konsertbölja

Kalmar var helt underbart, var uppe på Vida på Öland och kollade på utställningarna där. Efter det åkte vi tillbaka till Kalmar för lunch och lite shopping, sen checkade vi in på hotellet och åkte ut till Skälby. Var superväder och allt va bra, fast Markud Krunegård var bättre själv på Tyrolen. Miss Li var helt fantastiskt, Lars höll som vanligt högklass, men är ju inte innan 2007 då man fick höra mer från singel och söndermarken, det var väl det enda negativa.
Lördagmorgonen var det frukost på hotellet där i princip alla från alla banden befann sig, utom Lars. Så Lena dröjde sig kvar när jag och mamma gick och packade bilen, för hon såg att turnebussen var på väg att åka. Hon hade inte fel efter bara några minuter kom Lars Winnerbäck i egen hög person och hon fick både kram och autograf, så sen va hon lycklig som ett barn på julafton.
Vi styrde bilen tillbaka till Öland och capellagårdens sommarutställning var som vanligtriktigt bra med massa fina grejer, efter ett besök på i deras trädgårdsbutik tog vi oss ner till Hagapark där vi solade hela dan. Lena brände sig så hon knappt har kunnat gå sen dess och jag har lite problem med att ligga på rygg. När vi tröttnade på solen åkte vi hem och jag ocg Lena åkte ut till Jens och grillade med hans bröder.

Blev inte ledig igår, fick hoppa in och jobba. Var svettigt som bara den! Men innan jobbet var jag hos en homiopat, var riktigt läskigt, bara genom att kolla på mig kunde hon typ bestämma precis vad det var för fel, och hon lyckades pricka in mina symptom, helt otroligt! Så nu käkar jag något naturläkemedel som tillsammans med akupunktur ska hjälpa mig, så hoppas verkligen på det!

Lena åker till emmaboda idag. Så nu är det tomt hemma, Vilket betyder att jag kan koppla om hela nätverket och få internet till min dator eftersom det trådlösa bara vill funka till Lenas. Köpte nämligen en ipod i söndags så vill fylla på den med ännu mer musik.

Ikväll ska jag träffa Elin och på torsdag blir det bio!

Cheers!

Värme och ledighet

Äntligen är värmen här, och det första man gör är att gnälla åp att det är förvarmt, man är då aldrig nöjd. Nu är jag iaf ledig hela helgen vilket känns fantastiskt härligt, lång helg 4 dagar!

Imorgon på förmiddagen bär det av mot Kalmar, konsert, sol, bad och shopping! Sånt vi gillar!

Ikväll blir det mat , mys, stickning och gissar lite tv också.

Cheers!

Tiden läker sår?

Just nu tar vi dagarna som de kommer, jag och min lilla prinsessa med ärtan på huvudet. Det blir bäst så.

Marit Bergman - Keanu Eyes
 

Imorgon ska jag ta emot varor på Umbra, sen ska jag arbeta på eftermiddag. Precis samma sak gäller för torsdagen också. På fredag däremot är det Lars Winnerbäck på Skälby Gård. Det tror jag blir fint!

Cheers!

Tyrolen levde ...

Tyrolen levde den här helgen och som den levde, var en fantastiskt trevlig liten festival. Riktigt mysigt, inte så många människor, men så trevligt.
Elias and the wizzkid (var bara en av wizzkidsarna) var fantastisk! Blev lite lätt förälskad i detektivbyrån, tror de kanske lyckas med sitt mål att ta sig in på albumlistan.

På söndagen tog jag och Ellinor en lite utflyt till min släkts alla hus, var ingen där så åkte till pannkakshuset i Tolg, åt pannkakor med lax och getostkräm, mumsigt och mysigt värre! Sen hyrde jag och Lena nån kass film som vi såg tillsammans med Lars och mamma.

Idag har jag jobbat hela dagen och packat upp alla höstkläder, massor av superfina stickade tröjor/koftor. Borde inte införskaffa fler men kommer nog bli väldigt svårt att motstå dessa skönheter.

Imorgon blir det seg, deg förmiddag och jobb eftermiddag.

Cheers!

Tyrolen lever!

Så va ännu en vecka nästan slut. Imorgon blir det Tyrolen lever med Lena, Lars, Karolina och Jens. Britta Persson var ombokad till idag, så blir ingen spelning med henne imorgon, lite tråkigt men sånt är livet. Blir iaf Elias and the wizkids!

Ögonen bara kliar, har väl mest att göra med att Jens matar sin brors katt och klappar på den så när vi sen ses så kliar jag sönder mina ögon. Katter är onda ting, så det så, (iaf för oss allergiker).

Time to sleep!

