trötthet

Är allt annat än allert och effektiv. Kan ha med hostmedicinen att göra, eller att jag inte är riktigt pigg. Kan också ha och göra med två nätter med riktigt dålig sömn. I natt ska jag banne mig sova som en björn!

Imorgon måste jag vara effektiv i skolan!

Cheers!

mat och relationer

Fredagskvällen innehöll mat, vin, snörvlande och barndomsprat. Familjeförhållanden är knepigt, vackert och förkrossande svårt.

Lördagen spenderades inne i stan, gick från fik till fik, drack en öl och såg bille the vision and the dancers. Åkte hem till mig och drack ett par glas vin och pratade om den där musiken man nästan glömt bort.

Idag har jag ätit lyxglass, sprungit i lite butiker, bakat kaka till både min och Idas klass samtidigt som vi gick igenom lite gamla glömda skivor.

En fin sista helg i augusti, sommaren börjar lida mot sitt slut och jag längtar efter baskrar och halsdukar.

Cheers!

Basker

Har sytt en basker idag. Nu är vi igång på riktigt. Har även hunnit med en liten tyg och garnrunda. Köpte fyra hekto lovika garn för endast 60 kronor. Börjar bli en jäkel på att fynda garn.

Efter skolan tog jag med mig Ida till den där affären där jag sett en lampa i fönstret jag verkligen vill ha i mitt kök. Blev besviken när jag kom dit, för de skulle ha 1200 kronor för den, och det är second hand. Så nu blir det en ikealampa istället. Inte lika fin, men garanterat lika röd.

Ikväll skulle jag till klubb svanen med Jonas. Men eftersom jag inte är helt pigg än stannar jag hemma och sparar mina pengar istället. Inget inträde, ingen öl och letar upp gamla tyger här hemma istället. Det är två sätt att tjäna in lite pengar.

Cheers!

turban och saltlakrits.

Igår sydde jag en turban. Idag har det redovisats. Mötte sedan upp Jonas vid tåget och tog en fika. Åkte hem och begav mig till doktorn. Har ett ettrigt litet virus och vatten i öronen, igen. Denna gången fick jag äntligen dunder hostmedicin, som smakar ljuvlig saltlakrits.
Ska gå och lägga mig och sova fem kvart i timmen, bästa medicinen enligt min mor. Hoppas på att vakna pigg och kry imorgon för då är det dags för allra första hattgenomgången!

Cheers!

brainstorm

Eftersom vi har workshop med fokus på den kreativa processen. Har vi idag fortsatt arbeta med vår stad och våra ledord för staden. För att komma på de där lysande idéerna skulle vi brainstorma. Sagt och gjort. Men när vi hade gått igenom två tredjedelar av stormandet gick det överstyr. Det slutar med att jag ligger dubbelvikt på golvet och skrattar så jag gråter och skakar. Tror det blir galna plagg som presenteras på onsdag.

Cheers!

det bästa

Prata igen tre månader tar lite tid, började runt tre-snåret idag och sisådär dryga sex timmar senare hade vi kommit en bra bit på vägen. Så imorgon kan vi jobba ordentligt med vårt projekt!
Under tiden vi pratade hann vi äta  glass och popcorn, dricka saft, sticka och virka. Saftkalas goes syjunta. Det bästa av två världar!

Cheers!

mållöst och fint

Stigbergsliden är fin den. Har suttit på ett fik där halva eftermiddagen. När eftermiddag blev kväll var det dags för kärlek på italienska. När filmen var slut var jag helt tagen och mållös. Den var väldigt vacker, lite seg i mitten men så vacker!

Cheers!

lyx

Att vakna en lördagsmorgon. Gå upp och hämta tidningen, och sen gå tillbaka till sängen och läsa tidningen i över en timme. Det är livskvalitet!

Så nu är jag laddad för en dag med promenad, fika och bio.

Cheers!

båttur!

Igår fick vi info om att det kunde vara bra med kläder som tål regn eftersom vi skulle vara ute en stund idag. Vi skulle även ha ordentliga skor eftersom vi skulle gå i högt gräs en bit.
När vi kommer ner till bron nedanför skolan kommer det upp en herre i en paddan t-shirt. Så hela skolan hoppar i en paddanbåt, åker en bit upp på säveån för att sedan vända och åka hela vägen in till stan. Förbi gamlestadstorget och ut på älven. Vidare in i vallgraven vid rosenlund och sedan släppa av oss i trädgårds föreningen för en väldigt försenad lunch. Så himla fint. Bästa utflykten och skolstarten på år och dar!

