Kalas

Blev Umbra nästan hela dagen, jag trivs där. Sen var det hem, äta och skynda sig iväg på kalas. Jag och Jens stannade bara en stund. Åkte hem hit och la oss i sängen och pratade och pussades en stund. Kommer nog inte hinna med att träffa honom mer i helgen, eller de närmaste tre veckorna.

Nu är det sömn som gäller och imorgon ska jag leka med världens bästa Ellionoring! Sen kommer lille Lenit hem! De ni!

Cheers!


snörad och klar

Den vita korsetten är klar, och på den gråa är kantandet påbörjat. Ska hoppa upp och in i duschen och sen ta mig ner till stan och titta in på Umbra, för där har jag ju inte varit nånting alls den här veckan, hihi:)

Ikväll är det halloweenfest.

Duscha it is...

Cheers!

fnitter

Snön kanske inte är så vacker när man ska ut och gå i kuling och galet mycket snöande och slaksande. Men på det stora hela är snön finast!
Min mormor är så otroligt rolig, hon fnittrar som en elvaåring på kalas, jag gillar henne.

Cheers!

så vackert

Det är inte längre snöblandat regn, det är fantastiskt vacker snö som faller. Ett tag var flingorna så stora så det såg ut som det snöade bomulls tussar. Så vackert!

Min cremevita medaljongkorsett med turkosa kantband är sånär som på två sömmar färdig, den är också otroligt vacker. Idag är det mesta vackert!

Jens är vacker som har tagit ledigt efter nyår för att åka bort med mig. Till snölandet! Idag är allt fantastiskt vackert, snart ska jag ut i snön och traska bort till mormor, det kommer också bli vackert, snö, rosa basker och pulsa. Life doesn't get much better than this.

Dagens ord: Vackert
Dagens låt: Let it snow, let it snow, let it snow

Cheers!

and the snow begins to fall

DET SNÖAR! (snöblandat regn), men DET SNÖAR! Äntligt är vintern påväg!
 
Jippie!

Cheers!

kalla morgon

Har precis kommit hem från min kalla morgonpromenad, bra initiativ av Stina! Idag ska jag sy klart min ena korsett och sy så mycket jag kan göra på den andra.  Jag ska även kolla om sus är hemma så att jag kanske kan åka ut och hälsa på henne och sigge.

Ikväll är det middag hos mormor som gäller. Nu är det nyrokoko-korsetten som ska kantas!

Cheers!

vackra kalla höstdag

Bröden blev fantastiska, soppa som kokades till blev ännu bättre. Jag har idag hunnit med att låna gammla jazz-skivor på bibblan, köpa knappar till min stickade "jacka" träffade då på mina gamla textillärare från gymnasiet, lämna in mina vantar till en sticktävling, kolla på lite tyg åt pappa och fynda ulltyg för 39 kr/kg, helt hutlöst billigt! Sen passade jag på att gå in på Umbra och sticka en stund med innan Åsa kom dit.

Nu ska jag sova, för imorgon ska det promeneras med Stina kl 8, de ni!

Cheers!

vuxen, eller bara inte 15 längre?

Nu står bröden i ugnen, klara vilken minut som helst, hade som vanligt glömt att stänga igen ungsluckan ordentligt, är en ganska korkad konstruktion på den. De ser goda ut iaf och det doftar fantastiskt.

Ska ta mig ner till torget så fort jag har stängt av ugnen, är massa rabaty på bland annat  möbeltyger, tänkte kolla om jag kan lagra lite inför våren.

Har bytt mail också, kände att de där med understreck och ens födelseår var lite väl 15-års varning. Är ju vuxen nu, haha,

Mot staden!

Cheers!

bakabakabaka!

Nu ska jag vara så huslig man bara kan bli, ska baka bröd! Datorn och jag ska ta oss ut i köket och förbereda den ultimata bakabrödspellistan!

Ikväll ska jag och Åsa prata skit i soffan precis som förr! Det ska bli skönt!

Cheers!

fahren

Middagen hos far, var trevligt. Nu är jag påväg ut till min älskades lägenhet, ska sova där i natt, men ska innan han kommer spendera ett par timmar där själv, utan varken tv eller internet. Men jag har lovat att börja söka in kanaler på tvn, så kanske kan få in något iaf. Hoppas innerligt att jag lyckas. 

Mot bilen!


Cheers!

tisdag

Har inte gjort så mycket idag. Varit och handlat lite, skulle köpa hårfärg men den nyansen jag brukar använda har tydligen utgått ur ica:s sortiment, så det blev ingen färg alls. Men det är väl inte någon som missat vad jag tycker om tisdagar, så kanske är bäst att jag inte fått så mycket gjort idag.

