Rutiner, ruiner, fördriver

Hann med tåget, anlände till min gamla stad. Samma gamla stämning, allt var sig likt. Bara massa nya människor, men samma roller, samma jargong, blir kanske så när några är kvar och många kommer nya.
Visningen var fin, det var mer konst än kläder. Väldigt annorlunda mot vår visning förra året. Mycket snyggt, mycket häftigt, en del wow och mycket man aldrig skulle kunna tänka sig att bära som ändå är fantastiskt på sitt sätt.

Idag for jag vidare och hamnade hos mina föräldrar. Blev en kall dusch för att svalka den lätt brända kroppen. En snygg klänning på och cykeln ner till kyrkan för en fantastisk vårkonsert. Jag fällde ett par tårar och rös en hel del. Var otroligt vackert!
Under kvällen har både jag och mamma pratat av oss. Lätta på det som tynger oss. Både blodigt allvar och det som förstoras upp. Känns skönt, någon som förstår och ger både positiv och negativ respons.

Imorgon ska jag inte göra speciellt mycket, njuta av min första riktigt sommarlovsdag. Lägga mig under ett träd med en god bok, flädersaft, baddräkt och solglasögon och njuta av värmen, skuggan och den lätta brisen. Sen blir det en promenad med en gammal kär vän.

Cheers!


Tanken vs verkligheten

Tanken som slog mig:
Oj jag är lite sen, men bussen går om fem minuter, då hinner jag om jag skyndar mig.
Verkligheten som träffar mig:
Halvvägs upp på gatan hör jag en tung motor. Ser något blått som far förbi i högfart. Börjar springa lite och inser kommer aldrig hinna, för ingen lär ju ta bussen klockan åtta en lördagsmorgon. Jag har så rätt så, bussen som är nästan fyra minuter tidig bara far förbi min hållplats och här sitter nu jag. Irriterad, men samtidigt glad att jag var så förutseende att jag räknade in att jag kunde missa bussen. Ska hinna med tåget om jag tar nästa buss. Så om tio minuter låser jag dörren och traskar uppåt igen. Den här gången får jag inte missa bussen. Då är jag körd, riktigt körd.

Cheers!


Småland, here i burn

Nästan packad och klar. Är trött och bränd. Huden går att steka ägg på och jag fasar för att det ska bli ännu varmare nu den närmaste veckan. Det bästa är ändå att huden vänjer sig vid det fina vädret.

Kanske borde packa om och ta en lite större väska för att få plats med det där lilla extra som faktiskt är lite viktigt. Vi får se hur jag gör.

Natti natti!


Sommarlov

Nu är jag ledig fram till den 24 augusti från Tillskärarakademin (om man inte räknar med hattkursen om två veckor). En hel evighet med andra ord. Sen kommer jag inte vara tillbaka på skolan förens det har hunnit bli november. Galet!

Idag var det brunch i skolan, massa goda bröd och ännu godare ostar och oliver. Gav Elisabeth en Hortensia, hon blev riktigt glad, och lite rörd. Fint! Jag fällde också en tår, kanske inte av samma anledning, men en tår kom det.
Sen tog jag och Lisa våra små cyklar in till stan för att möta upp klassen där för en fika på Kronhusgården. Satt och njöt av ledigheten och solen. En del av oss fortsatte vår sol-lapning i en park i närheten av vattnet och lyssnade på tutande studenter. 
Har lyckats bränna min små axlar, så har nu bytt om för att klara en kvällen ute, kommer nog inte gå så bra med tanke på klädvalet. Blir först hatt- och teparty och efter det blir det nog ett glas vin på någon servering någonstans i stan.

Imorgon bär det av till småland, ska hälsa på en god vän och spana in mitt gamla hem.

Cheers!


