karantän

Förebereder och planerar. Gillar att ligga ett halvt steg före i starten. Älskar att ha läget under kontroll. Just nu är det under kontroll, men vet inte hur länge det stannar i det stadiet.

Skulle druckit öl med några vänner ikväll. Kände för både deras och min skull att det var bäst att jag stannade hemma. Det blev kärleksdrama på tv istället, en bra anledning att gråta lite, utan att känna sig alltför dum. Rädslan för mig själv har den senaste veckan varit väldigt påtaglig. Är jobbigt att bli skrämd av sig själv. Saknar min mamma så jag håller på att gå i tusen miljoner bitar och har ont i varenda liten del av kroppen. Enligt min mamma är det bara att acceptera och sluta gnälla. Hon brukar ju ha rätt, så är väl det jag får göra. Fast det bästa vore ju att göra något åt det så jag slipper gnälla...

Ska krypa ner mellan lakanen och njuta av sista lördagskvällen på den här adressen. Har adressändringen gjort rätt kommer det ingen mer post till mig hit, lite läskigt måste jag säga.

Cheers!

humör

Idag är jag: irriterad, omotiverad, tjurig, trött, öm och gnällig.

Imorgon borde jag var: postitiv, motiverad, glad, pigg och fräsch!

Det känns inte helt och fullt möjligt, dags att sova, så kanske tröttheten försvinner..

Cheers!

ordning?

Adressändringen har lyckats få till alla papper, tror jag.. Det ser lovande ut.

Väskhögen växer. Garderoben töms. Snart dags att lämna villaidyllen.
Älskar det!

Cheers!

Nya vanor

Sova och sy. Sy och sova. Sova och sy. Det är så jag har spenderat helgen, för att vänja mig vid det som komma skall. Examensarbetet är bara en vecka bort!

Trött på att missa bussen, trött på att den går så sällan, trött på att få gå långpromenad efter midnatt.
Längtar till tre vagnar, njuta av att de går så ofta, njuta av att komma hela vägen hem hela nätterna.
Lägenheten är bara en vecka bort!

Cheers!

a till b utan c

Frustration över att man inte kan gå och prata med människor över disk längre. Allt handlar om kontaktformulär via e-post eller telefonsupport. Gör mig så irriterad att jag nu ännu en gång måste ringa adressändningen och fråga vad de håller på med. Vill ju bara flytta från a till b och få bort adress c. Hur svårt kan det vara att förstå att jag vill ha min post från adress a till adess b?!

Cheers!

Frustrerad, lycklig och trött

Stor frustration och besvikelse är vad som präglat dagen. Tillsammans med smärta i händerna och lite mindre saker som snurrar i huvudet. Snacka om att det sliter på händerna att vara modist, vatten, värme och starka nypor är behövligt, vilket gör händerna sköra. Men ren skär lycka av att skapa och vara kreativ!!!

All byråkrati till lägenheten verkar vara fixad! Om nu adressändningen på fjärde försöket har lyckats få till min adress rätt. Den som lever får se.

Nu blir det, det vanliga tisdagsnöjet; sängen med favoritserien!

Cheers!

Strutsgrön

Färgat strutsfjädrar sådär härligt gulgröna som tyget till mitt examensarbete. Har varit riktigt effektiv idag. Ska fortsätta på samma bana, trots att jag är tröttare än tröttast ska jag passa på att tvätta och packa lite.

Cheers!

Jag diggar dig!



Svensk rap när den är som bäst!

Cheers!



14 meter tyg och obehag

Bar igår hem fjorton meter tyg. Har idag ordentlig träningsvärk i min västraarm, underbart! Nu är alla tyger fixade till visningen! Hittade två tyger hemma, resten köpte jag igår, förutom underklädestygerna, men de finns ju i skolan. Har måtten jag behöver för hattkursen och känner mig verkligen laddad för det här!

Var sen på kvällen iväg och drack vin och dansade på väldigt litet utrymme, var en trevlig kväll. Det läskiga var att det här fotot hängde på väggen av Robert Doisneau.



Eller det läskiga var inte att foto hängde på väggen, utan att kvinnan som kommer fram bakom det kyssande paret, i en viss vinkel ser ut som mig (om man sitter höger om fotot och kolla upp på det)! Trodde mina klasskompisar drev med mig när de talade om att det var jag, men de hade så rätt, var lite obehagligt.

Cheers!

planerar

Skokursen avslutad, förbereder hattkursen. Förebereder mitt nya hem, har varit på Ikea idag beställt soffa, prissänkt med 50 procent, det älskade min plånbok.

Kvällen bestod av popcorn, öl och på spåret. Tror det är dags att avsluta kvällen alldeles strax, imorgon ska det köpas tyg!

Cheers!