Väntar på att de nästa två timmarna ska gå, för jag är hungrig!

Cheers!

Effektiv stadsdag

Idag har jag varit ordentlig:

Har varit hos optikern och donat till mina glasögon så att de sitter bättre.
Ska lämna in min telefon på reparation när jag kommer hem till gbg,
Var hos tandläkaren och det kostade bara 35 kr, regeringen har iaf lyckats med något bra.
Sen kollade jag på ett par skor som var för dyra och i fel storlek hittade ett par på rea i skinn för 199 kronor så dessa unnade jag mig.
Har även hunnit med fika med Elin
En runda genom de flesta klädbutikerna tillsammans med Linda (Jens brors flickvän), för det letaldes kläder till halloween festen hos makarna Cornelius som äger rum i helgen. Jag hittade rosa fjäder lösögonfransar, så fantastiskt söta! Ska inte anstränga mig mer än att sätta på dem. Får räcka för min del.

Imorgon kväll blir det middag hos pappa, onsdag sover Åsa här, torsdag middag hos mormor, fredag halloween fest, lördag träffa Ellinor på dagen och middag hos Sjöströms på kvällen. Söndag åter mot gbg. Jag som inte hade något att göra den här veckan! 

Cheers!

sunday, rainday

Dagen började med en timmes mys med älsklingen, är första gången på länge vi delar 90 säng  och första gången i världshistorien som jag väcker Jens.
Frukost och sådär en halv liter te i min nya vackra tekopp. Bilen mot farmor och farfar tillsammans med far och Jens. Middag och efterätt, tårta och kaffe, kött och sylt och pengar med sig hem.
Fortsätta mysa med älsklingen i ytterliggare en timme. Han lämnade mig och skulle umgås med en vän.
 Min kära mor och jag åt några mackor och jag drack ännu en halv liter te. Tittade på andra avenyn och parlamentet, svidade om till pyjamas och la oss i mammas säng, tittade på SATC-filmen som jag idag har fyndat för 88 kronor, grät faktiskt mindre den här gången än förra. Nu ångrar jag att jag inte följde med Jens hem för jag hade velat vakna bredvid honom imorgon också...

Tandläkaren imorgon, eller snarare tandhygienisten, hoppas inte det blir dyrt. Måste passa på att prova de där fantastiska skorna som jag 1: hoppas inte passar, för att jag 2: inte har råd med dem.

Cheers!

worst company ever

Jag är garanterat världens tråkigaste film-sällskap. Har de senaste två filmerna jag har sett somnat efter 20 minuter. På bio går det jättebra att hålla sig vaken, men när jag lägger mig bekvänt framför tvn eller datorn så är det som om kroppen ställer in sig på att det är avslappnignsdags och jag somnar alltid efter 20 till 40 minuter.
 
Nu ska jag mysa vidare med jens.

Cheers!

De senaste dagarna

Så har de första dagarna av lovet bara sprungit iväg. Går dagen spenderade jag på Umbra hjälpte till och plocka iordning i hyllorna. Var så skönt at inte behöva göra något utan bara ta det lungt och hjälpa massa människor att hitta det de letade efter.
Sov hemma hos jens i natt och låg i sängen och gosade och tittade på film i morse, såg Kung Fu-panda, va ganska söt.
Sen har vi varit på stan och fikat med Harry och Adam, blev askerlyckan sen gick vi en runda på stan. Nu sitter jag hemma hos Jens pappa och bloggar på jens pyttelilla laptop, Är nog inte mer än 11" skärm, är söt, men lite jobbigt att skriva.

Imorgon bär det av till farmor och farfar tillsammans med pappa och jens. Ska bli trevligt!

Cheers!

Smålandia

Nu är jag hemma i mitt kära småland. Fick god mat som min älskade syster hade lagat till mig när jag kom hem. Hon är bästaste lenit i hela världen.
Idag har varit en fnittrig dag, har stött på lapptäcken, skiddräkter och en hel del andra roliga saker, Mia skrattade ännu en gång så hon grät. Men idag grät hon ju inte för att jag grät, så det va bra.

Nu är jag ledig i mer än en hel vecka. Imorgon blir det favoritbutiken såfort den öppnar, UMBRA Stickspår!


Cheers!