Myskväll med Mia

Sytt klart allt för det här året. Städade och åt glass på eftermiddagen med klassen. När klockan visade 17 tog jag och Mia oss till Andra lång. Kom på att det nog var sista kvällen för henne på fem månader. Så passade på att sitta länge och njuta av stället. När klockan närmade sig nio blev det att införskaffa blomma till vår lärare och sen tänkte vi åka hem. Men på vägen kom vi på att Lisa jobbade, så tittade in hos henne och drack ett glas vin och pratade strunt en stund. 

Nu är det dags att sova, i morgon är det skolavslutning, hela första året har bara försvunnit, swisch. Så nu är det bara halva utbildningen kvar. Konstigt som bara den, och är fem månader till jag träffar hela klassen i vårt lilla klassrum nästa gång. Riktigt konstigt.

Cheers!


otymplig formgivning

Imorgon är sista skoldagen, för på fredag blir det avslutning. Så imorgon ska det städas, och lite mer grejer ska väl släpas med hem, fattar inte hur jag ska få plats med allt. Har precis ställt in krinolinen mot ryggen i garderoben, var enda stället den fick plats. Tur att man inte är hovdam på 1800-talet! Åkte bussen med både herr- och damkostymen samt krinolinen och dess underkjol, jag var otymplig och det var tungt att bära kan jag lova.

Efter lunch idag tog jag och Angelica en tur till Stadsmuseet och såg Bilder i beslag den var som alla andra utställningar i den här stan, liten men väldigt bra. Tog oss sen vidare till Röhsska och såg utställningen om Maud Fredin Fredholms design, var väldigt mycket fina grafiska mönster från 50- och 60-talet.

Nu ska här plockas i ordning och sen ska det stekas pannkakor för hela slanten!

Cheers!

Nä det är ingen vanlig dag..

...för det är min födelsedag! Hurra hurra hurra!

Så var man 22 år. Dagen har varit fin, precis som alltid så kom det en störtskur av regn mitt på dagen. Det slår då aldrig fel, så jag har som vanligt inte varit snäll under det gångna året.
Men nu har mina klasskompisar och de bästa från förra året varit här och ätit tårta och druckit massa vin. Riktigt trevligt må jag säga! Fick flera flaskor av favorit vinet och illrosa tant blomma som min mamma hade sagt, hade vi frågat underbara tant Clara så hade hon sagt en fantastiskt vacker blomma, alltså en Pellargon, mycket fin är den och står här på mitt skrivbord, ska flytta upp den i fönstret så den får stå och lapa i sig massa sol. Precis vad den är värd i sin fina skrud.

Några saker är nu avprickade på min köksönskeslista, fick grytvante av Lenit, en ormig sak, och en sockerströare av Mia och Carro, så mitt kök blir bara mer och mer komplett för varje dag som går! Älskar att ha mycket köksgrejer. Längtar så tills jag får ett riktigt kök. Så man kan baka, och laga mat utan att få trängas på en yta som är mindre än två kvadrat. Ska inte klaga, har i alla fall fungerande kokplattor så jag slipper använda stormkök! Finns ju alltid någon som har de värre.

Mot sängen och imorgon får jag inte snooza! Måste upp senast 07:30!

Cheers!

Städa städa

Jag känner mig lite som bästa husfrun i stan, utan att ens vara det. Har på lite drygt  tre timmar hunnit med att handla, få igång dvdn, omorganisera både garderober och bokhyllor, städat skrivbord och badrumsskåp, äta, göra sorbet, diska, packa upp resväskan, damma, dammsuga och våttorka golv. Känner mig riktigt duktig.

Nu är jag trött som om jag inte sovit på tre dagar och samtidigt sprungit ett marathon. Ska ta och duscha och se till att ligga i sängen för sömn inom en timme. För ju fortare jag somnar, desto fortare blir det min födelsedag! För imorgon fyller jag hela 22 år!

Cheers!

Stenfin!

Så här glad blev jag när jag fick en sten i födelsedagspresent (är ju inte vilken sten som helst):


Hatten gjorde jag förra veckan, är väldigt nöjd med den.

