Hello

For in till till stan, fikade, strosade och njöt av det fina vädret. Nu är det paj som gäller och sen Hello Saferide.

Cheers!


pip kräm

Jag är trött, så trött. Sover inte ordentligt, vaknar alldeles för tidigt på morgonen. Nu har jag sovit i nästan en timme, missade nästan hela antikrundan. Hoppas jag får sova ordentligt i natt.

I morgon får jag besök, tror på en bra helg, vi ska på konsert på lördag, det ser jag fram emot. I helgen ska jag också ha hunnit med att köpa foder och skjorttyg.

Idag har jag gjort pipkrage i skolan. Intervjun gick bra, jag är nöjd, hoppas de är det också. Majorna ligger långt bort har jag insett, var där och köpte hudkräm till mig och Åsa innan jag åkte hem. Sen ringde min lilla mormor när jag var påväg hem, men hon tyckte det var så brusigt när jag åkte spårvagn så hon ringde lite senare istället, vi pratade länge och väl. Jag saknar henne och hon är så stolt över mig, det är gulligt. Pratade även med min bästa vän en lång stund, allting kommer lösa sig, det är både hon och jag övertygade om.

Nu är det godnatt!

Cheers!

redan de gamla grekerna

Det är nog så att jag och gamla greker inte är bästa vänner, det är nog även så att jag inte är så förälskad i Shakespeare. Jag förstår deras storhet, men att sitta och läsa gamla pjäser en halv arbetsdag och sen titta på dokumentärer om pjäser den andra halvan gör i alla fall mig och mitt huvud till riktiga deghögar.

I morgon blir det nog genomgång av pipkragar och maskeradmask. Sen ska det charmas en eventuell arbetsgivare.

Cheers!

book

Min bok är återfunnen, jag har sytt en "rumpkudde", nu måste jag läsa läsa och läsa. Dock är det lite svårt när det är extra insatt rapport på grund av dagens rojalistiska händelser. Inte vill man läsa om antikens teatraliska aktiviteter.

Nä läsa va det ja!

Cheers!

Har någon sett?

Jag gick ner till busshållplatsen och ska åka hem, när jag är där kommer jag på att jag glömt en bok i skolan. Går tillbaka till skolan, för det är ändå 60 sidor att läsa så tänkte dela upp det. I skolan finns inte boken så då tar jag och går hem i friska luften och tänker jag är väl lite lätt senil och har glömt att jag har tagit hem den. Nu har jag letat igenom var enda liten väska och städat mitt skrivbord. Den finns inte nånstans i hela min lägenhet! Så nu är frågan, vem av mina klasskompisar har lyckats rövabort min teaterhistoria bok? Va?

Sen funderade jag när jag gick hem och tror jag har köpt en och en halv meter för lite tyg, har jag tur är det någon i min klass som ska ta en tur till Borås i helgen, annars får jag ringa och försöka få butiken att skicka. Det löser sig på nåt sätt!

Nu ska jag äta hos min hyresvärd!

Cheers!


The hemmafru

Idag har jag varit riktigt huslig; sträda, tvätta, sticka, sy, byta lakan, putsa skor, plocka i ordning i byrån, handla, laga mat och duscha. Det enda jag inte hann med var att stryka. Får ta det en annan dag.

Imorgon ska vi på studiebesök på stadsteatern i Borås, och efter besöket ska vi shoppa tyg. På kvällen är jag bjuden på middag hos min hyresvärd, hon är för gullig hon, blir spenatsoppa. Ska bli trevligt.

Nu är det natti natti,och det är en såndär trevlig upplevelse, rena lakan och nyduschad.

Cheers!

cleaningday

Idag så stickar, städar och tvättar jag, alltså en vanlig sketen söndag. Tänkte att jag skulle packa upp min väska sen lovet, den har legat på golvet i en vecka nu. Målet för dagen är att ta mig ner till affären och köpa mjölk, fil och nudlar. Sen ska det lagas kyckling. Börjar bli hungrig, men kanske ska ta och klä på mig nåt på benen, så jag kommer ner till affären, är lite kallt att gå barbent i februari.

I natt när jag gick och la mig  var det säkert en decimeter nysnö, och någon minus grad. Idag när jag vaknade och drog upp rullgardinen var det 15 grader i solen och den mesta snön hade smält. Stora skillnader det där.

Cheers!


Dejting

Idag har jag och Mia dejtat på Myrins, de hade ingan klockrena tyger men det finns i alla fall alternativ som duger om jag inte hittar nåt i Borås. Sen var vi på Kviberg och shoppade grönsaker, det är helt underbart billigt, fänkål, granatäpple, fyra morötter, bladpersilja och spenat för 18,50!

Är vidare till nästa intervju, vilket betyder att det gick bra igår, ska tillbaka på torsdag och grillas i två timmar till. Hoppas jag får jobbet.