Falling into winter

Imorgon börjar mitt höstlov, klockan 15:20 är den efterlängtade ledigheten här och då bär det av mot småland. Det är nog första gången på väldigt länge jag förtjänar den här ledigheten så ofantligt mycket som jag gör nu. Jag ska bara mysa massor!
Såhär såg det ut på mitt höstlov för två år sen:




Cheers!

I feel a bit lighter

Idag har varit en bra dag. Har lyckats åtgärda mina misstag från igår och har nästan fått i ordning allt. Vet dock itne riktigt hur jag ska göra med mina axelband. Frågan är om jag ska ringa britta och be henne skicka lite fler öljetter, eller om jag ska fixera banden, eller göra en knytlösning med hjälp av kantbanden. Nått att tänka på. SÅ nu återstår i princip bara handsömnad. Tyngderna börjar lätta från axlarna.

Ikväll är det packning, kylskåpstömning och duschning på schemat.

Cheers!

Här för att stanna?

Har lugnat ner mig en hel del nu. Hoppas jag får hålla mig lugn i alla fal tolv timmar. Fällde inte en enda tår till mitt gråtprogram idag, var väldigt längesen det hände senast. Hoppas morgondagen blir bättre än denna dag. Ska försöka vara tidigt i skolan imorn, vi får se hur morgonpigg jag är, antagligen lika lite som vanligt.

God natt!

Dommedagen

Dagen som borde raderats från almenackan redan innan klockan paserat 10. Allt har gått åt helvete dagen avslutades med att jag av misstag klippte av korsettsnöret på mitten, när jag behövde alla 4 metrarna i ett.

Imorgon behöver jag en extra sömerska som hjälper mig att bli klar, anyone? Får se till att alla maskinsömmar är klara imorgon när jag går hem, i värsta fall får jag sy alla kantband förhand hemma över lovet. För vill inte sätta korstten i en  hushållsmaskin.

Tur att det är tisdag så jag kan lipa lite extra till one tree hill! Har ju redan hunnit med att gråta tre gånger idag, så en till skulle väl inte skada.

Cheers!

American dreams

Idag på spårvagnen sa Jenny att American Dreams går på kanal 9, så jag försökte leta upp serien på nätet eller hitta en box eftersom jag inte har kanal 9 och har missat i princip hela sista säsongen, men jag får väl fortsätta leta. Eller bara ge upp...

Håller på att klippa mina fjädrar i korsetten i rätt längd och sen fila ner dem så de inte sticker hål på tyget. Det är riktigt galet tråkigt. Vill ha glass i stället, men har ingen glass hemma. Aja får väl tycka synd om mig jsälv och fortsätta klippa och fila.

Cheers!


The Housewife

Denna dagen kommer gå till historien som den som Karin lekte hemmafru. Har tvättat, städat, strukit, lagt mat och vart på återvinningsstationen, samt hjälpt Lenit med hennes arbete. Jag är världensbästa storasyster, så det så!

Cheers!


effektivitetens söndag

Klockan är knappt halv tolv och jag har snart tvättat två maskiner och har redan hunnit med att städa, Idag känns som en bra dag! Ska nog ta mig bort till återvinningsstationen också.

Cheers!

skrytsam nostalgi

Måste faktsikt få skryta lite, har äntligen lyckats tappa alla Grimslövs kilona. Ställde mig på vågen när jag var hemma för två veckor sen, det visade sig att det bara var ett ynka kilo kvar till det jag vägde innan jag flyttade hemifrån. Helt otroligt vad mycket det gör att cykla till och från skolan. I dag när jag hade valt kläder och skulle ta på mig en kjol jag fick i julklapp kunde jag dra ner den en decimeter mer än när jag fick den för mindre än ett år sen. Känns så fantastiskt att inte behöva skämmas över min kropp längre. Känner mig faktsikt mycket piggare nu och mår mycket bättre!
Min mage krånglar inte hälften så mycket nu när jag sköter kosten, inget socker, inget extremt fett, ingen alkohol eller starka kryddor. Sen att jag försöker få i mig så lite stärkelser, kolhydrater och köttt som möjligt gör att jag nästan aldrig sväller, får knip eller sura uppstötningar längre, helt utan medicin! Så min kost består av grönsaker (ingen gurka, vitkål, paprika eller vitlök), frukt (inte de syrligaste), fisk och mejeriprodukter. Det går, tro det eller ej, att få till ganska bra variationer. Är väldigt glad att jag mår så bra som jag gör!

