Ordinary- vs free-

Såhär kan det se ut i kostymateljén på Gamla Teatern i Vadstena en vanlig arbetsdag:





och såhär kan det se ut från gräsmattan vid Vätttern en ledigdag:



Cheers!

Varför gör man inte all kultur i Stockholm?

Här har ni min sångdebut och då också Näsflöjtens fina musikvideo. Jag extraknäckte en söndagseftermiddag som kördeltagare, håll till godo (är inte med i filmen mer än röstmässigt):

http://www.youtube.com/watch?v=AiRPEy04sLo.


Cheers!

Cykla

Idag har jag hyrt en cykel, och helt plötsligt blev den här stan lite större, eller man tar sig lite längre på den tiden det i vanliga fall tar att gå.

Kommer bilder när jag hinner lägga upp dem. Jag har faktiskt fotograferat alldeles själv, de ni!

Nu ska jag socialisera med mina kollegor.

Cheers!

Slagen

I den här stan behöver man aldrig fundera på vad klockan är. Blir alltid påmind. Nyss slog klockan i tornet sex slag, det betyder att ännu en dag närmar sig slutet och om en timme ska jag på konsert; Skänninges Schubert, opera. Min första operaföreställning. Även om man här omges av opera dagarna i enda. Man kan vakna av opera, laga mat till opera, surfa till opera, sy till opera, kissa till opera och den framförs alltid på riktigt i närheten, precis som med klockan, den slår på riktigt, i närheten.

Jag tog idag med mig kamera, dator och sladd till jobbet. Skulle fota och dela med mig av det jag håller på med. Avbryter det jag gör, tar fram kameran sätter på den, och som vanligt är batteriet slut. Alltid när jag ska använda den. Så får skjuta på bilderna, till en annan dag.

Cheers!

flyga

Dagarna bara flyger förbi. Filmkvällar och soppkvällar. Ikväll är det datorkväll på teatern för min del. Hinna läsa mail och hålla lite kontakt med civilisationen. Tänkte hinna med att äta och bada. 

Ellinor, du vet hur jag och kameror fungerar; inte alls. Får besök i helgen som däremot kan fotografera, så kanske kommer lite bilder framåt söndag. Ska försöka dokumentera lite själv..

Äta var det ja..

Cheers!


Avslut

Vissa projekt avslutas, andra dyker upp, vissa ligger på is. Just nu håller jag på med följande: syr klänning, scarfs, slipover, kofta och stickar en halsduk. Klänningen är nästan klar, slipovern ligger på is. Imorgon blir det full fokus på koftan.

Ska ta mig hemåt och äta, är så hungrig så jag skakar. Ska egentligen bada om en kvart, men nu regnar det och jag måste få i mig mat så skippar första doppet i Vättern, har fyra veckor på mig att hinna med det. Är faktiskt mindre än fyra veckor till premiär, det repas överallt för massa småprojekt och självklart för Näsflöjten. Vi försöker få alla sångare att dyka upp på provningar så det inte bara passar dem, utan oss också. Är lättare sagt än gjort, men vi ska hinna klart utan problem.

Mot hemmet, maten och dags att bearbeta allt som flyger i huvudet. Imorgon är en ny dag och jag måste se till att utnyttja varje dag till fullo. Blir så tydligt att man måste nyttja hela livet när flertalet människor helt plötsligt avslutar sina liv.

Cheers!







Vackert och blött.

Helg, betyder två hela dagar att utforska den lilla staden. Eftersom himlen precis som vi haft vätskebrist de senaste veckorna har den nu fyllt på blåsan och bevisar att det finns tryck i den; det ösregnar!
Detta ger att uforskningen  av staden blir lite begränsad, jag har ju lämnat både gummistövlar och regnjacka i Göteborg, för det var 30 grader varmt när jag packade. Lite dålig timeing.

Men igår var vi (alla fem kostymassistenterna) i Motala och upptäckte de stora mataffärerna. Jag passade även på att kolla in alla småbutiker längs gågatan här i staden också. Gick väldigt fort. Består av prylaffärer, antikhandlare och antikvariat.
Idag har jag gått en promenad ner till slottet och genom större delen av stan. Tog en kopp te och en liten kaka på ett kondis, satte mig och njöt av min bok och den lilla fikan.

