Fantastiskt!!!

I onsdags var det dags för Helsingör och Louisiana, tillsammans med smålands samlade pensionärskår och lite snälla barn som följer med sina föräldrar, även kallat Ramkvillabuss-resor. En trevlig dag med mycket konst.

I torsdags sovs det läääääääääänge, sen var jag nere på stan en runda. Var hos optikern, har hittat värsta schyssta brillorna som jag tänkte byta glas i, slutade med att jag ska dit på synundersökning på måndag så att jag får rätt styrka på glasen, var ju ett tag sen jag kollade synen sist. Tog en tur på stan och letade efter Lenits sista present och hittade något jag är nöjd med som Lenit inte önskar sig:) 
Kvällen bestod av mönsterritande, stickande och matlagning; köttbullar från skratch. Sen tog jag och mamma cyklen ner till musikhuset för att se Sue och sen Moto Boy, som blev en av de bästa konserterna på år och dar. Jag har insett att jag älskar, enkla, små scener med enkel avskalad mysig musik och att jag faller pladask för pianointron, så det här var en konsert i min smak, dock inget piano men oj så vackert det var. En androgyn herre/pojk/man i jeans, uppknäppt skinnjacka, halsband, svart ögonskugga och rött läppstift, som bara står och förmedlar känsla efter känsla med en röst som är så bred, allt från mörkt och mysigt lågmällt till höga toner som knappt en sopran kan ta. Det var helt enkelt underbart! Sen var det ju inte mindre dåligt att skivan var helt ceriserosa utan någon som helst text på. Så full pått till Oskar Humlebo! Det enda som jag kan komma på slår hans spelning var Anna Ternheim hösten 2006, så det var riktigt bra!

Idag har jag och Jens varit på Susannes vernissage och käkat mat och pratat skit, mycket trevligt! Nu ska jag sova, för det gör redan älsklingen här bredvid, och han är hur söt som helst när han sover!

Cheers!

Sammanfattning

Är hemma i Växjö nu, sen i torsdags. Hann med en Kent konsert, vilket var trevligt, och ett läkarbesök som inte gav speciellt mycket, det enda jag fick reda på var att jag skulle åka ner till lasarettet på tisdag och ta blodprover och hämta nån grej. Långfredagen var jag hos farmor och farfar tillsammans med pappa. På vägen hem hämtade vi upp Ellinor hemma hos sina föräldrar, och jag fick massa garn av Ellinors mamma:) Sen på kvällen var mormor här och åt middag hon är ganska rolig den tanten. Påskafton bestod av LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG promenad och fika på palladium med mor, himla trevligt det! Sen tittade vi på film hela kvällen och halva natten.
Söndagen blev en tur ut till Ellinor och Östregårdens loppis, fick köa i typ 30 minuter för att komma in, galet mycket folk. Jag handlade nästan bara i studiesyfte; symaskinsnålar, stickor, knappar, modetidningar; en från 1925 och en från 1952, löskrage, kalligrafipenna, sen blev det några par örhängen och ett väldigt fint paraflax. På kvällen var morbrors familj på middag och sen kom min favorit Jens hem från Göteborg så åkte ut till honom och hade goskväll. Måndagen fortsatte på samma tema, degade i äsngen hela dagen, tittade på Family guy och Gilmore Girls.
Sen har jag ju hunnit med att sticka nästan ett helt bakstycke på en klänning sen i fredags, så har haft ganska mycket tid över!

Idag har jag varit både hos allergidoktor och sen på lasarettet, hoppas de snart hittar något fel på min mage. Sen har jag, lille lenit och mummit gått på stan och sen stickat och vart på bio, såg falskmyntaren eller Die Fälsher var en bra film!

Sådär nu var den senaste veckan sammanfattad, kort och kanske lite tråkigt, skärpning när det gäller uppdateringar!

Imorgon ska jag och pappa och lille lenit åka till Louisiana och titta på konst med en pensionärsresa, de ni! Då ska det stickelistickas minsann.

Cheers!

Moto

Jag och Ellinor har ett nytt moto;  Det är alltid mer synd om ***********.

Todo; done!

Efter en underbar helg med stor vårkänsla och hemmafrus sysslor, tog jag igår tåget tillbaka till skolan. Vaknade imorse till massor av snö, och har snöat gigantiska snöflingor hela dagen. Nu börjar det äntligen lugna ner sig. Jag vill faktiskt inte ha snö nu, ja JAG, Karin, säger det där, när det nästan är april får det faktiskt räcka!

Har idag hunnit göra klart mina tygettiketer, har inte tryckt dem på tyg än, är "bara" på papper, men tror det blir jättebra! Så nu är den uppgiften avklarad. Kollaget är precis ihopklistrat, så ännu en bock på todo-listan. Materialarbetet om kashmirull är så förberett det kan bli, tygprover och bilder är fixad. Tror det går superbra för mig och Lisa imorgon! Så vi tackar min magdoktor för att han blev sjuk, annars hade jag aldrig hunnit klart med min todo-lista! Blir besök hos honom på torsdag när jag ändå ska hem.

Ikväll blir det dejt med tvn för det är Anna Pihl. Tänkte att jag kanske, kanske hinner sy min dramaten denna veckan. Vi får se hur mycket vävprioritering resp. dramaten sömnad det blir. Hade ju varit kul att få den klar så fort som möjligt. Så jag kan ut och resa och vara koolast på tåget:)

Cheers!

Disträ?