Sex år är en lång tid, känns som igår.. Tre år är en kortare tid, men känns betydligt längre bort. Kanske beror på vad man fokuserar på. Gör nostalgin att tidsbegreppet blir skevt? Den bästa tiden är dock två och ett halvt år, de mest fantastiska, på ett sätt, de mest konstiga och ensamma på ett annat sätt. Nutiden är ännu bättre, även om framtiden känns otroligt lockande. Jag strävar framåt, men ibland får man tillåta sig själv att bli nostalgisk. Idag är en sådan dag.


Imorgon är en städ-, tvätt- och stickdag.

Cheers!

irritation!!!

Blev fika i Haga med Sophia, Hvegis och Sara. Sen åkte vi hem till mig och spelade spel. När Sophia åkte hem, då dök Linnea upp.
Nu tänker jag gnälla! Här täntke jag ha en mysig tv kväll idag igen, men speciellt mysig blev den inte för det jag har att välja på är en sen länge påbörjad opera (hade jag varit med från början hade jag kunnat se den), dansbandskampen och stjärnor på is. Vad är det här?! Jag bara längtar till på spåret börjar, även om det går på fredagar. Nä lördagskvällarna är det inte meningen att man ska se på tv. Tyvärr..

Cheers!

Saturday

Vaknade runt 10 och har legat och tagit de lungt framför tvn hela förmiddagen. Har bytt lakan i sängen och nu är det dags för duschen. Sen ska jag ta mig in åt centrum.

Ha en finfin lördag!

Cheers!


Jul? Bara myskväll!

Lasangen blev god. Kanske lite torr, men god.

Ikväll är det jag och tv:n som har dejt. Har precis kokat en kopp glöggte, smakar jul, riktigt mysigt. Har tänt massa värmeljus och bullat upp med kuddar och filt, det enda som saknas nu är frosten och snön som singlar ner från himlen. Får vänta ett tag, och jag bor nog i ganska fel stad för att få en vit vinter. Men på det stora hela är Göteborg fantastiskt.

Förlåt, du som gick av sjuan vid avenyn idag och som fick en rödklädd tjej rakt in i dig. Fick dåligt samvete efter att jag bara duntrat in i dig när jag bara ville in på spårvagnen och hem. I beg your parden!

Imorgon ska jag duscha, ta en promenad bort till återvinningsstationen och sen åka in till stan och fika. Nu är det te, tv och en gammal bortglömd virkning.

Cheers!

dutti kanin!

Idag fick vi gå hem tidigt, av den anledningen att skolan stänger vid fyra.
Tog mig in till knapp Carlsson och köpte band att kanta mina korsetter med, hoppas det blir fint. Tog spårvagnen tillbaka skolan och cyklade sen till ICA och handlade.
När jag kom hem började jag beta av min att göra lista, började med att pumpa däcken på cyklen, sen skulle jag byta batteri i baklyset, enda problemet var att de gamla batterierna hade oxiderat. Så får ta och köpa ett nytt baklyse på höstlovet istället, så hoppas poliserna här i stan fortsätter jaga banditer och inte mitt baklyse.
Nu lagar jag vegetarisk-keso lasange. Hoppas den blir god, blev lite inspirerad av klassens extrma kesokonsumtion, samt att Lisa härrom veckan pratade om att hon hade keso i sin lasange. Dags att vakta ugnen!

Cheers!

Ömmande rygg och trötta ögon

Tolv timmar i dag också, rokoko-korsetten är provad och ändrad. Ska prova den imorn igen och se hur den sitter efter ändringarna. Sen är det nyrokoko för hela slanten. Hoppas den går fort att sy, vilket den borde göra. Har ju redan sytt en sådan en gång tidigare. Så nu ska det väl gå ganska smidigt, är ju inte en bråkdel så många fjädrar i den som i den jag sytt nu.

Fick panikcykla ner till Myrins idag och köpa tråd, eftersom min rulle helt plötsligt var slut. Fick tag  den sista de hade och sen påvägen tillbaka till skolan hör jag hur det plingar till i mitt stänkskydd på cyklen. Då är det mitt alldeles nya fina puss örhänge som har lämnat mig. Precis när jag vänder tillbaka för att hämta upp det kommer det en bil och kör över precis där jag tappade det. Tack och lov så gränslade bilen mina små söta pussande barn, så jag fick med mig det helt och på plats i örat tillbaka till skolan. Tur säger jag!

Borsta tänder, diska och sova, idag också!

Cheers!

plastic fantastic!

SItter i skolan nu och äter en lite för mogen banan. Håller på att trä i fjädrar i min rokokokorsett. Tar sin tid, har hållt på en timme nu. Har nog iaf 30 minuter kvar av trädandet. Blir inget Emil Jensen, för lite pengar för både min och Sofias del, plus att jag har för lite tid.