Ikväll ska jag träffa delar av min gamla fina teaterklass.

Cheers!

avslut

Avslutade igår mitt sommar stickprojekt. Min fina rosa kofta är nu klar. Så passade på att ta fram den där andra koftan  jag började på i spetember förra året. Insåg att det var tio ynka cm kvar på ärmarna. Så det får jag ju se till att sticka klart den här veckan.

Idag är näst sista dagen på den här sommaren. På torsdag börjar jag skolan igen, alldeles nytt, men ändå så vant. Samma skola och samma korridor för tredje året irad, men nytt klassrum och ny utbildning.

De sista sommarkvällarna ska jag spendera på liseberg och se fina konserter. Ikväll blir det Magnus Carlsson med sin kvintett och imorgon blir det hemstadens finaste pojkar. De där man aldrig blir besviken på. Ska bli absolut bästa sättet att avsluta den här sommaren på!

Cheers!

Uppsnärjd i det blå

I onsdags mättade jag mitt glassbehov för resten av månaden. En vän fyllde år, och hade ordnat med marängswiss deluxe. Massa olika sorters glass, såser, frukt och andra söta underbara tillbehör. Var så mätt när jag åkte hem så jag nästan rullade fram. Har faktiskt inte tänkt på glass sen dess, väldigt ovanligt för att vara mig.

I torsdags peppades det för festival! Sprang in i väldigt otippade människor. Fick se jj spela, kanske inte det bästa, men fint. Fnittrade hela natten och slogs om sovutrymme pga förvirrade vänner som inte hittade till sig utan hem till mig.

Vaknade efter alldeles för få timmars sömn. Fick börja dagen med ren lycka till Jens Lekmans fantastiska spelning. Det var vackert och tårögt! Dansade långt senare som en galning till wu-tang clan. Lyssnade på avstånd på Iggy och hamnade sist på Jazzhuset.

Igår tog det tid att att ta sig upp ur sängen. Det belönades med en hel drös av underbara band! Som toppades med fantastiska Håkan. Det var magiskt och min röst var sånär som bortblåst halvvägs in i Ramlar. Efteråt kom tröttheten, gick hem med ett gigantiskt leende på läpparna. Varje gång jag har vaknat till i natt har jag vänt mig om och somnat om med samma löjligt lyckliga leende i ansiktet. Har känslan av att det där leendet är här för att stanna!

Cheers!

kalas hela veckan lång

Tummen är blå, eller snarare den där filéen som sägs vara godast på hela kroppen. Den är nu mörad och klar, och ont gör den fortfarande. Skrapsåren försvinner sakta och fint.

Igår träffade jag fina vänner och drack te. Idag börjar kalaset, ska först på konsert och sen på way out west-förfest. Älskar när ens vänner ordnar party en vanlig sketen tisdag!

Cheers!

barnsligt

Den här veckan har det ätits, massor. Räkor, amerikansk brunch och massor av glass.

Igår var det dåligt väder i stan, så vi tog båten ut till skärgården, hängde på en ö och solade och badade hela dagen. Jätteskönt fram till vi skulle bada från en klippa. Min fot halkade, och jag for ner i havet på rumpan, glidandes på klippan. Fick bli uppdragen av fina vänner och  skrapade upp armarna och har en ömmande tumme. Tur att det inte var två miljoner brännmaneter just där.
Idag regnar det, det betyder film, serier och film. Mästerdektektiven Kalle Blomkvist lever farligt gick på tv och är en av de finaste filmerna jag vet. Tillsammans med Notting Hill, Hitta Nemo och Lejonkungen.
Cheers!

epoker, socker och lycka

Helgen bara försvann. Fick besök från förr i fredags kväll. Åkte på utflykt i lördags, var på hönö. Firade sedan tolvslaget till söndagen med en skål, en epok gick i graven. Kändes fint att det var just vi som skålade på det.

Igår låg jag på en picknickfilt i slottsskogen hela dagen och käkade socker och spelade kort. Avslutade kvällen på stigbergsliden med Bert och Sunes jul. En riktigt bra namnsdag.

Nu är det drygt en vecka kvar till way out west. Spelschemat är släppt, livet känns underbart. Ytterliggare en vecka senare är det dags att påbörja den där nya fina utbildningen. Fint värre!

Idag kommer familjen och hälsar på, idag spelar Marit på liseberg, idag är en bra dag!

Cheers!

RSS 2.0