Kom hem för en liten stund sen och så fort jag sätter på datorn hoppar det upp ett litet meddelande från en gammal granne: "Väldigt trevligt klädd må jag säga då jag körde förbi dig för någon dag sedan." Även hans mamma tyckte jag var väldigt fin, sånt är alltid trevligt. Det är härligt när folk uppskattar att man bär hatt!


Nu är det dags att sova, är ju skola imorgon. Är sista veckan nu, sen får jag sommarlov! Ska bli skönt att bara göra det som faller in.

Cheers!


Kalashelg!

Helgen har varit fin. Den har bestått av middagar, paket, vin, dans, utflykter, fika, sömnad och en hel del annat.
Har packat min väska fylld till bredden och lite till. Har ännu en gång kommit fram till att porslin är fint att få men riktigt dumt att frakta på tåg.

Nu ska jag sy ett par sömmar, umgås det sista och sen sätta mig på ett tåg med en fin film och sova sött.

Cheers!

Hattfnatt deluxe!

Fastnade i skolan idag. Ännu en gång så måste jag tala om hur fantastiskt underbart lyckligt jag är just nu. Hattar är the love of my life!
Har idag lagat min gamla hatt som var trasig, draperat, sytt och dekorerat klart min turban, påbörjat dekorationer till min lädercouaff, ångat till formen på min filthatt och satt flor och rosett på min pillerburk. Imorgon blir det lite detaljer, ripsband och foder.

Efter dagen är slut imorgon ska jag rösta och köpa hårfärg. Vet inte riktigt vart jag befinner mig den 7 juni, så är lika bra att vara ute i god tid. Sen ska jag hem, tömma kylskåpet, packa och städa. För torsdag förmiddag är det tufftuff till småland. Längtar så! Saknar min gamla hemstad.

Snart dags att krypa ner under täcket!

Cheers!

Visning 2009.

Det här är vad min klass pysslar med om dagarna. Stora, gamla, fina kläder.

Det här är underkläder vi sydde i höstas!

Nyrokoko 1840-1870.


Söndagspromenad anno 1880.

Sen kan man titta på bilder från hela visningen, fotografierna är tagna av Madeleine Tylenda .

Cheers!

Äckelpäckel!

Fortfarande hattar för hela slanten. Jag bara älskar det! Har påbörjat en röd filthatt, så går allt som jag vill ska jag har fyra huvudbonader klara på onsdag. Är så himla roligt!

Hans lovade att ta en titt på avloppet så slipper jag göra det själv, väldigt snällt tyckte jag! För nu får det vara nog med den  lätta översvämmningen i duschen och under diskbänken. Sen har jag fått fler husdjur det räcker inte med silverfiskar längre, det börjar dyka upp gråsuggor och imorse hade jag en tusenfoting påväg upp på foten, så äckligt! Han lovade att ta en titt på det också, jag är lättad! Insekter och avlopp är inte mina favorit områden direkt.

Nu ska jag göra ett djupdyk i min lilla filmsamling och ta en promenad bort till spårvagen. Sen äre filmkväll och Carro!

Cheers!

rosa fyrtiotal!

Har orangerosa fingrar, eftersom jag har skalat och hackat morötter och rödbetor. Är riktigt hungrig nu, särskilt eftersom det luktar mat i hela hemmet. Blir ungsrostade rotfrukter med halloumi till.
Medan jag väntar dricker jag en riktigt kall päroncider och njuter av den och Ella Fitzgerald! Hittade en gammal skiva med henne när jag städade i mitt musikbibliotek. Just nu är det Ella och Duke Ellington med sin orkester för hela slanten.
Så både frisyr, musik och cykelmodell skriker 40-tal. Mycket trevligt om ni frågar mig!

Cheers!


Äcklad, duktig och analyserande

Lördagkväll, godisäcklad, varför äter man alltid för mycket? För att tänka på nåt annat än det lätta illamåeendet så tog jag och skrev klart min herrbeskrivning på fantasikostymen, har bara i materialkostnad betalat lite drygt 1600 kronor för Calles kläder. Inte konstigt pengarna tar slut.
På två timmar idag hann jag klippa och nästan sy ett par byxor. Imorgon är det linning och fåll som gäller!

