bankad och julig

Jag banker och kort går inte hand i hand. Det är snart dags att börja spara pengarna i madrassen, för det måste vara lättaste sättet att få tag i dem när man behöver. Förstår ni nu hur mycket otur jag har med banker, kort och internetbanker?

Annars så är här julfint. Adventsljustaken, elljusstaken och den vanliga ljusstaken lyser. På bordet står datumljuset och adventskalendern och väntar på morgondagen. Väckarklockan är satt för att jag ska kunna äta frukost till julkalendern. Är inte december underbart så säg?
På onsdag ska jag och mia åka skridskor. Det enda som nu saknas är kylan och snön. Hoppas den anländer innan året är slut.

Nu ostmackor och en kopp te!

Cheers!

I got lost

Jag tappade något påvägen idag. Något ganska viktigt. Motivationen försvann nog redan innan resan startade och lusten någonstans utanför Borås. Nu måste jag hitta ork, lust och motivation att kliva upp imorgon. Det bästa är att det är många timmar kvar till dess!

Cheers!

Friday I'm in love

Inte en enda kopp te hittills idag, men dagen är ung. Har träffat världens sötaste bebis! Blir han lik sin pappa och sin farbror kommer tjejerna födda runt 2010 smälta!

Nu ska jag ut till Åfors och kolla på när Bertil Vallien gjuter glas.

Ikväll ska det drickas öl och dansas med mitt Liv! Sen ska vi åka till Indien och hänga oss i en hängmatta!

Cheers!

Teaoholic

Idag blev det te på Broqvists med Anna. Jag älskar att det fortfarande är bordsservering och att man betalar vid bordet. Vi hann under tiden vi satt där bevittna julgransresningen på stortorget, tog en väldig tid, men en fin gran det var det!
Passade på att köpa mig en ny plånbok. En betydligt mindre som, när den var fylld, vägde mindre än min gamla som var tom.

Mötte upp Johanna, åkte hem, käkade och drack te. Sen har jag och Lenit haft mixasopptävling i köket. Jag såg till att det blev rosa prickigt och hon att diskhon blev orange. Hon vann tävlingen i godast soppa och jag vann i finaste färg.

Nu har jag precis ordnat trådlöstnätverk här på pellevägen. För första gången på ett år har vi nu internet till alla datorerna. Helt underbart!
Felet var att den gamla routern var trasig, så när mamma tog tag i att åka och köpa en ny så var det jättelätt att få det att fungera! Karin hon fixar allt! I alla fall om mamma får som hon vill.

Nu ska jag sticka och titta på tv, har ju sånna där moderna saker som kabel-tv här i civilisationens småland.

Cheers!

All day tea

Igår fick jag den där lilla sprutan, lite yr och lite illamående på kvällen, men annars bara lite ont i armen (eller ganska mycket ont faktiskt).
Idag har jag mest druckit te. Började förmiddagen på Askelyckan med Linnea, vi fortsatte en tur på stan och sen traskade vi hem på varsitt håll i ösregn. Bytte om till regnjacka och packade om väskan för att köpa ett hekto te och sen ta en snabb kopp te på Palladium med Stina.

Sen ikväll har jag varit på spetsstickningskurs på Umbra. Så nu har jag en provlapp, lite att tänka på tips, nytt garn och nya fina mönster att sticka upp.

Imorgon (egentligen redan nu) är det, om någon undrar, ett halvår till min födelsedag.

Cheers!

Weekly

Förra veckan sumeras:

En massage, tre teaterpjäser, en operaföreställning, ett mumintroll, fyra öl, massor av dåligt humör, fina eftermiddagar och kvällar, fin besök, mycket regn men ändå mycket tid utomhus.

Denna veckans plan:

En arbetsdag, sex lediga dagar, en vaccinationsspruta, umgås med massa gamla goa ansikten. Helt enkelt njuta av att vara ledig i de gamla kvarteren.

Cheers!

powder your face with sunshine

Solen skiner, jag är utvilad, nu är det dags att sparka igång den här dagen. Blir njuta av det fina vädret, umgås med Lovisa och smyga omkring på praktikplatsen.
Ikväll får jag besök av mina favoriter. Sen följer jag med dem på roadtrip nästa vecka. Ska bli underbart skönt att få vara ledig och njuta av ny men ändå trygg miljö.

Cheers!

motvind, kastvind.

