På rätt väg!

Nyckelbenen är tillbaka, för att stanna denna gången, hoppas jag. Vad vardagsmotionen gör mycket. Sen ska vi tacka gud eller homiopaten, du väljer själv. Att undvika socker gör verkligen underverk på min mage. Inte ont, sväller inte och inte dålig. Det märks med en gång när jag i helgen har slarvat lite och ätit glass och druckit två ischai på espresso house, då reagerar den negativt. Så bort med sockret och jag slipper lägga pengar på dyra mediciner, plus att pengar sparas genom att undvika godishyllan i alla butiker,  me like!

Natti natti!

Cheers!

Gelato!

Så va det söndag, har lämnat min älskling på stationen idag. Vi har haft värsta myshelgen, men som vanligt var helgen för kort och nu ses vi inte på ett antal veckor. Men sånt är livet, då har man ju nåt att längta till.

Sitter nu och letar efter en kostym skiss i gbg stadsmuseéts arkiv. Har lyckats lägga namnet på bilden i skolan så går igenom alla bilder just nu. Lite segt men är lika bra att göra det nu när jag kommet ihåg det. Ni vet det där med minnet!

Blev käka och dricka öl med Calle och Sabina och hennes kille igår. Så blev fika idag istället, var i Victorapassagen på ett cafe och glass ställe. Galet god italiensk glass. Väldigt mysig "gränd".

Har köpt tågbiljetter till Växjö idag, kostar bara 95 kr enkel resa, så vill ni träffa mig i Växjö ser ni till att vara där helgen vecka 41.

Ska fortsätta mitt letande i arkivet. Skola och tvätta imorgon!

Cheers!

Mitt minne

Jag kom ihåg att lämna in mitt CV och köpa klädrullar igår när vi var på stan jag och Jens. Käkade på SOHO och sen traskade vi vidare mot järntorget. För att möta upp mina klasskompisar och gå på after work. Var en runda på Kings Head igår också. Vilket var väldigt trevligt.

Idag ska vi fika med Calle och Sabina och bara ta det lungt.

Cheers!


nödvändigheter


 

Tant Kanin sakar sin Lenit massor! Så det så!

Idag åkte jag in till stan för att uträtta de fantastiskt tråkiga ärendena; köpa bh, klädrulle och nagellack. Tackar h&m starkt för att de har börjat göra flera av bh-modellerna i d-kupa, så att man slipper lägga 600 spänn på en bh. Nu får man tre för typ 400 spänn, me like! Glömde dock klädrullarna så får fixa det imorgon. Kom dock ihåg att gå till NK och kolla om de behövde personal, så ska lämna CV där imorgon. Köpte även en kjol som satt som en smäck, utan att ens prova den i affären, it looks like this:

                      

Fram  Bak


Imorgon kommer Jens, ska bli riktigt trevligt. Ska nog på after work ihop med tjejerna från klassen. Sen blir det fika med Calle och Sabina i helgen också. Sen ska jag och min snygging ha lite kvalitetstid.Det ska bli riktigt festligt!

Cheers!


En massa siffror

Sängen senast kl 22 är målet för att hinna sova ut. Sängen är det nu oich där har jag varit nästintill konstant sen klockan var före 18. Har blivit SATC, stickat, pratat med lite vänner. Sen har jag duschat och diskat också. Nu sitter jag i sängen med pyjamas på och det är alldeles strax dags att stänga av min vän och krypa ner mellan myrorna.

Vi hinner aldrig prata ordentligt, bara när vi ses. Jag har pojkvän 3-10 minuter om dan 25 mil bort. Varannan helg har vi ett ordentligt förhållande och på sommaren, om vi har tur. Det här väljer jag frivilligt för att jag ska kunna jobba med det jag allra helst vill i framtiden. Ibland undrar man varför. Större delen av dygnet är det helt okej, men inte vid läggdags. Då saknar jag honom som mest. Nu är det bara 1 dygn, 14 timmar och 45 minuter kvar tills han är här (om inte SJ sätter stopp i trafiken). Ju fortare jag somnar desto fortare går tiden.

Dags att nana

Cheers!

bad day!

Ont över allt! I alla fall mage och axlar. En tråkig och dålig dag idag, var inte alls kul att sy. Sen regnade det när jag cyklade till skolan och när jag skulle hem bara vräkte det ner! Tog en runda via affären och handlade lite fil. Fick rycket när jag kom hem och gjorde iordning hyllorna i köket och sen dammsög jag!

Ikväll ska jag se till att sticka en regäl bit på mina ärmar, och duscha; blött; usch!