Nu ska jag fortsätta mitt analyserande av ESC tillsammans med Ellinor!

Cheers!

Krigare

Vaknade i morse runt sex och undrade om antingen huset höll på att brinna ner eller om kriget kommit till stan. Det visade sig att det endast var bilen i carporten utanför som fått fnatt. Så när jag öppnar dörren för att kolla vad som händer står en av grannarna i morgonrock och undrar om min granne är vaken för det är väl ändå hans bil. Så somnade om omgående och har drömt om livet i bunkern sen dess. Konstigt vad en signal kan påverka ens drömmar.

Har klarat av ett jobbigt samtal redan. Darrade lite på rösten men det gick bra. Vi ska ses nästa helg, känns bra, konstigt men bra.

Idag ska jag ta tag i ett gammalt projekt som jag lovat en god vän. Så borde ta mig in i den kaosartade löparbana till stad och införskaffa lite små saker till plaggen.

Ikväll är det schlagerdejt med vännen på andra sidan landet! Men först är det bauta frukost och dusch!

Cheers!

I hatt it!

Jag har gått och blivit förälskad, riktigt störtkär, i sånna där trevliga saker man bär på den bästa delen av kroppen; huvuvdbonader. Gisses säger jag bara, och det bästa är att jag har tre dagar kvar att dona med dem på! Är lycklig! Dra, drapera, sy, klippa, klistra, alla medel är tillåtna sålänge det håller. I love it!


När jag inte tar paus och knappt pratar då kan man säga att jag har hittat min grej! Mer hattar åt folket!


Cheers!

piller, turbaner, kli och doktorer

Pillerburken är snart klar. Ska fortsätta sy strax och titta klart på La vie en rose. Imorgon ska det draperas turban och kanske om jag hinner klä min couaff. Det här är helt klart bland det roligaste jag har gjort på år och dar! Gissa vad jag gör hösten 2010? Inte är det söka jobb i alla fall!

Ögonen har börjat klia och idag på eftermiddagen, efter lite valnötter, så svullnade min hals och tunga upp. Lite läskigt men hoppas att det bara är så enkelt att kroppen är extra känslig nu när det är pollen i luften.

Har hunnit med att prata både med vårdcentralen och lasarettet idag. De skulle påminna läkaren så att remissen kommer iväg.

Nu är klockan sex och jag är hemma och har inga stora planer för kvällen. Första kvällen sen, hmm, annandag påsk tror jag. Sen dess har det då hänt massor!

Cheers!

försommar!

Hattkursen är påbörjad! Har längtat sen i augusti. Så nu blir det en turban, en pillerburk och något roligt hårsmycke.

På förmiddagsfikat bjöd skolan på tårta, för att vi genomförde visningen på ett så bra sätt. Väldigt gulligt av dem och det var banne mig den bästa tårtan jag ätit i hela mitt liv!

Brännbollen blev inte av, vi blev alldeles för få. Så tog en tur ut till Mia istället och umgicks. Skulle sen ta bussen hem och när jag låser upp dörren inser jag att jag inte har min cykel här hemma, utan den står kvar på skolan. Så blev bussen tillbaka och sen cykla hem. Vilket inte gjorde något alls, för med hägg, syren och spirea i näsan samt 40-tals jazz i öronen kan det inte bli en mycket finare försommarkväll.

Cheers!

Duktiga dagen!

Redovisningarna avklarade. Lite hejdå fika för nu lämnar vår ena lärare oss för iår. Så ses inte förens någon gång i oktober. Är långt till dess.
Hemma riktigt tidigt och då hade jag ändå hunnit med att hanlda. Har sen dess städat och donat med itunes, så snart finns mitt gamla musikbibliotek på denna datorn. Ska nu gå och skala potatis och rulla köttbullar som en riktig husmor!
Sen blir det schlager för hela slanten, Carro kommer hit och kollar på den där festivalen för hon har ingen tv själv.