En jobbig dag. Blir fortfarande lite rädd för mig själv, måste ta tag i det, kan inte ha det såhär. Lever upp framåt eftermiddagen, kvällarna gör att jag klarar mig igenom veckorna. Även om regnet piskar en i ansiktet och det i alla riktningar blåser motvind ska jag nog se till att klara av det här! Jag trivs med mitt liv och det jag gör. Däremot verkar mitt psyke sätta lite stopp för mig.

Ibland känner jag mig galen, och alldeles för ofta de senaste arton månaderna. Måste hitta ett slut!

Imorgon är jag ledig, ska njuta hela långa dagen av att vara ledig.

Cheers!

Kropp och själ.

Mörbultad i kroppen. Så gör en ny mycket bulligare kropp på kursen.

Igår såg jag mat flyga framför ögonen, idag unnade jag mig mina första pommes frites på två år. Än så länge har inte magen sagt ifrån. Jag gillar magen när den är snäll, utan att jag är snäll tillbaka.

Varit på praktiken och kollat på teater idag, saknar stället, alla är så trevliga och hade sån tur att Kristin var där. Ska tillbaka på torsdag och kolla på opera, har faktiskt operaabstinens, så är underbart att bara behöva vänta ett ynka dygn till.

Cheers!

myspys

Helgen har flutit förbi. Promenader, fika och filmer. Tog en runda på julmarknaden igår eftermiddag när mörkret började lägga sig.
Min kära vän åkte ganska tidigt idag. Så jag och Mia passade på att ha glöggmys med pepparkakor, lussebullar, clementiner och glögg. Så mysigt så.

Imorgon ska jag fortsätta på mitt fula mumintroll. Men belöningen blir massage imorgon kväll.

Cheers!

afternoon tea

Jag kommer stiga upp imorgon. Dagen har varit fin. Efter skolan följde jag med Mia hem på afternoon tea. Sen när det blev lite kallare och lite mörkare var det dags för bio. Blev Julie och Julia, väldigt mysiga två timmar i mörkret. Sen tog vi en promenad under juldekorationerna innan vi åkte hem.

Imorgon får jag besök av bästaste vännen. Vi ska ha kvalitetstid och bara göra det vi är bäst på; umgås!

Cheers!

shittyday

Imorgon kommer garanterat bli en bättre dag än idag. För om det inte blir så tänker jag inte kliva upp på fredag. Så var det bestämt!

Dagens ord är smärta, frustration och renlighet. Nu är det dags för ren Karin i rena lakan.


Cheers!


Packad och glad

Paketet jag postade igår har kommit fram. Mottagaren verkar mer än nöjd, och då är jag glad. Älskar att göra andra människor glada. Delad glädje är dubbel glädje!

Cheers!

Let it rain

Jag har idag insett att vissa saker gör att man klarar av det jobbiga lite bättre, att det jobbiga blir lite lättare och att novemberrusket blir lite mindre deprimerande. I år överlever vi novemberrusket tillsammans med Anna Ternheim.
Var och såg henne tillsammans med Mikaela ikväll. Helt plötsligt kom jag ännu en gång på mig själv att sitta där och le. Jag höll mina händer tillsammans som om jag höll någon annan riktigt, riktigt hårt och njöt av varenda vers, refräng, sekund, milisekund. Först när applåderna dundrade efter varje framförd låt insåg jag att jag inte var ensam. Det var en magisk kväll! Så för er som har missat henne, eller ska se henne inom snar framtid kommer här en favoritversion av en gammal låt. För er som inte har spotify kan ni hitta den samma här.

Cheers!

vågade försök

Blev en runda till frölunda torg igår, åkte inte hela vägen till slutet, men nästan. Sen var vi så vågade så vi tog linje 8 hemåt. Lite busigt sådär på eftermiddagen.

Kvällen spenderade vi, halva klassen på andra lång. Helt plötsligt hade majoriteten försvunnit, och jag och Ida blev utkörda för de stängde. Så fortsatte till järntorget, Ida fick äta och helt plötsligt var det väldigt konstiga samtalsämnen. Sen försökte jag övertyga Ida att sällskapa mig på bussen, och efter säkert 15 försök kom hon på att just de ja, din buss går ju förbi mig också. Så jag fick sällskap!

Idag har jag inte gjort nånting, eller jo en promenad, men det var det enda! Imorgon är det stoppnings och vadderingskurs.

Cheers!

Tram # 7 to heaven

Idag ska jag upptäcka stan tillsammans med Mia. Målet är att åka igenom alla spårvagnslinjer för att se vad som finns på andra sidan stan. Idag blir det linje sju.