Tillbaka till bananen och korsetten!

Cheers!

money makes the world go around

Ekonomisktsett är månaden alldels för lång. Jag är fattigare än fattigast... Är en vecka kvar, och äta kan ju vara ganska bra att göra i helgen. Jag säger USCH! Det säger jag!

Cheers!


en liten skog på gatan

Det finns väldigt många djur här där jag bor, nästan varje vecka stöter jag på fasanhönor som jag titt som tätt håller på att krocka med. I morse höll jag på att få en ekorre i mina ekrar. Det är massa söta skogsdjur överallt. Men jag vill ju inte att de ska skadas. De får helt enkelt inte vara på cykelvägarna och gatorna runt 8:15 på morrnarna. Så va det bestämt!

Var inte hemma förnes klockan var nästan halv 9 idag. Har bara fått ihop 2 av 4 delar. Har sytt kanaler för fjädrar hela eftermiddagen, helt galet tidskrävande. Har inte ens börjat tänka på min nästa korsett. Men imorn kväll blir det nog fängelset för att se emli jensen med sofia. Kan faktiskt inte hålla på att jobba hela kvällarna, även om det kanske är nödvändigt just denna veckan. Det värsta som händer är att jag inte har hunnit prova båda korsetterna på fredag. Det löser sig nog.

Nä mot tandborsten och pyjamasen!

Cheers!

törnrosa sov i hundra år

Vaknade kl 20:20 igår kväll av att tv:n övergick till reklam, så då bestämde jag mig för att stänga av och sova. Sov fram till 7:15 i morse, så nästan 11 timmar, var verkligen behövligt.
Idag har jag ritat klart korsettmönstret till rokoko-korsetten. Har klippt ut nästan allt till båda korsetterna och börjat spormarkerar alla fjädersömmar. Imorgon tänkte jag sy ihop rokokon och se till att allt är förberett för nyrokokon så jag kan sy den på torsdag. Är tight tidsmässigt att hinna med att få två korsetter provfärdiga på 5 dagar helt från grunden. Nästa vecka ska de färdigställas. Sen är det höstlov och då är det småland som gäller i 10 dagar, helt galet!

Nu väntar ett nytt avsnitt one tree hill, ska bara diska och borsta tänderna först. Har kommit på att jag mår bra av att gå och lägga mig tidigt. Ska bli min nya vana, för om jag går och lägger mig lite tidigare orkar jag gå upp lite tidigare och då slipper jag kasta i mig frukosten 20 minuter innan skolan börjar. Så nu är det dags att tidigarelägga det mesta i mitt liv!

Cheers!

sleeping

Nu har jag precis gått och lagt mig, ska stänga av datorn och sova tidigt idag. Natti natti på er!

Cheers!

Morotsoppa

Har precis ätit soppa till kvällsmat så fick order om att blogga receptet,

  3 portioner
- Koka upp 5 dl vatten med 1 tärning grönsaksbuljong
- Skala och hacka 500 g morötterna i små bitar
- När morötterna är mjuka tillsätts salt, peppar, italiensk salladskrydda, timjan, en liten sked honung, lite mango chutney
  samt en gnutta kanel.
- Mixa till soppan är slät.

Njut!

Tar sådär 20 minuter och din stavmixer blir gul och fin (går verkligen inte få bort karotin). Frys inte soppan för den blir lätt grynig eftersom det är så mycket stärkelser i morötterna.

Cheers!


Fattig men inte uttråkad

Blir inget jobb på höstlovet... Desto mer tid att sticka, och kan säkert hjälpa Kristina! Mycket roligare, men mindre pengar, men vadå, livet handlar ju om att ha kul!

Har börjar rita mönster till mina korsetter idag, har ett halvt kvar, orkade inte göra klar för jag är dödstrött!

Mot köket och sen ska jag ligga framför tvn hela kvällen!

Cheers!


