slut

Så var födelsedagen nästan över. Blev goda tårtor, riktigt goda jordgubbar!

Kom på att jag kunde sy på capén istället för att väva, så blev bara en decimeter gjord på pläden, får ta nya tag på den i morgon, måste ha vävt klart den senast tisdag (om en vecka). Får kanske åka tillbaka tidigare på söndag för att hinna.

Imorgon blir det studiebesök på kathea, bruno mathsson och källemo. Känns inte jätte pepp, men det blir nog trevligt. Bjuds på lunch i det gröna det låter riktigt mysigt däremot.

Dags att sova!

Natti! Cheers!

Happy birthday to me!

Idag blir jag ett helt år äldre, om knappt 50 minuter är fröken Fransson 21!  Känns inte alls som födelsedag men ikväll blir det tårtkalas.

Annars har det rivits utställning och handlats grejer till tårtor. Resten av dagen ska spenderas vid vävstolen tillsammans med dagens låt: Sebastien Tellier - Divine (ja det är frankrikes bidrag som är helt underbart!)

Mot vävstolen time for the pläd to be finished!

Cheers!

deg seg

Nu är det över, är bara en vecka kvar och sedan är det dags att flytta hem till mor igen. Modevisningarna blev så himla bra, jag skulle vilja ha klänningen på mig jämnt!

Idag har jag bara vaknat, flyttat mig från sängen till soffan och sen vidare till soffan på nedervåningen och där har jag och Cajsa legat hela dan, hon i tolv timmar och jag i tio. Har hunnit se hela Huset Silfvercronas gåta och en massa annat som tv:n visade. Har också hunnit med att sova till och från hela dagen. Veckan har verkligen tagit all energi som fanns i en.

Imorgon börjar sista riktiga veckan här i Värnamo. Den inleds med att jag blir ett år äldre och fortsätter med en roadtrip till gbg med mig, cool case och cold case. Hoppas jag och Cajsa klarar av att hålla nerverna på plats och överlever intervjun på Tillskärar akademin. Efter det blir det jobba på fredag och på lördag ska jag och Åsa va med på workshop på Umbra stickspår, ska bli så trevligt så!

Dags för sängen så jag orkar sjunga för mig själv imorn när jag vaknar!

Cheers!

Modevisning

Kläderna blev klara i tid. Nu är första visningen avklarad och det återstår två imorn. Är tröttare än tröttast.

Karin: -Jag är så trött så jag knappt vet jag heter.
Kalle: - Nä det vet inte jag heller!

Ursäkta den dåliga aktiviteten denna veckan, men det beror på att jag inte har haft internet sen i tisdags och att jag har sytt som en galning.

Missa inte visningarna imorn!

Cheers!

busungen Fransson

Bara för att man inte får så har jag nu bytt modell. Värnamo Nyheter var här idag och fotade när jag provade mina kläder på Astrid, då uptäckte jag att allt va ganska mycket förstort, så har nu lyckats övertala den person som minst av allt vill vara med. Så nu har jag en modell som fyller ut kjolen, det gillar vi!!! Så slipepr ta hänsyn till någon nu, för mina modeller går bara åt mig så jag kan bestämma hur det ska se ut precis hur jag vill!

Verkar som jag blir klar, är bara detaljer och sen volanger på underkjolen kvar. Blir en lång dag imorn!

Cheers!

nu är det nära

"Intervjun" gick bra, jag presterade mitt bästa hoppas det duger, och gjorde det inte det så kommer jag inte in.

Kjolen är klar sånär som på två par hyskar och hakor, så nu är det full fokus på klänningen fram till torsdag då den bara ska vara klar. Modevisning på fredag och lördag. You better be there!

Dags att sova så det som ska planeras imorn blir klart tidigt så att man kan få sy innan klockan är 15.

God natt!

Cheers!


Nytta och nöje

Imorgon bär det av, mot Uddevalla, men först ett stopp på Kasthalls fabriksbutik och handla lingarn. Känner mig väldigt lungt tror det kommer gå jättebra. Blir en hotellnatt och sen intervju och prov på lördag. Blir en trevlig liten helg med Caroline.

I dag har jag haft effektiva dagen fick ett ryck och sydde nästan klart kjolen samtidigt som jag pratade i telefon och det blev bra!. Bara 5 punkter kvar av de 14 som fanns i förmiddags på  min ToDo-lista. De ni!
Så nu återstår nästan bara fållar och donande med foder kvar på kjolen och klänningen, så mycket handsömnad nästa vecka, vilket jag gillar! Då behöver man inte heller vara i sysalen. Skönt att slippa trängslen!