Det är nog dags att sova nu. Använde precis tvål på tandborsten istället för tandkräm, sen när blev jag disträ?

Har nästan sytt klart mina byxor nu, bar aknapphål och knappar kvar. Fickorna får vänta några dagar iaf.  Nu ska jag krypa ner i sängen. Har packat inför helgen, tror jag fått med det jag ska.

Ska till doktorn på måndag, så allt jag tänkte göra på måndag eftermiddag vet jag nu inte riktigt när jag ska hinna med det, och eftersom det ska vara klart på tisdag har jag för första gången på länge lite ont om tid. Kör jag hit lite tidigare på söndag ska det nog gå bra, är ju ändå bara lite lim som ska på massa pappersbitar och sen är det bara en ettiket som ska göras. Det löser sig!

God natt och Cheers!

Duktig Kanin!

Har nu på mindre än en timme skrivit "kashmirarbetet" och förberett praktikredovisningen samt kollat upp lite kurser på  högskolan i Borås.  Ska klistra lite på fackteckningskollaget, så är det bara textilettiketten kvar till på tisdag. Hoppas jag är frisk imorn så jag inte misar mer av sömnaden har ganska mycket kvar på byxorna...

Cheers!

Fortfarande sjuk

Fortfarande sjuk. Riktigt trist, dock har internet börjat fungera igen. Har snart gått igenom alla svt produktioner som finns ute på svt.se. Idag var första dagen jag bestämde mig för att vara hemma hela dagen. Vaknade vid halv 9 av att de har börjat åtgärda vattenläckan i rummet bredvid. Så har vaknat ganska många gånger av att det sågas och hamras.

Känner mig piggare, hoppas på att kunna sy imorn. Trist att jag missade stilhistorian idag, men man kan inte vara med jämnt.

Måste skriva praktikredovisning och "materialarbetet", blir nog något för kvällen. Kanske klistra ihop inspirations kollaget till modevisningen. Jag är nog ganska förutsägbar, men finns nog vissa som är ännu förutsägbara än jag.

Cheers!

Tråkigare än tråkigast

Internet har lagt av hemma hos mig, och jag är sjuk, jätterolig helg! Det jag har är ett allrum med en tv som bara visar sport och alldeles för långt till närmaste affär. Det är faktiskt lite synd om mig!

Cheers!

Magkänsla

Slapp vara överengagerad i modevisningen, precis som jag ville. Är med i gruppen som har ansvaret över "slututställningen", tror det passar mig mycket bättre, är inte så modeintresserad egentligen, eller har inte behovet av att vara visa utåt att jag är "nytänkande", gör det jag gör, sen om det är nytt eller inte det är en helt annan sak.

Jag är trött, och humöret är inte på topp. Oroar mig en hel del också, är jobbigt när huvudet styr en. Magen krånglar bara mer och mer, illamående och ont, dålig och öm, allt på samma gång. Har nu bestämt mig för att vara totalnykterist ett bra tag framöver. Det är inte värt att må illa i två till tre dygn bara för ett glas vin. Kan ínte ätat något annat än frukost, funderar på om de andra måltiderna kommer för tätt. Nä ska sluta fundera och sova gott istället.

Imorn kommer Jens och hälsar på, det tycket jag om!

God natt!

Byxor

Har börjat med mina byxor idag, eftersom det ännu en gång är dags för ny period. Har fixat med mönstret ända fram till lunch, och efter det så har jag fixat med vecken i överkanten på byxorna.

Tryckte det sista trycket på Dramaten, så nu är det mer jämnt. Sen färgade jag och Karin om håret på mig så nu är det jämnt. Blev lite Lost och en kopp te efteråt, och nu har det börjat snöa också, så är lite lite vitt:)

Cheers!


tåga

Har varit lite dålig på att uppdatera de senaste dagarna, har varit väldigt mycket resande vilket resulterar i lite datortid.
Tog tåget till Växjö i fredags och hade en mysig tv kväll med Lena, hyrde Tillsammans är man mindre ensam, var väldigt söt, hade lyckats bra med tolkningen av boken. Innan vi såg filmen var jag på vernissage med pappa ute i Bergdala, Roger Simonsen har utställning där. Var massor med fina tavlor, som vanligt när det kommer till hans konst.

Lördag förmiddag bar det av mot Lund och Jullans 20-årsfest kombinerat med Joannas 22-årsfest och inflyttningsfest. Mycket trevligt med ett lite break från vardagen och se hur de bor. Var massor med trevliga människor, och så lite konstiga också, precis som det är på alla fester;P
På söndags eftermiddagen tog jag mig tillbaka till min kära mor. Packade lite, åt och sen hämtade jag Fia och vi åkte tillbaka till skolan.

Igår var det ännu en gång dags för Växjö, var på lasarettet och gjorde ett nytt ultraljud, gick bra, var ingen farlig förändring, vilket var en stor lättnad. Sov i Växjö i natt, så hann med att baka morotskaka och göra egen falafel i går kväll. Var om jag får säga det själv, väldigt duktig.

Idag var det sen upp tidigt (med ömmande knän, fattar inte varför) med tåget för att hinna till skolan, eftersom jag var i Värnamo redan halv 8 så blev det låååååååång frukost, vilket var skönt. Sen har det hunnits med både ettiketsfix, kroki, möte och företagsekonomi innan jag somnade först i min säng och sedan på soffan. Är nu dags att gå och lägga mig, behöver det. Har varit några jobbiga dagar.

Natti natti och Cheers!

RSS 2.0