It's the end of an era.

Så var de över, de där två åren. Det hela avslutades med intygs- och paketutdelning, tårar, fotografering, brunch, Hamlet i tio minuters version och ett på återseende.

Vi sågs sedan på kvällen, allihopa, inte samlade på en gång, men alla var där någongång under kvällen. En mysig kväll, med pizzza, lugna lekar, bubbel och skratt.

Samlade på samma plats kommer vi nog aldrig vara igen. Tro det eller ej men jag kommer ha svårt att klara mig utan de där fina flickorna. Kommer sakna dem på olika sätt, men saknade kommer de vara.

Nu ska jag samla kraft och fokusera på det där provet på tisdag, det som avgör vad jag gör i höst. Förhoppningsvis blir det två nya år, på samma ställe, med nya fina flickor. Tisdag är den avgörande dagen!

Cheers!

Slutet nära

Åh denna torsdag! Picknick och vin med klassen. Brännboll på liv och död, gräsfläckar hos vissa, spräckt kjol hos mig. Jag gjorde tre helvarv! Mitt lag vann, förlåt Mias lag, där jag var medspelare. Domarna gjorde maskroskrans som vandringspokal bland oss vinnare.

Fortsatte sen eftermiddagen med att dricka vin hos Lisa, jag överaskade med en favorit i repris från igår, marängtårta! Hade ju ingridienser kvar är ju mycket roligare att dela än att äta två hela tårtor själv.
När jag väntade på spårvagnen undrade en herre vad jag hade för gott i handen, om det var studenttårta och då sa jag att det var rester från min födelsedag igår. Han frågade om det var marängtårta och blev väldigt glad att jag hade så god smak. Fashinerad över att han genom folién såg att det var marängtårta.
Sen undrade han om jag hade fått några fina paket, en moped eller kanske en bil. Jag svarade vin, böcker och en klocka. Han sa, det är bra då kan du hålla koll på dina sekunder så du kan passa spårvagnen. Jag sa att tänk om någon ville ge mig en bil, men det är bättre för miljön att åka spårvagn.

När jag sen skulle bege mig hem, då fötterna nästan hade domnat bort fick jag förklarat för mig att det var ynka fem minuter att gå hem. Så tog mina fötter och Belle & Sebastian med mig och traskade hem och njöt av alla dofter. Nu är kroppen ren, fötterna har återfått sin rörlighet och mitt ansikten värmer hela mig. Hej solen jag älskar dig, även om det blir kallt när du försvinner!

Imorgon är jag färdigutbildad, klasslös och ja, arbetslös. Eller nej, jag har ett helt ledigt sommarlov att se fram emot!

Cheers!

Ja må jag leva!

I minst femtioelva år till! Idag har jag haft tårtkalas eftersom det är min alldelels egna kalasdag. Den bästa dagen på hela året, och det regnade inte en enda droppe, helt fantastiskt!

Mina fina klassisar och en hel del andra vänner har varit och ätit marängtårta med jordgubbar på och druckit saft. Hade inga sugrör, men de klagade inte, himla tur det!

Har varit en fin dag, har varit på museum, ätit glass på en brygga, åkt båt, ätit tårta, öppnat paket, det har sjungits och jag fick tre skånska hurra, inte varje födelsedag man får det inte.

Tack alla fina för en underbar födelsedag!

Cheers!

Det snurrar

Huvudet värker, världen snurrar och kroppen lever sitt eget liv. Det är vad jag har fått stå ut med i över två dygn. Hoppas kroppen uppskattar samma saker som jag, rena lakan, ren pyjamas och ren hud.
Dags att gå och lägga sig. Imorgon när jag vaknar är jag ett år äldre, närmare 25 än 20 och förhoppningsvis betydligt klokare!

Cheers!

Examensarbete, la belle epoqué

Dags för min damkostym, från år 1912. Med inspiration från denna bild:















Kostymen består av kombination, korsett, klänning och hårdekoration.







Såhär elegant var jag på scen.

fågel och fisk

I fredags blev det en liten båttur över till Lindholmen för att dricka vin.



Sen begav vi oss ut och dansade disko en stund. Såhär fin var jag i Jonas hatt.



Lördagskvällen spenderades på Skansberget såhär trevligt var det uppe på toppen.





Cheers!


Sommarnätter

Åh denna helgen! Det har varit bara ben, gå hem i t-shirt, vin, sol, parker, balkonger, dans och varma nätter.

Har cyklat hem Aurora idag, så nu bor vi båda i kortedala. Känns bra!

Cheers!

färger och dofter

Badkläderna är fixade sen länge, men har denna veckan fått tillskott av en ny fin vän, som går i de fina färgerna svart och rosa. Tur att vi har kurser i snabbtillverkning ibland!