Jag ställde frågan, fick inget nej, det känns skönt en stor lättnad.

Cheers!

Train

Johan Wester vann på spåret och jag är nöjd. Det var fint. En fantastisk final.

Jag tror jag ska gå och lägga mig, somna och hoppas på att jag inte svettas, drömmer eller tuggar. Orkar inte vakna en morgon till genomsvett, och förvirrad med ont i käkarna.

Nu har jag chansen ska jag våga ställa frågan? Kommer antagligen inte bli läge, fast kanske är bättre att fråga och få ett nej än att aldrig säga nåt.


Cheers!

Hattfnatt

Var kvar själv i skolan idag, var så lugnt och skönt, satt och donade med lite papper och så pratade jag med Kjersti. Hon skulle göra en stilblandningshatt som uppgift i dräkthistorian, och jag behöver en stilblandingshatt till visningen. Så hon gör en mörkblåhatt som passar till min kostym. Kunde ju inte bli bättre, jag får hatt till kostymen och hon får visa en hatt extra på visningen, som hon skulle gjort i vilket fall.
Nu sitter jag och funderar på musik till kostymen, vad sägs om Chopin och modevisning i samma mening, inte var dag man hör det. Men det är skönt at lyssna på klassiskmusik samtidigt som man har lite småpanik, är underbart lugnande. Har lite tygpanik, men är å andra sidan skönt att veta vad jag vill göra. Om drygt en vecka börjar vi sy, känns på nåt sätt så otroligt avlägset. Det kommer nog hinna ifatt mig innan dess.

Cheers!

Överaskelser

Jag förbereder massa fina saker. Detta är veckan för överaskelser, det är kalasdag och examensdag pågång för mina kära vänner. Så nu måste jag fortsätta om breven ska komma iväg imorgon.

Just de ja, Hans har fixat värmen, så nu är det ljummet på golvet igen, det gillas skrapt!

Cheers!

Historiskt

Har filat en del med layouten, hoppas ni gillar mitt signum till grafiska mönster. Kände att det var dags för en förändring. Men med mig som är kass på kodning, en blogg-server som är segare än en sengångare och en dator som man inte ser något på om man inte håller i skärmen så har det ju tagit sin lilla tid. Jag är i alla fall nöjd, hoppas ni står ut med det också.

Idag har jag färdigställt det som skulle vara färdigt. Imorgon börjar vi ett nytt ämne; teater-, film- och danshistora, jag ser fram emot det och det bästa är att det innebär en ny bok att bläddra och lukta i. Jag älskar doften av nya böcker, samtidigt som de knastrar lite i ryggen när man öppnar dem, som en knarrig dörr till en bortglömd vind med massa skatter. Det är fint! Det bästa av allt är att historia av alla slag känns mycket mer trovärdig om man har faktan i en tung bok.
Jag har då valt rätt utbildning, kläder och historia i ett. Få namedroppa gamla kungar lite titt som tätt för att hålla koll på vem som levde i vilken stilperiod, det är min fantastiska vardag. Himmel vad jag älskar kunskap, historia, kungar och kläder. Fast mest av allt älskar jag kunniga människor, historiskt kunniga människor.

Paris here we come!!!

Paris biljetter bokad!
Nya Ipod hörlurar uthämtade!
Sällskap till Hello Saferide konserten!

Idag händer bra saker!

Efter jag hade varit inne i stan åkte jag tillbaka till skolan och ritade ett kjolmönster. Kände att jag behövde vara lite effektiv med tanke på att jag missar fredag förmiddag.

Nu nya serien på svt och äta!

Cheers!

Homemade

Jag sa ju att jag stickat klart min vinterjacka. Så nu när det var vinter hemma så passade Lenit på att gratofera mig i jackan och mina fina spetsmönstrade vantar, precis som jackan har jag stickat dem också.





Cheers!

Spring, off, away

När jag var påväg hem från affären såg jag två vårtecken, både snödroppar och vinterjäck. Det skiftar fort mellan vinter och vår när man förflyttar sig.
Sen kom det en liten kille som precis lärt sig cykla, hans pappa säger "Akta dig och bromsa!"  när sonen cyklar upp på trotoaren där jag går. Istället för att bromsa skriker han "Akta dig!"  till mig och jag försöker göra mig så smal som möjlig mot häcken. Det är minsann vårtecken om nåt!

I morgon är det skola som gäller. Jag har varken hunnit packa upp, plocka fram mina saker eller förbereda mig mentalt. Känner mig frånvarande och disträ, tankarna är nån helt annanstans. Får se hur det går att komma upp innan åtta, lyckas säkert frågan är bara hur pigg man är.

Blir Paris till påsk i alla fall. Ska köpa biljetter imorgon!

Cheers!