Nu är det dags för stekos!

Cheers!

long gone before bedtime

Dagen har bara försvunnit! Men den har varit helt super! Redovisningar hela dagen i skolan och kompade ut en timme för vi var så snabba! Tog vagnen in till stan och mötte upp Tobias och tog en fika, traskade runt i flera timmar och pratade strunt. 
Sa hej då och letade upp mina vänner på en spårvagn och åkte vidare för att dricka vin. Har blivit mycket av den varan senaste tiden. Men nu har man tid, så då gäller det att passa på! Var lika trevligt som vanligt! Det verkar som att min mage har insett hur gott det kan vara med annat än rödvin och det uppskattas verkligen!

Har hunnit med att ringa min vårdcentral idag. Har bokat in en telefontid med en läkare för att få dem att skicka remiss till Sahlgrenska. Verkade som de har lagt det på is för att det gamla landstinget inte använder den behandlingsmetoden. Hoppas mina försök lyckas så jag kan lära mig att hantera min kropp, så min mage kan må kalas igen!

Cheers!

Visning

Lyckades självklart försova mig igår morse. Jag som aldrig försover mig, hade misslyckats med att sätta väckarklockan på ringning. Men jag hann med allt som skulle göras innan det var dags för visning. Calle var kalasfin och jag kände mig också kalasfin. Helt plötsligt var båda visningarna gjorda och allt undan packat och klockan var halv åtta och jag var hemma.
Fräschade upp mig och bytte lite kläder. Skulle ut och äta med mamma och sen möta upp klassen och dricka vin, men det slutade med att vi både käkade och drack vin med dem. Var jättetrevligt, men efter den här veckan gör sig tröttheten påmind och jag höll på att somna strax innan midnatt. Lämnade mina kära kompisar och åkte hem.

Sov nästan ett halvt dygn och nu är det snart dags att somna igen. Det är en riktigt uttröttande det där med att stå på scen.

Nu har den nya tideräkningen och mitt nya liv börjat; tiden efter modevisningen!

Cheers!

Tröttare än tröttheten själv.

Trött, tröttare, tröttast. Övning hela dagen. Kroppen är trött, riktigt trött. Tror att det snart är dags att dygna med sömn. Nu ska jag sova. Bussen in till stan 07:59, som en vanlig sketen tisdag. På söndag börjar den nya tideräkningen; tiden efter visningen.  Om ett dygn är allt över. Längtar redan...

Cheers!

snurrande nära

Huvudet snurrar lite och kroppen hänger inte riktigt med. Har varit och druckit öl med två kära klasskamrater och min mage älskar nog att vara singel. Eller nåt i den stilen. För såhär mycket alkohol har jag inte fått i mig på år och dar! Jag är lycklig! Riktigt lycklig!
Nu är slutet nära. Så nära så nära. Imorgon är det sy, stryka, styka, stryka, stryka, stryka, planera och paketera. På fredag ska det repeteras och på lördag blir det kläder i mängder på Brewhouse för en liten Linnépeng. Se till att var där, klockan 13 och klockan 16.

Cheers!


Flowing colours.

Det mesta flyter på, handskar, hattar, skor, kravatter, kragar och inte minst kostymerna. Lite smått kvar. Har jobb att göra imorgon. På torsdag hoppas jag på den bästa dagen på länge. Njuta av att ta det lugnt och pilla med de där små men ack så viktiga sakerna. Det där lilla är det som gör hela kostymen.

Efter torsdag kommer jag inte sy i blått på ett tag. Kanske går tillbaka till mönsterpassning, hihi! Vi får se vad som händer. Jag är sugen på grönt, lila och rosa. De färgerna får vänta ett tag. För snart är det hattkurs och sommar, den bästa sommaren på längre är vad jag hoppas på.