Idag har det regnat, men trots regnet och trots att jag blev blöt. Så var det varmt, håret behöll sina lockar och skoskaven kändes lite mer välförtjänta när tårna blev blöta och gruset fastnade under fotsulorna. Strosade ner längs avenyn under de mörkgrå men ändå solbelysta molnen och njöt av alla dofter och allt kvittrande trots de värkande, ömmande och pulsernade fötterna.

Sa jag att jag älskar försommaren?

Cheers!

första sommarvärmen

Första kvällen på min alldeles egna balkong. Sitter här i den tjugo gradiga värmen, dricker min välkylda öl, lyssnar på fåglarna, vagnarna som kommer och går genom tunneln och den här skivan. Tänker inte gå in på ett bra tag. Maj är fint det!

Cheers!

Maj

De här sista veckorna i maj är det bästa jag vet. Det är grönt, det blommar, det börjar bli varmt på morgnarna, ljummet på kvällarna och jag fyller år. Jag älskar att bli ett år äldre, och ha en anledning att äta tårta.
Så nästa vecka satsar jag på ömsom sockerhög, ömsom separationslåg. Får hoppas på att sockret tar överhand!

Cheers!

Visste du att?

Varje gång jag äter choklad blir jag extremt sugen på ett stort glas kall mjölk.

Mot köket och hämta mjölk!



Examensarbete, empire

Tänkte att jag ska göra en liten följetång med mitt examensarbeten.

Börjar med herrkostymen från år 1805, med inspiration från Napoleons Frankrike.















Kostymen består av skjorta, byxa, väst, sjal, frack och hatt.



Såhär stilig var Gustav på scen.

lite ditt och lite datt.

I tisdags var min kära klass på studiebesök på operan här i stan. Gick runt i kickade och var i kostymförrådet och njöt av alla fina plagg.

Sen har det ju varit långhelg nu ett par dagar. Så började den ledigheten med att gå på barnteater på scenskolan. I torsdags sydde jag en kjol till stipendieutdelningen, inte riktigt klar, men blir väldigt bra när det är klart!

I fredags fick jag besök av pappa och syster. Strosade på stan, umgicks, åt god mat och drack vin och firade min födelsedag lite för tidigt. Lördagen blev det lite utställningar, lite bokhandlar, ett par öl på 7:an och sen lagade vi mat och sydde lite på kvällen (förlåt, byggde en poncho).

Nu har min lilla familj försvunnit i bilen mot skogarna och jag ska ta mig en liten tur in till stan och umgås.

Cheers!

Sunda värderingar

Jag gillar den här kvinnan skarpt! Människor i den här världen verkar ha ett problem med hur hon lever. Men hennes syn på verkligenheten är fasiken sund!

Eftersom jag är helt slutkörd efter helgen, så ska jag ännu en gång gå och lägga mig rysligt tidigt! Ack så kul det var, men oj vad kroppen är matt efteråt.
Sen har min näsa hela dagen talat om att jag måste kasta ut en del av de där blommorna jag fick av mina fina nära och kära. Så nu har jag rensat ut de som jag tror irriterar mig mest. Gjorde lite ont att jag vara tvungen att solla bort de där fina växterna, men klarar inte av att ha dem hemma, tyvärr.

Cheers!


utmattad

Visningen är avklarad, och gick jättebra. Tröttheten kommer som på beställning idag. Har sovit framför tvn till och från i fyra timmar nu. Ska fortsätta med det en stund innan jag tar och lägger mig i sängen och sover.

Imorgon är det vardag, även om jag skulle kunna sova ett helt dygn är det bara att pallra sig upp.

Cheers!

Sminkkurs

Denna veckan har vi förskönat, föråldrat och äcklat ner oss. Här kommer lite exempel på vad som har hänt i vårt klassrum, allra mest har det varit en brottsplats.


Ida blev man


Jag blev rokokodam


Här har en annan Ida blivit väldigt gammal


Sen var det någon som högg mig i armen och gav mig en fin blåtira!

Idag har jag och Angelica jobbat med hår och smink till visningen, snygga kan jag lova att vi blir, för smink och hårspray fixar allt!
Vill ni se hur vi serut, både halvnakna och aftonklädda är det bara att bege sig till Brewhouse på lördag antingen kl 13 eller kl 16.

Cheers!

fredag, lördag, söndag

Valborg bjöd på regn, så för att slippa blir blöt bjöd jag till fest. Ett lyckat drag måste jag säga! Det blev dans, rödvin och allsång överallt. En fantastiskt trevlig kväll!

Igår var jag och världens bästa Ellinor, som är på besök, väldigt trötta så vi städade, tittade på film och efter några timmars övervägande gick vi en liten promenad.

Idag har vi varit på världskultur- och konstmuseet. Fina utställningar och sen hämtade vi min tutu i skolan så nu ska jag sy det sista och dansa balett hela kvällen!

Cheers!

RSS 2.0