Lagom vore bra

När jag åkte härifrån, då var det så varmt så jag höll på att svettas bort. Nu när jag kommer tillbaka är det 19 grader istället för 24 och golvet är kallt som is. Blev flanellpyjamas, täcke och överkast i natt, vad är det för fel på lagom?
Ska krypa tillbaka ner i sängen och sticka på min kofta. Får ta och leta fram ett par raggsockar så inte mina fötter krymper och jag får entra barnavdelningen på skofronten.

Cheers!

kallad

Nu är jag hemma hos mig, utan en enda liten snöflinga och med två kallelser i brevlådan. Den ena till allergidoktor och den andra till en anställningsintervju.

Saknar snön, men mest Jens och ett välfyllt kylskåp.

Det här kommer bli en konstig vecka!

Cheers!

fult, galet, klart!

Tog mig upp till den dära affären, är ju skam att kalla det tygaffär. Usch vad fula tyger! Tog väl tre minuter att kolla igenom alla tyger i hela butiken, och då menar jag verkligen alla.
Påväg hem kom jag på att jag kunde svänga in på Kupan, och det var en himla tur! Hittade ett par vita skinnhandskar som jag misstänker är sisådär hundra år gamla, nästan precis sånna som Magdalena visade. Det mest fantastiska var priset, en tia. Jag var och är fortfarande så nöjd! De tar nästan 500 kronor för en syntetklänning från 70-talet men däremot vet de inte vad de skänker bort för kvalitets accesoarer. Tosigt det där!

Har även hunnit med att fördriva större delen av dagen på Umbra och sen blev det fika med My. Nu ikväll har jag stickat klart ärmen på min "vinterjacka", så ska sy axelsömmarna och sen äre sticka halsringning som gäller, efter det är det knappar och sen färdigt! Går fort när man väl är effektiv.

Imorgon, leka med Lenit som är ledig.

Cheers!


skäms, gos, tråk

Idag har jag hängt på Umbra hela dagen, i princip, jag gillar att vara där och fördriva tiden. Sen passade jag på att åka ut och äta med min älskade. Blev skäms mat, men vad gör man inte när man har ont om tid och är hungrig? Mös en stund och vek tvätt ihop, var mycket roligare att ha nån att prata med i tvättstugan. Sen for jag in åt stan i "snökaoset", när det kommer en halv decimeter snö så kör folk helt plötsligt i 60 km på 90 väg, varför?! Så dåligt väglag var det inte!
Var bio med syster och mor, Revolutionary Road, lägg inte pengarna på den! Seg som fan, lite fin, men den lämnar inga stora spår i minnet inte.

Imorgon blire tyg rekarrunda (strundade i det idag). Lär väl inte hitta det jag söker, men har jag inte sökt kan jag inte utesluta!

Cheers!

bra men omtumlande!

Undersökningen gick bra, allt känns bra nu, är fortfarande lite trött. Är ju påfrestande att inte äta på nästan ett dygn. Har antagligen IBS, vi får se vad provsvaren säger, men det är vad läkaren misstänker.

Nu ska jag duscha, äta frukost och sen blir det tyg och garnrunda!

Cheers!

Feed me!

Nu har det gått 16 timmar sen jag fick äta senast. Jag är hungrig som bara den. Magen är helt tom nu, så det kurrar något otroligt. Är som ett åskoväder.

Ska sova en timme eller två så känns det inte lika mycket.

Cheers!

Tänk tanken

I Småland, gör allt för att fördriva tiden. Idag har jag varit på stan hela dan och mest pratat med massa olika människor. Hittade ett par jeans som går hela vägen upp i midjan, det gillas skarpt!

Börjar fasta nu, i morgon är det doktorn, så får inte äta förens klockan har passerat 14 imorgon, då kommer jag vara galet hungrig.

Annars så vill jag mest få tiden och gå, hålla mig sysselsatt och låta bli att tänka. Tänk att man känner varandra så väl. Att man tänker på samma saker utan att säga något, och känner sig dum för att man tänker som man gör. Bara tanken på de är läskigt.

Ska dricka min sista kopp te nu.

Cheers!

rött och rosa

Rödbetor är fantastiska små saker. Till och börja med blir vattnet rosa när man kokar dem, och rosa är fint. Sen kan man använda dem till så mycket. Rostade i ugnen, kokade till olika trevliga saker, så som risotto, biffar och nu ikväll gjorde jag en kalasgod soppa. På rödbetor och morötter, passerade till en härlig krämig soppa med grädde, ädelost, timjan, rosmarin, salt och peppar, med en liten fin klick creme fraiche på toppen. Mumma!

På tal om rödbetor så är mina tånaglar nu matchande med betorna, alltså röda och fina!

Strax: På spåret med glass och finhackad fugde!