Bara tre veckor kvar till "sommarlovet" känns konstigt att lämna skolan, tredje klassen på två år. Det positiva är att jag idag har ringt Posten och meddelat att jag inte kommer i sommar. Så nu är det officiellt att jag nu mera är butiksbiträde på Newhouse.

Dags att sova, är ju en dag i morgon också.

snart 21

och ett steg närmare drömmen!

Cheers!

Förbannad jävla skitdag!!!

Detta är en riktigt jävla skitig dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pressarfoten typ krossade mitt finger (okej inte så farligt, paulina sydde ju  i sitt igår..). Maskinhelvetet har verkligen jobbat emot mig!

Det positiva är att overlockmaskinen har kommit! Sen fanns det 6,5 m tyll åp tyg affären och jag skulle ju ha 6 m, så fick en halvmeter på köpet.

Nu ska jag tycka synd om mig och se på one tree hill!


sommarkänsla

Efter ett par timmar i solen på stranden och ytterliggare några utanför sysalen är jag jag lite bränd, har dock börjat blir lite mer brun än bränd nu efter några timmar, men det svider 

Klänningen känns bra, blir riktigt fin, sitter just nu och tråcklar dekorationsband som ska sys på i nått roligt mönster över klänningen. Vi får se hur det blir.

Nu ska jag äta pannkakor som Isadora och Hanna steker så fint.

6 dagar kvar till Uddevalla:S men jag tror det kommer gå bra!

Cheers!

faller skärningen på rätan i sömmen?

Dagens dilemma: Vilken är den rätta skärningen?!
-Den rynkade lösningen funkade inte, halvcirkel kjolen blir bra i fallet, MEN det är något som inte faller rätt i mitt öga, tror det är sömmen mellan livet och kjolen. Får fundera på det i sömnen.

Ladda mobilen och äta medicinen!

Imorgon kommer min grabb, jag ska ta med honom på en liten överaskning, som han inte har en aning om, hihi!

Cheers!

summertime

Nu är det nästan sommar, jordgubbsklänningen har idag premiäranvänts för denna säsongen. Varmt och trevligt ute, vilket betyder Karin har mycket att göra och dricker för lite vatten så hon tappar orken och luften är tung i lektions salarna. Gav upp för dagen redan kl 21 idag, orkade inte mer är så galet varmt i sysalen nu när alla trängs där på kvällarna.

Sov tajm så man orkar med sömnaden imorn!

Cheers!

rusande ostrukturerad tid

Så va det dags igen, gnälla om hur ont om tid man har. Fattar inte riktigt vad som händer. Nästa helg är det dags för intervju i Uddevalla, trodde det var långt till dess, men icke. Så nu ska jag försöka strukturera upp livet lite granna. Här får ni en liten planerning vecka för vecka fram till jag slutar. Bör fyllas på framöver. Men är galet få dagar kvar!

Vecka 19
6/5 tisdag: Två årsdags med Jens (frågan är vart fan de åren tog vägen?!) , ritat livet på klänningen, avslutat företagsekonomin, väva, väva, väva väva.

 7/5 onsdag: börjar sömnadsperioden

Resten av veckan ska det vävas, lära mig sy alla sorters fickor, sy klänning, planera utställningen.  Samma grejer ska arbetas med nästa vecka också.

Vecka 20:
17/5 lördag: intervju i Uddevalla

Vecka 21: Gemensamvecka
22/5 torsdag: bygga utställning

23/5-24/5 fre- lör: modevisning med tillhörande utställning

Vecka 22:
26/5 måndag: 21 årsdag!!!

Vecka 23:
4/6 onsdag: skolavslutning

Mot vävstolen!

Cheers så länge!


Trevlig tur

Hemma hos mor. Idag har det blivit en tur till Kosta med Jens, och sen vidare till hatterians pinaler i Lessebo. Vilken fantastisk butik!! Men Jens är inte riktigt lika positivt inställt till antikrundor som jag, så fick göra en snabb visit. Blev två par gammla stumpor/strumpbyxor (oanvända), ett förkläde till Lenit och ett par örhängen. Finns så mycket fint där!

Sen har jag pratat skit med Josefin som är hemma från Paris nu över helgen, väldigt trevligt, tiden bara försvann. 

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, ska bli trevligt.

Nu ska jag ut til Jens och se på film!

Cheers!  


RSS 2.0