Cheers!

linne hit och linne dit

Den lila linneklänningen till Umbra är klar och den blev så himla snygg. Mönstret tjänade på att bli omgjort! Bilder kommer (nångång).
Har börjat på det engelska mönstret, har fastnat på en fackterm i början, måste verkligen hitta nån som är bra på det där med engelska sticktermer, Jens mormor kanske. Ska luska mer i det där.
Så till jag har löst det där problemet ska jag börja med min silkes/bomulls kofta. Har lovat Kristina att sy upp en klänning till henne, så får cykla ner till butiken och lämna linneklänningen jag har stickat och hämta hennes linneklänning och rita ett mönster till den så jag kan sy upp den. Nu har jag lite att göra!

Dags att sova nu, så jag vaknar innan lunch imorgon. Ska träffa Elin, var så länge sen vi sågs, är nog över ett år sen vi träffades en längre än 5 minuter på stan.

Cheers!

Änteligen

Finally, både telefon och internet har vi blivit tilldelade idag. Helt fantastiskt att vi slipper vara utan dessa förnödenheter.
Ledig imorn då ska vi på utflykt! Jag, Lenit, Lars och mummit.

Mot Jens hem och mysa i hans stora säng.

Cheers!

Knit 'til you drop!

Blev en ny dator istället för nytt bredband, men åskan tog telefonen i lördags så har fortfarande inget internet. Hoppas på att det fixar isg idag.

Stickade en bebismössa igår eftermiddag, den blev så himla söt!!! Knallgrön med ett litet spetsmönster i silkesgarn. Sus bebis kommer bli bedorande i den. Klänningen till Umbra tänkte jag göra klart idag. När den är klar ska jag fokusera på att översätta ett mönster från Rowan till svenska, en väldigt söt kofta/bolero i tjock ull som jag ska sticka upp åt Umbra. Löser jag inte ut de engelska termerna så blir det en kofta till mig själv i mullbärsilke och bomull.

Stickandet har tagit över mitt liv. Orkar itne sy nu när jag är hemma blir bara arg på min symaskin, det är farligt när man vant sig vid industrimaskinerna.

Idag kommer Ellinor och de andra hem rån Cypern, kanske kan hinna träffa Anna innan hon åker upp till Norpan igen.

Cheers!

No conection

Åskan slog ut vårt internet i måndags, så är internet lös om jag inte befinner mig hos jens, pappa eller på jobbet. Verkar som åskan dödade nätverkskortet. Så ser ut som vi dissar det internetet vi har och skaffar mobilt.

I onsdags var jag och Jens på utflyt i Kristianstad och hälsade på Harry och hennes Adam, som har gått och blivit sambos. Jättefin lägenhet. Tog en runda på stan och sen åkte vi till Åhus badade fötter och hund och käkade glass. Va en väldigt trevlig dag.

Ha det  bra i regnet, istället för att sitta vid datorn får jag sysselsätta mig med att sticka och arbeta.

Cheers!

Tomt, ensamt och ledsamt?

På nått sätt känns allt så tomt,konstigt och sentimentalt. Allt och alla är borta och jag är här ,"hemma".
Vart tog alla vägen, varför hörs man aldrig av? Hur kommer det sig att det alltid blir likadant?
Den vanliga förhoppningen och önskan, till hösten kommer det bli annorlunda! Blir det någonsin det?

Det får tiden utvisa, men som någon någongång sa; People always leave. Jag tror det är sant...
Eller är det så att, I am leaving? Det kanske är det som är sanningen...


Cheers!


Good news!

Glömde att berätta att jag fått tag i boende i Göteborg, så ska bo i Utby hos en söt tant i en väldigt fin gillestuga med tillhörande dusch och pentry. Billigt, fräscht och nära skolan. Helt fantastiskt!

Så ännu en gång...

...God natt!


Picknick

Idag har varit en fantastiskt trevlig dag. Vaknade bredvid min älskade i min trånga lilla säng och fick en bautapuss. Båda två hade sovit gott, helt otroligt. Efter ett tag orkade jag pallra mig upp i duschen och älsklingen for hem. Sen dök Ellinor upp och jag, Ellinor, mamma och Lenit tog varsin cykel ut till Kronobergs slottsruin och hade picknick. Ellinor, mamma och Lenit badade fotarna och sen stickade vi och köpte glass.
När vi tröttnade på utsikten över sjön och ångaren Thor kom tillbaka och visslade i sin vissla,  trampade vi velocipederna mot Evedal och sedan vidare hem. Eftemiddagen och kvällen har fördrivits med stickning, mat, vin, musik och dans. En väldigt trevlig dag!

Imorgon är det söndagsmiddag hos farmor och farfar. De blir glada, och jag och syster gör varsin god gärning. Två flugor i en smäll, sen blir man mätt också. Jag hoppas på ingefärs inlagda plommon, men päron duger det också:)

Det enda negativa idag har varit min hemska allergi, låter som jag är genomförkyld och ögonen bara rinner. Humöret har sviktad en del, inte alls bra. Så ursäkta mig!

Positivt är att det började ösregna nu ikväll så vi hoppas att det inte är så mycket pollen i luften imorgon så jag kan slippa ännu en kortisondos. Regn på natten och sol på dagen är prima!

God natt alla människor där ute!

Cheers!


RSS 2.0