The summer did take the pain away

Det var någon härrom dan som om sig själv sa: Jag har ett jättebra självförtroende, kan vara positiv, glad och stark, utåt. Men min självkänsla är långt ifrån bra, jag är dålig på att tala om för mig själv att jag är bra och tar åt mig mycket mer av vad folk säger än vad någon anar. Jag tror att jag är precis likadan. Jag orkar inte mer, gliringar, hårda skämt och att alla alltid tror att jag mår så bra. Det är inte sant. Jag är precis lika ömtålig och sårbar som vem som helst. Det kanske handlar om att jag själv måste sluta med de hårda skämten för att folk ska behandla mig annorlunda.
Men jag är den som åker hem, själv, varenda dag och spenderar mina kvällar i ensamhet och jag trovs inte med det , inte alls. Fast på något sätt trivs jag med det ändå för jag vill inte byta det mot vilt festande och galna upptåg, då är jag hellre ensam.
VIll hitta en bra balans, någon som bryr sig, någon som ringer bara för att de vill hitta på nåt med mig. Någon som tar initiativ. Det är aldrig någon som gör det längre. Aldrig...

They're beautiful

Nu är jag hemma, eller har varit det ett tag. Min nya favorit är Swebus istället för SJ, framme 10 min tidigare än utsatt tid och halva priset mot SJ, så dagens ros till Swebus!

Här kommer foto på mina fantastiskt söta örhängen:




Jag såg världens vackraste duva idag, röd/orange fötter och fantastiskt vackert lila och petrolgrön skrud tillsammans med en grå botten. Duvan kan inte hjälpa att den har tomma ögon och en pickande näbb. Jag är lite rädd för fåglar, så läskiga, men duvan var vacker.
Höst Sverige är vackert, satt och filosoferade på bussen idag, kom på så mycket saker jag ville få ur mig, men nu är allt som bortblåst.

Dags att sova, så jag orkar upp imorgon!

Cheers!

on the road!

Nu sitter jag hemma hos min kära vän, är nere i skåne. Gårdagen spenderades i Köpenhamn, lämnade göteborg vid 7 igår morse tog buss ner till helsingborg och båten över till Danmark. Började dagen på Det Konglige Teater med studiebesök i deras kostymateljé, som var helt fantastisk och riktigt trevliga människor som arbetade där, de tog sig verkligen tid för oss och undrade hur vi hade det och vad vi gjorde va riktigt skoj! Jag skulle vilja jobba i deras hatt- och attributverkstad.
Sen spenderade hela klassen dagen på stan, började med någon tygaffär och sen käde vi ihop. Strosade ströget fram och när klockan närmades sig 17 tog sig jag och natalia mot tåget och åkte över sundet upp till Lund.
Jullan mötte upp mig och sen va vi ute och käkade på en asiatiskrestaurang och gick sedan till nån förfest. När de drog vidare gick vi hem och jag somnade som en stock. Vaknade inte förens efter kl 10 och då hade jullan redan varit uppe och pluggat hon är så duktig så!

Idag har vi varit på stan och jag har fått tag i kalker papper och en miniräknare med STORA knappar:) Hittade även världens finaste puss-örhängen (foto kommer) och ännu en rosa basker, och inte "mes"rosa utan här snackar vi cerise, jag har lätt snyggaste baskerförrådet i världen. Äger nu, svart, röd, klarblå, cerise, ljusrosa och gräddvit med svart rosett. De ni!

Nu ska jag vara social och sen ska det lagas mat!

Cheers!

borsta tanden!

Det duger med mina blåa 12:or, blir superfint!

Fick ett sött vykort från folktandvården idag, de hade en tid åt mig på måndag. När jag ringde och sa att jag inte bor i Växjö längre och har svårt att komma på måndag. Så sa hon, va fick du kortet idag? och Är du säker på att du inte kan komma?Med lite ironi på rösten, en trevlig telefonist på folktandvården har jag nog aldrig pratat med innan. Slutade med att jag fick en tid på höstlovet. Passar mig alldeles perfekt, för då har man fått pengar igen.

Mot sängen, project runway och sen sova tidigt.

Natti!

har du sett?

De verkar vara borta.. Mina orangea stickor i stl 15.. Eller så ligger de i nån låda hemma hos mamma, vilket är riktigt dumt för jag vill ha dem nu!!!

åhhh...

Bortstädade?

Jag är på jakt efter mina stickor i storlek 15, de är lite försvunna, ska ta och leta riktigt ordentligt om en stund. Har donat i ordning pläden nu, den är helt fantastiskt vacker, ser ut att vara jättedyr och köpt, så jag är nöjd. Efter det va gjort tog jag och packade upp resväskan och sen städade jag för då va det lurvigt överallt.

Ska ta och packa i en mindre väska nu. Blir skåne och Danmark imorgon.

Imorse blev jag försenad till skolan. Skäms lite smått då, men min mage havererade totalt. Så med tanke på omständigheterna så var tre minuters försening inte alls mycket. Jag hoppas verkligen att magen håller i helgen.

Mot den stora handväskan och packningen.