Cheers!

morgon, middag, kväll.

Morgonen igår gav heta diskussioner, men jag tror att alla blev nöjda till slut. Mitt på dagen var det väldigt nyttig information. Eftermiddagen blev en museétur. Är härligt att höra våra lärares anekdoter.

Blev öl sen på kvällen, och ja jag drack öl. De du!

Idag är jag ledig, ska åka bort till skolan och gå igenom massa böcker.

Cheers!

historiska begränsningar

I eftermiddag har jag gått igenom alla mina älskade dräkthistoriska böcker. Letat efter bilder av det jag vill sy som examensarbete. Känner att jag aldrig hittar det jag letar efter. Väljer alltid fel årtal, och ser till att begränsa mig väldigt genom att sätta ganska exakta årtal. Slutade med att jag satt och kollade igenom klipp från titanic, efter klänningen Kate Winslet har när hon klivet på båten.


Hittade bara bilder där filmen var ändrad till en sliten svartvit rulle, så riktigt dålig bildkvalietet. Men vacker, det är vad klänningen är!

Cheers!


I julklapp önskar jag mig

en ordbok
en bok med porträtt av Alexander Roslin
en elvisp (gärna röd, kör på rött kökstema)
en röd bakbunke

en egen lägenhet
en frisk mage
en fräsch hy
och kärlek

Några rimliga saker, andra inte fullt så rimliga.

Cheers!

kalt

Materiallära är något gillar skarpt! Det är vad vi har pysslat med under förmiddagen i vårt extremt tomma klassrum. Är vitt, kalt och alldeles luftigt.
Misstänker att det från och med måndag kommer vara fullt av vadd och skumgummi när vi börjar stoppning- och vadderingskursen. Ska blir kul, men denna veckan känns mest som en enda lång transportsträcka dit.

Imorgon blir det information om examensarbetet och så kommer en herre från teaterfacket och hälsar på. Ännu en dag med massa lyssnande, men det känns som riktigt bra information!

Cheers!

helvetet tar över

Jag har tappat kontrollen. Kontrollen över min kropp. Jag har inte den blekaste aning om vad som händer inom mig. Allt bara förändras, sådant jag trodde skulle ske när man var tonåring, som jag var så glad att slippa, har helt plötsligt vid 22 års ålder börjat spöka.
När jag nu i elva av 22 år har haft stenkoll på cyklar och finnar. Så börjar de, helt plötsligt leva sitt eget liv, utan någon som helst förvarning eller tecken på att vilja återgå till det normala.

Så vad ni än gör där ute, börja aldrig äta de där små pillrena med ett p framför, och om ni nu redan har börjat, se till att inte sluta förens ni verkligen planerar att bli gravida! Om ni inte uppskattar ett rent helvete!

Cheers!

back to basic.

Första dagen i skolan. Började dagen med fika och fortsatte sen med redovisningar. Har insett att det är stora skillnader på kungliga operan och HSM.

Blev en tur till IKEA, behövde nya gaglar, så nu hoppas jag att jag slipper ha mer än två kjolar på varje galge. Mitt i alla kommunikationsbyten dök två bekanta ansikten upp. Mycket trevligt!

Cheers!

Lycklig och förvånad

Jag har flera gånger senaste tiden funderat över varför jag är öm och trött i kinderna. I fredags insåg jag varför!
Efter en timme av konserten kommer jag på mig själv med att ännu en gång stå och njuta med världens leende på läpparna. Jag bara log, jag sjöng och jag log.
Mitt i det svarta mörkret med de svarta kläderna och det svarta håret. Precis där mitt i allt det svarta, tittade mina vita tänder fram, tillsammans med mina glittrande grågröna ögon, i ett stort lyckligt leende.
Igår kväll var det likadant, mellan skratten som nästan gav stora, tunga tårar på kinderna, log jag. Jag kunde inte sluta le. Den nigande mannen framför mig, ordkonstnären, han som bemästrar det svenska språket, med den fantastiska dialekten, han, fick mig att le det där leendet ännu en gång.

Det leendet kan bara betyda en sak, jag är lycklig! Riktigt lycklig! Och det utan att vara varken kär eller förälskad. Eller jag kanske är förälskad i hösten, kär i kylan, förälskad i staden, kär i mitt liv?
Den här gången är det i alla fall ingen karl inblandad, jag är bara lycklig!

Det ska ingen få ta ifrån mig!

Cheers!

RSS 2.0