Här tar jag mig tid att göra det jag verkligen vill. Läsa, ta det lungt, sticka och lyssna på sommarprogram efter sommarprogram. Jag syr i den takt jag har lust med. Är nogrann och njuter av allt. Tar åt mig varje doft, varje intryck. Hade jag kunnat fotografera hade den här staden varit drömmen. Tyvärr kan jag inte det, och då får jag dokumentera allt på näthinnan och genom dofter.
Det är rosen-, kaprifol- och jasminbuskar över allt, trottoarerna är övervuxna av dem. Det är kullersten på gatorna och på gågatan får man inte ens cykla. Det är vackra små hus, med söta innergårdar. Det står pellargoner i alla dess färger i fönstrena längs gatorna. Det är en fantastiskt vacker stad. En riktigt hälsostad, i alla fall för själen, jag varvar ner, njuter, tar dagen som den kommer och är riktigt lycklig att vara lite lätt bortkopplad från civilisationen. Precis vad jag behöver. Tid för mig själv, ett stimulerande jobb och chansen att njuta av vardagen. Det är sällan jag gör det i vanliga fall, är alltid lite för mycket att göra för att hinna med att koppla av till hundra procent.

Den här sommaren är nyttig för mig, min själ, min hjärna och min mage.

Nu är det dags att ta sig hemåt och sen vidare till slottet för musikvideo inspelning.

Cheers!

stickad prick

Igår började jag sticka och idag målar jag vita prickar gula på en blå fluga. Jag trivs!

I helgen ska jag utforska staden och delta i Vadstena Akademiens musikvideo. De ni!


Cheers!

Vadstena

Igång, har börjat jobba. Syr hela dagarna, trött som bara den på kvällarna. Vadstena är vackert, sött och rosigt. Litet, men vad gör det när man bara ska jobba.

Inget internet där vi bor, bara i en av lokalerna på jobbet som stänger klockan 17, så blir nog inte så mycket bloggat. Har släpat med datorn hit idag. För att den också ska få se hur vi har det!

Nu är lunchen slut!

Cheers!

Dance, dance, dance

Hemma i småland. Igår firades mitt Liv, så var ute och dansade med hela tjejgänget. Dansade mig helt genomsvett, var länge sen jag hade så kul. Slutade med barfota dans på ett podie med två unga män och sen tog musiken slut och de stängde. Men oj så roligt vi hade! Gick hem i natten fortfarande över tjugo grader varmt och man riktigt nöjt av sommarnatten.
Idag är kroppen trött, delvis av för lite sömn, delvis av alkohol och delvis av allt dansande. Tack alla för igår!

Imorgon åker jag till östergötland för jobbet.

Cheers!

Snurrande

Den här värmen börjar göra mig lite snurrig, eller kanske snurrigare än vanligt.
Nu är det i alla fulla fall rent, i ordning, packat och snart bär jag på mitt vanliga nästan svarta hår igen. Sommaren bleker och gör utväxten ännu mer synlig, men om en kvart ska den vara obefintlig. Kan vara hårfärgen som gör mig snurrig, men jag skyller på värmen!

Om tre timmar är det dags att ta sig mot centralen.

Cheers!

Packad miljövän

I princip färdig packad! Kylskåpet är tomt! Dammsuga ska jag göra och sy i band och kammar i de sista hattarna/hårdekorationerna så jag kan använda dem. Kjolen får vänta.

När solen värmer lite mindre om sisådär en timme ska jag ta en runda till återvinningstationen med glas och konservburkar. Påvägen hem ska jag panta mina burkar och köpa en glass för pengarna! (Om det är pengar till en glass..)

Cheers!

Inlove with the city

Kvällsdejt i solen med vin, på en brygga på en ö. Med endast Mia, fåglar och havet som sällskap. Mycket trevlig tisdagskväll kallar jag det.
Tog en snabbfika och sa hejdå innan hon for. Imorgon är det min tur att lämna min älskade stad. Har ingen större lust att åka. Älskar att vara här. Fast jag lämnar staden för något fantastiskt, även om det känns väldigt långt borta. På måndag börjar jag min stipendieplats som kostymassistent. Helt galet!!!

Fortsätta packa, organisera, välja ut, städa och kanske hinna med att sy en kjol innan natten har blivit dag!

Cheers!

RSS 2.0