Cheers!

I'm leavning you because i don't love you

Den här dagen kan ta och strykas ur almenackan, det enda som är bra är att min kombination till slut blev klar. Nu har jag varit hemma i knappt två och en halv timme. Slutade jobba precis. Så har arbetat från kl 8:30 fram till 22:45. Långa arbetsdagar.
Idag har jag hunnit med att gråta, skrika, svära, bränna mig, varit nära att kasta en sy maskin i golvet, ge upp och klippa sönder min älskade kombination (var symaskinens fel). Har nu bara plaggskisser kvar att göra imorgon samt rita ut kombinationen på tygberäkningen. Är så trött så jag knappt vet vad jag heter.
Sen hatar jag att inte vara bäst. Jag hatar att inte vara färdig först och jag HATAR att arbeta jämnt och ändå har kniven på strupen framåt slutet. Hade så gärna velat sitta i ett hörn och sy alla fina dekorationer förhand idag, men nä det hann jag inte för jag är inte mastersnabb. Får göra det nån annan gång, frågan är bara när..

Imorgon är det föreberedelser inför korsettkursen som ägerrum nästa vecka, längtar så! Fredag är det Köpenhamn, inte speciellt pepp.. Men helgen får jag spendera hos min älskade vän i Skåne, så ska inte klaga! Idag hade jag behövt henne, tur att det inte är många dagar kvar till vi ses!

Igen som vill ha en tågbiljett till Växjö imorgon eftermiddag för, ska vi säga, 80 spänn?

Dags att stupa i sängen så jag får klart det sista imorgon på förmiddagen.

Cheers!

Typiskt..

Var tydligen inget avsnitt denna veckan, får vänta till nästa vecka..

Måste duscha, packa upp och sova. Dags att ta tag i det hela. Blir nog packa upp en annan dag.

Cheers!

KATASTROF!!!

Så kommer man hem, efter en jätte effektiv dag, och en astrist föreläsning. Trött som få och riktigt hungrig. Har suttit och drömt om ett nytt one tree hill avsnitt på föreläsningen och spårvagnen. Cyklade fort som bara den hem och det första jag gör är att starta datorn, raka vägen mot piratebay, och vad händer? Jo ingen har lagt upp veckans avsnitt ( efter reasearch så sändes det ett i natt)!!! Katastrof!! Nu är min kväll verkligen förstörd.

Sen är jag upprörd över SJ också som tar nästan 50 jävla spänn för en plats.. Helt sjukt, de har kvar samma lägsta pris men tar extra betalt för plats! KATASTROF!!!

Cheers!

So far away

Två år, fem månader, sisådär tre timmar, kanske några minuter och massa långa sekunder. Jag är tillbaka på den där bänken, i den där kjolen, med de bara frusna benen, en av årets första varma försommar dagar. Den varma handen och den varma famnen, de fula skorna och traskandet ner för backen.

Jag vill aldrig att den varma handen och den varma famnen försvinner, men just nu är den långt borta. Så nära men ändå så långt borta..

ännu en gång

Så var den här igen, den där känslan. Inget är egentligen fel, men det är ändå nåt som gnager. Skulle kunna ligga här i sängen och bara stirra in i väggen ett par dagar. Är mycket att göra, som vanligt tre dagar innan redovisning. Orkade inte stanna kvar efter skolan idag, och imorn kväll blir det inte så mycket gjort heller. Får se till att vara äckligt effektiv imorgon. Om jag har lust... Får inte handla om lust, MÅSTE jobba. Men vill inte, vill vara där jag är saknad. Det känns inte riktigt som att det är här, i mitt hem...

En fördel med föreläsningen är att jag kan reklamera mitt paraply imorn påväg till röhsska. Det gick sönder andra gången jag skulle fälla upp det, utan att det hade varit ute i blåst. Sånt ogillas skarpt!

Sova...

Cheers!

Det vattnas

Tog mig en välbehövd sovmorgon. Var i skolan strax innan halv 11. Glömde såklart lunch, typiskt mig. Så när jag åkte hem efter skolan var jag helt galet hungrig, duktig som jag var handlade jag bara det som stod på inköpslistan. Så när jag kom hem lagade jag risotto, blev kvällsmat och fyra matlådor.

Har haft första dräkthistoria lektionen idag, ska på föreläsning på röhsska imorn kväll om kläder på 1700- och 1800-talet. Det gillas!

Nu ska jag dricka en kopp te och knapra Cashewnötter.

Cheers!

