådär tjugo minuter. Tjugo minuter innan man får kliva på båten, båten som har en toalett.
Då finns det inget i hela världen som är så fantastiskt som att gå på toa.

När man sen kommer hem, och är så hungrig så magen skriker och kroppen vill rasa ihop som nykokt spaghetti. Då finns det inget i hela världen som är så fantastisk som pasta. Pasta i alla dess former.

Sen att det efter maten går en såndär film på tv, som gör att man känner sig så lyckligt lottad. Lyckligt lottat för att man är född i västvärlden under senare delen av 1900-talet. Som gör att man tackar de där kvinnorna som sa ifrån, som stred och som fick stå ut med så mycket. Som gör att jag kan bete mig, utbilda mig, klara mig och försörja mig själv på det sättet jag gör idag. Tack!

Cheers!

socialisera.

Igår kväll, hade äntligen penicillinet värkat så mycket att jag kunde ta mig ur min stirra-i-taket-och-hosta-upp-lungorna-koma. Begav mig hem till Jonas som hade inflyttningsfest. Tog med mig en present och min saftflaska och pratade strunt. Underbart att få komma ut, dock på lite svaga ben, men härligt att andas frisk luft.

Idag har jag haft mysdag på en klippa på favvis ön med Cajsa. Blev pickninck, massa vatten, avblåst solhatt, bad för Cajsas del, medan jag låg och njöt av min bok på klippan. Härlig dag!

Cheers!

Överraskning och halsfluss

Blev väckt av min fina syster två gånger idag. Hon har fixat världens finaste hemlighet. VÄRLDENS finaste! Får inte berätta något, men jag, hon och en vän är väldigt lyckliga idag.

Jag var inte ett dugg bättre idag när jag vaknade. Har åkt på halsfluss talade doktorn om för mig på kvällskvisten. Blev en runda till apoteket och så har jag varit och handlat också. Soppa, glass, filmjölk, tidning och choklad. Nu ska jag kurera mig i helgen! Tänker inte stanna inne längre än nödvändigt!

Cheers!

full attack

Hade en fantastisk kväll igår, drack en öl med Jonas, gick vidare till spelning på sinnet. En lång omväg till styrbord babord där jag dansade disko en stund och sen fick jag en hamburgare i handen och åkte spårvagnen hem. Lyckad kväll!

Jag ligger här hemma och hostar. Som en galning, lungorna är påväg upp var och varannan hostattack. Blev pigg i slutet av förra veckan, blev nerdragen i skiten i natt igen. Kan beror på mitt hemska skrålanden på spårvagenen. Kan också bero på att jag aldrig blev helt frisk förra veckan. Vila mig kry är mottot idag och hoppas på att kunna gå ut i solen imorgon igen. Är jag inte bättre imorgon ska jag ringa doktorn.

Cheers!

RSS 2.0