Frukost

Blev fattiga riddare till frukost, på balkongen.



Solen har precis letat sig runt hörnet och skiner på gräsmattan nedanför min balkong, så nu ska jag lyssna på sommar och se till att bli lite mer gyllenbrun.

Cheers!

Hälsotecken

I torsdags började jag på en ny stickning till mig själv, för första gången sen i september. När jag inte är uppslukad av min nya kofta, är jag helt försjunken i min nya bok.

Jag insåg att min kropp, både hjärna och själ, nu är fullständigt utvilad och avslappnad.

För att fortsätta njuta av ledigheten spenderade jag hela lördagen på Lisas uteplats i solen med jordgubbar, folköl och skip-bo. Som vi spelade och som jag förlorade, men roligt det var det!

Cheers!

generationer

När jag var hemma och hälsade på och fick mitt stipendie. Så passade min syster på att fotografera mig, mamma och mormor.



Som vanligt så fnittrades det en hel del. Finaste flickorna i stan?

Cheers!

Fönsterplats

Min nya favoritplats. Har lånat ut den lite till min syster i helgen.



Här fastnar jag allt som oftast med tekoppen och funderar över det ena och det andra.

Cheers!

myspys

Skruvade ihop en ny hylla igår. Vilket gav en läs- och musikhörna där jag kan njuta av kostymböcker, te i stora koppar och fin musik på kvällarna. Detta gav i sin tur en sittplats i vardagsrumsfönstret.
Så tack vare en fin hylla fick jag två myshörnor, en finare lägenhet och undan plockade ikeakassar!

Cheers!

var sak ska ha sin plats.

Försöker organisera upp sakerna som bara ligger överallt och inte har fått någon egen plats här hemma. Orkar inte riktigt ta tag i de gigantiska ikeakassarna från skolan så började med skorna istället.
Plockade fram sommarskorna och tog undan de tunga kängorna. Räknade de paren jag kunde se, de som inte var dolda bakom vinterkapporna, kom upp i 40 par skor. Behöver nog inte fler par, även om det alltid är något som saknas...

Väntar med ikeakassarna ett tag till, kan ju inte göra allt på en gång.

Cheers!

Kära återseenden

I onsdags hade vi tjejkväll hemma hos Anna. Det var bubbel, lax, vin, paj, öl och skrålande till nittiotalshits. Sen blev det en vända till Deluxe. Älskar det där stället! Är härligt att umgås med sina fina gamla vänner och göra precis som vi gjorde innan vi lämnade stan för den stora världen.
Påvägen hem skrålades det åttiotalshits och plockades blommor, och bara så ni vet är allting roligt vid 01:45.

Torsdagen väcktes jag av Alladin på tvn och en hand i ansiktet. Ellinor är väldigt morgonpigg. Blev nostalgifika på Skåres, dubbla studentutsläpp på Katedral och sen dubbla mottagningar på kvällen. Massor av kära återseenden och prat om gamla minnen, Pellevägen är fin den!

Fredagen roadtripade familjen hem till mig. Så vi har umgåtts ett par dagar och njutit av att vara lediga alla tre. Mamma har nu åkt hem och syster stannar ett bra tag den här gången.


Cheers!

tacktal, kupor och fina vänner

Tåget utan luft tog mig tillbaka till tryggheten, den där tryggheten som jag älskar. Fick pannkakstårta på balkongen såfort jag kom innanför dörren och fina paket till mitt prickiga kök.

Sov som en prinsessa i mitt gamla flickrum och vaknade upp för att piffa till mig inför stipendieutdelningen. Blev bjuden på middag, fick diplom av borgmästaren och hålla ett litet tacktal, kändes vuxet. Blev en snabbfika med farföräldrarna och middag med mormor efteråt.

Idag har jag bakat maränger, tagit en liten biltripp tillsammans med min syster, och för första gången var det hon som körde, kändes konstigt att sitta bredvid. Hämtade upp fina Ellinor och förberedde mitt lilla kalas för barndomsvännerna. Fick champangekupor, en kupa av varje vän, så fint! Jag har fina vänner, väldigt fina!

Resten av veckan ska jag insupa småstadsluften. Promenera till gamla favoritplatser, nostalgifika och tuffa runt på småvägarna runt omkring stan. Jag älskar att hitta precis överallt, veta vilka småvägar som är genvägar och vilka som leder till senvägar. Helt enkelt njuta av den där tryggheten som jag älskar!

Cheers!

klara, färdiga, gläns!

Kjolen är färdigsydd, hårdekorationen är färdigsydd, väskan är packad. Nu ska bara jag borsta tänderna, hoppa ner i sängen och se till att vakna laddad för en tågtur genom ett sommargrönt småland.

På söndag ska jag glänsa i mina nya välmatchade kreation!

Cheers!

på en brygga i skärgården

Igår tog jag och Angelica båten ut i skärgården. Vi var alldeles ensamma på hela bryggan. Vi solade en stund och njöt av lugnet och utsikten.



Sen flög vanvett i mig och jag fick för mig att jag skulle bada.








Sagt och gjort! Kallt var det, men det kommer bara bli varmare i vattnet!

Nu ska jag åka ut till havet igen.

Cheers!

RSS 2.0