Fixelifix

Så var man hemma. Hade med mig en hel del grejer från "mitt" rum hos mamma, så har donat och fixat lite fint nu sen jag kom hem för en timme sen. Så nu har jag lite ljuslyktor och annat grejs här.
Har även med mig min pläd som jag har vävt. Den blev hur fin som helst när den var färdig beredd. Det enda som kvarstår är att klippa bort "fästkanten" och få till fransarna, är inte säker på hur jag ska göra, någon som vet?

Annars har jag hunnit med att klippa mig i helgen, så nu är jag mig själv igen, äntligen kort i nacken. Känns underbart!

Imorgon tar jag lite sovmorgon, kan behövas. Har stigit upp alldeles för tidigt i helgen. Har egentligen inte lektioner innan halv 2, men ska nog satsa på att vara där vid 10 ändå, men någon extra timme blir det.

Dags att sova!

Cheers!

colours of the rainbow

Helgen har spenderats i småland i mitt kära barndomshem och i min älskades nya lägenhet. Om en halvtimme går tåget hem till Göteborg, känner mig inte så motiverad att åka hem. Hade kunnat stanna här ett tag till och ha lite ledigt. Längtar faktiskt till höstlovet om några veckor, bara vara hemma och inte behöva göra något alls.

Igår var jag nere på Umbra en runda. Hann med att sälja garn till koftan jag hade på mig och lite knappar på den stunden jag var där, och då skulle jag bara in och säga hej. Saknar verkligen Kristinas fantastiska butik. Hade kunnat vara där jämnt. Alla damer var så glada att se mig och undrade hur jag har det. På höstlovet kan jag sitta där hela dagarna och bara njuta av alla garner och trevliga människor. Längtar!

Ska sno med mig lite frukt på tåget!

Cheers!

I go sailing!

Finns inget som är bättre än att vakna fem minuter innan väckarklockan ringer, för då är man pigg, och har inte hunnit somna om.

Jag leker Alfons, har lingonbåtar på min frukost!

Cheers!

Edelweiss

Nu börjar kombinationen ta form. Har sytt på spets på luckan och fixat sprunden, så jag kommer ha svenska mässans sötaste rumpa i mitten av november. Däremot är jag så trött på vitt bomullstyg så jag håller på att kräkas. Är det trista med underkläder allt är vitt, vitt och vitt.
Idag har vi haft massage på schemat, detta tack vare gårdagens ergonomin föreläsning. Sen hade Ida bakat sirapskakor. Så blev en mys eftermiddag.

På veckans todo-lista kommer det mesta  bockas av, har inte blvit något matlagning än, däremot har jag tvättat twice. Så det får väl ta ut varandra.

Nu ska jag packa klart och göra lunchsallad till imorgon.

Cheers!


föresten..

Vad är det såhär års som gör att man vad man än hör börjar associera? Bli nostalgisk och börja tycka synd om sig själv?
Stockholm 02, maj med vackert väder" 
Fick mig att börja tänka...

Föresten, sådär i höstmörkret så kan jag upplysa om att det idag endast är 2 månader kvar till julkalendern börjar, vilket betyder 84 dagar till julafton, de ni. Är det inte fantastiskt?! Jo det är det!

Vackert

Jag såg en så fin herre idag. Han hade kunnat vara påväg till spårvagen år 1943 istället för 2008. Marinblå hatt och trenchcoat tillsammans med en grå randig kostym och svarta snörskor. Så vackert!

Filmen var helt fantastisk. Första filmen på länge jag inte satt och skruvade på mig och funderade på vad klockan var. Så har ni ett par timmar över gå och se Maria Larssons eviga ögonblick. Emil Jensen gör en fin biroll, och min eviga skånska favvis, Hasse Alfredsson var så söt så! Beskrivningen av när smålänningen blev svensk var väldigt gullig.

Jag har fått en byrå till mitt "kök", Imorgon får jag nog en ny rullgardin uppsatt. Då ska det även packas.

Cheers!


Hurry, hurry!

Tro det eller ej, men jag var hemma redan kl 15:30 idag, efter ilcykling hem. Ska på bio klockan 18, Maria Larssons eviga ögonblick, och var bara tvungen att åka hem, tvätta en maskin, äta och färga håret. Så nu sitter jag här med cirka 5 minuter kvar av färgandet, bussen till stan går om en timme (ska tydligen räkna med förseningar för de har börjat bygga om vid gamelstadstorget). Hoppas jag hinner med den. Det borde jag göra.

Mot duschen och skölja ur färgen.

Cheers!


RSS 2.0