Cheers!

förklaring = lov

Jag har förklarat, fått en förklaring och det känns bra, jag är nöjd.
Nu ska jag ha lov. Ett långt läskigt lov.
Jag har köpt en lite liten överaskelse till Lenit och hon vet inte vad det är. Hihi!
Jag ska packa klart, laga mat och se På Spåret, min favvis är med idag, Johan Wester. Han kan fan allt, det är respekt!


Cheers!


Bra grejer?

Min mamma, min Lenit och min Mia de säger bra grejer de! Bättre att säga som det är istället för att gå runt och tjura. Det finns alltid en förklaring. Däremot känns det just nu orättvist. Riktigt jävla orättvist.
Jag tror det här året kommet bli konstigt. Det har ju inte direkt börjat på bästa sätt. Fast å andra sidan betyder det ju att det bara kan bli bättre. Bättre it is!

Packa ska jag göra, och sen ska jag duscha!

Cheers!

Lingon

Jag måste vara smålänning in i märg och ben. Denna veckan har jag börjat dra ner på delar av matintaget pga min stundande undersökning. Så jag får inte äta något med frö i. Så just nu lever jag på fil med honung och en hönökaka med skinka till frukost. Mitt lilla problem är att jag inte kan äta müsli på en vecka. Men det stora, och då menar jag stort, är att jag måste vara utan lingonsylt i en vecka. En HEL vecka, förstår det hur lång tid det är?! I vanliga fall har jag rårörda lingon till det mesta, så som fil, gröt, fläskpannkaka, köttbullar och ja en hel del annat. Så en hel vecka utan lingon i varken fil eller gröt är jobbigt. Riktigt jobbigt. Längtar tills på tisdag eftermiddag. Då ska jag frossa i mina lingon.

Nu är det broderi, ska hinna med massa ikväll så Kjersti kan få sina efterlängtade strumpor imorgon innan hon åker bort.

Cheers!

praktik och stipendie

Har idag fått reda på vart jag ska ha min slutpraktik till hösten. Först blev jag besviken och det har bara bubblat inom mig hela dagen, men nu känns det helt rätt. Kommer passa mig perfekt, tror Gunvor har helt rätt där. Jag ska vara på Artistens kostymateljé (musik- och scenhögskolan i gbg) . Ska ringa hon som arbetar där imorgon och höra när jag får komma dit och visa mig och titta runt hur de har det. Är nu helt säker på att det kommer bli kalas!

Just nu sitter jag och filar på en motivering till varför jag ska få spendera min sommar i Vadstena som kostymassistent. Är ett stipendie, så hoppas jag kan få det för då är sommaren räddad.

Nu äntilgen favoritserien!

Cheers!

sovande dusch

Jag vaknade vid kvart i sju av tvn, hade tydligen sovit en stund. Nu har jag duschat, är ren och luktar mango. Ska gå och lägga mig alldeles strax, känner att jag behöver det!

Cheers!

BANG!

Morgonen startades med att en liten burk med lingon föll ur mitt grepp ner på mitt rutiga kakelglov. Detta resulterade i en blodröd lingon- och glassörja. Fick stresstäda upp allt nästan kasta i mig gröten och rusa till bussen.  Det är tur att bussen är sen samma dagar som en själv så det inte är tvärt om, det hade varit jobbigt.

Jag har varit och köpt fröfritt bröd så jag kan bli mätt den här veckan. Käns fel att köpa det vitaste brödet i hela bröddisken istället för de goda med massa frön och grejs i. men är bara för denna veckan så jag får stå ut.

Ska lägga mig i sängen nu och ta det så lungt jag bara kan. Imorgon ska jag skriva min sista arbetsbeskrivning, idag ska jag bara njuta och brodera.

Cheers!

fina klumpar som snurrar

Helgen har varit fin, fin som snus. På lördag blir det Småland, vilket betyder skära ner på all mat som mättar från och med tisdag, vilket i sin tur betyder att jag kommer ha ett helveteshumör framåt slutet av veckan. Stackars klassen, hoppas de har lite överseende.

Det här med sommaren lämnar klumpar i magen och klumpar i halsen. Jag är splittrad, vill verkligen inte tillbaka till mitt första sommarjobb, vill vara kvar här. Men å andra sidan har jag inget jobb här och inget i Växjö. Måste få tag i ett jobb måste kunna betala hyran. Vill vara hemma hos mig men å andra sidan vara med Jens. Kan inte vara där hela sommaren, är dumt att vara hemifrån i tre månader. Distansförhållanden är krävande, och att alltid ha ont om pengar är ännu mer krävande. FAN! Jag hatar att vara fattig. Måste ta tag i att söka stipendier kanske kan lösa en del, men frågan är när man ska orka ta tag i det. Jag blir galen!

Nu ska jag sova.

Cheers!

RSS 2.0