bubblande fnitter eller hysteriska anfall av andnöd?

Fnittra är ett fint ord, men räcker inte ens till att beskriva en promille av det jag har skrattat idag. Flera gånger om har tårarna sprutat. Sen från största asgarv, till blodigaste allvar och tillbaka till skratt igen. Har hittat en ny samtalspartner en våning ner. Fyra och en halvtimme har vi bara pratat ikväll. Inte en söm sydd, men vad gör det när man hinner med två halva livshistorier.

Nu sängen med favoritserien, som jag har längtat.

Cheers!

Tûtû

Idag har vi påbörjat vår tûtû-kurs. Fick ett fantastiskt fint kompendium, med massa fina bilder och beskrivningar. Det absolut finaste var att på allas mappar satt det ett fotografi, som föreställde en ballerina och alla fick olika ballerinor. Engagemang är fint det!



dryga 14 meter tyll och min fina ballerina

Cheers!

helgen med K

Blev en väldigt lång helg. Sällan man är ledig nästan fyra dagar irad. I fredags blev det heldag på stan, shopping, fika, strosande och ömma fötter.
Lördagen blev dagen med stort K. Började med två konstutställningar, båda var riktigt bra. Så har ni vägarna förbi chalmersgatan 15 och storgatan 20, ska ni inte missa Åke Bergqvist och KG Nilsson. Tog mig vidare till designmarknaden på Pustervik, bra initiativ men alldelels för mycket folk. Strosade vidare, köpte tavelduk och tyg och åkte hem och målade.
Surade lite för att jag inte hade några planer för kvällen. Men det gick fort över, för på en halvtimme städade jag undan all färg, klädde på mig, käkade, drack lite vin och sprang till vagnen. Nya bekantskaper, öl och konstiga upplevelser var vad kvällen bjöd på.
Vilket gav att denna dagen har bjudit på vätskebrist, illamående, träningsvärk efter allt dansande, heldag i sängen, städning, inredningspill, uppfräschande dusch, muffinsbak och fika.


Dessa fåglar pryder nu min köksvägg, inflyttningspresent från Lovisa

Först nu har jag börjat vakna till liv, och då är det dags att gå och sova. Imorgon är första dagen på över två månader jag har en tid att passa på morgonen. Dags för riktiga lektioner och adjö till flextiden. Denna veckan blir det tyll och tûtû för hela slanten!

Cheers!

från topp till botten, från botten till topp

Tisdagen var en hemsk dag. Ingenting ville fungera. Tillslut gick det, men humöret stannade kvar där nere.

Onsdagen däremot är dagen som går till historien som dagen med flow. Allt funkade, fracken blev klar, bjöd min klass på fika för att få dem att orka. När jag inte trodde dagen kunde bli bättre ringde telefonen.  Det var från min hemkommun, de ville bara meddela att jag hade blivit tilldelad årets kulturstipendie. Tackade mig själv för att jag skickade in den där ansökan, fast jag trodde det var lönlöst.

När jag kom hem var jag så uppe i varv, så jag såg till att skriva klart all text till examensarbetet så idag är jag ledig fram till min slutprovning senare i eftermiddag. Kan lova att min modell är den stiligaste karlen i stan i min kostym!


fracken, för ett par dagar sen

Cheers!

Euforisk lycka

Planeringen höll. Det gav mig sovmorgon idag. Köpte frackknappar. Tråcklade fast ärmar. Hade provning, och så bra det gick! En ynka ändring. Sen var det bara att färdigställa plaggen. I ren eufori sydde jag en sjal, fixade klart byxan och skjortan. Så fyra plagg klara, två med små pill kvar. Torsdag är det slutprovning som gäller. Jag är redan nu mer än nöjd!!!

Kvällen har spenderats med öl, chokladmousse och titanic. Finfint!!!

Cheers!

Njutning

Jag älskar verkligen det jag gör. Njuter varje dag av att sy. Sitter nu, strax innan elva en fredagskväll och tråcklar och stofferar foder bara för att det är så roligt. Behöver egentligen inte, men jag vill. Njuter av att se tråckeltrådarna över fracken som visar på att jag håller på att få fodret på plats. Detta är himmelriket!

Imorgon blir det axelsöm och krage. På söndag ärm, flyter det på kan jag ta lång sovmorgon på måndag. Det vore inte helt fel.

Cheers!

fikapaus

När jag inte orkade mer idag bjöd min kära klasskompis mig på fika. Långa samtal och skönt att slippa tänka på kostymerna ett tag. Imorgon ska jag tvinga mig upp för att vara i skolan tidigt.
Det jobbiga är att svt visar så fantastiska filmer på måndagskvällarna så jag kommer aldrig i säng. Nu är filmen slut, så då är det bums i säng!

Cheers!

kalas och vila

Så var semestern slut. Den har bestått av kalas i dagarna tre. Nu är min älskade syster vuxen på pappret. Min väska ligger på golvet och väntar på att rullas iväg till stationen. Den består som vanligt av lite fler saker när det är dags att åka hem än vad den gjorde när den kom hit. Har under veckan tömt stora delar av garderoberna i flickrummet. En hel del försvann, annat fick hänga kvar för att senare transporteras upp till mig, och en del får bara ligga kvar för att det gör för ont i hjärtat att kasta dem. Det går helt enkelt inte av olika anledningar.

Veckan har inte blivit som jag trodde, men den har varit så otroligt behaglig, så det gör ingenting alls. Nu ska jag vara ledig de där sista fyra dagarna innan det är dags för slutruschen på det där fina examensarbetet. Som jag ska njuta av våren, värmen, tygerna, syandet och livet!

Cheers!

upprepning och semester.

Kalaset i lördags var så fint!

Denna veckan har bestått av tårta, tårta, tårta och tårta. När jag inte har ätit tårta har jag varit i skolan skolan och skolan, där har jag sytt, sytt och sytt. Av den fina anledningen att jag skulle kunna ta påsklov och åka bort.
Så nu sitter jag i min gamla säng i mitt gamla flickrum. Kom på att jag inte har varit utanför Göteborg sen femte januari. Så nu kändes det som om det var dags. Skönt att komma bort, bara att det var ännu finare väder på bästkusten. Hoppas den hälsar mig på bästa sätt när jag kommer hem igen.

Barndomshemmet hälsade mig välkommen med en ny rosa baddräkt med röda prickar i 50-talsmodell. Samtidigt som halva lägenheten var ommöblerad, ovant men fint. Har till och med packat upp hela min resväska och gömt den för att mamma inte ska bli irriterad. Ibland är jag bara världens dotter.

Cheers!


RSS 2.0