Cheers!

the summer did take the pain away

Har virkat bokstäver nu ikväll, en lite liten stund var tvungen, ssen har axlarna fått vila,  så ska stänga av datorn snabbast möjligt så de får fortsätta med det. Har legat ner och kollat på sex and the city halva kvällen. Nu är halva säsong 5 avklarad så då fick det räcka för kvällen. Har även sett mitt favorit avsnitt. Sista avsnittet på säsong 4, it's the best!

Så var det dags att gå och lägga sig ensam, ännu en gång. Det är såhär dags på dygnet saknaden och ensamheten kryper på som mest. Ingen som kommer hem och frågar hur man har haft det under dagen. Tur att Ellinor finns! Hon är bäst på kvällarna! Så det så! Godnatt-puss till henne!

Jag vill också vara sambo!

Cheers!


tapetklister

Har precis gjort risotto, den blev grå och tråkig i färgen, men smakar finfint. Får se till att ha både gurkmeja och saffran hemma!

Kvällen fördrivs vilandes i sängen, har väldigt ont i axlar och nacke, är inte van att sy så mycket, plus att man spänner sig för man inte ha sytt på väldigt länge heller.

Cheers!

Plingande bjälror

Idag har jag haft besök, det plingade till lite lätt och så föll det en skugga över golvet och när jag tittar bort till dörröppningen (dörren stod lätt på glänt) står det en liten kisse. Jättesöt och späd med rutigt band och bjälra runt halsen. Tyvärr vill jag inte ha något besök av små sluga smidiga kattdjur, pga min näsa. Men än så länge är det bara denna lilla kisse (som jag inte har en aning om vart den kommer från), som har hittat hit. Ska luska lite i vart den kommer ifrån, för det var inte första gången den var här på besök.

Cheers!

Vuxenpoäng

Nu är jag stor som bara den! Har skaffat ica-kort.

Skriva klart bolero mönstret är det som gäller ikväll.

Cheers!

The pretty me

Det här är vad jag har gjort idag, tillsammans med Cajsa och Jessica. Sminkad och fotat på Model lab.







Cheers!

The real Band!

Kronobergarnas musik känsla är nog inte den bästa. För icke insatta har det tidigare i vår gått att nominera kronobergs bästa band genom tiderna hos smålandsposten smp.se . Sedan valde en jury ut de 32 "bästa" och sen fick man rösta på dessa. Nu har nedräkningen påbörjats från tionde platsen.
Enligt mig är the Mo ett sånt där band som folk aldrig riktigt förstod hur bra de var.  De hamnade på en såndär bedrövlig åttonde plats i the band tävlingen. Här kommer deras "första hit", The Mo , för att hedra mina favisar!

Genom detta blev den här kvällen nostalgi musik/hångel tillsammans med Jessica på msn. Så då får vi nästan läkan Hångellåten också. Missade Lars i Växjö igår, spelade Hjärter dams sista sång, vilket han inte gjorde i Kalmar. Sånt är livet, jag hade en trevlig kväll igår ändå.  

Ibland vill man vara 15, 16, 17, 18 igen... Fast ändå aldrig igen...

Så gick man från ilska till notalgi på fem minuter.

Cheers!


After work

Igår var jag och Lisa kvar i skolan ett par timmar efter vi slutat. Sen trampade jag hem, handlade, upptäckte att min SATC-box hade kommit, käkade och bytte kläder. Tog cykeln tillbaka till skolan och tog spårvagnen in till stan tillsammans med Lisa. Vi traskade bort till Åhlens där jag köpte den fantastiskt vackra väskan.

       

Kom överens om att vi skulle gå bort till järntorget där vi skulle möta upp med några fler från klassen.
Gick till Kings head och drack öl. Sa hej då till Lisa och vi andra gick en promenad genom stan bort mot Magasinsgatan för att käka. När jag äntligen fått mat och käkat klart så står Lisa utanför fönstret ,så hängde med henne till Uppåt framåt, satt där ett par timmar och fortsatte dricka öl och prata strunt. När sedan strömmen hade gått trehundra gånger på en timme sa vi hejdå ännu en gång, traskade mot spårvagnen och insåg att jag skulle få vänta i nästan en halvtimme, så jag och Jenny tog fötterna bort till Brunnsparken och sa hejdå där.

Såg till att sova ut idag, och kanske inte bara det har legat i sängen hela dan, tog mig in i duschen runt halv 4. Ska se till att laga mat och se till att det blir mat till matlådor över.
Ska titta på SATC och sen va det ett program om Marc Jacobs och Lous Vuitton på svt ikväll. Så ska dega ännu mer resten av dan!

Cheers!