Trådigt

Igår gjorde vi egen tråd, idag har vi använt den och sytt i skinn precis som riktiga skomakare. Fräckt! Älskar att alla hantverk ser så enkla ut, när det i verkligheten är precis tvärt om. Det kallar jag för yrkesskicklighet, och det är inte förens man själv har testat man inser hur skickliga alla hantverkare är på sin grej.

Två av mina klasskompisar skulle träna idag, men ingen av dem var motiverade, så det slutade med ett besök i tygaffären och frossefika på kondis. Underbart!

Ikväll har jag bubblat och fnittrat med världens bästa mamma, tur att jag har en sån, för det är inte alla som har det. Samtidigt har jag stickat på Lisas andra raggsocka, så inom tre dygn kommer jag ha fixat ett par. Mamma sa när vi pratade att om du säger att du är klar med båda på två dar så slår jag avigt, tur att jag bara hade hunnit en och en halv. Känner att stickningen verkligen är min grej, och nu är det riktigt roligt igen!

Nu är julen utstädad och jag har börjat packa, ska nog bli tomt här också, någongång. 

Cheers!

Tranigt

Denna veckan är det skokurs som gäller. Så mycket info, vad jag älskar det! Har dock problem med att sitta rakt upp och ner och lyssna en hel dag. Så igår fortsatte jag på förra veckans temadagar och undersökte hur små origamitranor man kunde vika. Ni kan ju jämföra med knappnålen:



Blev en hel liten tranfarm på min bänk.

Idag har jag istället för att vika tranor stickat klart raggsockan jag började på igår kväll. Helsvart och fin till Lisa som tack för att hon skänker mig ett köksbord. Älskar byteshandel!

Nu duschen och fortsätta på makan till sockan.

Cheers!

Jag är ett litet ylle

Yllelångkalsonger och den stora yllekoftan var vad som åkte på när jag klädde på mig runt lunchtid idag. Målet med dagen var en härlig skridskotur tillsammans med fröken Berglund. Så påpälsad och på bra humör begav jag mig till Heden för att åka skridskor. Efter en och en halv timme gav vi upp, då hade vi åkt massor, blivit trötta i fötterna och umgåtts med våra termosar. En kalasdag!

När jag kom hem drack jag varmchoklad med vispgrädde och åt ostmackor, underskattat det där! Sedan slumrade jag till lite i sängen framför Briedshead revisited. En riktigt härlig söndag.

Kvar på schemat för kvällen står duschen och tillverkning av ett par matlådor.

Cheers!

Fruset samtidigt som temperaturen stiger

Imorse visade termometern nästan tjugo minusgrader, vilket resulterade i att låset på min ytterdörr hade frusit. Tur att man bor inneboende så man kan låsa dörren inifrån och gå ut genom hyresvärdens fungerande dörr.
När jag sedan kom hem efter en kylig promenad var det full rulle här, min söta hyresvärd hade gjort soppa som stod på mitt köksbord för det var ju så kallt ute så hon tyckte jag behövde det. Så gullig är hon! Samtidigt som hennes son höll på att borra upp en fullt fungerande termometer för både inne- och yttertemperatur. Just då kändes det lite tråkigt att jag ska flytta härifrån. För jag har ju det fantastiskt bra.
Nu sitter jag här, njuter av min soppa och mitt vinglas och väntar på att favoritprogrammet ska börja. Underbara fredag!

Under den tidiga kvällen har jag sökt två jobb, filat på mitt cv och ska imorgon söka ett tredje.

Som Madicken hade sagt: Jag känner livet i mig!

Cheers!

Vita drömmar

Hemma i ett snålblåsigt och snöande Göteborg. Har varit här ett dygn lite drygt, precis så länge som snön föll. I morse när jag drog upp rullgardinen var det massa snö utanför fönstret, börjar närma sig fyra decimeter här i mina kvarter.
Tog framåt eftermiddagen en härlig promenad och passade då på att fylla på kylskåpet. Sen blev det en förlorad värld tillsammans med stickningen och tekoppen i sängen.
Kvällen avslutades med film och långa samtal. Nu måste jag krypa ner i min säng om jag ska orka med skolan imorgon. Tror jag tar fötterna dit, och struntar i bussen. En snöig och friskpromenad, det är ju en underbar start på dagen!

Cheers!

Flyttad start

Det nya året börjar på bästa sätt. Med fina vänner, lite sömn, mycket partyn och lite julklappsmys. Fick en fantastisk glittrig pillerburk av mitt Liv, hon är fin hon!

Imorgon ska jag packa, packa, packa, är ju snart dags att flytta. Så nu ska det återstående av mitt flickrum ner i lådor. Känns lite vemodigt och konstigt men ändå väldigt väldigt bra. Sen när jag kommer hem till Göteborg ska hela hemmet där packas ner också.. Ser fram emot flytten, men inte mot packandet som ska göras innan.

Dags att ta igen de förlorade timmarnas sömn.

Cheers!

RSS 2.0