Cheers!

Förändringarnas tid.

Imorgon skulle det varit tre år. Tre år är en lång tid. Över en eftermiddag kan allt förändras. Från trygghet till ensamhet.
Från käraste vän till vännen du vill men inte ska, inte bör, inte kan ringa.

Omställningar är svåra. De tar ett tag. När jag får tid att tänka blir det lite värre, därför tillåter jag mig inte att ta den tiden. När det är dags att resa till det gamla kommer det kännas tyngre. Jag kommer antagligen fälla några tårar, ska försöka att låta bli. Konfrontation sägs vara bästa terapin, jag följer det rådet. Ska inse att det faktiskt är en stor förändring.


Jag kommer ihåg att motgångar föder styrka.

Cheers!


Visningsdags

Musiken till visningen funkade inte, precis som jag misstänkte. Så fick åka hem, hämta dator och usb-minne, bränna in alla låtar på datorn och lägga över på minnet. Så nu ska de vara i mp3-format med rätt namn, hoppas jag. Annars har vi problem på lördag, men det löser sig!
Sen har det övats på vår gemensamma ingång, kommer bli så härligt med alla piffade och "uppklädda"!
Har hunnit med det jag hade planerat idag, minus ett moment, men hann med tre andra istället. Så ligger på plus. Som det serut nu är jag "arbetslös" på onsdag och torsdag. Känns som en ny värld att inte sitta och paniksy sista natten inför visningen. 

På lördag gäller det, visning på Brewhouse, Stena arena i Göteborg klockan 13 eller klockan 16. Då får ni se vad jag sytt på de senaste månaderna.

Cheers!

Låt mig bli fri!

Tog cykeln till skolan idag. Fick leda den halva vägen för att jag inte fick ordentligt med luft. Funderar på om jag är förkyld eller allergisk, har ju inte ont nånstans utan är bara täppt och låter som en nyvaken kråka när jag talar. Blir dålig när jag kommer ut, så borde ju vara allergin. Men är lite orolig för jag har lite ont i lungorna, men jag tippar fortfarande på allergi.

Har fått lite gjort idag och handlat lite frukt och grönt. Ska ta och sy lite här hemma och sen ska jag nog passa på att måla mina små tånaglar.

Cheers!

fresh rose!

Vi vaknade tidigt idag. Tog bussen in till stan och har strosat en hel del idag också. Jag fick en lite födelsedagspresent förtidigt, ett par hattaskar i vitpapp med spännband i skinnimitation. Jättefina!
Annars blev det lite små ärenden, så jag har för en gång skull lagt pengar på en rouge, en härligt rosa. Så nu ska jag bli docksöt, om det nu kan ordnas av en rouge.
Blev lite donande här hemma också sen for pappa tillbaka till småland.

Imorgon ska jag sy, sy och sy. Eller nä, mer sy lite och nåla lite. Har läget under kontroll. Är ett par ärmar som ska i, en jacka och en kjol som ska fållas. Så tisdag, onsdag och torsdag går till finlir, dekorationer, pressning och njuta av att kostymen kommer bli strålande vacker!

Nu är det somna till Dreamgirls som gäller resten av kvällen!

Cheers!


Sammanfattning

Gårdagen spenderades i skolan och eftermiddagen och kvällen i Slottskogen. Min mage tolererade en hel del vin vilket jag är väldigt glad för. Hemma strax efter midnatt och fick mig ganska gott om sömn.

Tog mig till skolan idag på förmiddagen fick lite gjort och sen dök min far upp. Så har gått genom nästan hela stan och har sedan varit och ätit på en italiensk restaurang på Kungsgatan. Var trevlig och nu är jag mätt, trött och har ont i ena stortån. Håller nog på att få nageltrång vilket inte är så skoj.
Imorgon blir det mer promenix och en ledig lugn kväll. Söndag blir det skola och nu har nedräkningen börjat, en vecka kvar till visingen.

Cheers!

RSS 2.0