Långskjorta

Torsdag idag, har snart gått i skolan i en vecka. TIden går fort! Började sy idag, en resegaderob, och börjad planera hur vi ska stylea våra långskjortor. Sen gick vi ner till myrins tyger och handlade vit lite tunnare lakansväv att sy av. Är herrkläder som gäller nu fram till vecka 39. Imorgon ska det börjas sys på skjortan, har overlockat och tvättat massa tyger nu ikväll, så jag kan komma igång med en gång eftersom det  bara är halvdag imorgon.

Ska nog köpa den finfina väskan imorn. Min som jag har nu går knappt att stänga längre. Blixtlåset är så (!!!) trasigt, och är hål i tyget av mina stickor som har åkt cykelkorg.

Sticka lite till nu ikväll, blev inte så mycket gjort igår. Har ett nytt avsnitt av project runway på datorn nu, och om drygt en vecka börjar one tree hill i USA igen, sista sista sista avsnitten.

Cheers!

choklad eller lakrits?

Har redovisat våra trendprojekt idag, va väldigt mycket blixtlås, haga, hamn och vatten. Väldigt många fina klänningar hade det blivit. Föreläsning efter lunch och sen tog jag och Cajsa en runda på stan. Jag har hittat en superfin skinnväska för 79 500 öre, vilket betyder ett mer överkomligt pris än Mulberry väskan jag trånar efter. Så slår nog till på denna väskan på måndag, frågan är; svart eller mörbrun?

Har lagat tre matlådor mat och kvällsmat till mig själv nu sen jag kom hem. Duktigt av mig om jag får säga det själv.

Ska sticka hela kvällen!

Cheers!

postlåda

Min hyresvärd kom och knackade på och sa " du har inte kollat i din brevlåda idag." Hon har satt upp en liten korg utanför min dörr som hon lägger min post i. Hur gulligt är inte det?! Värsta bästa hyresvärden!

Cheers!

coffee

Grupparbetet rullar på, inte speciellt effektivt att vara 6 personer som arbetar med en klänning, blir lite svårt att jobba då när den börjar sitta ihop i alla delar, så har inte jobbat i något högt tempo direkt. Ska göra klart det sista imorgon innan redovisningen.
Efter dagen var avslutad tog jag och the old v-mo ladiesarna spårvagnen in till stan för att leta möbler till Cajsa och Jessica. Var på myrorna på järntorget och sen på emmaus och sen traskade vi vidare lite fram och tillbaka. Tog sen en fika på le petit café, de hade en gudars god kaddkaka med tryffelkräm, mums! Jag var duktig dotter och postade ett grattiskort till min far och sen tog jag och Cajsa vagnen bort från stan, jag lämnade av henne vid hennes hållplats och fortsatte tillbaka till skolan för att ta min cykel och trampa hemåt.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska laga mat både till ikväll och imorn till lunch eller bara göra lite lunch lådor. Är itne så hungrig efter den där mastodont kakan. Ska fundera vidare, kolla lite bloggar och sen sticka en stund.

Cheers!

Femtonde året i rad

Så var första skoldagen avklarad. Var allmän info på förmiddagen och sen efter lunch var det "workshop", så har varit på stan och samlat inspiration med min grupp. Ska skapa en ny trend är det vi ska göra imorgon, genom några meter toillé tyg. Blir nog bra, sen drar skolan i gång på riktigt på torsdag. Då ska det sys herrskjortor, bland annat!

Cheers!

Min lilla "lägenhet"

Nu har Kristina varit här och lämnat mina maskiner, böcker och diverse andra små saker. Mitt boende är lite kalt men ändå hemtrevligt. Håll till godo (men ha översende med de hemska stolsdynorna (är inte mina)!



Här är då rummet från köksdelen.



Köket/badrum, det är bra med compact living! Jag älskar mitt rutiga golv!

Imorgon är det upprop vid 10:00 då ska jag och Aurora se till att vara framme vid skolan.

Cheers!

Inflyttad

Nu är jag här, i mitt nya hem, inflyttad och på det stora hela färdig uppackad. Är ljust och fräscht vilket gillas. kommer foto när kamera batteriet är laddat och jag har kommit lite mer i ordning.  

Ska ta och sticka lite nu, och borde tänka på att äta något gott senare ikväll.

Cheers!

leaving

Då åker vi om 40 minuter, är hos pappa just nu och har skrivit ut kartor (så att jag hittar hem), har ju varit där innan, men man vet ju aldrig om jag får hjärnsläpp när jag sitter där och kör.

På måndag börjar skolan!!!

Cheers!

västerut

Imorn bär det av, då bor jag i Göteborg. Måste städa upp det sista nu, och plocka iordning sista tvätten.

Sen är det god natt som gäller.

Cheers!

en (s-) hjälpande hand

För vissa är det ett stort steg att kunna be om hjälp. Då känns det som det största steget i världen att bara tänka tanken att försöka hjälpa dem. I just detta läget är nog det bästa att bara låtsas som om man inte vet någonting alls. Även om det tar emot. Jag hoppas att det går bra, utan min "hjälp", man kan dock aldrig vara säker.

Just nu känns det som söndag. Imorgon måste jag packa, jag har ingen lust. På söndag är det vardag igen, hur kommer det gå den här gången?

Cheers!

packad och halvfärdig

Hoppade in och jobbade en kortis igår, och på den dryga timmen hann jag med att möbla om en fjärdedel av butiken. Blev helt ok, inte så snyggt men det duger för stunden. Ska jobba imorn eftermiddag och sen hoppa in en kortis till på torsdag, blir så när man är få som jobbar och någon får förhinder.

Packat idag, så nu har jag gått igenom de lådorna som var ouppackade och packat om dem. Allt som stod i mitt rum har nu flyttat ut i hallen, Börjar närma sig dörren så sakteliga, på lördag lämnar det huset, mot mitt nya hem.

Kvällsmat hos Brodells ikväll det var trevligt.

Nana time!

Cheers!

Segasöndag

Idag är det söndag, har haft en mysdag med Jens, var länge sen vi tog oss tid att isolera oss och bara gosa. Började dagen med att han kom hem till mig rund halv 2 inatt och slaggade i min lilla fåtölj. Vaknade imorse av besök i min säng och fattade inte riktigt vart jag var. Sen degade vi framför två avsnitt av project runway och drog sen ut till Kronobergsslottsruin och fikade. Åkte sen hem till mig och packade väskan för att spendera resten av dagen hos Jens, där jag fortfarande är. Har tittat på alla möjliga serier och sovit, halvsovit och varit riktigt engagerade i det som visats. Käkat spuggeti och har nu avslutat med national treasure och stickning. Nu ksa det kramas ännu mer.

Nu är det mindre än en vecka kvar...


Cheers!

Mästerverk

Idag känns det lite som söndag, tror jag ska uppsöka min favoritplats ikväll, problemet är att den har bllivit lite försörd. Men det ska nog gå att uppskatta den ändå. Känner mig lite svårmodig, kan inte sätta fingret på det, men något är det. Hade jag varit poet hade jag säkert lyckats printa ner ett mästerverk en dag som denna.

Jag fortsätter fundera,så hörs vi en annan gång.

Cheers!

fräscha fotar

Onsdag i dag, har fått fotvård, man känner sig som en liten prinsessa när man sitter där och bara njuter lite upphöjd och blir omhändertagen.
Efter min behandling åkte jag ut till Jens och pussade nästan ihjäl honom, samtidigt som jag kicklade honom, hihi;) Han tyckte jag var tosig, men han skrattade i alla fall. Käkade ett par mackor innan jag åkte hem och bytte bil mot cykel och tog mig ner till Umbra.
Har sålt lite garn och stickat klart bakstycket och ett av framstyckena på den engelska boleron. Det tar tid men det går framåt. Modellen är lättstickad men språket gör att man får sticka, repa upp och sticka om. Nu är ögonen riktigt trötta så ska ta och krypa till kojs när jag lyssnat på klart på mitt tredje sommar-program idag.

Tomorrow it's reunion time! Vilket betyder middag på lanterna. Ska bli skoj, nu kunde inte Elin vara med vilket var lite synd. Men jag har ju hunnit träffa henne i helgen så jag ska överleva!

Cheers!


Hängning och fika

Tisdag idag, har skyltat och hängt om i halva butiken, kände mig duktig som klarade av det! Imorgon är jag ledig och ska på fotvård, behövs efter alla dessa stående timmar på jobbet denna sommaren.

Sen blev det fika med Stina efter jobbet, jag gillar henne skarpt! Död åt tofflande par! Så det så!

Cheers!

Cykla är underskattat

Jag bara älskar att cykla, min cykel är en av mina trognaste vänner. Vän kanske var att ta i, men mitt absolut bästa vardags föremål förutom mina stickor och mina garner. Så här kommer en bild på min älskade aurora och även kjolen jag sydde förra veckan.Håll till godo

 
Förstår ni  nu att jag älskar att cykla, med tanke på hur trevlig aurora är.


Cheers!

this week!

Denna veckan har jag jobbat massor, sytt en kjol, varit på bio och igår var jag och Ellinor på deluxe, trevligt, men vi känenr verkligen inte en kotte här längre (kan ha att göra med att alla var på emmaboda, men nån tycker man borde vara hemma)!

Kommer bilder på kjolen, (när jag tagit dem).

Nu ska jag och Ellinor träffa jullan, liv och sofie. Ska bli trevligt som bara den!

På torsdag är det basket "reunion"!

Cheers!

RSS 2.0